Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By mili86
mislis da smo vec u problemu sa vremenom?
Korisnikov avatar
By Mars
Kako ko. Kako gde.

Kad Marina Abramovič priča šta joj nedostaje u Americi, prvo kaže: vreme, u onom našem, balkanskom smislu.

Kad pogledaš naše ulice i naše kafiće u sred dana u sred radne nedelje...rekao bi da ti ljudi imaju svo vreme ovoga svemira...
Korisnikov avatar
By mili86
Pa da. Zato je vreme jedini resurs koji u buducnosti necemo moci ni da povratimo ni da nadoknadimo a ni da stvorimo :)
Korisnikov avatar
By Mars
A nekad je bilo drugačije?

Ili ste tamo naglašavali važnost vremena, više nego ikada pre u istoriji civilizacije?
Korisnikov avatar
By mili86
Vaznost. Ali covek danasnjice ima sve manje vremena jer je u odnosu na coveka proslosti za njega jedini izvor ali i cilj profita informacija. Za razliku od neobnovljivih resursa, informacija koja ne izvire iz zemlje vec iz znanja i kreativnosti je obnoviljiva, ali zato trazi konstantnu prisutnost u sferi u kojoj obavljamo delatnost, a to dodatno uzima vreme.
Korisnikov avatar
By Mars
Da, to bi na dijagramu moglo lepo da se vidi. Povratna jedna petlja koja prati sve faze razvoja, ma o čemu da je reč. Obavezan pristup podacima da se vidi šta je od toga informacija a šta ne...postavljanje pravih pitanja da bi se do toga došlo, nalaženje najkraćih puteva...

Ja mislim da ta ironija (sve brži procesori a sve manje vremena) ne može da bude bez posledica. Samo će da pukne i raspadne se sve jednog dana.

Dovoljno je samo i da Google ne radi jedan dan, verujem da bi ljudi poludeli...

Žalosno.
Korisnikov avatar
By mili86
Pa da, zavisnost coveka od tehnologije u buducnosti ce biti jednaka sa zavisnoscu od kiseonika... Bodrijar jako lepo pise o toj buducnosti...

Bodrijar :love:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja bih više voleo da je sama budućnost lepa nego što će on lepo da piše o tome...

Ali . Ne damo se!!!

Kad ja odem na planinu da čuvam ovce, jebe mi se i za podatke i za informacije. I da vidiš kako će vreme lepo da teče!!

:B
Korisnikov avatar
By mili86
:jankovicka:

Pa on ne pise lepo... neko kriticki... predvidja da ce svet upasi u "crnu rupu" neprepoznavanja :)

Protiv savremenih zahteva za proizvodnjom vrednosti i značenja, Bodrijar poziva na njihovo istrebljenje i poništenje, kao primer navodeći Mosovu razmenu darova, Sosirove anagrame i Frojdov koncept nagona smrti. U svim ovim slučajevima, postoji raskid sa formama razmene (dobara, značenja i libidalnih energija) i na taj način bekstvo od formi produkcije, kapitalizma, racionalnosti i značenja. Bodrijarov paradoksalni koncept simboličke razmene može da se objasni kao izraz želje da se on sam oslobodi od modernih pozicija i potraži revolucionarnu poziciju izvan modernog društva. Protiv modernih vrednosti, Bodrijar zastupa njihovo poništavanje i istrebljenje.
Korisnikov avatar
By Mars
Ima jedna fantastična SF priča, "In Memoriam". Ali o vremenu i procesima na Zemlji davno pošto ljudska vrsta bude nestala sa nje.

Jako sugestivno.

Edit: ovo je bio moj odgovor na tvoj post pre dodatka dole. To mi je preteško da razumem.
By ~ Le Saint X ~
Leonardo da Vinci
Time stays long enough for anyone who will use it
By LeDeNa_
Originally posted by Mars

Ovo je tako istina.

Ovo je tako istina...

Leto kad dođe...pa traje i traje i traje...

I bilo je nekako lepo vruće, ne kao sada da ti se ne izlazi iz kuće preko dana...

Meni je isto vreme jako sporo proticalo.

A sada leti, da. Ma i kada mi nije lep period, kada bi ono trebalo da se otegne, tako da ga doživim...leti, svejedno.

:nazalost:

:up:

:kiss:
By J...
Originally posted by LeDeNa_

Kada sam bila dete, dan mi se cinio beskrajnim.

...

Danas, godisnja doba se smenjuju kao na pokretnoj traci.
...

Dani odraslog, za razliku od deteta, uglavnom jako lice jedan na drugi. Rutina. Seme. Obaveze.

