Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Machkodlak
Upravo mi se dogodilo nesto vrlo lose i neobicno!
Pre pola sata macak je dosla i popela mi se u krilo nisam nista video jer mi je soba zamrachena! Kada sam upalio svetlo u sobi imao sam sta i da vidim! Macku je noga krvava (meni su stvari krvave)!
U panici sam zgrabio 70% ili 7% alkohol (sav sam se izgubio) i isprao joj ranu, joj dusa me sada boli.... Da li moze da joj steti ovaj alkohol? Vodicu je prekosutra kod veterinara.
I meni treba jedan hitan odgovor, STA DA RADIM SA UKRVAVLJENIM FARMERKAMA I MAJICOM??????
Da li mogu nesto da stavim na njih pre pranja?
Joj kako cu sada da spavam jadan moj mali lepi macak:(
Uzmi vanish, stavi na svaku fleku, pa onda strpaj u masinu na 40 i strpaj vanish zajedno sa detrdzentom. Trebalo bi da uradi stvar. Mislim, 40 je dovoljno, pogotovu ako stvari hoce da puste boju. Ja bih rizikovala sa 30 stepeni (obojila sam gomilu belog vesa u sivo pre 3 dana, nisam videla da je masina na 60).
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Renoir
za krv...samo hladna voda!

za rane...da 3% hidrogen
Kako sada hladna voda?
Ja istrljao i stavio u toplu vodu...
Krv se zgrusava u toploj vodi.
By Çâðê_DUP
Originally posted by m..
Originally posted by Renoir
za krv...samo hladna voda!

za rane...da 3% hidrogen
Kako sada hladna voda?
Ja istrljao i stavio u toplu vodu...
Krv se zgrusava u toploj vodi.
Netacno. Sta mislis zasto ljudi seku vene u kadi punoj tople vode? Mora u toploj vodi, inace se krv zgrusava i zatvara ranu.
Korisnikov avatar
By jukie
Šta ovde znači "zgrušava"? Sudeći po mojim kulinarskim čarolijama, u hladnoj vodi se stvore male tvrde grudvice od krvi, kao kada imaš eurokrem u frižideru pa pokušavaš da ga rastopiš u hladnom mleku da dobiješ čokoladno mleko, dok se u toploj vodi krv skuva u supu i dobiju se hidrolizovani proteini koji se onda ulepe između konaca u tkanini pa se valjda teško ispiraju. Ni jedno ni drugo nije dobro.

BTW mislim da ljudi seku vene u kadi punoj tople vode zato što ne mogu da sede u kadi punoj hladne vode (jer im je zima)
By Çâðê_DUP
Originally posted by jukie
BTW mislim da ljudi seku vene u kadi punoj tople vode zato što ne mogu da sede u kadi punoj hladne vode (jer im je zima)
LOL

Šire se krvni sudovi u toploj vodi, sve lakše teče, sve se lakše seče ;)
Korisnikov avatar
By Hys.
Hladna voda za mrlju.

Nego, zanima me zasto macka pustas napolje?
Znas da macke koje dolaze u kontakt sa ulicnim mackama mogu brdo bolestina da zakace, da ne pricam da se redovno tuku posebno ukoliko imaju teranje.
Paraziti, macija sida, kondilomi, samo nekoliko milina koje tvoj macor moze da zakaci od drugih macaka, plus izbijeno oko, slomljena noga i jos sto cuda ukoliko se "druzi" sa drugim mackama sa kojima nije socijaliziran u okviru kuce.
Inace, macke koje izlaze napolje (tu ne racunam ogradjenu bastu bez kontakta sa drugim nevakcinisanim mackama) imaju prosecan zivotni vek oko 2-3 godine.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Vespertine
Samo potopi to sve shto pre u vodu, pospi deterdzentom za sudje, protrljaj malo dobro isperi, a onda vrati u vrucu vodu da odstoji malo, pa klasichno pranje
Ovaj savet sam usvojio ;)
Ne zato sto mi se ucinio najboljim vec zato sto je bio jedini kada sam trebao da delam :D
I uspelo je :)
Nema vise fleka :)
Joj Nanny sada si me zaplasila! Machija sida :shok: !
Boze nikada nisam razmisljao na taj nacin :lood:
Ceo zivot imam macke i do sada su sve zivele napolju! Nikada nisam imao problema sa bolestima, par puta su imale gliste i to je bilo to...
Ovaj macak je mlad i malo lud :D
Voli da se bije izgleda :D
Ali on je sada super super :D
Vise mu nista ne fali, potpuno se oporavio!
Da zivim sam verovatno bi moje macke bile kucne macke ali dok se ne osamostalim potpuno moje macke su macke koje lutaju ulicama :D
Da napomenem da vise i ne prdi :giggle:

Hvala vam ljudi za savete!
Korisnikov avatar
By jukie
Joj Nanny sada si me zaplasila! Machija sida :shok: !
Boze nikada nisam razmisljao na taj nacin :lood:
Pa FIV... feline immunodeficiency virus ili kako se već zove...
na Animal Planetu su pokazivali Animal Police mislim na Floridi ili u Njujorku kako pokušavaju da kontrolišu neku grupu od tridesetak mačaka koje ljudi puštaju u neki park kad im dosade (tj. ljudi stalno dodaju nove mačke kako ih ovi uklanjaju), i sve ih prvo testiraju na mačju sidu pa one koje imaju sidu odmah uspavaju a ostale idu dalje kroz proces trijaže.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Jaoj boze dovoljno sto toliko brinem i pazim na sebe sada moram da pazim i na mog sasavog Machka :giggle:
Kakve su statistike kod nas?
Da li uopste nasi veterinarski centri rade u suzbijanju macije side? (i dalje mi cudno zvuci)
Mada se meni cini da toga kod nas jos nema... Bar u mom kraju nikada nisam cuo za nesto slicno. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!