Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By sofia
I ja sam kosmopolita...ali da postoje uslovi odletela bih u neke tropske krajeve :sunce:
By DakiSpain
Pa ja zivim vec 5 godine u Spaniji( od 14 godina) i moram da vam kazem da sam zaista srecan.Za Srbiju me vezuju samo cale,baba,deda i najbolja drugarica...i nista vise...
Smatram otadzbinom onu zemlju koja moze da mi pruzi buducnost i perspektivu za bolji zivot.Ucim za stjuart-a,imam super drugove,provodim se strava i vrlo retko se setim za Srbiju.
Srbija se nece oporaviti skoro,ti mentalitetski ni ekonomicno,a i da se oporavi ne bih se vratio nikad! Ostajem ovde,gde sam veoma tolerisan i happy!
By vladfv
Izvinjavam se sto bumpujem staru temu ali imam par pitanja vezano za emigraciju te nisam video smisla pokretati novu temu.
Zanima me kako je najbolje legalno imigrirati u zeljenu zemlju? Jeste da u principu trazim nemoguc odgovor ali u principu me interesuje neki relativno najbezbolniji nacin odlaska odavde (pod tim ne podrazumevam da izbagavanje truda i rada vezano za ceo proces vec izbegavanje nekih neprijatnosti). Zanima me prevashodno imigracija preko zaposlenja(skilled worker) i sl. Da budem iskren poslednjih pa barem dve tri ako ne i vise godina me opseda ideja odlaskom iz zemlje zbog dosta razloga, a tek sada mi se cinii da se priblizavam trenutku izvodljivosti (ako se ja barem ne varam).

Stoga me pre svega interesuju iskustva onih koji su vec prosli kroz ceo procesi i stigli na svoje zeljeno odrediste. :) (Npr koliko dugo im je trajao ceo proces, pripremanje i sl) Nadam se da ima voljnih koji bi podelili svoje iskustvo.

:avion:
Korisnikov avatar
By jukie
Baš me zanima koliko je ljudi koji su odgovorili na temu uspelo da ode za ove dve godine
Korisnikov avatar
By Allkey
ima onaj jedan jako lepo grafit: u novoj godini želim da ne želim da odem odavde.
By str00ja
Mene, pravo da vam kazem, zivo cudi kako nam zemlja do sad nije poluprazna, i to kako li se nismo do sad upolovili brojcano. To cuveno "palim odavde cim budem mogao/la" sam cuo toliko puta od neznamsvekoga, posebno mladjih ljudi, a nekako jedva ko da bas zaista ode...

Jasno da to nije jednostavno izvesti, al' onda mi se i cini ko da niko nije skroz ozbiljan u toj nameri...

Inace obozavam da putujem. I priznajem da bih i sam verovatno iskoristio neku sansu da se zadenem negde inostrano, ali nesto se ne opterecujem time u stilu "ovde jad i cemer, moram bezim negde"... Rodjen sam i zivim ovde, nisam nesto vezan za ovu zemlju i daleko sam od patriote, ali nesto mi suvišno da se žalim i kukam o selidbi, furam napred. Gde god da sam, uvek imam sebe :)

I pridruzujem se frakciji kosmopolita ;) :D
Korisnikov avatar
By .L O S T
ova zemlja nema bolju buducnost jer ovaj narod nema dovoljno pameti za to a ima previse ruznih tripova za to.... i to je odgovor za sve u ovoj zemlji....
Korisnikov avatar
By maka
svi polako odose,ako,put pod noge,manje ce budala ostati ovde. svi napolje iz Serbistana :rafal:

sto bi bilo lepo da u Bgu zivi 20 tisuća :love:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja nisam kosmopolita, ali vidim to na malo drugačiji način: neću da živim kao neko ko nema ništa što bi želeo u Srbiji i da mu svi drugi budu krivi radi toga.

Iskoristiti druge zemlje i biti u njima radi onoga što Srbija ili Srpska ne može ponuditi: pare, gej brak i roditeljstvo. I onda, kada si kompletna i stabilna osoba sa svojim partnerom i kada si postigao u životu sve ono što si hteo, i sa svim tim stvarima se vratiti i pomoći svojim ljudima i državi da postanu sredina za bolji život.