Veoma jednostavno je objasnjenje. Jedna godina dana za jedno cetvorogodisnje dete je cetvrtina njegovog zivota a za jednog cetrdesetogodisnjaka je cetrdeseti deo zivota. Tako da je sasvim razumljivo zasto je u umu tog deteta godina dana "duza" nego godina dana za jednog cetrdesetogodisnjaka. Ta godina dana je za dete cetvrtina njegovog zivota. Jos kad se na to doda da je mozda bas te, cetvrte godine razvilo prva shvatanja u vezi godisnjih doba u sustini kao da prvi put u zivotu dozivljava njihovu smenu. Dok je za cetrdesetogodisnjaka to vec cetrdeseti put (ili mozda malo manji broj svesno dozivljenih u zavisnosti kad je kao dete poceo da ih opaza).

Da bi cetrdesetogodisnjak imao isti dozivljaj"sporog" protoka vremena kao cetvorogodisnje dete, jedna godina bi morala da traje 10 godina tj. cetvrtinu njegovog zivota.

Ne bih ja u tu pricu mnogo mesala patetiku i neku tamo rutinu koju odrasli imaju a deca navodno nemaju. Kako nemaju rutinu i deca? A sta je skola? Kuca-skola-kuca-skola. Mislim da je ta rutina mnogo gora nego kasnija rutina odraslog coveka narocito u danasnjem drustvu kad se i posao cesto menja. A skola se ne menja do punih 18 god. a do 14 se cak ne menja ni drustvo u razredu (sa izuzetkom dece koja menjaju mesto stanovanja).
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by J...

Ne bih ja u tu pricu mnogo mesala patetiku i neku tamo rutinu koju odrasli imaju a deca navodno nemaju. Kako nemaju rutinu i deca? A sta je skola? Kuca-skola-kuca-skola.
Ima to i kod odraslih, lirski opisao poeta Ekrem Jevrić :sweet:

''
Korisnikov avatar
By acid drop
slabo pamtim detinjstvo. samo poneki flešbek i to je to. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Dina
Nejednak protok vremena je zanimljiva pojava koju sam primetila, a isto da i drugi tako dozivljavaju, ali nemam objasnjenje zasto je to tako...

Nekad je stvarno leto trajalo, pa trajalo, pa nikad da prodje... i ostali periodi isto tako. Sem toga je tad bilo mnogo toga sto se desava prvi put, pa su ti utisci jaki. A i puno mogucnosti...

Mada ja cesto vise volim ovo sada. To zbog toga sto me je to puno vremena sto predstoji i puno mogucnosti cesto dovodilo da budem tamo pa ovamo, pa bih bila svuda i na kraju ne budem nigde. I tako su mi silne godine protekle u nekim odlaganjima i oklevanjima, jer sve je moglo i ove i one godine i pre i kasnije. I vreme se vuklo i uvek ga je bilo jos.

Sad ga vise nema, ili bar ja imam tu svest da ga nema mnogo jos, bar za odlaganje i nedelovanje ga nema... Sve sto ne uradim sada moglo bi da bude i nikad. I onda sam mnogo organizovanija, sve planove izvrsavam, mogu da kasnim nekoliko dana, ali nikako da budu meseci ili godine u pitanju... Opet gledam da ne upadnem u rutinu, a i to sto sam nekad odlagala stvari ne da mi da upadnem ;)
By LeDeNa_
Originally posted by J...
A sta je skola? Kuca-skola-kuca-skola.
Nije to isto, ne moze se meriti.Kad sam bila dete nisam osecala tu vrstu rutine ili bar - tezine obaveza.Nema veze sa odgovornoscu jer sam bila prilicno odgovorno dete.Nego, jednostavno, kao da sam tad bila nesvesnija protoka vremena.I to nosi nezaboravni, carobni svet i jedno stanje u kom mi je, zaista, percepcija bila izmenjena.
Mozda zato, covek u kasnijim, zrelim godinama taj Svet zida uz pomoc drugog - u toku zaljubljenosti.
Bez toga, ne bismo mogli ziveti i cini mi se da je - sto prirodan reflesk, sto kasnije izgradjeni - upravo povratak detinjstvu.Zaljubljenost, na primer, mi je prirodna stvar a ono sto kao zreli i svesni, uprkos svim teskocama i da - rutinama koje nas glibe i slamaju, izgradimo u malom broju sati samo za nas jeste svet koji nas cuva da ne umremo.Pre vremena. :)
By LeDeNa_
Biti zaljubljen u knjige, stripove, muziku, film.... zivot uopste je ocuvanje sebe.Uvek radosno trcati u zagrljaj njima je pojam deteta, zeljnog znanja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!