Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Jel ima nešto da vam je nekad padalo teško, a da ste se vremenom privikli na to?

I dokle ići u privikavanju?

Ja sad nešto lomim glavu ... privikavanje ili još jedna promena...Svi kažu "O, privići ćeš se!" (neki dodaju i "nije to ništa"), a mene nekako to uopšte ne teši. Nije zato što nisam siguran da li ću da se priviknem ili možda ne, nego...

Nego nešto mislim da to vreme dok se privikavam može i pametnije da se iskoristi. Ili bar prijatnije, ako ne obavezno i pametnije...
Korisnikov avatar
By Sing
Hm.... :alexis: imao sam nesto pametno da napisem, al' nerka, drugi put...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pa ako dok protice vreme primetis i sam pozitivne promene u smeru privikavanja/adaptacije onda znas da ce se sve mozda dobro zavrsiti i da ces se na kraju verovatno PRIVICI :mama:

Ako od starta nema pozitivnog pomaka u privikavanju onda je to los znak.
A jos je bitnije da rascistis sa samim sobom da nikada nista nije idealno i da se na neke stvari neces moci nikada priviknuti a sa druge strane rizikovati i otici opet u nesto novo i nepoznato sa mogucnoscu da to novo donese i nesto predivno sa sobom je isto primamljivo. :kuvar:

Ne znam.....nadam se da znas sta sam hteo reci :D
By mikka
Originally posted by Mars
Jel ima nešto da vam je nekad padalo teško, a da ste se vremenom privikli na to?

Ja sad nešto lomim glavu ... privikavanje ili još jedna promena...Svi kažu "O, privići ćeš se!" (neki dodaju i "nije to ništa"), a mene nekako to uopšte ne teši. Nije zato što nisam siguran da li ću da se priviknem ili možda ne, nego...

Nego nešto mislim da to vreme dok se privikavam može i pametnije da se iskoristi. Ili bar prijatnije, ako ne obavezno i pametnije...
Ako se nešto mora, (mada se u suštini malo toga "mora"), a za mene su to najčešće stvari koje zapravo treba da mi donesu nešto dobro u perspektivi (trudim se da mi malo toga bude nametnuto), ali mogu biti dosadne (npr. kao učenje nekih meni naizgled potpuno bespotrebnih stvari :cita: ), trudim se da nađem najpozitivniju stranu toga, da izvučem neki maksimum satisfakcije, pa makar to bila i samo ideja o završenom tom poslu

Vremenom se ne navikavam na stvari koje mi ne prijaju, zato što se i ne bavim takvim stvarima dug vremenski period, bar ako je to stvar izbora. :zen:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Zavisi zbog cega treba da se priviknes.
Ukoliko privikavanje ima za cilj neku beneficiju (vise para, bolje mjesto u drustvu, zivotu, poslu...) onda je samo pitanje da li ti tesko pada da se priviknes na nesto zarad toga. Zavisi i na sta treba da se priviknes...

Ipak, ukoliko postoji i minimalna sansa, bolje je iskoristiti vrijeme da druge priviknes na ono sto ti zelis. Tako si definitivno na dobitku - a i pametnije si iskoristio vrijeme:)
By ...Sitnicava...

Nego nešto mislim da to vreme dok se privikavam može i pametnije da se iskoristi. Ili bar prijatnije, ako ne obavezno i pametnije...[/size]
O, da.

Teško da je moguće fokusirati se na nešto drugo, a nad glavom nam neprijatnost novonastale situacije.

Iliti, baš su pustiti erotski film dok mi je u mislima svest o snižavanju plate za 30%.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Izuzetno me frustriraju nagle i velike promene u zivotu... Skloniji sam senzitizaciji nego habituaciji...
By Çâðê_DUP
koliko si socijalan toliko si sposoban da se priviknes
adaptirati se meni bar nije problem
novo iskustvo znanje ili chak sranje uvek ima svoje zashto i po meni je privikavanje socijalna veshtina koju treba znati...
By жњ
Neki ljudi kazu da nije tesko obratiti vise paznje na dobre strane onog na sta si krenuo da se privikavas... samim tim privikavanje se pretvara u laganu i prijatnu promenu ;)
Korisnikov avatar
By *deni*
Ziv se covek na sve navikne, kako kaze i jedna popularna pesma.
Ja sam upravo u sred jednog ozbiljnog perioda privikavanja na totalnu promenu zivota, nakon sto sam od Nove godine postao deo jednog drzavnog projekta.
Slikaju me sad kao mechku Bozhanu, ja se smeshkam i glumim odushevljenost
, a kako mi je zaista - moja dusha zna.
Imam ovih dana cesto napade panike, anksioznosti, pa i ocaja, a i suze mi lako poteku bez najave.
Sve je to verovatno deo procesa privikavanja.
:gotika:
Korisnikov avatar
By jukie
Pa recimo odlazak na šalter, razgovor sa nepoznatim ekstrovertnim ljudima na javnim mestima kada treba nešto da ih pitam ili oni mene
(tu sam u početku vežbao imitirajući Grejsinog Vila u ranim sezonama)
Korisnikov avatar
By AngraMaina

o, pa kako da ne. mada ima i stvari koje mi padaju tesko i na koje ne mogu da se naviknem, niti cu :) a na neke stvari sam se navikao iako mi nisu padale tesko.

do kraja, ako je moguce. sto manje iznenadjenja, to lepsi zivot. naravno pod uslovom da si se navikao na dobro.

e pa sad nisi rekao o kojoj vrsti navikavanja je rec. jedno je privici se na nov auto a drugo preseliti se u drugi grad.

mislim da te vise kopka taj izbor (navici se/promeniti nesto) jer u suprotnom, sto se mora nije tesko. ziv se covek na sve navikne, lepo ti rece denika.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa tu smo negde. Navikavanje na vreme koje dnevno provodim u autu.

