Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Çâðê_DUP
Originally posted by Progenitor
Thnks Angi777,mada nije trebalo... :blush:

Fine metafore,mada ja volim skromnost kad govorim o sebi.Ne laznu naravno,ali ne bih da ispadnem egoistican...
nisi ti egoistican, vec ja postajem egosticna kad znam da imam tu srecu da te poznajem. btw, ovo je bilo namenjeno starijim forumasima, ne bih da zvucim kao ne znam ni ja da sam posisala veslo.. :opatica:
Korisnikov avatar
By iJazz
Dobro Zlatno, Srebrno, Bronzano i Kameno doba svakog foruma :radosnice: ...
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by Angelina777
Zonce, malo si ti to shvatio doslovno, kad je RA u pitanju, on hejt dozivljava na malo drugaciji nacin.

RA je vrhovni bog po egipatskoj mitologiji. Da poznajes RA, znao bi da je decko potkovan po pitanju istorije i da je u neku ruku "hejt" u jednom visem smislu deo njegovog virtuelnog identiteta i ima malo drugacije znacenje i inteligentnije, kad je on u pitanju, po cemu je on ovde zaista jedinstven i originalan. To se ne moze porediti sa klinackim "ja mrzim ceo svet jer sam urban". On je, moram ti to reci, na forumu dovoljno dugo da ne zasluzuje epitet hejterskog klinca. A ima za to jos i jacih razloga:

Evo, da ti nekako to pojasnim, posto znas da te postujem i ne zelim da zivis u zabludi i mesas babe i zabe:

Ra je vrhovni bog koji danju ide svetom,a nocu ide podzemnim svetom i svako vece se bori sa zmijom. to je zapravo prica o smeni dana i noci. Jedno ne mogu bez drugog. ali ta zmija uvek pokusava da ga ubije, kako bi noc zavladala. No, Ra je i bog sunca. Ra je donosilac svetlosti, a donosilac tame je APEP, zmija, energija mraka i haosa. zivot je svetlost, tama je smrt. Ra je vaskrsnuce, a apep je kazna, tj underworld.

HEJT bi u tom slucaju bila vecita borba/ RA je prosto ideja koja donosi napredak,koja pokrece nebo i to apapu smeta. APEP voli staticnost. Zivot je borba, a staticnost je smrt.

HEJT je sredstvo kojim se dostize pokretnost, razmisljanje, progres u svim smerovima. HEJT je ubica staticnosti. Ubica predaje. ispraznost je predaja i davanje vlasti nad nama samima nekom drugom u ruke. U neku ruku, ono sto je za urbanoida obicno klinacko izdrkavanje, za RA koji je tata foruma na mnogo aspekata, HEJT je naprosto nacin da se stvari pokrenu s mrtve tacke i na taj nacin dodje se do napretka, do progresa. :)

:nunchake:
Pa fino si ti objasnila te mitske matrice u liku i delu Progenitor-a to jest Ra-a oslanjajuci se na neko krajnje apokrifno i potpuno sektaski iskrivljeno ucenje egipatske religije i mitologije:)

Posto je Ra u potpunosti i krajnje SOLARNO bozanstvo koje u sebi nosi muski princip i donosi novi dan i svetlost iznova i iznova posle borbe sa zmijom, koja predstavlja HTONSKO-mracno bozanstvo koje nosi u sebi zenski princip (i to nije samo slucaj u Egiptu,vec i u Grckoj i MalojAziji-narocito Joniji gde je zenski princip bio jako izrazen i zmija cesto oznacavala i samu Artemidu Efesku)
Ovo je jako bitno zato sto je covek u antici dozivljavao svet kao uredjen sistem razlicitih dualizama.
Dobro-lose(zlo)
Musko-Zensko
Desna-Leva strana
Solarna-Htonska

(ja nisam kriv sto je zenski princip dozivljavan kao mracan i sto se onda i sve lose i negativne pojave vezuju za njega-to je tekovina patrijarhata)

Posto je dakle Ra nosilac svega pozitivnog po shvatanjima antickog duha on jednostavno ne moze da nosi napredak i pokretanje putem 'hejta' ili bilo kakve anarhije, mrznje ili bilo cega negativnog-a hejt jeste negativna pojava. Vec bi ta borba sa zmijom mogla jedino i samo da se metaforicno prevede u neku vrstu herojskog cina, najdobronamernije zrtve, stradanja iz ljubavi, pokretanja ljubavlju...ne ukaljanim ni truncicom neceg mracnog...

