Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Star Wars ili Marvel?

Svemirska naučna-fantastika
2
25%
Zemaljska naučna-fantastika
4
50%
Ni jedna, ne volim SF
2
25%
Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Da li se više ložite na svemirske odiseje tipa Star Wars, Star Trek, Star Gate ili zemljasku naučnu-fanastiku tipa Spajermen, Betmen, Supermen, Hulk?
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Marvel :D

Nikad nisam volela Star wars, plasi me i dosadno je....
By Dragonite
Ehrm, pitanje ti je malo konfuzno.

Ovo iz naslova ne može da se poredi - Star Wars je jedan univerzum koji se naslanja na tu ideju o Sili, Sitima i Džedajima, a Marvel Universe je krcat superherojima (od ovde nabrojanih jedino ti je, mislim, Betmen usko vezan za Zemlju, ostali nikako) i tu su neki povezani, neki nisu (npr., Betmen je u Gotamu, Supermen u Metropolisu a Spajdermen u Njujorku; ali se u pojedinim stripovima svi oni sretnu); takođe, u Marvelu ti je maltene 90% background tema vezano za nešto 'izvanzemaljsko'.

Je l' se pitanje odnosi na mesto radnje ili na poreklo likova?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Marvel! :love:

Mada volim i Star Wars franshizu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Dragonite

Ovo iz naslova ne može da se poredi - Star Wars je jedan univerzum koji se naslanja na tu ideju o Sili, Sitima i Džedajima, a Marvel Universe je krcat superherojima (od ovde nabrojanih jedino ti je, mislim, Betmen usko vezan za Zemlju, ostali nikako) i tu su neki povezani, neki nisu (npr., Betmen je u Gotamu, Supermen u Metropolisu a Spajdermen u Njujorku; ali se u pojedinim stripovima svi oni sretnu); takođe, u Marvelu ti je maltene 90% background tema vezano za nešto 'izvanzemaljsko'.

Je l' se pitanje odnosi na mesto radnje ili na poreklo likova?
Na samo dešavanje stripa ... Da li se dešava u svemiru ili na majci Zemljici. A Spajdermen, on je fulltime zemljanin :) A i Hulk (ako je verovati filmu, nisam čitao strip).
By Sixto
Ni jedno ni drugo! Tolkin rulez!
Korisnikov avatar
By CareBear
Pitanje je MNOGO konfuzno. Tim pre sto deo navedenih nije uopste Marvel, nego DC (Batman, Spiderman). A Dragonite je u pravu - dobar deo price iz Marvel/DC unverzuma se desava van Zemlje, a ni Batman ni Spiderman nisu strogo vezani za Zemlju.
Star Wars mi (jos) nije prirastao za srce, a kod pitanja Marvel ili DC samo malo vise naginjem ka Marvelu. Kao pojedinacan lik mi je valjda najinteresantniji Batman, posto on veci deo vremena nije superhuman/mutant.
Kad smo kod tih stripova, preporuka svima koji vole animirane adaptacije da pogledaju crtac Wolverine and the X-Men. Odlicna sublimacija vise prica iz X-Men univerzuma u 26 epizoda po 20 minuta (ima na netu).
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nedvosmisleno Star Wars i Star Trek :)
A i Marvelove stvarčice su super. Ja volim ponajviše Fantastic Four, Spidermen mi je 'nako, baš kao i Hulk, Betmen je OK :)
Govorim o filmovima, stripove nEsam čitao.
Korisnikov avatar
By Kiborg
E da, kad se već spomenu DC /koji baš i ne razlikujem od Marvela :D /, jedva čekam Watchmena :hyper:
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen

Ovo iz naslova ne može da se poredi - Star Wars je jedan univerzum koji se naslanja na tu ideju o Sili, Sitima i Džedajima, a Marvel Universe je krcat superherojima
Sa ovim se slažem, nije ti tema baš najsrećnije postavljena.
Star Wars, koliko god filmskih i od skora animiranih verzija imala predstavlja jedan fiksan svet a Marvel je konglomerat superheroja i njihovih pojedinačnih svetova, univerzuma, koji se mogu i ne moraju preklapati.
Jedini 'konkurent' Marvelu po broju različitih superheroja koje objedinjuje u svoje izdavaštvo jeste DC Comics
tako da ovakve teme, se najčešće postavljaju u formi
DC Comics vs. Marvel
međutim ako ti baš insistiraš na ubacivanju Star Wars-a radi poređenja, i to je ok.

(od ovde nabrojanih jedino ti je, mislim,Betmen usko vezan za Zemlju, ostali nikako) i tu su neki povezani, neki nisu (npr., Betmen je u Gotamu, Supermen u Metropolisu a Spajdermen u Njujorku; ali se u pojedinim stripovima svi oni sretnu); takođe, u Marvelu ti je maltene 90% background tema vezano za nešto 'izvanzemaljsko'.
Boldovani su iz DC Comics-a a Spajdermen je iz Marvela kao i X men i Fantastic four

...

Meni lično je DC superiorniji od Marvela u svakom smislu.
Pod njegovim okriljem je izdat Neil Gaiman-ov
Sandman, Alain Moore je izdavao za njih, kompletna Justice League of America :vatroslava: je njihovo čedo itd.. i naravno Betmen je njihov.
Jedino ih hakuje onaj smarač Superman .....čobanin.
Korisnikov avatar
By nev
volim sf bez obzira gde se radnja desava ali mi sama prica o super herojima nije bas primamljiva... tako da glasam za star treck (na prvom mestu jer sam fan :) ), star gate i star wars.
moram napomenuti i knjigu gateway - frederik pohl
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Sixto
Ni jedno ni drugo! Tolkin rulez!
Ovo je tacno.

Doduse podjednako obozavam pojedina Marvel filmska ostvarenja, kao i Tolkina... ali kada je u pitanju cista literatura, samo i jedino Tolkin i co.
Korisnikov avatar
By Sparkstron
Definitivno Marvel!
Od heroja mi je omiljeni Spajdemen, zato što je prikazan kao realna osoba, ne samo superheroj, kod njega nema živeli su srećno do kraja života.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Sparkstron
Definitivno Marvel!
Od heroja mi je omiljeni Spajdemen, zato što je prikazan kao realna osoba, ne samo superheroj, kod njega nema živeli su srećno do kraja života.
... što bi moja drugar'ca rekla "zna mu se razvojni put" ...

A ne ko ovaj Supermen .... te je pao na zemlju pa živeo u sirotištu, pa je malo bilo da je pao na zemlju i usvojili ga Kentovi i proglasili ga svojim detetom ... te ima samo tri moći "snagu, letenje i laserski vid", a malo ima i neverovatnu brzinu, predviđa budućnost, zaustavlja automobile u pokretu .... toliko su iskoristili taj lik da više nema šanse da naprave nešto novo a ostanu dosledni :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!