Hvala svima na odgovorima.
Originally posted by ...
Gayevi koji se pale na patrijarhalne maco tipove su mi nepodnosljivi, ne zbog svog "ukusa" i izbora, vec iz prostog razloga sto u toj "nakonosti" (da ne kazem slinenju za) neandartaloidnim muzjakom, covek oseti mrznju koju osecaju ka sebi, i ka ostaloj gay populaciji.
Pa recimo da se muskost i zenskost ovdjeno percipira na jedan narociti nacin. Da, mogu biti nesigurni u svom identitetu kao sto su macho patrijarhalci presigurni u sebe do apsurda. Komedija naravi. Ali ni jedni ni drugi da prezentuju autenticno sebe. Zadah kulturne promasenosti tome doprinosi ali ne samo on, mada je na tome akcenat.
Originally posted by ...
Ne diraj mi Cecu
Ne diram je ja...ona para moje srce...pogotovo kad pocne da apeluje na moju muskost
"...KUkavica...nisam znala da si takva kukavica..."
Na nasem Balkanu smo izgleda svi kulturno kontaminirani samo sto ja ne bih kupio njen CD
Originally posted by ...
Usput budi receno - ne pale se samo Balkan gays na patrijarhalne maco muskarce...
Ako bi izveli problem sirovosti i marginalnosti iz kulturnog konteksta, onda osecam zadah entropije, prvobitne eksplozije i dezorganizovanosti materije, drustvene lazi. Asocijacija bi mogao biti Freud ali ne samo on. Kao sto kaze jedan pesnik: "Pune su o?i no?i/ pune su no?i tog groznog crnog mesa ljudskog..."
Originally posted by ...
(ja se gadim i Agate Kristi i Dzona Grisama i Dena Brauna, i Dejvida Bouvija i Bitlsa, ja se, sto rece jedan forumas, fasisticki zalazem za elitizam),
Aha, ti odobravas Grishama kao sto i odobravas Cecu. Pa babe i zabe se ne mogu mesati. Ceca se prevashodno obraca muskim genitalijama i rudimentarnom balkanskom srcu dok Grisham pise romane i to sjajne romane u kojima je Ceca tek jedan od likova.
Da bi se napisao jedan dobar krimi roman ili triler(Agata; Grisham) potrebna je genijalnost ili makar nesto priblizno tome. Ko je taj ko ce reci da je ceo zanr manje vredan u knjizevnom smislu? Ja nasuprot tome ne tvrdim da je etno muzika i folklor manje vredan ali je Ceca za mene nula. Dakle ja ne idem na truli kompromis.
Originally posted by StanleyMožda sam malo priglup, ali u ?emu se ustvari ti Ma?o patrijarhalci razlikuju od "samo" Ma?o tipova??
Pa recimo izmedju ostalog po savrsenoj uklopivosti u svoj kulturni milje. Po sposobnosti da jace od misica pumpaju samo svoj ego zahvaljujuci postojanju drugorazrednih "tetaka"
Originally posted by Simor
@..., jeste fašisti?ki se zalažeš za elitizam, ali oprošteno ti je.
samo uz krilaticu de gustibus non disputandum jer se u navedenom tvrdjenju nalazi iskljucivo gustus, nikakav obrazlozen niti utemeljen sud.
FireGox I MARQUE, lapidarno ali lepo receno. Ko bi jos odolio svim tim carima? Ali kako kaze FireGox sirovina sluzi za obradu. Dakle verovatno ce opste prosvecivanje gay populacije uciniti da izmedju tzv. tetaka i tzv. machoida nestane oblik medjuljudskog iskoriscavanja slican onome koji postoji u heteroseksualnom modelu iz cega Ceca izvlaci svoju glamuramu.