Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Black Lady

Ne kapiram :puzzle:
U DiP podforumu je neko vreme bila aktuelna tema pod nazivom 'i u danasnjoj hrvatskoj ustaska praksa', otvorio je korisnik Sheytan i azurno nas obavestavao o tako raznim dogadjajima u Hr, za koje je on smatrao da su ustaski ili antisrpski.
Vremenom, nas nekoliko je jednostavno prosirilo temu, te kad god neko pomene bilo sta vezano za Hr, prvi ko to procita iskomentarise da se radi o ustaskoj praksi :D
Istina, Sheytan se na nas naljutio, ali je meni fora.
Korisnikov avatar
By rude_boy
[/quote]

u kantu :eureka:

mislim da je 5k za bacanje papirica ili pikavca ili tako nesto.

[/quote]

Naravno u kantu, ali nemaš kantu baš na svakom mesto kojem poželiš. Znači ipak pušim na stanicama.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Tungi
Ne.Rekao sam da se slazem da se kafici,restorani podele na pusacki i nepusacki deo.Protivim se apsolutnoj zabrani.
OK, ok. ne bih sad rapravu vraćao na početak :peace:

Nego, šta bi sa bojkotom? Jel neko zapalio u knjižari, busu, benzinskoj, ko se đe već zatekao?
Korisnikov avatar
By Zemunac
Obichno u ovo doba nachnem novu paklu. Medjutim, danas ni pola pakle nisam popushio. :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by Black Lady

Ne kapiram :puzzle:
U DiP podforumu je neko vreme bila aktuelna tema pod nazivom 'i u danasnjoj hrvatskoj ustaska praksa', otvorio je korisnik Sheytan i azurno nas obavestavao o tako raznim dogadjajima u Hr, za koje je on smatrao da su ustaski ili antisrpski.
Vremenom, nas nekoliko je jednostavno prosirilo temu, te kad god neko pomene bilo sta vezano za Hr, prvi ko to procita iskomentarise da se radi o ustaskoj praksi :D
Istina, Sheytan se na nas naljutio, ali je meni fora.
Fala sestro, fala :)
Korisnikov avatar
By walt333
Ja sam pušio danas po hodnicima fakulteta bez problema, sada mi nekako još i slađe zato što je zabranjeno. :alexis:

Ali zato kada sam sišao u kafić na fakultetu imao sam šta da vidim. Piramida bez dima. Prvi put posle 4 godine popio sam kafu bez cigara, priselo mi je. :rida:
By Storm
Originally posted by Stripi
Nego, šta bi sa bojkotom? Jel neko zapalio u knjižari, busu, benzinskoj, ko se đe već zatekao?
Šta ti misliš - da li je bio bojkot? Kada se to dogodilo da su narkomani napravili neki javni bojkot?
Ali je bio tihi i nemilosrdni bojkot sa jasnom porukom da će smrdeti gde hoće i kad im se hoće.
Korisnikov avatar
By Frey
Pridružujem se bojkotu remotely
Korisnikov avatar
By mitrandir
Ja malopre kupio Zyban i Nicorette. Nek mi je bog u pomoć.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Kako je to danas izgledalo u BG?

Prosto ne mogu da zamislim kafice bez dima... :nerd:

Sta se desava u hipotetickoj situaciji - udje drustvo u kafic i svi zapale cigarete. Konobar dodje i kaze da smesta ugase, jer se u kaficu ne pusi. Oni odbiju. I? Sta onda?
Korisnikov avatar
By blenta
konobar izvadi utoku
nabije kolovodji u lobanju i kaze molim vas

:)
Korisnikov avatar
By 2kune
eto... dresiralo i Srbiju... :giggle:
Korisnikov avatar
By lostinspace

ne znam da li postoji stavka šta se smatra zatvorenim prostorom. Ako je terasa i ima otvorenu stranu kod nas se smatra zatvorenim prostorom. Nekako tako pod to spada i stanica.
Postoji stavka sta je zatvoren prostor i mora biti ogradjen zidom sa sve cetiri strane, i imaju dalje neke psovke fazon, jali ima vrata, jali ima prozor, bla. Stanica za cekanje gradskog autobusa kakve su u Beogradu nije zatvoren prostor. Ali, zatvoren prostor jeste Basova stanica.

Ma kafici i dalje nisu bez dima. Ovaj zakon je samo jadne radnike sprecio da puse u pusionicama xD Ne znam da li ce postojati makar jedan nepusacki kafic u Beogradu. Mozda neki koji ne moze da ispuni uslove.

@Walt333: Pripalio si na faksu? OMFG, nemoj da se zajebavas, keve ti, puci ces 5k kad-tad :D
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by lostinspace

ne znam da li postoji stavka šta se smatra zatvorenim prostorom. Ako je terasa i ima otvorenu stranu kod nas se smatra zatvorenim prostorom. Nekako tako pod to spada i stanica.
Postoji stavka sta je zatvoren prostor i mora biti ogradjen zidom sa sve cetiri strane, i imaju dalje neke psovke fazon, jali ima vrata, jali ima prozor, bla. Stanica za cekanje gradskog autobusa kakve su u Beogradu nije zatvoren prostor. Ali, zatvoren prostor jeste Basova stanica.

