Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By 李香兰
ja sam zaista ocekivala da za ovo nece biti potrebe i da ce nam se vecina razgovora voditi o ovom postu
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2815130#p2815130]李香兰 napisao:[/url]Meni nije jasno kako ti kao mlad open-minded covek, i pored svih ovih studija (! sklonimo ih na stranu na momenat iako su validne) mozes da mislis da zivimo u svetu gde u vecinski muskim institucijama zena ima jednaku sansu da dobije promotion, posao, ako se takmicki sa muskarcem koji nosi iste rezultate i background? Mislim... kako ti to nije palo na pamet kroz life experience sa zenama oko tebe, posebno u srbiji.
ali mislim da sam imala pogresnu impresiju tvog nacina razmisljanja zbog nekih tvojih starih postova. (ne mislim nista lose pod tim)
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2815138#p2815138]李香兰 napisao:[/url]ja sam zaista ocekivala da za ovo nece biti potrebe i da ce nam se vecina razgovora voditi o ovom postu
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2815130#p2815130]李香兰 napisao:[/url]Meni nije jasno kako ti kao mlad open-minded covek, i pored svih ovih studija (! sklonimo ih na stranu na momenat iako su validne) mozes da mislis da zivimo u svetu gde u vecinski muskim institucijama zena ima jednaku sansu da dobije promotion, posao, ako se takmicki sa muskarcem koji nosi iste rezultate i background? Mislim... kako ti to nije palo na pamet kroz life experience sa zenama oko tebe, posebno u srbiji.
ali mislim da sam imala pogresnu impresiju tvog nacina razmisljanja zbog nekih tvojih starih postova. (ne mislim nista lose pod tim)
Mislim da više manje svi imamo pogrešnu impresiju jedni o drugima. :facepalm:
Korisnikov avatar
By 李香兰
O tebi imam veoma jasnu, i nikad me ne iznenadiš.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ok, počeo sam da čitam, ovo prvo nije nikakva naučna studija nego u suštini esej, a jezik kojim je pisan rad je sve samo ne objektivan i naučan. Pritom, još uvek nisam naišao na deo koji ima veze sa ovom temom, ali tek sam na sedmoj strani.

Ovo ostalo ću takođe iščitati pa javljam utiske.

Elem, za ovaj novi post, pobogu, rekao sam ti da si u pravu, ali da se ne može sve to svesti na čistu diskriminaciju.

Ja recimo, čak i da mi neko crno-na-belo ne znam kojim čudom dokaže da žene apsolutno ne žele da se bave politikom i da su čak i 5x lošije u tom poslu od muškaraca i da čak ni tu nema apsolutno nikakve diskriminacije i još 100 razloga - i dalje bih tvrdio da Parlament i Vlada bilo koje države treba da sadrže jednak broj muškaraca i žena, jer je to jedino fer, jer ti ljudi donose odluke za (i u ime) cele države, koja se sastoji od jednakog broja muškaraca i žena, i kad su takve stvari u pitanju jednakost i ravnopravnost su zaista neophodne (pogotovo kada te iste institucije moći donose zakone o, recimo, abortusu, plaćenom odsustvu zbog trudnoće itd...).

Ali kada pričamo o zastupljenosti žena u nekoj STEM profesiji, u privatnom sektoru, na slobodnom tržištu, te pritom automatski podrazumevamo da je uzrok svake nejednake zastupljenosti jedino i isključivo diskriminacija - ma daj. I opet, diskriminacije IMA, treba je osuditi i protiv nje se treba boriti, ako neko dobije dva identična CV-ja u kom je jedan s muškim a drugi sa ženskim imenom, te odbaci ovaj ženski - to je odvratno, i to treba regulisati i sankcionisati - ali diskriminacija nije JEDINI uzrok tome što ima manje žena u STEM profesijama. Uzimati to kao premisu, u krajnjoj liniji, nije dobro ni za sam feministički pokret, jer em što nije faktički tačno, te se teži nemogućem cilju (ne možete nikad naterati dovoljno žena da popune STEM fields dok ne bude 1:1, isto kao što ne možete nikad naterati ni dovoljno muškaraca da popune, štajaznam, industriju kozmetike, prosvetu ili medicinu), i pritom se po default-u oduzima odgovornost od žena i tretira ih jedino kao nesposobne žrtve lošeg sistema.
Korisnikov avatar
By 李香兰
Hajde pogledaj na kom sajtu se nalaziš dok čitaš prvi tekst na primer, pa pogledaj ko je napisao isto, (”neobjektivno i nenaučno”) pa onda pogledaj contents i videćeš zašto nema ništa od tvog interesa na sedmoj (really?) strani od 250+ strana... jer sam početak priče o equal pay je na 65 a ne jedan....

