Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
vecina svrstava ljude sa kojima komunicira u 3 grupe: poznanici, drugovi i prijatelji...

e sad, kada poznanici postaju drugovi, ili pak prijatelji?
sta je presudno? vreme, ili vise faktora?

da li prijatelje degradirate u drugovi/poznanike kada vas iznevere, ili pak, odmah prekidate kontakt sa njima i time automatski postaju vasi neprijatelji?
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Nemam neki kriterijum po kome odredjujem tu metarmofozu iz druga u prijatelja, to se jednostavno desi pre ili kasnije. A mislim da je presudno vise faktora.
Kada me prijatelji iznevere "rascinim" ih u drugove jedno odredjeno vreme dok malo ne zaboravim sta su napravili, pa im vratim cin sa dodatnom rezervom :trep:
By ~ Le Saint X ~
Uh...
Drugovi postaju prijatelji posle izvesnog vremena sigurno...
A od slucaja do slucaja varira kada ce taj korak biti ucinjen

Prijatelji mi ne postaju neprijatelji kada me iznevere - jednostavno oni vise
NI U KOM SMISLU ne cine deo mog zivota
Tacka je stavljena i to je to - na njih vise en troshim vreme cak ni razmisljajuci.

Elem...posle jednog vrlo vrlo nemilog dogadjaja sa jednim prijateljem u koga sam imao bezgranicno poverenje (toliko da sam mu dao lozinku i pasvord za svoj account a isti mi zaboo noz u ledja iskoristivshi tu 'pogodnost')
vrlo vrlo tesko nekoga da cu olako poceti smatrati prijateljem

Better to be safe than sorry
Korisnikov avatar
By Hys.
Imam puno poznanika, pristojan broj drugova/drugarica, a prijatelja izuzetno malo. Ta metamorfoza, sto rece macak, nekako se spontano desi. Mada, metamorfoza iz poznanika je daleko cesca kod mene od one iz druga u prijatelja-ona se za mojih 28 leta desila 3 puta.
Jbg, meni ta rec "prijatelj" je jednako velika kao "volim te"...to je vrsta zaveta, to je neko ko ume da ti sagleda dusu, ko je tu kad si los za sebe i druge, da ti pruzi ogledalo sebe, i pomogne ti
. Stoga, i oni koji mi predju u drugare iz poznanika, ni to nije mala stvar-naprotiv. Neke svoje drugove/drugarice zaista volim, ali jos uvek nemamo dovoljan "staz" da bi ih nazvala prijateljima.

A to kad prijatelj postane neprijatelj-nije mi se desilo da mi postane neprijatelj, ali jeste da ih odstranim iz svog zivota. Bespovratno. I to se nije desavalo sa prijateljima/prijateljicama, no drugaricama (jos me musko nije zajebalo, drugovi me nikad nisu izdali)
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Ivana

A to kad prijatelj postane neprijatelj-nije mi se desilo da mi postane neprijatelj, ali jeste da ih odstranim iz svog zivota. Bespovratno. I to se nije desavalo sa prijateljima/prijateljicama, no drugaricama (jos me musko nije zajebalo, drugovi me nikad nisu izdali)
Hahaha..
upravo, samo suprotno

sve najgore 'trenutke' sam dobijao od muskih ( ili recimo pedera - ni jedan str8 poznanik me nije nikada izdao) i nikad od drugarica/prijateljica
Korisnikov avatar
By Hys.
Hehehe...ne znam...ne pravim generalizacije, ali mene su uglavnom zajebale strejt drugarice....But it was long, looooooooooong time ago....

edit da dodam:

a zanimljivo, opet ta tri prijatelja su strejt drugarice :smirk:
Korisnikov avatar
By Hton
Mislim da vreme nije najvaznije... iskrenost je presudna, kao i odanost i razumevanje. Najdivniji momenat je kada shvatis da sa nekom osobom mozes da uzivas i u cutanju i da ti u opste ne bude neprijatno.
Korisnikov avatar
By horus.
i mene su vise "grizli" za srce strejt prijatelji, od gay drustva...

mada, ne bih da generalizujem i splet okolnosti objasnjavam necijom seksualnoscu... :closet:
By ~ Le Saint X ~
Hton...mislim da onda tu dolazimo do
4 kategorije

prijatelji za koje zelimo/nadamo se da ce nam postati llubavnici

sto je vrlo opasno

ja UVEK stvari razgranicavam na pocetku

oni koji mi se svidjaju ne mogu mi biti prijatelji - ja bih patio
Korisnikov avatar
By Hys.
Uh te bolesti sam prelezala u srednjoj :zen:
Korisnikov avatar
By Hton
@B.U. U tom slucaju bih prizeljkivao incest sa sopstvenom sestrom :hmm: Iako znam nasta ciljas moram da ti kazem da jedan slucaj ne cini pravilo, vec ga nazivamo izuzetkom... tako da hvala na savetu, steta sto ga necu primenjivati kao ni do sada...
By ~ Le Saint X ~
?????

