Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
U poslednjih godinu dana sam udarnički radila na sebi. Bilo je posrtanja, ali kada sad pogledam iza sebe zadovoljna sam na koji način sam se izgradila/se gradim. Pre svega, smanjila sam sujetu, eliminisala impulsivnost, stekla sam stabilan kvalitativni pogled na sebe koji ne mogu poremetiti ni pohvale ni pokude. Prihvatila sam činjenicu da sam predisponirana na depresiju te samim tim znam kako da utičem preventivno protiv nje. Nisam više (auto)destruktivna.
Eto neke koristi od moje introspektivnosti.

Treba još da poradim na socijalizaciji i strukturisanju emocija.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334546#p2334546]Galateja napisao:[/url]U poslednjih godinu dana sam udarnički radila na sebi. Bilo je posrtanja, ali kada sad pogledam iza sebe zadovoljna sam na koji način sam se izgradila/se gradim. Pre svega, smanjila sam sujetu, eliminisala impulsivnost, stekla sam stabilan kvalitativni pogled na sebe koji ne mogu poremetiti ni pohvale ni pokude. Prihvatila sam činjenicu da sam predisponirana na depresiju te samim tim znam kako da utičem preventivno protiv nje. Nisam više (auto)destruktivna.
Eto neke koristi od moje introspektivnosti.

Treba još da poradim na socijalizaciji i strukturisanju emocija.
Miss Kilman
Korisnikov avatar
By Laerem
Izmlatio bi mladjeg sebe da se sada pojavi tu na forumu. Koji mali kreten! :bljak:

But I blame the world! Nitko nije bio sposoban da me stavi na mjesto. Bas kao sto i sada nitko nije sposoban da se obracuna s mojim glupostima. I onda ja moram gubiti vrijeme radeci sam na sebi... :drama: ...umjesto da me korigira neka zrelija osoba, bas kao sto i ja korigiram vase gluposti.

Introspekcija je zaista precijenjena stvar. U odredjenoj mjeri korisna, ali bez korektiva druge osobe pretvara se u hermeticni solipsizam.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334669#p2334669]Laerem napisao:[/url]Izmlatio bi mladjeg sebe da se sada pojavi tu na forumu. Koji mali kreten! :bljak:

But I blame the world! Nitko nije bio sposoban da me stavi na mjesto. Bas kao sto i sada nitko nije sposoban da se obracuna s mojim glupostima. I onda ja moram gubiti vrijeme radeci sam na sebi... :drama: ...umjesto da me korigira neka zrelija osoba, bas kao sto i ja korigiram vase gluposti.

Introspekcija je zaista precijenjena stvar. U odredjenoj mjeri korisna, ali bez korektiva druge osobe pretvara se u hermeticni solipsizam.
:wow:

Čitajći ovo u glavi mi sve vreme odzvanjaju neka imena kao Otto Kernberg, Peter Fonagy, Melanie Klein. :lood:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335049#p2335049]Laerem napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2334790#p2334790]Ulix napisao:[/url]
Čitajći ovo u glavi mi sve vreme odzvanjaju neka imena kao Otto Kernberg, Peter Fonagy, Melanie Klein. :lood:
U jebote, pa fakat sam ti prirastao srcu. Od Zorice Tomic do Melanie Klein u svega par mjeseci. :radosnice:

Ali ako zaista hoces da rasirim noge, morat ce ti u glavi odzvanjati Lacan. :blush:

Ubaciću pride i Juliju Kristevu. :pervert:
Korisnikov avatar
By Laerem
Btw. :lol:

''

---

Inace, sto si procitao od ozbiljnih Zizekovih djela - dakle ne politicke kritike nego nesto o njegovoj teoriji Subjekta - pa da ti ga je toliko ogadilo? Jer vjerujem da nisi jedan od onih povrsnih kretena koji sude ljude na temelju njihove popularnosti i javnih nastupa. :sweet:
By polarlicht4.1
Pročitao sasvim dovoljno, hvala lepo. Moje neslaganje je drugačije prirode i nema veze sa njihovom "popularnošću i nastupom" već se tiče temeljnih principa. Naime, srcu mi je bliža shizoanalitička škola od psihoanalitičke tako da je ceo komplet počev od Freuda preko Lacana pa sve do Žižeka jednostavno protivan teorijskoj platformi kojom se bavim.
Korisnikov avatar
By Laerem
Oh my, I'll retreat then. Sve sto ja znam o tome je kojih 60ak stranica anti-oedipusa. Odustao sam negdje kada su krenuli trabunjati o solarnim anusima i pribjegavati slicnim akrobacijama u nomenklaturi.

