Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by ...Sitnicava...
Imam ja primer. :eureka:

Kada uočim da nekome nedovoljno bliskom viri ono maleno zeleno iz nosa, ne mogu da kažem istinu. Nije bolje (ipak sam promašila primer), ali ja sam pi*ka, pa prećutim.

:blenta:
Grozna si !

Definitivno ti necu reci kada ti bude to zeleno virilo ! :lol:

I neces jesti sutra ! :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Temu sam postavio jer sam razmišljao o jednom forumašu .. koji je baš tako surovo iskren ...

i sećam se jednom smo se videli i tu je bilo još par forumaša i on mi je rekao "al si se ugojio .." pa sledeći put kako mi je frizura očaj (tada sam, istini na volju, eksperimentisao sa nekim frizurama kod kojih sam na kraju odustao"... pa kako ne umem da saslušam čoveka .... i onda sam utripovao da on ima nešto protiv mene čim me tako stalno proziva ...

ali mi je onda jednom rekao kako super izgledam i kako je baš srećan što me vidi .... i to mi je mnogo više značilo nego kada mi neko levi kaže isto ... jer znam da je iskreno i da tako misli :)
Korisnikov avatar
By .L O S T
najcesce me ne dotice njihovo misljenje, ali cenim ako je iskreno:sekirica:
Korisnikov avatar
By KiWi
što se tiče "sivog kipa" sa početka teme .. bilo je tu neke poente, ali je u međuvremenu izvetrela ... ne mogu da se setim kojim povodom sam okačio baš tu fotku
By Kragi
DA! Bolje je kad boli istina nego kad utehu pruza laz .....
By Pending-For-A-Bending
Pa problem je sto svi pricaju da zele da cuju istinu, a kada im se kaze najcesce pocinje da lupa sujeta.

Ja volim da mi se kaze istina- ali ne uvek. Tesko je oceniti kad i kako treba to reci. Nekad je najbolje da neke stvari ni ne znas
Korisnikov avatar
By Darling
Sve sto je rekla Sitnicava... :hail2:

@ Pending
Bas tako.. Znam dvoje ili troje ljudi koji stalno kokodacu da im se iskreno kaze ovo ili ono, a kada dobiju takav odgovor krece histerija!

@ Sitna... Ali, zelenilo iz nosa.. :roflmao:
To me podseti.. Jednom decku ( koga poznajem) se pocepala trenerka izmedju nogu (crna sa belom postavom, znaci vrlo vidljivo), bilo mi je strasno neprijatno da mu to kazem, ali bolje je sto sam mu rekla ja nego da mu se smeje pola kafica. Razmisljala sam dva-tri minuta kako da mu kazem, promenila sest boja i rekla mu... Bio je odusevljen, dva dana mi se zahvaljivao, ispade smesno sto mi je bilo neprijatno...
Ovo je manje-vise banalan primer, ali uvek ima nacina da se nekome fino i kulturno skrene paznja na nesto...
Mnogi svoju netakticnost (neislifovanost) pravdaju time da su surovo iskreni, ja to smatram nevaspitanjem.
By Ulix
Ako vec trazim misljenje od nekoga, onda ocekujem iskreno misljenje. Naravno.

Ako mi neko misljenje da, a da ga ja nisam trazio, onda to misljenje - koliko god bilo iskreno - udje na jedno uvo, izadje na drugo. A u medjuvremenu mozda udelim neki lep "kompliment" onome ko je izneo misljenje o necemu sto ga se ne tice.
Korisnikov avatar
By HARP
Nije lepo kada neko zbija šalu i na taj način ispoljava iskreno mišljenje.
Ima i dobronamernih ljudi koji kada vam tako nešto saopšte ne osećate nelagodnost.

Istinu treba reći na određeni način.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Necu se uvrediti ako neko iskreno smatra da sam se loshe obukao ili da mi je frizura kao da sam se igrao s petardama. Mozhda zato shto mi nije bitno shta cu obuci i kakva mi je frizura.

