- 09 Jan 2012, 06:23
Kojom brzinom se menjate i da li zelite da menjate sebe?
to je za mene dugotrajni proces, konstantno se menjam i svesna sam toga da imam 25 godina, a kada se osvrnem, postoje neki periodi u kojima se ne prepoznajem.. kao da je neka druga osoba zivela taj zivot, a ja sam bila posmatrac bez prava glasa.
Da li je to preko noci ili je to proces koji traje i traje ili zavisi od toga sta se menja?
mislim da preko noci jedino moze da se dodje ta svest u glavi "e, ovako vise ne ide".. sto je veci "problem", to je proces duzi, ali ako osoba dodje do zelejnog cilja, vredi cekati i godine da prodju.
Da li svesno uticete na svoje promene ili ne?
na neke da, na neke ne. kad sam dosla u Bg, svesno sam radila na sebi i dozivela mnoge promene koje su mi u tom trenutku i jako prijale, ali vremenom su u moj zivot usle osobe koje su jako uticale na mene. neke jako pozitivno, a neke jako destruktivno.
Prihvatila sam se procesa ponovnog menjanja sebe pre nesto jace od mesec dana, zato sto sam shvatila da sam izbegavala i precutkivala mnoge stvari, ziveci u laznoj nadi da ako ne razmisljam o tome, problem ce nestati.
Doslo mi je do mozga da je veliki broj osoba reklo da sam bipolarna, da ne umem da se iskontrolisem u nekim situacijama, da ne znam svoje i tudje granice..
Pocela sam sa malim stvarima. Prestala sam da pijem (izuzetak je bio nova godina) i pocela sam da otvorenije pricam sa ljudima do kojih mi je stalo. Autovala sam se, sto je bio veliki korak za mene. Fokusiram se na posao. Pocela sam da vodim racuna o kilazi. Zacrtala sam sebi neke ciljeve. Izbacila sam neke osobe iz svog zivota, a onima koji su mene izbacili sam se makar preko poruke izvinila za zlo koje sam im nanela.
Jedino nesto sto mi trenutno fali jeste vera u nesto.. nesto sto ce mi dati volje i snage da istrajem u trenutcima slabosti, ali doci ce i to valjda.