No problem s idejom nekakve "platforme" je sto ne mozes otpetljati Lacana iz Deleuza, sto Zizek eksploatira Lacana da bi osvjetlio Hegela i sto Lacan vrsi radikalnu reinterpretaciju Freuda tak da to na kraju bas vise i nije Freud. Da ne pricam kako je Lacan odbacen od psihoanaliticke internacionale, etc. Dakle totalni clusterfuck! Stoga, ne treba biti purist.

p.s. Ako ikada prebrodis odioznost prema toj "platformi", procitaj knjigu "Zizek's Ontology: A Transcendental Materialist Theory of Subjectivity" Adriana Johnstona. Uspio je izvuci na svjetlo konciznu teoriju iz Zizekovog šizoidnog ; ) kuršlusa knjiga i predavanja. Doslovce jos nisam upoznao nikoga tko je to procitao i nemam s kim pricati o tome, a volio bi. :placko:
By polarlicht4.1
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335400#p2335400]Laerem napisao:[/url]Oh my, I'll retreat then. Sve sto ja znam o tome je kojih 60ak stranica anti-oedipusa. Odustao sam negdje kada su krenuli trabunjati o solarnim anusima i pribjegavati slicnim akrobacijama u nomenklaturi.
:lol: Istina, jezičke akrobacije nisu strane ni Deleuzeu ni Guattariju. Ali su mi zbog toga, između ostalog, jedni od najuzbudljivjih mislilaca koje sam ikada čitao...A načitao sam se svega i svačega.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335400#p2335400]Laerem napisao:[/url]
No problem s idejom nekakve "platforme" je sto ne mozes otpetljati Lacana iz Deleuza, sto Zizek eksploatira Lacana da bi osvjetlio Hegela i sto Lacan vrsi radikalnu reinterpretaciju Freuda tak da to na kraju bas vise i nije Freud. Da ne pricam kako je Lacan odbacen od psihoanaliticke internacionale, etc. Dakle totalni clusterfuck! Stoga, ne treba biti purist.
Svakako stvari stoje složenije od pukog "fuj!" ali volim bit' militantan. :kosa: Guattari je u jednom trenutku slovio za Lacanovog naslednika, Deleuze na više mesta vrlo pohvalno govori o Lacanu i koristi se psihoanalitičkim pojmovima, ali ipak mi se čini da ima dosta prostora da se taj "manjak" ukloni.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335400#p2335400]Laerem napisao:[/url]
p.s. Ako ikada prebrodis odioznost prema toj "platformi", procitaj knjigu "Zizek's Ontology: A Transcendental Materialist Theory of Subjectivity" Adriana Johnstona. Uspio je izvuci na svjetlo konciznu teoriju iz Zizekovog šizoidnog ; ) kuršlusa knjiga i predavanja. Doslovce jos nisam upoznao nikoga tko je to procitao i nemam s kim pricati o tome, a volio bi. :placko:
Dobavio knjigu u tri klika ali...350 strana! :ribica:

Izgleda vrlo zanimljivo ali me čeka nekih stotinak strana koje moram da stvorim o (ne)mogućnosti ontologije umetnosti i kritici Derridine différance preko Deleuzeovog shvatanja difference en soi i different/ciation tako da ako me svisnem u narednih mesec-dva možda se usudim da pročitam. Možda. :zvezdice:
Korisnikov avatar
By stefan19
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2166695#p2166695]Blady napisao:[/url]Iskreno.
Vuk dlaku menja, ali cud nikada !
I tako je... znaci, mogu da menjam sebe, i neke stvari sa kojima nisam zadovoljna, ali sebe kao licnost.. tesko...
To sam sto sam, ako se nesto menja znaci da napredujem..
prihvatam te pozitivne promene.. ali ono sto je u meni, nikada se nece promeniti, nii to zelim menjati.. :)
:up: u potpunosti se slazem.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Kojom brzinom se menjate i da li zelite da menjate sebe?

to je za mene dugotrajni proces, konstantno se menjam i svesna sam toga da imam 25 godina, a kada se osvrnem, postoje neki periodi u kojima se ne prepoznajem.. kao da je neka druga osoba zivela taj zivot, a ja sam bila posmatrac bez prava glasa.

Da li je to preko noci ili je to proces koji traje i traje ili zavisi od toga sta se menja?

mislim da preko noci jedino moze da se dodje ta svest u glavi "e, ovako vise ne ide".. sto je veci "problem", to je proces duzi, ali ako osoba dodje do zelejnog cilja, vredi cekati i godine da prodju.

Da li svesno uticete na svoje promene ili ne?

na neke da, na neke ne. kad sam dosla u Bg, svesno sam radila na sebi i dozivela mnoge promene koje su mi u tom trenutku i jako prijale, ali vremenom su u moj zivot usle osobe koje su jako uticale na mene. neke jako pozitivno, a neke jako destruktivno.

Prihvatila sam se procesa ponovnog menjanja sebe pre nesto jace od mesec dana, zato sto sam shvatila da sam izbegavala i precutkivala mnoge stvari, ziveci u laznoj nadi da ako ne razmisljam o tome, problem ce nestati.
Doslo mi je do mozga da je veliki broj osoba reklo da sam bipolarna, da ne umem da se iskontrolisem u nekim situacijama, da ne znam svoje i tudje granice..

Pocela sam sa malim stvarima. Prestala sam da pijem (izuzetak je bio nova godina) i pocela sam da otvorenije pricam sa ljudima do kojih mi je stalo. Autovala sam se, sto je bio veliki korak za mene. Fokusiram se na posao. Pocela sam da vodim racuna o kilazi. Zacrtala sam sebi neke ciljeve. Izbacila sam neke osobe iz svog zivota, a onima koji su mene izbacili sam se makar preko poruke izvinila za zlo koje sam im nanela.

Jedino nesto sto mi trenutno fali jeste vera u nesto.. nesto sto ce mi dati volje i snage da istrajem u trenutcima slabosti, ali doci ce i to valjda.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!