Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By жњ
ja licno mislim, da kada pisem po forumu, ne razmisljam o nacinu na koji pisem. no medjutim, da to radim, ne bi ni dolazila ovde. i cak stavise, ovaj vid proseravanja mi deluje kao najoptimalniji stil izrazavanja za mesto na kome se svi loze da su mnogo pametni. :hekla:
Korisnikov avatar
By scout_finch
ja uvek primetim kad neko napise proizIlazi,posebno u strucnoj literaturi,ali bas uvek primetim.to ima veze sa mojom profesorkom srpskog iz srednje skole.kad bi neko napravio tu gesku bilo u govoru ili u pisanju ona bi uvek pitala je li a je l' ti izlazis ili izilazis iz ucionice ili sl..
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by жњ
ja licno mislim, da kada pisem po forumu, ne razmisljam o nacinu na koji pisem. no medjutim, da to radim, ne bi ni dolazila ovde. i cak stavise, ovaj vid proseravanja mi deluje kao najoptimalniji stil izrazavanja za mesto na kome se svi loze da su mnogo pametni. :hekla:
Neznam, a mozda cak stavise, moguce je da bi se ja slozila sa tim sto proizlazi iz toga.

:giggle:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja mislim da no i međutim nisu sasvim isto (doduše ne koristim no pa mi nisu skretali pažnju).
"međutim" meni znači veliki otklon u suprotnu stranu, u smislu "protiv" nekog "za"
"no" mi je više pravljenje offtopica i menjanje teme
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by jukie
Ja mislim da no i međutim nisu sasvim isto (doduše ne koristim no pa mi nisu skretali pažnju).
"međutim" meni znači veliki otklon u suprotnu stranu, u smislu "protiv" nekog "za"
"no" mi je više pravljenje offtopica i menjanje teme
Slozila bih se sa jukiem da no i medjutim bas i nemaju isto znacenje ili upotrebu u srpskom jeziku. Navescu primer zasto tako mislim.
"No, da se mi vratimo na temu..."-Ako kazemo nakon, npr. neke digresije sasvim logicno zvuci "no" na pocetku recenice.

"Medjutim, da se mi vratimo na temu..."-bas i nema nekog smisla, zar ne?
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Val
Chak shtavishe...
ovo me bash nervira... :avalon:
Korisnikov avatar
By Blady
KOd mene je, "ja mislim"
koliko sam skontala....
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mogli biste.
Upotrebljavam pleonazme cesto. Desi se to svima i moze biti veoma simpaticno.

Oksimoron Koji Hoda :happysmoke:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja samo kuckam, ne obracam paznju na pravopis... al ga znam, jbg
(evo sad, samo zbog vas: al' ga znam ;) )
i pisem onoliko pravilno koliko poznajem gramatiku.

Ne opterecujem se, zelim reci.

..

A sto se tice drugih... ne interesuje me, mada i meni upadne u oci to JER, NEZNAM etc.

...

Vise me ..hm.. iziritira.. JER, jer brate, to nije skracenica od 'je li', jel ;) *

*'bem ti recenicu.

pS. pleonazam.. blah, ne zanima me..ja chesto namerno napisem bas to 'No, medZutim'...
Korisnikov avatar
By Dina
Sve sto nije imalo veze sa temom zavrsilo je u Do you recycle

Dina, moderatorka Kafica
Korisnikov avatar
By Draco
Uf! Ne da me nervira, nego me izludjuje. Ali mnogo vise mi smeta u zivotu, nego ovde u cyber space-u. Iskvarila mi bagra kulturu izrazavanja :lol: Vise me nervira kad se neko nadrka jer sam ga ispravila, nego sama greska.
By mikka
Iskreno, ne patim previse od toga kako se izrazavam na forumu (mislim da je vec bila slicna tema). Nekad ne koristim uopste velika slova, koristim enter umesto tacke, brljam i pri kucanju... Ipak, ovde smo da se opustimo malo, ne da pisemo pismene zadatke iz srpskog (ili kojeg god) jezika :peace:

A izgleda mi nekulturno da se necije ortografske greske komentarisu po forumu. Ako neko zaista zeli da pruzi konstruktivnu kritiku treba da posalje korisniku dobronamerni u2u. A i taj korisnik bi imao priliku i da zaista nauci nesto (jer covek se uistinu uci dok je ziv), a da pri tom ne mora i ceo forum za to da zna.

Eto :peace:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ne mozes bas u svakom momentu paziti na gramatiku, pukla bi ti glava i te postapalice su normalne.. :klap:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Uvek mi je bitnija sadrzina posta, nego da li je post gramatichki ispravan.
Korisnikov avatar
By bothways
I mene nervira kada neko napada nekog/neku drugog/u forumasa/icu ad hominem u nedostatku drugih argumenata ukazujuci mu/joj na pravopisne, gramaticke, a cesto i tipografske greske (mislim, WTF, ljudski je gresiti, pa se omakne da umesto npr. "mislim" napises "milsim").

Sto se tice pleonazama, gledam da ih ne upotrebljavam, kao sto, uostalom, gledam da postujem sva pravopisna pravila (osim onih koja mojoj malenkosti nemaju ni malo smisla, ali to je vec domen transkripcije) srpskog jezika. Posebno ne volim "cak stavise" ili meni omrazeniji oblik "cak sta vise". Ako se dobro secam, tu frazu sam cuo prvi put u jednoj reklami za neki shampon/boju za kosu i od tada je ta fraza sve cesce bila u upotrebi.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
nekad sam pazio na svaku sitnicu, sad me mrzi i shift da pritisnem.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by жњ
Htela si recji...da su mnogo prepametni, ne? :giggle:

Mico, osobe tipa m.., angelina, ti i josh pojedini mushki i zhenski chlanovi ovog foruma...mislim...kako god da napishete post, svakako je razumljiv i reeeeeetko sadrzhi "pravopisne" greshke. Zato...shtO se bunish, kad i sama spadash u "nalozhene". :pilence:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by m..
[
Ne, ja ovde ne pricam bas i tome da mi se omakne, pre mi se omaknu permutovana slova ili lose kliknuti shift, ovde govorim o tome da se ciljano ne bavim imenima institucija i ostalog, pravilnim citiranjem i slicnim sto zahteva maltretman oko velikih slova i kojekakvih interpunkcijskih znakova koje me mrzi da trazim po tastaturi (pogotovu ako je tastatura yu, a znakovi nisu na mestu na kom su obelezeni). Stavljam veliko slovo na pocetak recenice, vise da obelezim pauzu, ali necu pisati posle neka licna imena i slicno velikim slovom, jer ljudi ionako znaju o cemu pricam.

Bar zareze pravilno koristish. :P

Shalu na stranu...lepo je videti post kao tvoj! :up: Chitko, gramatichki ispravno, duhovito, ironichno, iskreno... Jaoooo...sad kad se okliznem na ovom svom "balavljenju"! :giggle: Ali zaista...retko me neko odushevi postom. Ah, zaboravih Glateju, Wilhelminu i Ivanu!
Mislim da chak i kada bi se trudile da "uprskate" post...ne ide. :giggle:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Dina
Sve sto nije imalo veze sa temom zavrsilo je u Do you recycle

Dina, moderatorka Kafica

Hvala. :kiss:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!