Kiseljaci - najčešće mužjaci u gradskom prevozu koji se znoje do te mere da sve curi sa njih ... pod uticajem jeftinog alkohola koji konzumiraju preko svake mere taj znoj prosto kiselo bazdilja sa njih ... pa su iz milošte prozvani Kiseljaci (ne mešati sa regularis seljacima).
Regularis - nešto normalno, uobičajeno ... regularno.
Collaboration /kolaborejšn/ - kada je neko tako umoran (od posla, seksa, života...) da ima osećaj da će svakog trenutka pasti u nesvest ... e.g. kolabirati. Primer "Sad kad odradim jedan collaboration na sred sobe, sami se pitajte zbog čega je!"
Veverica - devojke i mlade žene koje su veoma naivne i veruju muškarcima ... devojke koje sažaljevaju sponzoruše nazivaju ih vevericama ... "Pogledaj onu vevericu tamo ... zar ona stvarno veruje da će taj deda ostaviti ženu i decu zbog nje??" ... mada, nije mi jasno kakve veze naivnost ima sa porodicom sitnih glodara (Sciuridae).
Kuromicin - zar je potrebno objašnjenje? Toliko stvari leči i toliko ljudi ga koristi već milenijumima! Primer: Ortak opisuje svoju avanturicu ".. i onda je čika doktor prepisao kuromicin, i odmah započeo sa terapijom. Ja nisam hteo da se bunim, čovek je lekar, zna šta radi! Izašao sam na taksi pred jutro kad je kuromicin već počeo da gubi na snazi! Sledeća terapija sutra!"
Balestranka - devojka koja se unakazila pumpanjem usana i/ili podizanjem obrva i/ili operacijama nosa. Izvedeno od osvedočenog korisnika plastikarnica, Renata Balestre.
Dragijana - Tetka (strina) koja vas pljuje po familiji, ali je pred Vama vaš najveći fan ... grli vas, ljubi, uvlači u dupe tako da samo štikle vire i naglašava koliko ste joj dragi.
Srestvo - tečno pomagalo koje leči problem. Teško je opisati, lako pokazati kroz primere. "Boli te noga? Imam ja jedno srestvo za to, bol odmah nestaje!" ... "E a za tepih moraš da imaš posebno srestvo, DOMESTASI ili tako nešto", "E onda se uzme to srestvo, nanese kružnim pokretima, ostaviš da prenoći, izjutra pofajtaš mlakom vodom, tri "Zdravo Marijo" i oko podne opereš laganim cik cak pokretima ... i mrlje od krvi nema više!!! ...
Jebač-presretač - muškarci koji mnogo rade na marketingu i samopromociji, ali premalo na samoj usluzi ... prepuni lovačkih priča
Jelizabeta - opšte ime za curu koja sa 20 glumi damu iz visokog društva, maniri na nivou, vokabular, manikir, fensi okruženje .... a zapravo ne ume da sastavi dve rečenice ... pa se vodi onom starom "Bolje ćuti, nego da ispadneš glupa!"
Štroks - prljavština na kub. Malo prljavštine je "Štroksi", malo više "Štrokerica" a baš puno je "punokrvni štroks!" .. ista gradacija postoji i za bazd