Kada su u pitanju ozbiljne stvari istina boli, ali bez obzira koliko istina bolela mene lazh boli josh vishe.
Jedino me lazh mozhe baciti u bedak.

Istina je jedina osobina koja mi je bitna kod prijatelja i mladica. Jer osetim lazhi na kilometar, anahata mi zatreperi kada me neko lazhe a to je bolan osecaj i zbog toga verujem da osoba koja mi na taj nachin prichinjava bol nije vredna mojih emocija i energija.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by KiWi
što se tiče "sivog kipa" sa početka teme .. bilo je tu neke poente, ali je u međuvremenu izvetrela ... ne mogu da se setim kojim povodom sam okačio baš tu fotku
pa lepo ti piše u pitanju
"Da li se uvredite ako vam neko kaže da vam npr. ta odevna kombinacija ne stoji ili da vam je prethodna frizura mnogo bolje stajala?"
Ima telo kao twink a glavu kao bear
Dakle, ili se bezveze trudi da mršavi i da se brije po telu, ili bezveze pušta bradu i potencira markantan izraz lica
Ovako izgleda kao himera
Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Ako vec trazim misljenje od nekoga, onda ocekujem iskreno misljenje. Naravno.

Ako mi neko misljenje da, a da ga ja nisam trazio, onda to misljenje - koliko god bilo iskreno - udje na jedno uvo, izadje na drugo. A u medjuvremenu mozda udelim neki lep "kompliment" onome ko je izneo misljenje o necemu sto ga se ne tice.
Slazem se.

A ne podnosim ljude koji su prozvani da komentarisu garderobu, frizuru i sl. Mislim da je to stvar vaspitanja.
Korisnikov avatar
By Dina
Evo da ja kazem jedno - ne - bar to vazi za vecinu ljudi. Ustvari mislim da me samo jedna osoba dovoljno poznaje da moze da bude surovo iskrena a da to ne bude - prica o nekom sasvim drugom. To je Loni a skoro kad smo nesto pricali do nekih dubinskih delova nasih licnosti sam se rasplakala, jer je zasao u motive o kojima ni sa njim nisam htela da pricam, ali sam onda morala :machevi: Drugi n ne mogu da me rasplacu zbog neke istine, mogu do duse zbog svog bezobrazluka, nevaspitanja i tome slicnog, ali to sa istinom veze nema Dobro prijatelji me poznaju, nisam ja bas toliko zatvorena... ali opet mislim da su sve sustinske istine o meni samo moje, eventualno tako bas neka osoba moze dodje do njih kada mi se toliko priblizi. Sa poznanicima - to ipak ne znaci da sam neiskrena prema njima, ali ipak treba imati na umu tu rec "poznanici" tj da svaka nasa procena moze biti pogresna. Zato govorim uz jednu dozu opreza i mogucnosti i da nije tako, i naravno uljudno, isto ocekujem i od druge strane. Ako je osoba nevaspitana na tom nivou najcesce ne razgovaram, njen problem. A to - izgledas lepo - to spada u domen belih lazi (ako to ne mislis). A ako nesto lose bas i zelis da saopstis to moze isto da se uradi na lep nacin. Ali opet se postavlja pitanje zasto bi nekom poznaniku bilo znacajno sta ja mislim o njegovom izgledu, i zasto bi meni bilo znacajno sta on misli...
By alexandermagic
Poznanike i prijatelje ne mogu izjednačavati, jer me ovi drugi dobro poznaju i zanimaju, a i važan su dio mog života. Mogu se pohvaliti da su izuzetno iskreni, a ja ne spadam u osobe koje su slabe i moraju od dragih ljudi slušati samo ono što im prija da bi im odnos funkcionisao. Naprotiv.
Mišljenje prvih, kad su u pitanju stvari koje se tiču mene mi je potpuno nebitno.

Navedeni primjer "surove iskrenosti" u uvodnom postu je sooooooo gay i ako mogu reći - besmislen. :D
By J...
Originally posted by ...Sitnicava...

