Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Dakle, kratko pitanje - recimo da ste se, u stanju smanjene moći rasuđivanja, onako, bez razmišljanja, ponudili kao pomoć za nešto, npr. financijsku pomoć, i to nekome koga smatrate prijateljem.

I sada, iako o tome uopće nije bilo riječi i zaboravili ste, isti se pojavljuje s requestom, a vi znate da ste em bubnuli, em da i hoćete - ne možete & you find him rather cute and nice i sad vam je žao i njega i ...

Zapravo, kako sad odhebati čovjeka. Ne bi bio problem i ne bih o tome pisao da se ipak, ne radi o nekome tko mi , kao, nešto predstavlja u životu. Inače, lako bih posalo jedao ROFL i nešto u stilu "si ti lood?!" etc...

Dakle, how to fuck off somebody nicely and be able to look yourself in the mirror after wards?

Please, you can fuck off this plea, right here, be creative, it can also help. Just try too stay nice. Ne znam, kad je i moj životni uzor, Angela Merkel, pljunula lovu za Grčku i popila pelin za lokalne izbore - kako da ja znam kako reći "ne mogu, žao mi je, it was just a joke, well, a semi-joke, you know..".

ok?
Korisnikov avatar
By Winter
Pa reci mu da trenunto nisi u mogućnosti i da nemaš para, ali kad budeš imao da ćeš mu pozajmiti (naravno samo ti znaš da je ''kad'' isto što i ''nikad'' )
Korisnikov avatar
By Tungi
Nema tu NE.Samo reci nisam pri parama,da mogu pomogao bih,somehow...Pogotovu ako je ta "ponuda" vazila ranije,a sada je iskocila (na tvoju semi-joke zalost).
By XanaX
Ok, ovo zvuči ohrabrujuće.

Dakle, nisam vezan "tom ponudom pomoći",, iako, on je sve lijepo složio i izložio, te valjda keeps records of such stuff, prije tt... mjeseca, i on je sad napravio čitav fuckin' plan - koliko soma, koliko bi i kako, kojim tempom , eventualno, mogao vratiti i ono...

Zapravo, možda bih se trebao obliti (al' mrzim alkohol) ili spillsati (al' sam prestao s tim) pa onda ja podivljati k'o wild hog, na takvu njegovu spiku.

Fino. To je stav kojeg trebam zauzeti. Na kraju krajeva, sve je rezultat njegovog poduhvata kojeg očito nije dobro financijski podložio. I ja sam njega, jednako tako, jednom davno, molio za nešto sasvim malo (nematerijalne i aseksualne naravi), pa sam dobio blank ignore...

Seeds of anger. Let me feed off of it...

Iako, to kako piše i takva audacity - govore da mu fakat gori pod nogama...
By mythe
@Xanax - a jel te mogu za pocetak zamoliti da pises na srpskom/hrvatskom, dakle jeziku koji ljudi mogu razumeti bez muke, a ne tu da razmisljamo 'sta je pisac hteo da kaze'. Mislim, znamo da znas engleski, lepo je to od tebe, ali ovo nije gay.uk nego gay-serbia ;)

a odgovor na tvoje pitanje - pa lepo mu reci da nisi u stanju da mu financijski pomognes, reci mu da ste prijatelji i da se bojis da bi ta pozajmica pokvarila prijateljstvo (mnogo puta su prijateljstva pucala zbog pozajmica i sl..) etc...ako on vec ima u vidu neki projekat, pa uputi ga na banku, neka od njih trazi novce. Plus koliko vidim on govori o 'koliko soma moze i kada vratiti'...jel se tu mozda radi o eurima, mislim nekoliko hiljada eura? Ono, ako je to u pitanju, odbi ga odmah, bez razmisljanja, mozda ce se on naljutiti, pa ti izgubis prijatelja, ali veruj mi ako mu 'pozajmis' te novce, na kraju ces ostati i bez tih novaca i bez prijatelja.
Korisnikov avatar
By Rei
Josh jedan glas za "nisam u stanju da pomognem" opciju. Zavisi koliko je vremena proshlo od kako si mu ponudio pomoc, ako je proshlo nekoliko meseci mozhesh komotno reci da se tvoja finansijska situacija promenila, ako je proshlo par nedelja bice malo tezhe i moracesh malo vishe slagati.. Ali zapamti da iako si ponudio pomoc, nikako nisi obavezan da mu dash shta god trazhi, pare nisu mala stvar i to svako treba da razume, posebno ako se ne radi o malom iznosu.

