Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
Trema ne poga�a samo one koji nastupaju u javnosti. Trema mu?i mnoge ljude u svakodnevnom �ivotu. Hvata ?oveka pred ljubavni ili poslovni sastanak, pred ispit, razgovor za posao, izlazak, odlazak na sve?anost ili prijem ili upoznavanje novih ljudi. I u mnogim drugim prilikama. Trema ne samo �to je ve? po sebi veoma neprijatna ve? i mo�e da sputa ili potpuno blokira.

Trema je vezana za nastup bilo koje vrste. Izraz je straha da ne?emo uspeti da se predstavimo onako kako �elimo, da ne?emo biti dovoljno ubedljivi niti uspeti da ostavimo pravi utisak. Straha da ?emo se sramno obrukati umesto da slavno trijumfujemo.

Trema nas ?ini nervoznim i napetim. Sputava nas. ?ini nespretnim. Muti misli, vezuje, jezik, noge i ruke. Ponekad i potpuno blokira.

Poneki ljudi razvijaju ?itav sistem izbegavanja situacija koje bude njihov strah od nastupa i tako sebi drasti?no sakate �ivot.

Trema se ne savladava naporom volje ve? uklanjanjem uzroka.

Trema je posledica na�e potrebe da predstavljamo i "prikazujemo" sebe umesto da jednostavno budemo ono �to zaista jesmo.
Veli?ina treme direktno zavisi od intenziteta �elje da briljiramo i raskoraka izme�u onog �to zaista jesmo i onog kakvim �elimo da se prika�emo.

Ona proizlazi iz, svesnog ili nesvesnog, uverenja da moramo uspe�no izblefirati ljude, da ih moramo ubediti da smo ne�to drugo od onoga �to jesmo, kako bi nas uop�te prihvatili.

Ova pretpostavka stoji na veoma klimavim nogama. Pre ?e biti da smo drugima najprihvatljiviji, najpotrebniji i najdra�i onda kada smo najbli�i sebi. Da nas upravo tada najvi�e cene i najvi�e po�tuju.

Mnogi se, me�utim, veoma �ilavo dr�e te progre�ne pretpostavke. Zato �to ona govori o njihovom odnosu prema sebi samima. Uvereni su da ?e ih drugi odbaciti ako budu ono �to stvarno jesu zato �to sami sebe odbacuju. I u tome je su�tina ?itave pri?e.
Korisnikov avatar
By avalon
Sada nam kazi odakle si prepisala ovo :smeh:
Korisnikov avatar
By m..
Joj, ja sam najveci moguci tremarosh na usmenim ispitima (nikad nisam mogla da odgovorim od najvaznijeg ka detaljima, nego okolo pa na random, pa uvek zaboravim nesto, pa mi postavi podpitanje koje mi urushi mind flow...)
Nekad, kad sam bila (nesrecno) zaljubljena, su mi se automatski odsecale noge cim se ona pojavi, da ne kazem da sam dobijala turetov sindrom...
Mrzim kad moram da branim neki svoj rad (tipa da objasnjavam zasto mi je zgrada takva i takva - jebote jednostavno jeste, to je najbolje resenje do koga sam dosla, ispostovala sam program, sve je funkcionalno, lepo je na oko, sta bre oces od mene?)
E, onomad kad sam bila na tv-u, uopste nisam imala tremu prvih 3 puta, ali jesam poslednji, jer sam morala da pricam iz glave jedno 3-4 minuta, direktno, bez da prethodno ustanovim neki koncept, jos je kao trebalo da bude duhovito, i da pricam bg slangom, doduse pricala sam neke gluposti o pi-pi-ju za neku hrvatsku tv :) :roflmao:
Korisnikov avatar
By 2kune
Bio sam veliki tremaroš. A onda sam pronašao lijek: sex i alkohol. Sad sam hrabra pijana kurva. :alexis:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by avalon
Sada nam kazi odakle si prepisala ovo :smeh:
prepoznatljivo nije moj stil pisanja, velika pocetna slova, pa onda upotreba ? ? Š , ni sam stil pisanja... ALI, pise sve sto ja mislim !

btw, kad mouze Zvezdolino da kopira citave clanke iz novina i tako otvara kao neke teme... nisam ni ja nista pametnija od njega :D
Korisnikov avatar
By * NajS *
Trema me 'vata dok ne krene egzibicija...

Kad krenem da odgovaram, trema nestane chas posla...

Najveca trema me uhvati kad imam pismeni ispit....pa kad dobijem zadatke - pa kad krenem da radim taj zadatak i uvidim da sam stigao do pola....a da dalje ne umem...
Tad dobivam tremu...srce krece da mi brze kuca, preznojim se, crvenim, shto bi rekli : jedem se iznutra...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!