Jer iskreno rečeno, u tom nekom ludom svetu kada bih i imao decu, i kada bih uspeo da se izborim za ono o čemu trenutno samo sanjam, ne bih mogao da zamislim da imaju i provedu detinjstvo negde drugde i da postanu stranci... Ne znam zašto, ali tako je...
Korisnikov avatar
By walt333
Ne znam, nemam zelju da odem. Ima nekog mazohistickog sarma ziveti u zemlji koja je vecito u krizi.
Ali ko zna, u svakom slucaju ja sam kao korov gde god me zivot baci mogu da pustim korene:bubbles:
Trenutno ne razmisljam o tome
Korisnikov avatar
By istok
Alo, ljudi. Jel se iselio iko skoro????
Treba mi pocetnicki info asap.

Anyone???
Korisnikov avatar
By Tungi
Otadzbina je,kako rece Svetlana Bojkovic,ono sto nosim u dusi.

Nije mi dom Srbija.
Korisnikov avatar
By Torry
Originally posted by LittleRed

Nije mi dobro ovde i ne može da bude, nikada.
Ne bih bila u stanju da mislim drugačije čak i da i ona i ja imamo normalno zaposlenje sa normalnom platom.
i to ne samo zato što sam bi, gay, šta li...
Jednostavno ne delim iste vrednosti sa većinom ovde a ne želim da igram po pravilima ovog izopačenog sistema. Ne uklapam se ni u mehanizme kojima se ovde gradi "normalan" i "prstojan" život , niti opet želim da se uklopim.
A ne želim ni da sebe opterećujem svojim odnosom prema njima...
Samo želim da radim posao za koji sam stručna , imam pristojan posao i pristojnu nadoknadu za to. I da mi se niko ne penje na glavu. Ovde je to nemoguće.
Valjda je, još uvek,nekako moguće otići
Suviše me boli pomisao na kvalitet života mojih bližnjih da bih takav poželela svom detetu,ako ga ikada budem imala. A ne želim ga ni sebi.

upravo ovo sam htela i ja da napisem

od reci do reci
Korisnikov avatar
By Loni
Uprkos trenutno lošem stanju verujem da nam slede godine u kojima će biti dosta pomaka na bolje.

Uticaj crkve i konzervativizma u eri tehnologije i vremenu bez viza, će se smanjiti.
Stasaće nove generacije, koje su od detinjstva gledale ,,Vil i Grejs'' i ,,Sex i grad'', a poneki i ,,Planinu B.''
Slušali su tv emisije o gej pravima, što je u ratnim devedesetim bilo nezamislivo.

VErujem da će deo tih klinaca biti širih vidika i promeniti netrpeljivu atmosferu.
Korisnikov avatar
By Torry
ja sebi i slicnima ne vidim buducnost

a tek mladjim generacijama....:bljak:
By Glasnik
Ja sam za život van, ali ne za stalno. Voleo bih da mogu da živim na više mesta na svetu u životu. Da osetim atmosferu u drugim državama i gradovima. Sve to obogaćuje...

Pridružujem se onima koji veruju da može biti bolje ovde.

Mislim da nigde nije sjajno i da ovi što žele sebi ''seme da zatru'' imaju veliki problem sami sa sobom i žao mi ih je. :/
Idite, ali ne palite mostove za sobom, jer će se ovde i u budućnosti rađati i živeti neki mladi gejevi i lezbe kojima Srbija treba da bude kuća.

A ni jedna država se sama od sebe nije promenila. Dakle, mi smo tu da je menjamo... Mic po mic, ali ide se napred. Što reče Loni, nešto što je pre samo 10 godina bilo nezamislivo sad se dešava. Verujem da možemo napred...

:zastava:
Korisnikov avatar
By Mars
Naravno da mi je otadzbina Srbija.

Da su mi porodica, prijatelji i uspomene na (do sada) najveći deo života na Mesecu - Mesec bi bio moja otadzbina. Ovako je to Srbija...

Alternativa je da odlučiš da nemaš otadzbinu, što ja nisam hteo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!