Nije mi interesantno ni što je nov, samo mi teško pada to vreme, direktno uzetog od mog slobodnog. I još što nema nikakve šanse da statistički proceniš koliko će to da traje.

Jedino sto sam pametno smislio da to vreme ne prodje totalno uludo je sto telefoniram od kad udjem, da mi bar na to ne odlazi vreme kad sam kuci.

I ono što sam rekao - neki kažu da ću da se priviknem, neki da to nije ništa ("Znaš ti koliko ljudi putuju?!"), al meni se sve više mota po glavi ideja da nađem neko drugo rešenje...Ide proleće...
By жњ
Pa tu smo negde. Navikavanje na vreme koje dnevno provodim u autu.

Nije mi interesantno ni što je nov, samo mi teško pada to vreme, direktno uzetog od mog slobodnog. I još što nema nikakve šanse da statistički proceniš koliko će to da traje.

Jedino sto sam pametno smislio da to vreme ne prodje totalno uludo je sto telefoniram od kad udjem, da mi bar na to ne odlazi vreme kad sam kuci.

I ono što sam rekao - neki kažu da ću da se priviknem, neki da to nije ništa ("Znaš ti koliko ljudi putuju?!"), al meni se sve više mota po glavi ideja da nađem neko drugo rešenje...Ide proleće...

audio knjige???? audio kursevi?? te stvari su ko stvorene za (korisno) ubijanje vremena u voznji. ja sam jedno vreme svakodnevno putovala u drugi grad radi obaveza. gde bi mi pamet bila da sam tada znala za to... :D
Korisnikov avatar
By Mars
Da. Audio ovo, audio ono... Probaću, ne znam koliko mi koncentracije ostaje od vožnje za to.

Telefoniranje i muzika su ipak nešto drugo.
Korisnikov avatar
By Dina
Ovo je sad mozda promasaj teme ali bar mene privikavanje asocira na jedan ako ne prvi a ono kljucni trenutak :D Kad sam bila jako mlada smatrala sam da sam buntovnica sa ili bez razloga i nikako nisam htela da zivim dugo i udjem u sistem na bilo koji nacin. Dopadalo mi se ono "Zivi brzo, umri mlad i budi lep les." A kako se priblizavalo to da ne mogu da umrem mlada :lol: morala sam ekspresno da se odlucim ili sistem ili umiranje ili neka medjuvarijanta. Odlucila sam se za sistem bar u onome kada sam pocela da radim posao od osam do cetiri (nebitno radno vreme ali svakodnevni a to sam govorila da mi se nikad nece desiti). E sad ne mislim da sam skroz napustila sopstvenu licnost ali ta odluka je vukla drugu, a druga trecu i tu je onda bilo raznih prilagodjavanja i privikavanja... Nisam prihvatala nesto sto bas nisam mogla a na nesto sto sam mogla nastojala sam da se priviknem. Toga sam se svega setila jer sam nocas na proslavi srpske nove godine srela neke ljude iz tog zivota pre, nismo se znali ali smo izlazili na ista mesta nekih godina... Oni su nekako ostali slicni onome, mnogo slicniji nego sto sam ja, verovatno su se manje prilagodjavali i meni je to delovalo hm... neobicno, kao da sam duhove srela, :duh: ali ne bih volela da sam ostala takva. Ono sto u nekom vremenu deluje kao buntovnistvo to u drugom vremenu deluje kao nezrelost i neodgovornost. A inace upravo sto se smatram pa recimo zrelom nije mi tesko da se naviknem sada na nesto i ako mi je neprijatno, ako vidim znacaj i razlog toga. Ako sam zacrtala da cu nesto uciti ili raditi ili otici negde nema tu sad neprijatno mi je, ne radi mi se ili sta ja znam nekih drugih izgovora pred samom sobom.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Da. Audio ovo, audio ono... Probaću, ne znam koliko mi koncentracije ostaje od vožnje za to.

Telefoniranje i muzika su ipak nešto drugo.
muzika pre nego telefoniranje.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by ALTER_EGO
...po meni je privikavanje socijalna veshtina koju treba znati...

...koju ja nemam,nikad je neću ni imati,a tako bi mi trebala:)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja i privikavanje?! :lol:

Po tom poitanju sam tezak k'o crna zemlja najcesce...
Ako ne vidim nikakvu korist od toga odmah pri pocetku, ma nema te sile!

I privikavanje se obicno usmerava ka meni... znaci ljudi se privikavaju na ono sto JA kazem, JA radim, JA zelim! :smug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!