Ma, to su samo pokušaji štednje energije, a ne trud da budeš sa svima ok.
(Govorim o onima koji nisu licemeri i uvlakuše.)
:up:

Originally posted by Darling
Sve sto je rekla Sitnicava... :hail2:

Cenim iskrenost, ne cenim surovost tj. netakticnost u saopstavanju iako mi se povremeno desavalo da i sama budem takva.
Korisnikov avatar
By Khons
slazem se sa Sitnicavom. nisam uvek za surovu istinu, zaboga, postoji toliko nacina na koje mozes nekome ukazati na nesto. a uglavnom se ne nalazim pozvanom da komentarisem neciji stajling osim ako nije osoba bliska meni, tad cu nesto vec prokomentarisati ali ne tako da je ubijem u pojam.
surova istina-samo kad je neko do te mere nemoguc. mada takvi obicno ne shvate nikad, vec se uvuku u svoj mali svet tripova i kompleksa.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
jer mi ovde pod "surova" podrazumevamo "reci sta mislis u neprimerenom momentu"? nisam to tako ukapirala....ukapirala sam to kao "reci bez obzira na to da l ce se to nekome dopasti"

onda...uopste mi ne bi palo na pamet da u tim okvirima razmisljam o tome da li treba da skrenem paznju nekome na to kako mu stoji frizura ili slicno....mislim....kakva strasna istina!!

e sad...sto se tice same teme....ukoliko me neko pita za misljenje, koristeci carobnu formulaciju "sta mislis..", dobija moje misljenje o tome, u najizvornijem obliku...uglavnom, i bez obzira na delikatnost teme...desava se i da me situacija "povuce" da izblebetam nepozvana sta mislim....

...cesto se desava da, jednostavno, nemam misljenje.....

iz drugog ugla, slazem se sa uliksom.....ako pitam, znaci da me zanima, ako nisam pitala, mozda i poslusam....mozda i ne....to je, ipak, samo vidjenje istine od strane druge osobe...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige
e sad...sto se tice same teme....ukoliko me neko pita za misljenje, koristeci carobnu formulaciju "sta mislis..", dobija moje misljenje o tome, u najizvornijem obliku...uglavnom, i bez obzira na delikatnost teme...desava se i da me situacija "povuce" da izblebetam nepozvana sta mislim....
Mene su do sada izdresirali povratnom spregom da ti ljudi koji me tako pitaju uopšte ne žele da čuju šta iskreno mislim (a uvek se desi da me pitaju za nešto za šta je moje mišljenje dijametralno suprotno od njihovog) tako da gledam da zabašurim i skrenem temu.

Mislim, stvarno nemam energije ni želje da se prepucavam oko relativno nevažnih stvari sa nekim ko će ostati deo moje životne sredine još mnogo godina.

A to uvek budu neke stvarno nevažne stvari kad rekapituliraš svoje utiske na kraju dana, npr. zašto nismo svi otišli na mesto B umesto na mesto A, pošto bi nam na mestu B bilo strašno dobro (a ispostavi se da su se svi odlično proveli i na mestu A) ili zašto ovo nije urađeno 15 minuta ranije a posle se ispostavi da je sledeći korak u nekoj aktivnosti završen pola sata brže i da imamo 15 minuta viška.

Većina stvari može da se uradi na deset različitih načina i da rezultat bude u okviru od 10 odsto nekih mernih jedinica na nekoj skali, pogotovo ako te niko zvanično ne ocenjuje i ne dobijaš pare po numerički izraženoj performansi
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
nisam pristalica surove iskrenosti. Ne zato sto ne smatram da treba govoriti istinu, vec zato sto postoje momenti kad jednostavno nije dobrodoslo. Istina cesto sa sobom nosi povredjivanje, pritisak, negativnu energiju - i nekada prosto nema svrhe. Govoriti uvijek istinu je snaga, ali znati slagati u pravom trenutku je umjetnost.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Kad sam ja u pitanju nema nekog pravila, mada generalno, izbegavam da budem brutalno iskren. Ne vidim neku poentu u tome, pogotovo ukoliko me neko ne pita za mišljenje ili mi je svejedno. Znam da budem brutalno iskren samo u slučaju da se nešto može da ima posledice po mene, ili da postoji šansa da onaj kome nešto kažem prihvata moj sud i ceni moje mišljenje kao objektivno, a ne kao govor zlobe.
Ljude koji stalno govore što im pada na pamet i koji su u nekom tripu da su iskreni su po meni nezrele osobe koje imaju neki kompleks da su najpametniji i da je njihovo mišljenje nešto što svakog zanima.
Diskusije sa nepoznatim ili slabo poznatim ljudima vodim tako da kažem ono što mislim, ali u formi koja će uvrediti druge što je najmanje moguće, a da se ne izbegne suština, ili jednostavno prećutim, zabole me tuki da ispravljam tuđe krive Drine ;)

