Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By mrle
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2582014#p2582014]Katengl napisao:[/url]Ideja da nema glupih reklama meni izgleda kao uteha i nacin da se ljudi koji se bave marketingom oslobode odgovornosti. I ok je razmisljati tako kada pravis reklame, ali sa aspekta potrosaca, naravno da postoje idiotske reklame.
I sto rece Sanja Stepskovucic danas, eno ti reklame za Africku sljivu – glupa da gluplja ne moze biti. QED
Upravo. Sa aspekta marketinskog coveka, reklama je glupa ili ne onoliko koliko uspe da pogodi ciljnu grupu i udovolji njegovoj strategiji.

Sto se potrosaca tice, da li mislis da onaj ko je putem reklame o africkoj sljivi dobio informaciju o proizvodu koji mozda moze da resi njegov problem, zaista smatra reklamu glupom ?

Sto se odgovornosti tice, pomenusmo je gore - nje se ipak najlakse osloboditi u neodgovornim sredinama. :)
Korisnikov avatar
By Katengl
^
^
Naravno da moze da smatra reklamu glupom. Mozes da pruzis informaciju i tako sto ces da pustis zid teksta preko ekrana o tome sta je Africka sljiva i cemu sluzi. To sto te je uspesno obavestila o postojanju proizvoda ne znaci da nije imbecilna. Hocu reci, moze da bude uspesna i imbecilna u isto vreme. Samo je verovatnije da ce biti uspesna ako nije imbecilna. Osim ako su ti ciljna grupa imbecili.

Mislim, diskusija je malo besmislena jer imamo razlicite definicije glupog – meni je glupo nesto sto vredja inteligenciju, tebi je glupo nesto sto kao reklama nije uspesno.
Korisnikov avatar
By mrle
'Glupo' ne vredja inteligenciju. Njemu nedostaje inteligencije. Razlika je ogromna. :)
Meni diskusija nije besmislena, naprotiv. :)
Korisnikov avatar
By Katengl
Eto, jos bolje.
"Reklami ne moze da nedostaje inteligencije."
:hmm:
Korisnikov avatar
By mrle
Ako marketing moze da se definise kao inteligentan nacin osvajanja trzista - a to mu je jedna od definicija... :)
Nego, da ne dosadjujemo vise ljudima, kapiram ja veoma dobro sta zelis da kazes :)
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2582041#p2582041]Katengl napisao:[/url]^
^
... Osim ako su ti ciljna grupa imbecili.

...
Upravo.
Populacija debila u opstoj populaciji ima veliki udeo.
Marketinskoj agenciji je postavljen zadatak, napraviti kampanju koja ce motivisati sto vise ljudi da kupi proizvod i napravi profit.

Akcija uspela, takli srbadiju u zicu. Ispunili zadatak, zaradili pare, agencija ima Niveu u portfoliu.
Uvredjeni mogu da kukaju koliko hoce, mister dolar/euro je odneo pobedu.
Tacka.
Korisnikov avatar
By Katengl
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2582053#p2582053]mrle napisao:[/url]Ako marketing moze da se definise kao inteligentan nacin osvajanja trzista - a to mu je jedna od definicija... :)
A, ne, ne. Inteligentno ne moze da bude deo definicije, to je laskanje samom sebi. Atribut 'inteligentan' mora da se zasluzi.

Da ne bese ove teme ne bih saznao da imam tako stroge stavove o advertajzingu. :lol:
Korisnikov avatar
By bern
gruba reklama... ali mislim da će se nivea lako odbranito od napada u vezi sa ovim iz naslova.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!