Ma kafici i dalje nisu bez dima. Ovaj zakon je samo jadne radnike sprecio da puse u pusionicama xD Ne znam da li ce postojati makar jedan nepusacki kafic u Beogradu. Mozda neki koji ne moze da ispuni uslove.

@Walt333: Pripalio si na faksu? OMFG, nemoj da se zajebavas, keve ti, puci ces 5k kad-tad :D

ali, ko ce da dodje da naplati kaznu?

i, kako to ide po, recimo, kaficima?

zaredja komisija neka (inspekcija, whatever) po kaficima i tamo gde se pusi, a nema oznake da je pusacki kafic - kazna za vlasnika?

ovde u nemackoj komsije prijavljuju jedni druge za razne prekrsaje, ali mi se to nikako ne uklapa sa srbijom

(bar ne u tolikoj meri)
Korisnikov avatar
By lostinspace
Svaki kafic i svaki zatvoreni prostor bi trebalo da ima svog kontrolora tog prostora koji je u okviru te radne jedinice koji ce da ide da kontrolise. Ako nece, a inspekcija uhvati da on dobro ne kontrolise, pise mu se kazna koja je mnogo veca od 5000 (cini mi se da je raspon 30-50 k RSD). Kaznu takodje placaju i pravna lica, ako kontrolor nije nahvatao - 300.000-500.000. Nisam sto posto siguran za cifre.

Dakle, poenta je da se svako brine za svoje "dvoriste", a da kad dodje revizor (tj.inspektor) prostorija bez duvanskog dima (definisano u zakonu) mora stvarno da bude bez duvanskog dima. :D
Korisnikov avatar
By Stripi

Postoji stavka sta je zatvoren prostor i mora biti ogradjen zidom sa sve cetiri strane, i imaju dalje neke psovke fazon, jali ima vrata, jali ima prozor, bla.
Nisam siguran da li je definirano sa sve četiri strane ili sa četiri strane ukupno. Jerbo, ako računamo autobusne stanice koje imaju ograđene tri strane + krov, onda su to četiri strane, baš kao i ograđene terase. Ali, ima vremena, ustanovit će se.
Bilo kako bilo, vjerujem da je ovo samo blaža varijanta nekog budućeg, strožijeg zakona.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y

Svaki kafic i svaki zatvoreni prostor bi trebalo da ima svog kontrolora tog prostora koji je u okviru te radne jedinice koji ce da ide da kontrolise. Ako nece, a inspekcija uhvati da on dobro ne kontrolise, pise mu se kazna koja je mnogo veca od 5000 (cini mi se da je raspon 30-50 k RSD). Kaznu takodje placaju i pravna lica, ako kontrolor nije nahvatao - 300.000-500.000. Nisam sto posto siguran za cifre.

Dakle, poenta je da se svako brine za svoje "dvoriste", a da kad dodje revizor (tj.inspektor) prostorija bez duvanskog dima (definisano u zakonu) mora stvarno da bude bez duvanskog dima. :D

hvala za objasnjenje
By Kragi
Cigarete će od nove godine poskupeti za oko 20 dinara po kutiji.
To je posledica novog povećanja akciza na cigarete koje se priprema za januar. Blic piše da je ovu odluku donela ministarka finansija Diana
Dragutinović , kako bi se u državni budžet slilo tri milijarde dinara više nego što je predviđeno.
O povećanju akciza nisu konsultovani proizvođači cigareta, čime je direktno prekršen raniji dogovor o akciznoj politici koja je trebalo da se sprovodi do 2012. godine.
:radosnice:
Korisnikov avatar
By Tungi
Pfff...Pazi da ce to da me natera da ne pusim.
20dinara skuplja.
Korisnikov avatar
By Mars
Nije ideja odvikavanje od pušenja već da se popuni rupa u budzetu.

Oni žele da ljudi puše. Socijalni mir, plate, penzije...sve je u rukama pušača.
Korisnikov avatar
By Tungi
A ne znaci da nece krenuti i sa poskupljenjima iz tog razloga,posle tog krpljenja rupe u budzetu?
Korisnikov avatar
By unic0rn
Srbija je zemlja chuda - mene uopste ne bi chudilo da je to zbog smanjivanja pusenja a da je prodato kao popuna rupa u budzetu jer ce ljudi manje da se bune, plus i duvanski kartel s kojim imaju dil ce imati manje argumenata da ih vata za gushu. A uvatice ih za gushu ko zmija zhabu.
Korisnikov avatar
By Mars
To ne zna niko. Niti je naš budzet takav da je u njemu samo jedna rupa.

Vidiš da barataju sa fiksnom potrošnjom čim su odmah preveli tu razliku u ceni u milijarde.
Korisnikov avatar
By deran
...a pa živeli smo već mi kao milijarderi-jedno pivo je bilo 500 milijardi...ništa novo... :pop:

nego,ja tedo drugo da pitam-svi živi polsle dana D...:kokice:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!