E sad, kad me neko iznervira, to je već druga stvar :D tad zalazim u zonu koja se zove brutalna neiskrenost :)
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
sto na umu to na drumu...
sta mislim to i kazem, ne volim zavlacenje...
ako me neko pita, nije bitno koliko se znamo, kako mu nesto stoji, ja cu lepo da kazem, svidja mi se ili ne... ako trazi obrazlozenje-dobice.
ako se polemise o necemu, iskreno cu reci sta mislim, necu nista pakovati, ici okolo naokolo, samo zato sto se mozda nekome nece svideti moje misljenje.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Kiborg
Ljude koji stalno govore što im pada na pamet i koji su u nekom tripu da su iskreni su po meni nezrele osobe koje imaju neki kompleks da su najpametniji i da je njihovo mišljenje nešto što svakog zanima.
Takve osobe lazhu sebe.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by jukie
Originally posted by hlaefdige
Mene su do sada izdresirali povratnom spregom da ti ljudi koji me tako pitaju uopšte ne žele da čuju šta iskreno mislim (a uvek se desi da me pitaju za nešto za šta je moje mišljenje dijametralno suprotno od njihovog) tako da gledam da zabašurim i skrenem temu.

Mislim, stvarno nemam energije ni želje da se prepucavam oko relativno nevažnih stvari sa nekim ko će ostati deo moje životne sredine još mnogo godina.

A to uvek budu neke stvarno nevažne stvari kad rekapituliraš svoje utiske na kraju dana, npr. zašto nismo svi otišli na mesto B umesto na mesto A, pošto bi nam na mestu B bilo strašno dobro (a ispostavi se da su se svi odlično proveli i na mestu A) ili zašto ovo nije urađeno 15 minuta ranije a posle se ispostavi da je sledeći korak u nekoj aktivnosti završen pola sata brže i da imamo 15 minuta viška.

Većina stvari može da se uradi na deset različitih načina i da rezultat bude u okviru od 10 odsto nekih mernih jedinica na nekoj skali, pogotovo ako te niko zvanično ne ocenjuje i ne dobijaš pare po numerički izraženoj performansi

da, razumem skroz...imam ludu srecu da su oko mene ljudi koji ove stvari rade na isti nacin..odnosno, ocekuju da ce dobiti "takav i takav" odgovor na to pitanje....(zato me i pitaju)
By жњ
ja sam za to da se "surova iskrenost" primenjuje na "surovo iskrenim" ljudima.

...a takva prijateljstva obicno ne potraju, jer se "surovo iskreni" uvrede vashom "surovom iskrenoscu" :zeva:

po meni je bolje biti fin nego biti u pravu. samo mi nemojte sipati neke ekstremne primere. mislim na svakodnevne situacije kojima se pomenuti dzangrizavci halapljivo hrane.
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by жњ

po meni je bolje biti fin nego biti u pravu.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by жњ
ja sam za to da se "surova iskrenost" primenjuje na "surovo iskrenim" ljudima.

...a takva prijateljstva obicno ne potraju, jer se "surovo iskreni" uvrede vashom "surovom iskrenoscu" :zeva:

hit me!!!

really......i mean it!

as soon as i need an opinion................................please do!
Korisnikov avatar
By toni79
volim jako i ne vrijeda me. ponekad je tesko balansirat takticnost i iskrenost. dosta ljudi ne zeli da zna... ah, ah
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!