- 05 Nov 2009, 22:17
jeste, fejsbuk te pamti i nakon sto se skroz obrises (meni se razvlace duhovi nekih ljudi koji su se obrisali). proklet bio, ucenjivace nas sve za koju godinu za velike pare.
moram da pomenem i drugi ugao, napolju ti, kad apliciras za posao, skoro obavezno zavire u fajsbuk. moja bivsa je trebalo da se nadje na intervjuu sa nekom zenom, potencijalnim sefom, u nekom kaficu u njujorku, dogovor je bio da bivsa prepozna nju, po opisu i tipa zelenoj jakni. i bivsa dosla tamo, nije posteno ni usla u kafic a ova je vec saletela. sad ili je ta sefica vidovita ili je virila u fejsbuk. a i ovde ti zaviruju, a hoce i da te dodaju razne kolege i saradnici (ja toga imam ko pleve, vecinom ih poznajem krajnje povrsno). eno mi smo iz zajebancije stavili koleginici na desktop fotku (u kupacem kostimu) neke s kojom smo saradjivali.
i onda imas opciju ili da se zestoko autocenzurises (ovde poodavno nisam na gay prici, govorim pre o tagovanim fotkama sa kojekakvih provoda i slicnim stvarima, generalnom stilu zivota i privatnosti koju si voljan da delis sa priateljima, onome sta ti prijatelji pisu u statusima i svemu sto se tamo da naci) da tamo neke strine iz neke kancelarije ne bi plele mitove o tebi i tako dalje.
svi su na fejsbuku, ima sveta konzervativnog, ima sveta malogradjanskog, sujetnog zavidljivog i malicioznog, ima i ludaka koji ne biraju sredstva, stalkera, arhineprijatelja, nekih kojima si samim postojanjem stao na zulj, ima tamo svega. i onda ili biras da se tu ufuras pod nickom, podelis sa biranima sve, a ostale ko zavrce ili da budes krajnje neopusten i oprezan sto, bi bar kod mene, celoj prici oduzelo svu zabavu.
ja volim da na fejsu sa svojim ljudima podelim sliku gde sedim u dinamo dresu u 'batica' pozi sa sve pivskim stomakom koji viri od ispod, ok je da mi neko na zidu napise kako se poizuvao od nekog shita i tako dalje, a da se ne nadje neko da me preslisava ili opanjkava zbog toga, pogotovu ako je to neko s kojim treba sutra poslovno da saradjujem. i slicne price.
svaka cast onima koji tako mogu da naprave sebi profil pod punim imenom i prezimenom, pa jos da drze sve na public. meni bi to napravilo cist picvajz od zivota. pa evo da me doda babatetka iz bosne, odmah bi dobila infarkt kad bi me videla na fotki u kadru sa dva dregovana tipa i nekim ko se u drugom planu onesvestio na kaucu u trikou.