Tako da kada biste se ti i Progenitor pojavili sa tako lose protumacenim ucenjem i teorijom u Egiptu, koje u potpunosti nije u skladu sa tadasnjom zvanicnom religijom, verovatno biste zavrsili kao srednjovekovne vestice:)

Tako da cela ta mitoloska pozadina Progenitora pada u vodu.

Medjutim,ajde ako mu je bas toliko stalo da ima neku 'dubinu' u svom profilu potkrepljenu fantazijom, onda neka je potrazi u Golumovom liku, posto citajuci te Progenitorove podele perioda njegovog forumaskog zivota i 'uspona i padova' mnogo vise slicnosti ima sa Golumom nego sa bogom Ra- a kad pogledas slaze mu se i uz trenutni avatar:D
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by Progenitor
Uh!!! Teska odluka...ali moracu da idem sa ...Bet Midler !!!
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja sam se bas pitao kada ce se pojaviti nosioci spomenice foruma, kad ugledah temu. :giggle: Zanimljiva je ta istorija foruma, nema sta.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pristigao sam na Forum tacno na pocetku ovog - Drugog forumaskog doba - i vrlo dobro se secam teme o provaljivanju u neciji u2u box. :lol: Cini mi se da je provaljeno bas u Dragoniteovo u2u sanduce, ako se dobro secam. Znam da su neki korisnici najvise sumnjali da je Duda bila inspirator te malverzacije, ali je ona to kategoricno demantovala i sve optuzbe odbacila i nikad nista nije dokazano, pa je slucaj ostao neresen....
Secam se i foldera " Pali brate ! " koji je oformljen da bi se u njega trpale sve teme koje iole mirisu na folk. Morali smo da dizemo bunu protiv tog foldera i da zahtevamo da se taj folder raspusti, jer smo se osecali diskriminisano u tom geto-u pod nazivom " Pali brate ! " ... :lol: Geto je na kraju ukinut...
Secam se i afere " Gucci naocari " u koju je opet bila umesana Duda, ali ovoga puta zajedno sa tada bliskom prijateljicom Vladimirkom T. :lol:
Naravno, ratovi izmedju Ra i Dude su usli u antologiju...
Sve to bese te 2004. godine... :radosnice:

Elem, Ra, srecan ti forumski rodjendan...
:pivce:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Na XMB forumu admin može da vidi u2u poruke :cita:
Niko nije bezbedan :uplasen:

Ja sam stigao na kraju prvog doba ali nisam razumeo diskusije pa nisam ni pisao. Upoznah i admina Edward Hyde ali tad nisam znao da je to on.
Posle me Nocturnal ubedio da se opet registrujem a i unic0rn se aktivirao pa sam počeo da pišem u leto 2004. Tad je isto došao i Zvezdaš, posle Bojandjo i Mars i bilo je super.
Deni se isto krljao sa Whitsonom :evil:

Ra je bio dobar mod ali Dušan je bio vlast :cyborg:
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by *deni*
Pristigao sam na Forum tacno na pocetku ovog - Drugog forumaskog doba - i vrlo dobro se secam teme o provaljivanju u neciji u2u box. :lol: Cini mi se da je provaljeno bas u Dragoniteovo u2u sanduce, ako se dobro secam. Znam da su neki korisnici najvise sumnjali da je Duda bila inspirator te malverzacije, ali je ona to kategoricno demantovala i sve optuzbe odbacila i nikad nista nije dokazano, pa je slucaj ostao neresen....
Secam se i foldera " Pali brate ! " koji je oformljen da bi se u njega trpale sve teme koje iole mirisu na folk. Morali smo da dizemo bunu protiv tog foldera i da zahtevamo da se taj folder raspusti, jer smo se osecali diskriminisano u tom geto-u pod nazivom " Pali brate ! " ... :lol: Geto je na kraju ukinut...
Secam se i afere " Gucci naocari " u koju je opet bila umesana Duda, ali ovoga puta zajedno sa tada bliskom prijateljicom Vladimirkom T. :lol:
Naravno, ratovi izmedju Ra i Dude su usli u antologiju...
Sve to bese te 2004. godine... :radosnice:

Elem, Ra, srecan ti forumski rodjendan...
:pivce:

joooj, potpuno sam zaboravila na sve to :smeh:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Hton
Pa fino si ti objasnila te mitske matrice u liku i delu Progenitor-a to jest Ra-a oslanjajuci se na neko krajnje apokrifno i potpuno sektaski iskrivljeno ucenje egipatske religije i mitologije:)
Sektaski iskrivljeno i apokrifno? Objasni. Uostalom, hriscanstvo je prilicno npr izvedeno iz egipatske i jos kojekakve mitologije, a i hriscanstvo je bilo sekta, tako da se sekta nikako ne moze zaobici. Sto je sektasko ne mora biti iskrivljeno. Ono sto se citanjem prima i na sta se oslanja, ne znaci da ne prati tok kriticke svesti. Ne znaci da nije proslo kroz neki moj licni univerzum licne samospoznaje i tumacenja. Dakle, sasvim je prirodno da se najpre oslonimo na nesto sto je procitano i usvojeno, ali ne znaci da je iskrivljeno, A ako i jeste, hocu da znam u odnosu na sta? Kazi mi pravu verziju, da ne bih zivela u zabludi ;)

ok, sad vidim da o tome govoris, pa hajde da vidimo ;)
Posto je Ra u potpunosti i krajnje SOLARNO bozanstvo
i solarno oko ;)
koje u sebi nosi muski princip i donosi novi dan i svetlost iznova i iznova posle borbe sa zmijom
Dobro, ja nigde drugacije ni tvrdila nisam.

Ra, bog sunca se svakog jutra radjao kao maleni decak i tokom dana putovao nebom u svojoj ladji noseci sunce, a na kraju dana, kada bi sasvim ostario boginja neba - Nut bi ga pojela i on se tokom cele noci borio sa zmijom u njenom stomaku, svaki put kada bi pobedio ponovo se radjao ujutro, Egipcani su se plashili da kada bi izgubio borbu sa zmijom jednom - to bi bio kraj sveta.

E sad, kako mislis da se RA borio sa zmijom? Ljubavlju? On zmiju pobedjuje gnevom mracne strane gnevnog boga, koji vodi strasnu bitku kako bi nanovo doneo svetlost. Da bi se ponovo rodio, on mora da najpre donese energiju razaranja. U ime ljubavi, naravno ;)

Dualizam ;)

Sad, koji su nacini na koji je RA pobedjivao zmiju? Hajde da to utvrdimo. Ja ne znam, ti mi reci :) Ako su to bile neke solarne sugestije, da se odmah slozimo da cemo Progenitor i ja definitivno biti na lomaci kao egipatski jereticari :)
koja predstavlja HTONSKO-mracno bozanstvo koje nosi u sebi zenski princip (i to nije samo slucaj u Egiptu,vec i u Grckoj i MalojAziji-narocito Joniji gde je zenski princip bio jako izrazen i zmija cesto oznacavala i samu Artemidu Efesku)
Ovo je jako bitno zato sto je covek u antici dozivljavao svet kao uredjen sistem razlicitih dualizama.
Dobro-lose(zlo)
Musko-Zensko
Desna-Leva strana
Solarna-Htonska
dobro :)
(ja nisam kriv sto je zenski princip dozivljavan kao mracan i sto se onda i sve lose i negativne pojave vezuju za njega-to je tekovina patrijarhata)
Nisi :)

