Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Çâðê_DUP
Moje iskustvo je neuobicajeno. Ja nikada nisam bila "pusac", pravi pusac, jer sam konzumirala cigarete iz sasvim desetih razloga, probala sam u osnovnoj, zato sto je bilo "in", zatim se prikljucila drugaricama na odmoru u gimnaziji i malo po malo, kroz trecu i cetvrtu srednje sam nastavila intenzivno da pusim zbog moje prve ljubavi, zajedno smo bezale sa casova i pusile zajedno posmatrajuci nebo kroz prozor i divanile ....
zatim sam po nekoj inerciji pusila sve do 2000-te godine kad sam dozivela jedan shok vezan za ovu istu devojku i kad mi se nesto popelo u grlo, kad god bih zapalila cigaretu, bilo bi mi muka, kao da sam trudna. od tad u svakoj situaciji kad bih bila jako deprimirana, ja sam imala isti osecaj, muka mi je i bog.
gadio mi se i miris cigarete, ali sam se i dalje trudila da zapalim, ne shvatajuci, pa mnogi "na nervnoj bazi" propushe, a ja suprotno.
drugarica mi je rekla da sam budala i da iskoristim svoj shok za ostavljanje pushenja :lol:
i ja prestadoh i ne zapalih cigaretu do 2005-te kad mi je drug sugerisao da bih mogla da se opustim (bila sam jako napeta zbog finansijske situacije, nebitno)i da zapalim cigaretu, a da su sve ostalo moji tripovi i da cu se navici, a da ce mi cigarete dobro ciniti.
tako sam se solidarisala s njim i pushila do oktobra prosle godine

(inace u fazama pushenja, bila sam pravi, strastveni pusac i niko ne bi ni pomislio da ja ne pusim eto cetiri godine unazad)

a onda je opet doslo do nekih promena u mome zivotu, a svaka promena je zapravo stresna situacija i krizna, tako da sam ostavila pusenje na nacin opisan na pocetku posta, na potpuno isti nacin, dakle, ne svojom voljom, vec mi je organizam odbijao cigarete kao da su kuzne.

tako sam prestala da pusim po drugi put, ali nikako voljno, ni svesno, niti sam prolazila kroz kakvo "odvikavanje".

valjda svako reaguje na stres na svoj nacin. ne mogu zato da vam kazem da se nervirate, jer cete verovatno pusiti jos vise. a ako ima jos neki slucaj slican mome, neka se javi, bice mi lakse.
Korisnikov avatar
By svejedno
I ja bih voleo da cujem takve stvari, iskreno.

Ostavio sam razne stvari, ali cigareta ne mogu nikako da se otresem.

Ali par ljudi koje poznajem koji jesu ostavili pusenje, to su ucinili na presek, jednostavno su prestali da kupuju, uzimaju, pale cigarete & uvlace dim.

Samo su prestali.

Kada se dublje razmisli, ironija je u tome sto ja ne mogu da PRESTANEM nesto da radim, dakle sve sto treba tu je da nesto NE RADIM, a ja to ne mogu.

Covek bi pomislio da je teze nesto raditi nego ne raditi, jel.

Ali.
Korisnikov avatar
By iJazz
Ostavljao dva puta... jednom bacio tek otvorenu paklu. Nije radilo. Drugi put mislim da je bio isti metod... ostavio na 2-3 dana. Trenutno ne mislim o ostavljanju cigareta.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
moj stari je ostavio tako što je jednostavno prestao. isprva je bila terapija grickanja semenki, mada je posle i sam skontao da to i nema neke veze. posle nekoliko godina je opet počeo i posle svega dva meseca ostavio do danas. ima nekih 6-7 godina, čini mi se. a keva je smanjila na dve cigarete dnevno. isto tako - odjednom.
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa to.

Isto svi koje ja poznajem.

Izgleda da je to, ako ne jedini, a ono siguran nacin, jbg.
Korisnikov avatar
By Kupper
Meni ne pada na pamet da prestajem. Svaka cigareta je kao nova radost ma koliko ih bilo u toku dana. Bas mi nikad nije proslo kroz glavu da ostavim jer.....sto bih sebe lisavao neceg sto mi prija. A autobus moze i sutra da me udari, so....:whatever:
By Director
ja sam jednom bio prestao naglo. Jednostavno se probudio ujutru i rekao "meni ovo vise ne treba". Nisam zeleo da smrdim na cigarete kad neko pridje da me poljubi. :) To me je drzalo 2 godine. Onda sam poceo ponovo... :(

Sada bih bio presrecan da mogu ponovo da prestanem.
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Nikada nisam ni pokusavao da ostavim cigarete, jedino kada sam toliko bolestan da ne mogu da zapalim. Mada, tada mi je merilo da cim mogu da zapalim, znaci da mi je bolje :D

Strastveni sam pusac i sto rece Kupper, uzivam u svakoj zapaljenoj cigareti..
Korisnikov avatar
By jukie
Pa moj mentor sa fakulteta je naprasno ostavio cigarete i posle je godinama stalno žvakao neke žvake. Međutim sada kada više ne radi počeo je da se goji (jer je ranije uobičajavao da sedi x sati u svom sobičku bez da ode na užinu), a onda je na kupus dijeti skinuo gomilu kila. Onda ga vidim kako od svoje žene uzima skoro ispucanu cigaretu i dovršava je - verovatno je zato tako mršav. To me je bacilo u jak bedak i odmah sam otišao da se ožderem od peciva.
Korisnikov avatar
By Dominion
:smokin: :cigareta:
zivot je ionako prekratak da bi smo se lishavali nekih sitnih zadovoljstava
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Dominion
:smokin: :cigareta:
zivot je ionako prekratak da bi smo se lishavali nekih sitnih zadovoljstava
:friends: :saint2: :smokin:
By superfly
batalio pre par godina jer su mi se smucile u trenutku, a mislim da su mi zvake dosta pomogle u odvikavanju.
sad zapalim samo uz pivo.

