Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Vrlo je moguce da sam vec postavljala nesto slicno ...al ne secam se ..
Vrlo je moguce, takodje, da necu uspeti da objasnim sta me zanima, al ajd da probam...

U zadnje vreme (tacnije otkad znam za sebe), ljudi oko mene konstano pricaju o radu na sebi... I drugarica me konstano savetuje da radim na sebi., posebno u zadnje vreme jer vise ne znam gde udaram (konstano menjam misljenja, sto kazem danas sutra to ne vazi, pogazila sam svaku svoju rec i ponos trla baba lan)..a ona tvrdi da je sve to zbog toga sto ne radim na sebi...a ja, iskreno, predstavu nemam zbog cega je to tako..
Elem, mene zanima...kako VI radite na sebi? Kako upoznajete sebe? (za one poput mene, koji sebe jos nisu upoznali)...

Ko je razumeo, shvatice...
Korisnikov avatar
By sort_of_me
huh... kad upoznam sebe, javicu ti kako sam dotle stigao :D

salu na stranu... pokusao sam nesto da sastavim, ali sve mislim da skrecem sa teme... :doh: uglavnom i ja trazim sebe i radim na sebi... ali mi nesto ne ide opisivanje onog "kako"... :(
Korisnikov avatar
By Shmi
Ako te neko proda/izda tvoja prva reakcija je 'vrati mi igracke necu vise da se igram sa tobom' sa punim pravom naravno... pa se posle par dana predomislis i kazes ipak 'ajde da se igramo'. :smilegrin: E sad, kada pravilno sve izvagas i skontas da je tvoja prva reakcija bila ispravna zbog toga i toga, da oni ne zasluzuju zbog toga i toga da se odljutis samim time vrednujes sebe i kontas da je dosta bilo da te 'gazi' - to je za mene raditi na sebi. Medjutim ima i obrnuta situacija, kada ti nisi u pravu i ljutis se bezveze i ne umes objektivno da meris situaciju ali i dalje dizes nos i neces da popustis a osoba preko puta tebe koja ti nece nista lose nego bas naprotiv ti govori nesto za tvoje dobro a ti gluva na njene reci i duris se jer smatras da si u pravu... a ono nisi uopste u pravu pa to priznas i izivinis se njoj. To je isto rad na sebi.

Mozda sam i ja skroz promasila temu ili se nisam lepo izrazila, ne znam. :)
Korisnikov avatar
By maka
1. provoditi vreme sto kvalitetnije i konstruktivnije
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Nema veze, slobodno vi malo omasite temu...
Savetuju mi knjige...ali mene zanima KOJE knjige...? :D
Korisnikov avatar
By Shmi
E pa nazalost ne citam knjige. :lol:

Ali Maka ti dobro rece bome! ;)
Korisnikov avatar
By Shmi
Btw, jedva cekam Hleafdige da ti odgovori na temu. :trep:
Korisnikov avatar
By Shmi
Po meni ona zaista savrseno odgovara na teme... i pogodi sustinu u par recenica... ja nazalost to ne umem. :trep:

Mogu samo da kazem da ja kroz razlicite ljude u svome zivotu slusajuci razlicita misljenja, iskustva itd prepoznam neki postupak/pristup sto mom karakteru odgovara pa pokusam tako da postupim kao oni u slicnim situacijama... (ne znam sto imam utisak da sam opet omasila temu :lol: ) Ponekada se u tome pronadjem, jer se lepo zavrsi prica a da se ja ne 'jedem' iznutra.

Necu vise da uskacem u temu dok se ne oglasi Hleaf. -.-
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by Shmi

'vrati mi igracke necu vise da se igram sa tobom'
'ajde da se igramo'. :
E, vidis, kod mene je problem, sto ja mogu da donesem odluku, "cvrsto" da je donesem...al ne mogu da je se drzim duze od 10 sati :doh:

budala !
Korisnikov avatar
By Shmi
Pa i ja sam tako reagovala daaaaavno, sada prosto vise ne skacem na prvu loptu tj. trudim se maksimalno upravo ono sto sam u tom postu i pisala da pokusam maksimalno da se iskljucim i mirno sve to u svojoj glavi postavim na svoje mesto, da popricam sa tom osobom ako ima nekih meni nejasnih reakcija i slicno.Trudim se da budem maksimalno objektivna... (ali kada su jake emocije ukljucene onda... pfff losa sam u tome, na tome jos radim. :D )
Onda presecem sta ti ja znam... evo i sad sam opet skocila a rekla da necu vise da pisem dok se hleaf ne oglasi. :doh: :lol:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ja predlažem da počneš da se baviš stand up komedijom kao hobijem. :klap:
Korisnikov avatar
By maxie_ns
Odredjivanje stvarnih licnih zelja i pogleda na svoj zivot -> Usaglasavanje prethodnih sa realnim mogucnostima -> Radikalniji potezu u cilju promene kvaliteta zivota i pokusaj ostvarivanja prvih.

Nekad uspe, nekad ne. Ali ja sam pobornik onog da ako dovoljno zelis i dovoljno se trudis da ni rezultati nece izostati.

Na kraju, castiti sebe s vremena na vreme, kao i truditi se da naucis da uzivas u malim stvarima. Ne nervirati se previse oko stvari na koje ne mozes da utices.

