Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By tramp
da li ste od onih ljudi kojima proslost uvek izgleda bolje? da li cesto koristite frazu "kad se setim..." i tako to ...

ja recimo imam uzasno pamcenje i ponekad mi se cini da nista osim danas ne postoji, juce mi se cini kao neki film a sutra kao najave filmova i samo mi je danas stvarno bitno

proslost koja mi se cinila lepom kad sam je zivela mi izgleda bledunjavo a buducnost ne mogu da zamislim koliko god se naprezala ... kad me neko pita kako se vidim za 10 godina ja ne vidim nista

zivot vidim kao jedno veliko danas ...
Korisnikov avatar
By jukie
Meni se stapaju dani, meseci i godine... ponekad mi padne na pamet da bih nešto voleo da jednom uradim, a posle se setim da to i jesam nekad radio pre npr. 5 godina a sada bih rekao da ne znam kako, i ne umem...
kad se slu?ajno setim šta sam sve radio, to me podse?a na one serije sa decom detektivima... u jednoj epizodi rešavaju slu?aj meðunarodne špijunaže, u drugoj pomažu vanzemaljcima da se vrate ku?i, a onda par epizoda kasnije rešavaju ko je babi iz komšiluka ukrao torbicu.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
"secam se proshlosti, stojim u sadasnjosti, a ochima gledam u najvreliju buducnost" tako neshto...
ali mishljenja sam da samo sadashnjost postoji, isuvishe sam toga iskusio, i nekajem se zbog nijedne stvari, stvari koje zelim da ostvarim imaju koren u ovom trenutku u sadasnjosti...
Korisnikov avatar
By spliff
ljudi su skloni da pamte lepe stvari........ :volinevoli:
Korisnikov avatar
By bambola
Priznaj da su te moje reci zamislile da otvoris temu...Ili VladeT. Nebitno...
Meni se proslost toliko izmesala zbog mnooooooooogo raznoraznih dogadjaja,da tek po nekim detaljima mogu da se setim kad se sta desilo.Inace je sve jedan veliki pandemonijum,pun svakakvih strahota i grozota teskih za zamisliti...Sto kaze spliff ljudi su skloni da pamte samo lepe stvari,i kod mene je tako,i najcrnji period pamtim po nekim lepim dogadjajima,ali bogami pamtim i sve ono ruzno...Zavisi koliko je upecatljiv dogadjajl.Kako zaboraviti eksploziju bombe u sobi na primer,ili za dlaku izbegnut metak-ruzno da ruznije ne moze biti,ali opet se pamti.
Uglavnom ne zivim u proslosti,ali ponekad me ponesu secanja.
Da li sam jedna od onih koje misle da je u proslosti bilo bolje-pa vecina nas je takva,mislim na ljude koji prodju one tinejdzerske godine,sve ti se cini lepse i bolje onda kad si bio bas mlad.Svaki mlad covek ocekuje lepu buducnost,svaki se nada da ce bas on biti uspesan,bogat i srecan...i to je ono osecanje kojeg se secamo,te ustreptalosti,mladalackog nestrpljenja,bunta...a onda,kako vreme prolazi,shvatis da i nije bas tako kako si zamisljao.Great expectations i te fore...Sto si stariji sve je manje tih ocekivanja,sve vise shvatas da se svet bas i ne vrti samo oko tebe.
Sto je najtuznije,klinci su ubedjeni da se i ne provode nesto specijalno,kako im dani prolaze bezveze,svako bi hteo jos,i jos-a kasnije,iz perspektive zrelog coveka-sve bi dao da se vratis u to vreme,zaboravljajuci kako si nezadovoljan i sav nikakav bio.

Uglavnom sam zadovoljna svojim zivotom i nije mi potrebno da se secam proslosti da bi se dobro osecala.Cini mi se da sam uspela da postignem ravnotezu izmedju zelja i mogucnosti,i to me cini veoma srecnom-a to sto se prisetim proslosti...drzi me da ostanem cvrsto na zemlji i ne pokusavam da letim ponovo. :cigareta: :ubise:
Korisnikov avatar
By HARP
Loše stvari služe da se pamte da se ne bi ponovile...

Lepe stvari se pamte da bi se ose?ali zadovoljnim i da znamo kako da gradimo sre?u u budu?nosti...