:karakter:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Ja sam iz inata prestajala da pusim. Par puta, po par meseci/godinu i nesto. Jednostavno sam se zainatila i rekla : 'e od SADA neces vise pusiti!' Jedino tako moze da se prestane, momentalno, a ne ono "e od cetvrtka prestajem da pusim" ili "jos ove tri pakle da ispusim i kraj" ... svaki put kada sam prestajala da pusim BACILA sam ostatak koji mi je ostao u kutiji!
Korisnikov avatar
By Sutekh
Vi koji ste prestali da pushite - kako stojite sa povecjanjem apetita?

Meni em shto se povecja apetit do maksimuma, em mi je jako dosadno, em mi trne vilica od zikre :(
Korisnikov avatar
By gari
Štos u ostavljanju cigareta /ako one ne ostave vas/ je da se oslobodimo onih uobičajenih ritualnih pokreta jer pušenje nije samo uvlačenje dima iz cigarete. Pre toga ima ceo jedan redosled refleksnih pokreta: uzimanje kutije, vađenje cigarete, neko je lizne, stavljanje u usta uz neko obrtanje i lupkanje o sto, lagano paljenje, prvi dim, trešenje pepela itd. Dakle, štos je prekinuti ODMAH /nema smanjjivanja to ne uspeva/ i pri tom refleksne pokrete zameniti nečim drugim /recimo premetanjem nečega u rukama, nekih loptica, brojanica, bilo šta/. Onda treba zaposliti i usne /žvake, neke bombone/. Javlja se i povećana želja za jelom, a i potreba za vodom /zbog izbacivanja nikotina iz ćelija/. Prvu nedelju treba piti što više tečnosti /voda ili čaj a ne kafa ili sokovi/. No, i posle nekoliko meseci može se ponovo aktivirati centar za pušenje u mozgu, pa se može desiti da mahinalno prihvatite cigaretu koju vam neko ponudi. Ja sam prestao da pušim dve godine i onda na jednoj zabavi, kao-hajde da vidim da li sam se odvikao da zapalim jednu. Odmah sam ponovo počeo da pušim kao da nikada nisam ni prestajao.

:spijun: :blush: :tegovi:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Director
Nisam zeleo da smrdim na cigarete kad neko pridje da me poljubi. :)
boze, koliko to bazdi!nijedne orbit zvake niti pomagalice ne mogu ubiti taj smrad, zapravo sam nekoliko puta dolazila u iskusenje da propusim da ne bih vise osecala tu zabagrelu, zaprzenu skorenu, dvoslojnu sirutku SMRADA s koje se cedi pljuvacka u telesnim supljinama! radije bih pristala na riming ...
Korisnikov avatar
By gari
Pa zato pušači i puše-da ne bi osećali svoj i tuđ smrad. Jer kad svi smrde to onda već MIRIŠE. Onda onaj koji ne smrdi u stvari smrdi a oni koji smrde-mirišu. Među lopovima i pošten čovek mora da postane lopov da ne bi štrčao /jer normalno je ono što većina radi/.

:lood: :drkanje: :potapsava:
Korisnikov avatar
By Atlona
Postoji odlicna knjiga koju sam procitala i koja je meni pomogla da prestanem sa pusenjem (a i oko 20oro ljudi koje poznajem). Pisac je Allen Carr, a knjiga se zove Easy Way to Quit Smoking, prevedena je i na nas jezik.
Eto, ja ne pusim poslednjih 14 meseci (konzumirala sam nesto preko kutije dnevno), nisam se ugojila ni malo, tako da toplo preporucujem :D
By Çâðê_DUP
Mene su cigarete ostavile, sto kaze gari, moj savet je molitva.

:molise: :tepih: :tepih: :tepih:
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Hvala svima na postovima :trampolina:
Korisnikov avatar
By LittleRed
najveca fora je sto zapravo i nije tako tesko kako izgleda.
ja nisam verovala da mogu da prestanem,ali za sada ne mogu da se pozalim :)

uvek kada mi se zapali cigareta sebi kazem :
ajde da vidim da li moze da bude gore od ovoga? ...
i momenat prodje :)

zvake su spas,bar na pocetku...

a sto se apetita tice...hrana je 100 x ukusnija nego dok si pusac, tako da, na zalost... neke negativne posledice su neminovne. nikotin inace ubrzava metabolizam, a kada ga nema onda se on kao uspori...
ali to i nije tako visoka cena, zar ne?

:maljkovic:
Korisnikov avatar
By gari
Svi su sto puta slušali upozorenja lekara, naročito kad počne ona akcija "protiv pušenja". Te cigarete skraćuju život /svaka cigareta valjda skrati život za 10 minuta-po toj statistici ja sam već odavno mrtav/, te pušenje izaziva rak pluća, grla, itd. Međutim, to mu dođe kao neka anti-reklama koja još povećava broj pušača. Sve koje znam a koji su slušali te poruke su rekli: ma od nečega mora da se umre, cigarete su mi sve što imam od života, to mi je jedino zadovoljstvo itd. Dakle, kod našeg naroda ne pale pretnje, niti edukacija...Šta može da uspe? Ja mislim da bi polovina ostavila pušenje kad bi rekli na TV ili stavili reklamu u novine PUŠITE ŠTO VIŠE. Tada bi iz INATA većina ostavila pušenje, jer kod nas se sve radi iz inata.

:nokti: :iskolacen: :fige:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!