Meni je pomoglo. :)

Ako sam omasio temu, ne zamerite. :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By sort_of_me
^ lepo receno maxie_ns :) ja nisam uspeo da srocim misli, ali da... da otkrijes svoje zelje, bez obzira na nametanje okoline ili razmisljanja o tome sta bi drugi rekli... da se oslobodis svih tih ogranicenja nametnutih tokom godina i da se usudis da budes svoj/a.. i onda to i da ostvaris :)
Korisnikov avatar
By Dina
Upoznavanje sebe i rad na sebi su dve razlicite stvari. Upoznavati se moze i onaj koji uopste ne radi na sebi, cak ja mislim da je "cvrsto" poznavanje sebe tada i cesce. Sto osoba vise saznaje i bavi se ovim i onim pa i sobom vidi koliko toga je nesigurno i koliko moze da se menja i kod sebe i uzroke zasto bi se nesto menjalo a ne ostajalo uvek u jednoj tachci pod parolom - takav/takva sam. Pravog odgovora sta je rad na sebi nema, svaka osoba daje tome svoju boju. Nema ni knjiga koje bi trebalo citati. Ja knjige tj one koji su ih napisali smatram sagovornicima takodje i mislim da nam se oni "otvaraju" samo ako smo zainteresovani za njih i oblast kojom se bave. Ako smo knjige uzeli da procitamo jer to tako treba ili da nekome prikazemo i pokazemo da smo ih citali smisao ce nam ostati nedostupan i knjiga nas nece promeniti na onaj nacin kao da smo za nju bas zainteresovani. Rad na sebi moze obuhvatati mnogo toga, npr obrazovanje, razvijanje nekih talenata, bavljenje sportom, bavljenje nekom oblascu koja nas interesuje... Moj metod kad sam dolazila do neke tacke nezadovoljstva ili nisam znala cime bih se sad jos bavila, to sam vec nekoliko puta opisivala ali meni je dobar pa stoga ponavaljam mozda bude koristan i nekom drugom, je vracanje na neki san iz tinejdzerstva ili pre... Kao deca ili jako mladi mislim da uvek imamo neke snove kojih se kasnije odreknemo jer nas ubede ili ubedimo sebe da je to nemoguce. Kada postane moguce to donosi mnogo zadovoljstva i otvara nova vrata. Tako rad na sebi moze biti i vracanje sebi :)
By loreenche
meni kada kazu da radim na sebi iskljucivo mi daju do znanja da misle na građu, tj physical appearance... Is that called being shallow?
Korisnikov avatar
By Kittrie
kako mi neke "drage" dusebrizne lezbejke rekose veceras
*parafraziram: ne poznajem sebe, ali me one znaju.
interesantno.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Originally posted by Zaljubljena

E, vidis, kod mene je problem, sto ja mogu da donesem odluku, "cvrsto" da je donesem...al ne mogu da je se drzim duze od 10 sati :doh:

budala !
:lol: sestro po suzama, i ja sam ista :krezavi:

moja bivsa mi je za to govorila "oce kaki, nece kaki"

raskinem najgore, i vec sutradan je zovem :glupavasam:

a sto se teme tice..

ammm.. pa valjda bi trebalo da radis na sebi kako bi u startu donosila tacne odluke, oko kojih se kasnije neces kolebati da li si donela pravilnu odluku i da postavljas sebi pitanje "sta bi bilo kad bi bilo"..

to je, ja bar mislim, stvar zrelosti..

a za to "hocu da radim na sebi" mislim da je to zaista individualno, i naci ces hiljadu knjiga se savetima.. ali dok ti sama ne dodjes do tog stadijuma da kada se javi neki problem, prvo predahnes, dobro razmislis, onda doneses odluku u koju si 100% sigurna i ostanes pri njoj, nista ne vredi..

zar ti se nije desilo da pitas drugaricu/druga za savet.. oni ti daju objektivno misljenje, i ti se slozis sa tim, ali na kraju opet uradis ono sto ti mislis da je ispravno?

plasim se da sam ili malo skrenula, ili da je ne razumljivo to sto sam htela reci :maca: ne zameri, nisam spavala vise od 20 sati :lol:
Korisnikov avatar
By tebra
Covek sebe upoznaje ceo zivot.
Korisnikov avatar
By Blady
Pocni da radis sve sto ti padne na pamet, nesto sto nikada nisi..
Trazi se, pronalazi se.. sve sto mislis da ce te zadovoljiti probaj, vidi.. uzivaj.
I ja mislim da bi Hlevdija mnogo bolje odgovorila na ovu temu :)

BTW Upoznala sam sebe, ali se jos uvek menjam, shvatam... prihvatam.
I ono sto me "kao" iznenadi, zapravo sam to vec znala, samo mozda nisam zelela.

Pokusaj da se trgnes i shvatis koliko si bitna samoj sebi, i pokusaj da se pronadjes.. samim tim sebe ces izgraditi, ojacati.
Testiraj sebe, vidi koliko si izdrzljiva, potrudi se da budes osoba od reci.
To stanje ce proci, to kroz sta prolazis je samo jedan delic tvog zivota, mini period u odnosu na ono sto te ceka.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!