Ne verujem da mislimo na istu stvar, Htone
i nisam ciljao ni na sta

osim ako ti ne znash moju situaciju sa jednim Darkom
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by horus.

U mom slucaju je to vise faktora, ali svakako vreme uopste nije najvazniji faktor. Ima ljudi koji su mi 'poznanici' a znamo se od vrtica, samo jednostavno obe strane se nisu trudile da se produbi taj neki odnos i ostali u toj kategoriji iako su do sad mogli oni meni/ja njima biti mozda najbolji prijatalji (ako gledamo vreme) da smo to hteli ili bar pokusali da se bolje upoznamo.

da li prijatelje degradirate u drugovi/poznanike kada vas iznevere, ili pak, odmah prekidate kontakt sa njima i time automatski postaju vasi neprijatelji?
Hmm..znas kako, ako me neko povredi ili 'izneveri' naravno da ce se tu nesto promeniti i nesvesno dolazi do toga da se manje druzimo i da imam manje poverenja pa na taj nacin moze se reci da ceo taj odnos ide unazad ali ostajemo drugovi, ne prijatelji.

E sad, ako je stvar ozbiljnija i ne postoji mogucnost da preko toga predjem, prekida se kontakt ali ne u smislu e-sad-te-mrzim i ti-si-mi-neprijatelj vec jednostavnom nemam zelju da se foliram a ni da pokusavam da gradim neke nove mostove i to je to.
Javim se u prolazu, ravnodusan sam prema toj osobi i to je manje vise neka kategorija ispod one 'poznanik'.
By mikka
mozda nisam reprezentativan uzorak za temu :)
jer nikome nisam neprijatelj
i ne mogu ni da zamislim da mi prijatelj postane neprijatelj
i ako govorimo o pravim prijateljima
(dakle i u muci i u veselju i tokom vremena)
odnosi mogu "zahladneti" ako se jave distanca, ili razlicite okolnosti koje razdvoje ljude
npr ulazak u bracne vode, odlazak u svet :usamljen: i prosto neke stvari se menjaju, sto je i prirodno
ali prijatelje nakon takvih okolnosti ne mogu okarakterisati da su mi samo drugovi posle svega sto smo prosli
oni ostaju parce mog zivota, i tu, u srcu :)
i sa skoro svim mojim prijateljima je bio prelaz iz poznanika-prijatelj, valjda se nekako "prepoznamo" i uklopimo iz prve
mnogo vise imam drugara, ali ni tu nisam imao prelaz iz druga u neprijatelja(a la Musa Kesedzija :kesa: )
e sad bivse devojke jesu malo (vise) spletkarile i bavile se kojecim :spijun: :trach: :napitak: , ali najzad ne uzimam im za zlo, a nije ni tema o tome :cowboy:
Korisnikov avatar
By Khons
meni je vreme bitan faktor. i u vezi i u prijateljstvu. ja ipak moram da vidim kakav je taj neko u odredjenim situacijama, koje ne moraju cak da se ticu mene, da vidim kako se ponasa, uglavnom, ko je i sta je, a to ne mogu nakon dve-tri nedelje.
od prijatelja jesam dozivela poneku neprijatnost ali smo to prevazilazili. ako mi se to desi od druga/poznanice, ili zahladne odnosi, ili jednostavno prekinemo da kontaktiramo. ne moram svoju energiju i svoje zivce jos i na to da rasipam
Korisnikov avatar
By Draco
Hm, kod mene prvenstveno zavisi od ucestalosti komunikacije pa onda od stepena iste.

Da bi neko iz poznanika prerastao u druga potrebno je da imamo koliko toliko ucestalu komunikaciju tj. da se vidjamo vise od samo u prolazu ili kad se sretnemo negde. A iz druga u prijatelja se prelazi kada ta komunikacija dostigne odredjeni stepen tj. kada se dijapazon tema prosiri i na neke ozbiljnije i intimnije.

Sto se degradacije ovih 'cinova' tice, kada me neko izneveri - prestaje da postoji ako je nesto ozbiljno. Ako je neka glupost i trenutno neslaganje/svadja/razlaz poreba, taj neko mi i dalje ostaje prijatelj/drug (od poznanika ne ocekujem nista te ih nema u ovom rangu).

Drugi nacin da se neko spusti lestvicu nize je da se jednostavno udaljimo. Ljudi rastu, menjaju se, samim tim ponekad dolazi do razlaza potreba i percepcije odnosa. Tako svoju najbolju prijateljicu iz osnovne ne mogu nazvati vise nikako do poznanicom a neke ljude iz srednje sa kojima sam provodila vreme 24/7 samo drugovima.

Sto se neprijatelja tice, za to stvarno nemam vremena u zivotu. :)
Korisnikov avatar
By Val

Prekid kontakta! Ali ne i vidjenje neprijatelja. Obuzme me slepost na tu osobu.

