Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Pošto se ovde svašta preporučuje, evo i od mene nešto: autobiografija Salvadora Dalija - "Ja, genije".

Jednim delom zanimljiva studija o dečjem zlu. Insajderski pristup.
Korisnikov avatar
By Greed
Hmmm... Evo, ja ti kažem da sam imao isti problem u osnovnoj školi, ali isti. Sećam se i sada koliko su mi te situacije bile strašne. Bio sam i ostao relativno feminiziran, što je, verujem, imalo uticaja.
Elem, sada sve mislim kako je sistem prilično kriv za to, jer kada god bih potražio pomoć od stručnog osoblja u školi, ništa se ne bi desilo.
Zatim, postoji nešto što se zove psihologija mase. JAKO rasprostranjena, a pogotovo u našem društvu. O tome možeš naći dosta na internetu.
Poreklo zla nisu mogli da definišu ni najveći filozofi, pa kako bi mi? Bilo kako bilo, smatram da se u ovoj jadnoj državi nasilnici ne kažnjavaju dovoljno. Psiholozi lepo kažu da kazna ima dve uloge: 1. da kazni i vaspita pojedinca, 2. da bude primer ostalima. Toga kod nas nema, a bilo bi od velike pomoći za svu decu koja trpe nasilje. :(
Korisnikov avatar
By stefan19
Popaje,

Odgledao sam "Twelve and Holding". Film je odlican! Posebno mi se svidela prica o klincu sto je izgubio brata. Prica odlicno oslikava uticaj sredine i porodice na razvoj psihe. Koliko je samo teska unutrasnja borba kada si kao dete neshvacen. A kad na to jos dodas disfunkcionalnu porodicu i manjak uzornog modela, cini mi se da je pravo cudo izboriti se sa sobom i ostati normalan. Film bih svakom preporucio.
By LeDeNa_
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2326084#p2326084]voicesman napisao:[/url]nema to toliko veze sa samom decom nego sa onim cime su naucena, cime ih uce, i na cemu insistiraju vecina odraslih, a to je da slepo moraju da se pridrzavaju nekih "opste prihvacenih" normi. krivca treba traziti i u samim roditeljima i u skolstvu ili ti sve u svemu drzavi i njenoj organizaciji.

ovo je jedna od onih tema u kojoj se preklapaju nekoliko disciplina kao sto su psihologija, psihijatrija, filozofija i sociologija :P
Bravo za post...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da, jesu, deca su zla.
Ako stvari ne nazivamo pravim imenima, nikome ne cinimo uslugu.
To, da li se ponasaju zlo jer im se moze, ili jer su ih roditelji tako vaspitali, predmet je istrazivanja. Ali ako su zla onda su zla i gotovo.
Naravno, ako Cesar Millan dovede u red pse koji nemaju nikakvu svest, i ta zla deca se mogu dovesti u red.
Imala sam kroz skolovanje vise neprijatnosti, a sve to je podgrevala generalna atmosfera da te dogadjaje ne treba analizirati i isterivati na cistac, nego ih ignorisati, cutati, pa ce sami od sebe nestati.
Korisnikov avatar
By spliff
deca znaju da budu bash zla
pogotovo u grupi
Korisnikov avatar
By stefan19
Eirfranloo,

Hvala na preporuci za Gummo. Odgledao sam ga ali sam ostao u fotelji narednih 15 minuta bez ikakvog odgovora. Stekao sam utisak da ne postoji prica i koncept, vec da je reziser besciljno nabacao scene i rekao "evo, napravio sam film".

Mozda ja nisam uspeo da "razumem" dubinu filma, ali pored nikakve teme i nista boljih glumaca, ovo je moj konacni utisak.

Sto se tice zla i dece, Gummo definitivno ima dodirnih tacaka. Film detaljno oslikava uticaj drustva na razvoj deteta.
Eh, u kakvom drustvu sam ja odrastao, jos sam i dobar :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!