Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Provizija sa DOPUNU, 10 dinara !?

DA, dozvoljena je naplata
2
20%
NE, ne bi smeli da naplacuju preko zeljenog iznosa dopune
8
80%
Све је више киоска где се на сваку електронску допуну за мобилне мреже наплаћује провизија 10 динара...

Зна ли неко, да ли је дозвољена наплата провизије односно новца преко жељеног износа допуне...

LINK za temu na forumu B 92
Korisnikov avatar
By ns.happy
u ns ne naplacuju nigde proviziju... njima operateri daju verovatno neki procenat.
Korisnikov avatar
By Burak
Ne bi smjeli to da naplaćuju. Čista krađa.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mislim da ne bi smeli. A jel izdaju racun na tih 10 din?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
u nasem seli samo na jednom mestu...

i da...preko bankomata uzmu i vise...
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Никад ми нису уздали рачун на којем пише 110,00 динара него округло 100 а остатак нико не помиње....

Што се тиче банкомата, ту је ства јасна, ПРОВИЗИЈА се обавезно наплаћује ако се новац не подиже на матичном банкомату... Тј ако имате отворен рачун у Комерцијалној банци а новац подижете на банкомату банке Интеза, банка узима одређену провозију због пружања те услуге, а ако подижете на банкомату Комерцијалне банке код које имате рачун, нема провизије....

:hvala:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja zato uplaćujem dopunu online preko telenorovog sajta.
Nisam primetio da ima neku proviziju tu :puzzle: uvek mi skida onaj iznos koji označim na sajtu.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Meni od proshlog meseca naplacuju porez na telefon od 10%..... Rachun je naravno u pitanju....
Korisnikov avatar
By IriS
ne bi smeli da naplaćuju preko iznosa. rekla bih da je to snalaženjena serBski način, mimo zakona, jer oni svakako dobijaju neku proviziju od mob. telefonija za tu uslugu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by *STATUS*
Никад ми нису уздали рачун на којем пише 110,00 динара него округло 100 а остатак нико не помиње....

U tom slucaju, po zakonu, imas pravo da platis iznos koji je napisan na racunu i ni dinar vise.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Po zakonu ne smeju to da rade. Dok sam bio na pripejdu, to uzimanje provizije mi se desavalo samo na trafikama oko glavne autobuske stanice.

Vise me nerviraju trafike gde moras minimum 100 dindzi krede da uplatis, negde i 150, sto opet nije po zakonu.

Treba kao u takvim slucajevima zvati inspekciju, pa onda neko ode tamo i trazi dopunu, pa kad cuju za proviziju ili uslovljavanje minimalnim unosom uplate, onda krece - trzisna inspekcija....bla bla bla...
By Pending-For-A-Bending
Ako pise na fiskalnom, moze (tipa provizija)
Ako ne- nisi duzan to dodatno da platis.

Inace svi operateri daju rabat "prodavcima"
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Originally posted by burak-BL
Ne bi smjeli to da naplaćuju. Čista krađa.

U "krvi" Srbije je da krade!:cupakosu:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ne znam šta se vi sad čudite? PRije je bilo još i gore sa onim bonovima (kad ih je bilo). Prvo- bon od 500 dindži na jednom kiosku košta 550, na drugom 600 a na trećem i 650 dinara. Kada ga napokon kupiš i uneseš, ti ne dobiješ 500 dinara, nego 480 jer su 20 dinara uzeli kao "trošak unosa bona" :wtf: Kakav trošak unosa bona, kakva crna preprodaja bonova? I još je jedan moj poznanik smatrao sasvim normalnim i uvjeravao me da to sigurno oduzmu porez! Pa kad se onda niko nije bunio, ne vidim zaš bi sada :nono:
Korisnikov avatar
By deran
Ni ja to nisam doživeo-koliko platiš,u banci,u kiosku,u pošti-toliko "legne" i na telefon-nikakve provizije nema...
Korisnikov avatar
By gorilica
Ne bi trebalo, ali ima takvih radnji.
Inache, zarada od uplate e-dopuna je 2% od uplacenog iznosa.
Korisnikov avatar
By Blady
Koliko znam u Nsu toga nema.. ali sam u BGu primetila i to sam se bas zacudila....
Glasala sam za opciju ne, jel dok nisu postojale elektronske dopune, bile su one na grebanje koje platis minimum 250 a dobijes kredita 230, sto je za mene bilo "klepanje" i kada su dosle na red, ove druge, drago mi je bilo, ali kao sto kazem, nisam u Nsu primetila da ima ta provizija..
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jbg... koriste ljudsku nuzdu!

To ti je isto kao kad ti se prikenja negde pa moras da platis baba seri pristup u javni WC... sto je samo po sebi apsurd!

Zbog toga sam ja postpaid te ne brinem o tome.
Korisnikov avatar
By Blady
Pa i ja sam na racunu na jednoj kartici, ali na drugoj nisam...
Korisnikov avatar
By m..
ne znam da li je to legalno, ali u principu to je njihovo pravo, kao sto je tvoje pravo da odes na drugu trafiku ako hoces da jajaris za 10 dingera.

mada ja to licno onako hejtam jer im je to prilika da mi uvale kovani novac u kom imam oko 6000 dinara po teglama u kuci (hoce da sadaju pantalone ako je u dzepu pa ga odlozim tamo).
Korisnikov avatar
By m..
btw ja sam razmisljala da predjem na racun, ali nikako da skontam na koji paket, jer potrosnja varira od 200 do 800 dinara nedeljno (mada u proseku potrozim oko 350). a gomila ljudi se tako zajebala sa nekim paketima pa nemaju roaming i slicno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!