Poznanik - Drug - Prijatelj...jako dug proces. Proveren. Zheljen. Ostvaren!

Jedina stvar u koju dragoceno vreme investiram bez da me zaboli. :alexis:
Korisnikov avatar
By ns.happy
hm,zanimljiva tema. za proces prelaska iz jednog statusa u drugi je potrebno vremena. lako mi neko postane drugar,ali prijatelj jako tesko. neko rece da prijateljstvo izjednacuje sa ljubavlju,i slazem se. a suprotan proces,hm, nikad ne mislim da me je neko zajebao,koliko sam ja samog sebe zajebao u proceni. svako ima neke osobine koje pokusavamo da ne vidimo,jer nam kvari sliku,umesto da budemo fer i prihvatimo nekog sa svim manama,ako ga vec prihvatamo.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ljude delim na dve grupe, na one koji su ok, i na one koji su pichke.
Kada se neko jednom poneo kao pichka, zauvek ce ostati pichka od choveka, i takve ljude izbegavam. Nije bitno da li lazu, kradu, ogovaraju ili smaraju. Svima njima neka je daleko lepa kuca.
Korisnikov avatar
By Zibro
Postoje retki ljudi koji su manje vise obelezili moj zivot i sa kojima je moja veza neraskidiva , mogu se nabrojati na prste jedne ruke svi ostali su krajnje prolazna i promenjiva kategorija , uvek mi je bilo interesantno kako se garniture ljudi menjaju u zavisnosti od zivotnih okolnosti , ljudi su krajnje prolazna stvar u mom zivotu a i ja u njihovom
Korisnikov avatar
By Daliborka
vecina svrstava ljude sa kojima komunicira u 3 grupe: poznanici, drugovi i prijatelji...

Kao najstarija korisnica, a samim tim i predsedavajuca na ovim diskusijama, mogu vam reci sledece :
Broj prijatelja ce vam se vremenom smanjivati, nikako povecavati. Na povecanje broja prijatelja ne racunajte. Govorim, naravno, o iskrenim prijateljima.
Kako vreme prolazi, ostace vam, Jugovici moji dragi, na kraju svega 2, najvise 3 iskrena prijatelja.
Svi ostali ce nestati u vihoru zivota, necete biti ni svesni, a oni ce nestati, ja li ce se poudavati, ja li ce se pozeniti, nebitno....
I ta dva, ili tri prijatelja ce biti iz grupe onih koje su vam prijatelji postali jos u detinjstvu.
I to je jedan normalan tok u zivotu.
Zato vodite racuna. Kad se situacija iskristalise i kad shvatite koja su ta 2 do 3 iskrena prijatelja, onda ih cuvajte, negujte to prijateljstvo.
Jer, drugova i poznanika cete imati mali milion. Sa njima cete izvanredno moci da jedete, pijete i da se veselite, ali kad dodje vreme za plakanje - spasce knjiga na 2 slova, tj. na ona 2 ili 3 iskrena prijatelja.
:yes:
By ~ Le Saint X ~
Teta Daco...avatar i ta slika Vam je totalno shik

:)

elem...

u pravu ste sto se tice broja pravih prijatelja

uglavnom ne prelaze 5

u mom slucaju 4
Korisnikov avatar
By Modesty
Pa ovako nekako,pod prijatelje svrstavam osobe na koje znam da se mogu osloniti,na koje mogu računati iako se npr. često ne viđamo ili ne čujemo...znamo da smo tu jedno za drugo.
Sve ostalo su poznanici,dobri ili manje dobri.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
ja ljude delim na one koji pripadaju caru, apaticne i male svinje.

primetio sam da je u srbiji potrebno mnogo vise kontakta i emotivne razmene da biste nekog smatrali prijateljem, nego u grckoj. poznanici koje sam video 2-3 puta u zivotu su govorili o meni kao "prijatelju" sto me je iznenadilo, a neki ljudi koje sam smatrao drustvom za kafu su se kleli u nase "blisko prijateljstvo"... eh taj mediteran, divan i povrsan :angramaina:

kod mene je to postalo malo komplikovano, jer u drukcijim sredinama vaze drukciji kodovi u komunikaciji, medjuljudska bliskost ima razlicito znacenje -- tako da u razlicitim zemljama imam drukcije podele ljudi na poznanike/prijatelje/bliske prijatelje/kolege i mesavine nekog od ovih.

sto se tipova tice, kad veza prodje i uzavrelo se srce u grudma malo oladi, onda vidim da li s nekim treba/vredi/zelim da ostanem prijatelj ili ne. nekad se ispostavi, da je prijateljstvo super i da je veza/seks bila samo jedna sitnica u nekom trenutku, a da imamo puno toga zajednickog itd. a nekad se zapitam boze, sta sam ja radio s ovim covekom? idi, nek te nosi mutna marica i sl. ima jos puno mogucih scenarija ne mogu sad da se setim
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!