Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

#2821079
Radio je jedan od modernih izuma koji je revolucionirao naš život. Prijenosan je, ekonomičan i može se koristiti na mnogim mjestima i više puta. Postoje dva načina za jednostavno slušanje radija: putem radija ili putem radio prijamnika / odašiljača. Prednost je u tome što nisu ograničeni vremenom, mjestom i ograničenjem radio signala. Ovaj način radio komunikacije daje prednost životu ljudi, posebno u hitnim slučajevima i problemima u prijevozu. Ali što je radioenligne

Radio je tehnologija za umjetno komuniciranje i signaliziranje pomoću radio valova. Radio valovi koje emitiraju radio prijamnici / odašiljači obično su visoke frekvencije između trideset i 300 megaherca. Neki od svjetski korištenih radio kanala su - FCC, FM, CD, XM, WAX, ALL FAX, SKY, MRN, LNB, TDMA, PDC, PLL, USB i Bluetooth. Radio stanice emitiraju svoje radio signale putem odašiljača ili prijamnika na prijemnike, koji uzimaju radio signale i pretvaraju ih u analogne ili digitalne signale za prijenos preko etera.

U prošlosti se radio koristio uglavnom za emitiranje informacija iz vojnih ili policijskih jedinica i drugih državnih agencija. No, danas se radio koristi i za komunikaciju s mobitelima i drugim ručnim uređajima. Mobiteli imaju značajku radio prijenosa koji im omogućuje primanje radio signala. To radi bazna radio stanica koja pretvara radio signale u digitalne podatke koje mobitel može čitati.

Prednost ovog postupka komunikacije je u tome što mobitelima pomaže u dobivanju uputa, pronalaženju prijatelja i pronalaženju uputa do odredišta. To je zato što radio valovi putuju u velikom rasponu valnih duljina i mogu proći kroz divovske oblake ili druge svemirske i zemaljske prepreke. Također, radio valovi mogu prolaziti kroz vodu ili razrijeđeni zrak, pa se stoga radio signali mogu lako prenositi s mjesta na mjesto. To čini radio komunikaciju korisnom u hitnim situacijama i u našem svakodnevnom životu.

Radio valove mogu pokupiti i druga nebeska tijela poput planeta Venere, Zemlje i Marsa. Ti se radio signali zatim pretvaraju u električne signale koji se šalju na prijamnik bazne stanice i obrnuto. Radio komunikacije mogu biti prihvaćene i od satelita koji kruže oko zemlje ili dalekog svemira. Većina radioposuđa koje se postavljaju na radio stranice amaterskih radija koriste valne duljine koje su nešto manje od onih koje koriste glavne komunikacijske tvrtke i industrija.

Radio odašiljač i prijamnik imaju dužnost "čuti" ili primiti radio signale s bilo koje točke radio spektra. Postoje tri vrste radio stanica, a to su VHF FM, UHF-HF i mikrovalne pećnice. Radio odašiljači i prijamnici mogu primati i odašiljati elektromagnetske valove prema frekvenciji radio stanice.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!