Na osnovu svega toga gradi se iskustvo koje nam kr?i put za dalji zivot :)
Korisnikov avatar
By Dina
I Seaman i ja smo u kaficu pisali jutros nesto na tu temu... Ja razmisljam o proslosti i buducnosti, samo se cuvam da ne zaboravim i ono danas :wink2: Ne cini mi se proslost tako lepa, secam se i ovakvih i onakvih stvari, ali mislim da su tinejdzerske godine bezbriznije od onog perioda kad pocnes sam sebe da izdrzavas. Mislim da to razmisljanje dobro dodje radi spoznavanja onog sto zelim/ne zelim, mogu/ne mogu, napravicu kompromis/nikako i nikad necu napraviti kompromis... Meni uvek bude tuzno kad zovnem prijateljicu i pitam sta ima novo a ona mi odgovara sta bi bilo novo, kod nje ne moze vise biti novog... E u to stanje ne zelim nikad da dodjem, da nemam zasto da cekam novi dan i da znam da ce biti isti kao prethodni... Zbog toga razmisljam jer mislim da se vrlo lako moze skliznuti u to. Kao sto je Bambola vec opisivala dok si klinac mislis da je ceo svet tvoj i sanjas ne znam kakve snove, a onda sa svakom godinom ode po jedan san i sve vise nalikujes onome sto nisi nikako zelela. Toga se ja cuvam, naravno da mi je zivot ipak mnogo drugaciji od tinejdzerskih snova, ali nastojim da poneki san ipak sacuvam, realizujem, ako ne bas sasvim kako sam zamislila a ono bar nesto slicno.
Korisnikov avatar
By tramp
@bambola - priznajem, u stvari krenula sam to da pisem tamo pa shvatila da je to nova tema :D
By Gost
Originally posted by tramp
ja recimo imam uzasno pamcenje i ponekad mi se cini da nista osim danas ne postoji,

kad me neko pita kako se vidim za 10 godina ja ne vidim nista
This is me. Imala sam neke periode u životu kada sam bila strašno opsednuta prošloš?u, no kako vreme prolazi i "prošlost" se širi i usložnjava, meni je sve teže da je zadržim u pam?enju, a u nekom momentu sam skapirala da i nema razloga da se naprežem u tom pravcu. Tu i tamo mi bude spooky što se tolikih stvari ne se?am, pa mi se desi da mi ljudi prepri?avaju gde sam bila i šta sam radila, a ja ih samo belo gledam, bat jebga. Bolje i to nego neprekidno odvrtanje istih filmova u mozgu.

Ovo oko budu?nosti me ipak brine a little. Nekako sam uvek smatrala da ne bi bilo loše imati nekakav master plan, al' nikako da ga isprojektujem... :sveca:
By superfly
prošlost ne postoji, budu?nost je izvesna.
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam, meni proslost izgleda ok, jer zatrpavam neprijatna secanja. Onako, moglo je biti i bolje, a bilo je i slavnih trenutaka. Uglavnom se setim nekih ljudi koje sam ostavila negde uz put, a u tom trenutku bi mi prijalo njihovo drustvo. Buducnost je samo zblurani nejasni obris. Ne zelim da si planiram zivot unapred, jer ne znam kako cu se osecati tada. Uglavnom se fokusiram na sadasnjost i neposrednu buducnost.
Korisnikov avatar
By KiWi
''Prošlost ne postoji, budu?nost ne postoji .. postoji samo sada i ovde'' ... ''Dok se ne dokaže da je mogu?e promeniti vremenski tok, ne verujem da postoji vreme''.

?esto se zapitam ''Da sam odreagovao ''tada tako'' danas sigurno ne bih bio ovde ...'', a onda skontam da su sve greške i ispravni postupci doveli do statusa koji sada uživam ... postaje mi dosadno da kontempliram na temu ŠBBKBB ... u svakom slu?aju, ne želim da budem pasivni recipijent hepeninga koji se oko mene dogaðaju. Vremenom sam sebe edukovao da aktivno u?estvujem u svemu i menjam svoju budu?nost i usmeravam tuðe živote (u granicama razumnog) ...

P.S. Ne hvatajte se za glavu.. nisam odlepio .. samo pokušavam da se izražavam kao V.V. Vendi.
By Ахасвер
U sadašnjosti se ne snalazim, a budu?nosti se pribojavam, jer od nepoznatog strepim.
Prošlost je, s druge strane, uvek bezbedno pribežište. I ono loše što je bilo, ?ini se manjom mukom od nepoznatog koje budu?nost sobom nosi.
Lepše je i lakše ušuškati se u prošlosti.
Nazovimo to kukavi?lukom.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Postoji samo buducnost, kao potencijal, nada, utopija, kao mogucnost ispunjenja nase zelje, jer samo je nasa zelja izvesna, sve ostalo moze biti iluzija. Potencijal buducnosti jedino je sto postoji u vremenu.

