Originally posted by Machkodlak
Osetih se prozvanim. Lako je napasti kada si tako izolovana i kada ti ne mozes biti umesana u celu pricu
Ne znam da li si primetila kako pristupas sa svom ljubavlju i humanoscu onda kada nikome ne mozes to da dokazes...
Prvo, osetio si se prozvanim iz samo sebi poznatih razloga
Necu da lazno moralisem ovde pricamo sada iskreno kad sam vec pukla na ovaku pricu izguracu je do kraja makar ko bio sagovornik a dobro znas kakvo misljenje imam o tebi, stoga, bez preteranih hard feelings.
Drugo, nisam napala niti ikada napadam, osim kada mene napadnu. Ovo je samo bila digresija na nesto sto pratim ovde na forumu vec iz price u pricu, mnogo mnogo mnogo puta i jednostavno je prekipelo sada.
U pravu je AngraMaina, ne radi se ovde o Pthalo, lepo sam rekla da nemam apsolutno nista ni za ni protiv devojke, da bih stajala iza ili ispred nje, potpuno ali potpuno sam ambivalentna gledajuci forumski lik i delo. Radi se o necemu drugome, a to je upravo ono sto sam u kratkim crtama i napisala u svom drugom postu. To je da su ljudi ovde u stanju da preterano budu bliski jedni sa drugima, dok se sve odvija na forumu, da budu od pomoci, da se nude za pomoc, da se raduju, da saosecaju, da budu podrska.. da sta god! E, a onda kada dodje trenutak za akciju i pokazivanje toga svega u realnosti, onda muk. Druga strana ogledala. To je jedna svar, druga stvar je to sto generalno se ocigledno kod vecine nema osecaj za neke stvari, radi se o OSECAJU dragi Machko i ne pricam ovo tebi da bi se ti osetio prozvanim nego uopste, imala sam edit na prvi post pa sam obrisala da ne bih izdvajala ljude, ostavila da stoji tako generalno napisan i neka, ne kajem se.. ali ne shvati kao da pricam tebi niti bilo kome drugome kao pojedincu! Nije to poenta, poenta je da jednostavno ne postoji osecaj za neke stvari.. to sto su drugi imali "pametnija posla" u trenutku, ne ulazim u to sta su ta posla.. neka su ih imali. Da sam ja imala situaciju da se sa nekim ko je dosao ko zna odakle vidim popodne/uvece/nocu kad god, ne bih ga pustila da mi ide sam do stanice pa ne znam sta da se desava oko mene. Postovanje. Jednostavno. I potreba da ucinis nekome da se oseca lepo pored tebe i u mestu u kome si ti. To, tamo, generalno ne postoji ocigledno.. i ne donosim zakljucak na osnovu samo ovog primera, ne bih imala prava na to.
I zadnji deo, sto pristupam sa humanoscu i ljubavlju onda kada ne mogu da dokazem.. to mozda mozes ti da kazes, koji nisi imao prilike do sada da budes blizu mene pa da ti pokazem, nazalost za sada a nadam se da ce biti. Kada budes u prilici onda slobodno mozes da kazes ovako nesto, ako budes imao osnova za to. A neces, ja ti obecavam.