Meni se čini da ti nećeš da odvojiš time and energy da sagledaš ovo objektivno, and that’s completely fine, just say it.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Aman, hoću, i kažem ti - pročitaću. Možda i potpuno promenim mišljenje.

Ja mislim da smo ti i ja u suštini 'na istoj strani', samo se ne slažemo oko nekih premisa. Ako nije jasno, ja se 100% zalažem za jednak položaj oba pola/svih rodova, 100% sam protiv diskriminacije prilikom zapošljavanja, 100% sam protiv heteropatrijarhalnih uloga, uređenja društva itd. Samo se ne slažem oko tvrdnje da muškarci i žene prirodno žele da se bave istim profesijama u istoj meri - ili da je razlika u toj želji, ili u trenutnom stanju u tim profesijama isključivo do diskriminacije. Stoga, ne mislim da toj vrsti jednakosti (brojčanoj) uopšte treba težiti. Jesmo li sad ok?
Korisnikov avatar
By 李香兰
Ok smo i ja sam tebe uvek smatrala inteligentnim iskreno, i i dalje to mislim.

Stoji dosta stvari koje kažeš ali ja mislim da je pogrešno koristiti termin “prirodno”. Peterson kaže prirodno jer ne misli na heteropatrijarhat, on misli na biologiju i to mi se ne svidja jer implicira da se to ne moze promeniti.

Ja mislim da promene u socijalno-ekonomskoj hijerarhiji u društvu mogu gurati žene same da se vide kao jednake i apliciraju. Ja mislim da on to ne misli jer za njega su žene takve biološki a to ne možemo promeniti.

Ne želim da mislim da kompjuteri koji tek postoje od osamdesetih ženska biologija odbija kao interesovanje “prirodno”.

Ja mislim da ne treba težiti direktno jednakom “broju” kao samom broju. Treba težiti poništavanju heteropatrijarhata u društvu i taj broj će doći na svoje sam.
Korisnikov avatar
By 李香兰
Ono drugo što mi smeta je to što već imamo decentan broj žena koje žele te poslove (i taj broj raste) i to što ih diskriminišemo putem zaposlenja kad se takmiče sa muškarcima.
Uopste nemamo podatke, a da ja znam za njih, koji govore o tome da nesto bolje ide jednom polu nego drugom (ma cak i da jeste tako). Mi imamo podatke o tome koji pol sta cesce bira.

U jednom trenutku odnos decaka i devojcica u jednoj oblasti moze da bude 3:7 u drugom trenutku 7:3. Ocito pored raspodele, potreban je i trend po kom se ta raspodela menja. Faktora, koji uticu na raspodelu i trend, sigurno ima mnogo. Neki su dominantniji neki manje dominantni.

Pri odabiru profesije, neciji prirodni talenat za neku oblast, ako to uopste postoji, je jedan od mnogih faktora. Kad bih morao da pogadjam jedan od nedominantnih faktora prilikom biranja. Isto tako kad bih morao da pogadjam - drustveni faktori mnogo dominantniji. Sto se mene licno tice, kad budu prestali da postoje tipicno muski poslovi i tipicno zenski, onda moze da vidimo da li nekom polu, u proseku, nesto bolje ide, a tad nece ni da bude bitno.

Fun fact: U poslednje vreme svuda vidjam observational selection bias. :giggle:
Meni je jedan taksista pricao kako zene (i iskljucivo zene) lose voze, i boga pitaj kako dobijaju dozvole itd. itd. Isto tako sam cuo i muskarce na boljim pozicijama kako pricaju gluposti. Cuo i zene. Mizoginija svuda. Moja komsinica verovatno najbolje vozi (od ljudi koje poznajem), a ja (musko jel) ne vozim uopste.

Ljudi obicno poboljsanje polozaja grupe kojoj ne pripadaju, ne dozivaljavaju kao nesto sto poboljsava i njihov, a to cesto jeste slucaj. Mene to nervira. I muskarci su diskriminisani (cak i beli strejt :ozbiljan: kolko god mi to mrsko da priznam :ozbiljan: :ozbiljan: ). Da se ja pitam ja bih to objedinio "bolja prava za sve", mislim da bi tako bilo vise uspeha.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ma nauka je crkla onog trenutka kad su ljudi poceli njome da se bave :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
Da, to.