Proslost je nepoznata, sadasnjost uvek-vec nepostojeca.
Korisnikov avatar
By Egon
ma sve je cool bre sta vam je ...

najvazhnije je jedno ..... DON`T PANIC !!! :D
Korisnikov avatar
By Khons
"car proslosti je u tome sto je to proslost"

pamtim i lepe i ruzne stvari, trudim se da ono lepo ucvrstim u sebi, a ono ruzno da izbegnem u sadasnjosti i buducnosti.
Korisnikov avatar
By m..
E, postoji jedna jedina stvar iz proslosti zbog koje uvek kukumavcim i rado se secam, a to je Industrija. Ne kazem da je sada clubbing totalno lejm ili nesto, ali to je bio zenit. Prosto vajb je bio skroz drugaciji a divljaka ako je bilo, bilo ih je u tragovima.
By жњ
Cesto se vracam u proslost i to pravac u detinjstvo pre tinejdzerskog doba i smatram da mi je to do sada bio najlepsi deo zivota. :pilence:

Mada ne smatram da je uvek bilo bolje u proslosti. Evo npr. sad se osecam mnogo bolje i srecnije nego npr. pre 4-5 godina i imam osecaj da ce biti sve bolje i bolje :D

:smug:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Potiskivanje je cudesna pojava...
Ja se radujem buducnosti, zaista radujem. I nikako mi se ne cini da zaista zivim sadasnjost, vec sam uronjena i tu i tamo...
Imala sam prelepo ali jako, jako, jako bolno detinjstvo.
Prelepo- jer sam ga ja napravila takvim.
Bolno- to u mnogo cemu nije bilo do mene. Zato nemam neko preterano zaljenje za prosloscu kao takvom... za neiskvarenoscu vec da.
Korisnikov avatar
By Nemiroff
Vidish...mozda mi ne zelimo da se setimo te proslosi...ko zna, nije svakom ta "proslost" donosila neke lepe uspomene!
Kod mene je tako, npr. Mada koristim tu frazu "kad se setim..." al to mi izgleda ko da nisam ja bila u toj "epizodi" svog zivota, kao da je to bila neka druga osoba! Al opet ta proslost je deo mene i nacinila me je ovakvu kakva sam sada...pa makar ona i bila extra losha...

It can't rain all the time!:sunce:
Korisnikov avatar
By gari
Ma, šta je vama, zar ne znate da ova država nema ni prošlost, ni sadašnjost, ni budućnost. Kako država, tako i pojedinci. Svi smo jednaki u očaju, samo su neki malo jednakiji.

:zid: :pirat: :eya:
By Sunset.Boulevard
Simpaticno, lepo, bolno, ali nekad natera suze srecnice na oci! Divna tema! Cesto znam da se setim i lepih i ruznih stvari, ali nekako sve ih volim. Moje su! Mislim da bismo trebali da s budemo ponosni na ono sto nam se desilo u zivotu, lepo ili ruzno!!!!! Neko to mozda nikad nije iskusio i mi smo ti koji cemo biti u prilici tom nekom da prepricamo situaciju njemu novu i mozda zanimljivu! (o: Takodje, to nas gradi i mozda ono cega se ne secamo, stalno dolazi nazad da bismo rekapitulirali lekciju koju nikako da naucimo. Znate ono kada kazu : Zasto se meni stalno to desava!? Samo napred, ali sa slonom u glavi koji nas podseti da smo nekad ogresili, da je bolelo ili prijalo! (((o:
By Sunset.Boulevard
P.S. THE 1 WHOWISHED
Zivela Sara sa sve Josh Grobanom!!!!!!!
((((o: Ziveli svi mi operski pevaci!
Korisnikov avatar
By gari
Mlado to, pa naivno...Treba dobro zapamtiti prošlost da nam se ne bi dogodila u budućnosti /loša prošlost/.

:lezkiss: :hail: :ribica:
Korisnikov avatar
By Val
Proshlost ne potiskujem ali zivim u sadashnjosti .
Iskreno, ceshce se pitam kako ce biti posle, a ne kako je bilo pre. Zato buducnost za mene ne postoji (bar ne u mislima), jer je uvek nekako vezem za smrt. :neznam:
Korisnikov avatar
By gari
Ne se plaši sinko /kerko/ imam ja top za to. Sedneš na stoličku ispred cevke /130 mm/ uzneš konopče u ruku, brojiš do tri i...buuuum. Nema više sekiracija. Šalim se, naravno. Život nam je dat da ga proživimo do kraja ma kako usran bio, zato živi i ne kukaj.

:domino: :bundeva: :skola:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!