Kazhi da mozhesh pomoci u naturi :pervert:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Istina, naravno. Reci mu sve otvoreno.
Ako se naljuti i prestane da bude prijatelj sa tobom, onda je razlog njegovog prijateljstva jasan.
A takvi ljudi ti ne trebaju u zivotu ;)
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ja bih progutala pljuvacku i dala mu obecanu pomoc, ako mogu.
Sad mi zao sto nisam pomogla.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
haha pola ne razumem (:

a stvarno ako je lova u pitanju, a ne nešto kao lova, lepo kaži ili da ne možeš jer nisi u mogućnosti ili jednostavno kaži da nećeš, pa ako se napizdi - šta sad.
ako ne želiš, pa se napizdi - ako se napizdio.
ako ne možeš, pa se napizdi - onda komujebemater.

sumasumarum.
Korisnikov avatar
By Srklet
well, ja mislim da prijateljima treba pomoci, ako se moze.
ako ne, onda to i iskreno kazes.
Korisnikov avatar
By maka
onda,preporuči mu da pita azdaju :sweet:
Korisnikov avatar
By deran
kao što se ponudi,tako se i kaže ne-iskreno...
By XanaX
Ponuda je bila iskrena, zato što su napokon, tada, sređeni svi potrebni papiri za porušene kuće i vikendice (u tadašnjoj RSK), budući da je sve spaljeno ili srušeno, prodali smo Hrvatskoj za neke mizerne novce (iz nekog razloga, to je pripadalo "službeno" meni i još nekim rođacima)

Kad sam napokon dobio svoj share, nisam zn o što učiniti, (otprilike prije 2 mjeseca) i tada sam napravio tu blaziranu ponudu frendu. No, on tada ništa reagirao, a upravo tada bi takvo nešto , "pozajmnica", bila lako za izvesti.

Naravno da nisam stavio lovu pod madrac, već sam napravio mali financijski plan, od štednje, računa do ulaganja u neki small-business...

I da, mrzi me, no eto . mythe par soma eura je u pitanju
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by XanaX

Ponuda je bila iskrena, zato što su napokon, tada, sređeni svi potrebni papiri za porušene kuće i vikendice (u tadašnjoj RSK), budući da je sve spaljeno ili srušeno, prodali smo Hrvatskoj za neke mizerne novce (iz nekog razloga, to je pripadalo "službeno" meni i još nekim rođacima)

Kad sam napokon dobio svoj share, nisam zn o što učiniti, (otprilike prije 2 mjeseca) i tada sam napravio tu blaziranu ponudu frendu. No, on tada ništa reagirao, a upravo tada bi takvo nešto , "pozajmnica", bila lako za izvesti.

Naravno da nisam stavio lovu pod madrac, već sam napravio mali financijski plan, od štednje, računa do ulaganja u neki small-business...

pa eto ti odgovora-šta je problem...:srbin:
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Sedni sa njim i otvoreno porazgovaraj. Ako si u mogućnosti da mu pomogneš - pomogni mu. A ako nisi u mogućnosti, onda mu to kaži na fin način... :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Sve ovo što su kolege diskutanti gore rekli, uz extra savet - Nemoj se kurčiti mimo svojih mogućnosti dok si u stanju smanjene uračunljivosti.
Ako si popio rakiju, to ne znači da si i mozak popio.
By Speculum Columbae
Ja sam, ako je pravi prijatelj, uvek pristalice teorije: Ne reći ne (posebno ako se sam ponudiš).
Sve uvek dođe na svoje mesto.
A ako nešto ne možemo da ispunimo, ne treba da se obavezujemo.
By mythe
Originally posted by XanaX

I da, mrzi me, no eto . mythe par soma eura je u pitanju
i ti jos imas dilemu da li da ga odbijes???

ako ne posudis novce, izgubices (verovatno) prijatelja

ako posudis novce, izgubices i novce i prijatelja.

Pa ti sad vidi sta je pragmaticnije ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!