Mislim da ljudima bolje zvuci "borci za muska i zenska prava" nego "borci za muska prava". Treba da se napravi bolja klima, tako da svaka od podgrupa prizna da drugi imaju probleme koje oni nemaju. Ljudi treba da se bore zajedno protiv problema, a ne jedni protiv drugih.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2815150#p2815150]svemirskimajmun napisao:[/url]Uopste nemamo podatke, a da ja znam za njih, koji govore o tome da nesto bolje ide jednom polu nego drugom (ma cak i da jeste tako). Mi imamo podatke o tome koji pol sta cesce bira.

U jednom trenutku odnos decaka i devojcica u jednoj oblasti moze da bude 3:7 u drugom trenutku 7:3. Ocito pored raspodele, potreban je i trend po kom se ta raspodela menja. Faktora, koji uticu na raspodelu i trend, sigurno ima mnogo. Neki su dominantniji neki manje dominantni.

Pri odabiru profesije, neciji prirodni talenat za neku oblast, ako to uopste postoji, je jedan od mnogih faktora. Kad bih morao da pogadjam jedan od nedominantnih faktora prilikom biranja. Isto tako kad bih morao da pogadjam - drustveni faktori mnogo dominantniji. Sto se mene licno tice, kad budu prestali da postoje tipicno muski poslovi i tipicno zenski, onda moze da vidimo da li nekom polu, u proseku, nesto bolje ide, a tad nece ni da bude bitno.

Fun fact: U poslednje vreme svuda vidjam observational selection bias. :giggle:
E. U pravu si 100%. :up: :up: :up:

I za ovo ostalo što si pisao.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2815150#p2815150]svemirskimajmun napisao:Sto se mene licno tice, kad budu prestali da postoje tipicno muski poslovi i tipicno zenski, onda moze da vidimo da li nekom polu, u proseku, nesto bolje ide, a tad nece ni da bude bitno.
A kad će to prestati, koliko još žena treba dotad biti karijerno onemogućeno u patrijarhatu i kako će se to uopće desiti, jer sigurno neće samo od sebe?
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
Jebem li ga kad ce i da l' ce da se desi. :ozbiljan:

Ono sto svi mogu jeste da diskutuju, kad neko lupi nesto mizogino da se ukaze na gresku itd. Mislim da je i to nesto. Bolje nego da se cuti. Za neki ozbiljniji aktivizam, valjda ima onih koji se time profesionalno bave, ja nemam neki revolucionarni predlog. Jedino to sto sam vec rekao - priznas da drugi imaju probleme koje ti nemas, i ukazes da vazi i vice versa. Ti pomognes nekom neko pomogne tebi.

Sa druge strane, nemam predstavu kolko bi to funkcionisalo u praksi i kolko ima ljudi koji su spremni da priznaju tudje probleme, a da pritom ne pokusavaju da dokazu da su njihovi veci.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Anhedonie napisao: 26 Jul 2018, 16:35
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2815083#p2815083]ZlatnaPtica napisao:[/url] u moru anti-tradicionalizma, napada i dekonstrukcije svih mogućih društvenih normi, sistema i obrazaca ponašanja (a sve zarad ideala maksimalne inkluzije, tolerancije i sl.)
a, ne, ne, dekonstrukcija nije tu zarad inkluzije vec zarad rusenja institucija moci. power to the people, rusenje drustvenog sistema koji ima monopol nad istinom. da nema tih anti-tradicionalizama, napada i dekonstrukcije svih mogucih drustvenih normi, sistema i obrazaca ponasanja ti ne bi mogao da vodis out and proud gay zivot ili bi bio mrtav.

inkluzija i tolerancija su samo nusprodukti postmodernizma kojeg se peterson boji, a u isto vreme i uvlaci u dupe jer ga koristi za sopstvenu dobit. covek zeli novac i moc i nije mu problem da bude licemeran za to. takodje je i ideoloski obojen. nije nesto sto zelim da budem.
THIS!
uz to, on je tipičan primer privilegovanog, kanadskim, relativnim, welfare-om razmaženog seratora kojeg treba poslati trump-u u naručje. too bad, trump je toliko glup da bi i njega pod šine voza.... :lol: oh well, bar se umanjuju u broju..... :wink2:
Nasuprot ovoj temi, ja bih preporučio Dr. Seth Norrholm-a, Dr. Bandy Lee, ali sve zavisi ko je voljan da obrati pažnju na prave socio-psihološke i neuropsihijatrijske veštine.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!