ako ne racunamo SHE RA ;)
Posto je dakle Ra nosilac svega pozitivnog po shvatanjima antickog duha on jednostavno ne moze da nosi napredak i pokretanje putem 'hejta' ili bilo kakve anarhije, mrznje ili bilo cega negativnog-a hejt jeste negativna pojava. Vec bi ta borba sa zmijom mogla jedino i samo da se metaforicno prevede u neku vrstu herojskog cina, najdobronamernije zrtve, stradanja iz ljubavi, pokretanja ljubavlju...ne ukaljanim ni truncicom neceg mracnog...
Ja se slazem sa tobom. Prometejstvo je vatra ;)

sad mozemo samo da diskutujemo da li je ljubavi potrebna mrznja. da li RA strada iz mazohizma? da li ako zeli da unisti zmiju mora primeniti pokoravanje mracnim nagonima. iako solarno bozanstvo RA je, kao i svi bogovi uostalom, kompozitni bog. Jer, i sam tvrdis: svetlost ne moze bez tame, ljubav ne moze opstati bez mrznje, dualizam, bas kako si i rekao ;)
Tako da kada biste se ti i Progenitor pojavili sa tako lose protumacenim ucenjem i teorijom u Egiptu, koje u potpunosti nije u skladu sa tadasnjom zvanicnom religijom, verovatno biste zavrsili kao srednjovekovne vestice:)
mi i jesmo vestice i rado cemo biti spaljene. :prometej:
Tako da cela ta mitoloska pozadina Progenitora pada u vodu.
ali ne i u vatru ;)
Medjutim,ajde ako mu je bas toliko stalo da ima neku 'dubinu' u svom profilu potkrepljenu fantazijom, onda neka je potrazi u Golumovom liku, posto citajuci te Progenitorove podele perioda njegovog forumaskog zivota i 'uspona i padova' mnogo vise slicnosti ima sa Golumom nego sa bogom Ra- a kad pogledas slaze mu se i uz trenutni avatar:D
i opet u duhu dualizma, da nema sizoidnog Goluma, Frodo nikad ne bi zavrsio svoju misiju. mani me se te tolkinijade. sem toga, podvojenost opet vuce na dualizam :)

a slozili smo se da se oko dualizma slazemo :)

poenta: HEJT je u RA-ovom slucaju nacin da pobedi zmiju, da se rodi izjutra i da osvetli ceo forum, pardon Jegipat :angel:

ps koliko namigujem HTONU, slepice mi se trepavica za oko..

u stvari, to je KS KS :rotflmao:

ps1 RA, zasto mene nema u histEriji foruma. U kom sam ja to dobu? mozda dobu Jure?

i jos ovo

koja predstavlja HTONSKO-mracno bozanstvo koje nosi u sebi zenski princip (i to nije samo slucaj u Egiptu,vec i u Grckoj i MalojAziji-narocito Joniji gde je zenski princip bio jako izrazen i zmija cesto oznacavala i samu Artemidu Efesku)
Dobro-lose(zlo)
Musko-Zensko
Desna-Leva strana
Solarna-Htonska
analogno tome, RA moze da oznaci i HTONA (solarno oko-hejt)
:wow:
Korisnikov avatar
By Progenitor
Hton i Angelina ,cime se vi to bavite :drama: ....bezite mi sa teme polako sa Egipatskom mitologijom :piski:

Nemoj da vas hejtujem ...:smeh:
By Çâðê_DUP
LEZBEJSKA CRNA HRONIKA FORUMA

iliti

PARK IZ DOBA LEZBEJSKE JURE

ja sam obitavala cetiri godine na forumu. pripadam dobu jure, to je period koji datira iz 2004godine. moja podela tece ovako:

1. PREDAMEBNI PERIOD ILI PREDJURA

U to vreme (2003ca) su se na forumu zacikavale, salile i volele hermeticke klanice lez devojaka kao sto su elin, muza ili hiperborejka, sanjalica, dzulija, soni, kermit, biktrorija, vona, ambrozija, cat claw, sanrice, ivanice, mahalije dzekson, flasherska svestenica Klitorina, eya, teodora (koja je zgadjena otisla i nikad se nije vratila, bila je vizionarka)
...
dalje me secanje ne sluzi, takvo stanje sam zatekla i u njemu sam se onako sva NEPRONASLA. uglavnom su me zatekle povrsne teme zatvorenih klubova devojaka koje su se medjusobno znale i druzile, ignorisuci sve novopridosle, a narocito ako po necemu odskacu i ne slazu se na njima. a teme su bile na nivou Balkona, generalizovane, bez smisla za humor, opterecene podelama, internim salama (cesto neuspelim), devojke su bile u estrogenu iskljucivo i radikalno feministicke ne na kub nego na..(ovde dodati neki matematicki izraz u duhu beskonacne gradacije klitoralne velicine)
u tom predjuricnom dobu su devojke dozivele katarzu i formirale dugogodisnja liz prijateljstva. red liz, a red splet splet. red sado mazo, no, sve je to lezbejska ljubav.
ja sam dosla

2 u doba jure kada su se devojke onako uparene uplasile navalice crnoga talasa koji sam ja donela kritikom i analizom :rotflmao: kada sam iznela na videlo sve mracne nagonske sile koje su vladale, iznela na sunce istine sve vizije, fantazije, mitske pozadine vodjene cuvenim Hermangdarom, koji je imao PATOS tragedije na koji je zvao i posestrio mnoge lezbejke i naucio ih da gledaju u tarot spil. mitskoj pozaadini doba jure doprineo je i cuveni Ekerot, kao i Aleksandra Alkoholicarka, ali ona je bila inkarnacija dr Mabuzea koji se tada sa foruma prebacio na chat i odatle regrutovao vojsku chatusha koje su obelezile novi modus izrazavanja karakteristican za kraj doba jure. tada su se pojavile forumasice kao sto su: olgic i varijacije na temu njenu, kao i upecatljiva aksa.

time je prvobitni sadrzaj i mitologija bila presecena novim talasom chat cinizma i kratkim izrazom. sve se moglo reci i govorilo se u ukupno tri recenice od kojih je dobar deo cinio smajli NAMIG. tako je doba jure proteklo u borbi sila koje su se zalagale za kvalitetniji recnik i novih gramatikologa kratkog izraza: smor, kul i LOL, ciji je idejni vodja postala m tri tackice kao i EYA kojoj nije odgovarala navalica crnoga talasa posto je eminentno sirila ljubav od predjure pa do danasnjih dana.

treci talas je KAMENO DOBA

i poslednje doba, koje oznacava potpunu propast foruma.
crni talas je zamenjen belim prosvetiteljskim cija je idejna vodjica mudra svetica Zoe koja je u duhu istinoljubivosti i prosvetiteljstva zauzela novi stil pisanja: dugometrazne tackice sa recenicama koje su se (mada) produzile, ali su dobile i na bezidejnosti i besmislenosti.
tako je kratak izraz zamenjen duzim ali problematicnijim. nove clanice KAMENOG DOBA (Qdf, zwezdica i allexa37 su samo neke od njih), su usvojile tu vrstu izraza i uvele su nove krucijalne termine kao sto su: ih ne seri i jedi govno.

tako sam ja ostala i dalje provlaceci crni talas kroz crni humor, pokusavajuci da forum obojim imaginarnim emocijama i kreativnom energijom. medjutim, doslo je do promene doba, svetova i mitologija, tako da je crni talas postao jedan nepoznat jezik koji moze da skapira tek poneki (pred)jurist koji slucajno navrati kao turist. :flasher:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Nekad bilo, sad se pripoveda...

Inače Rajka drago mi je da si kao i uvek savršeno OBJEKTIVNO prikazala situaciju...:tuc:
Korisnikov avatar
By Progenitor
Originally posted by Dušan Maljković
Nekad bilo, sad se pripoveda...

Inače Rajka drago mi je da si kao i uvek savršeno OBJEKTIVNO prikazala situaciju... :tuc:
Mila moja Dudinka ,vidis kako sam bezobrazna,i posle toliko godina ja iznosim stare svadje na forum. :lol:

Ali moram biti iskren.Jedino sam tebe smatrao dostojnim protivnikom, sa stilom afkorz. :evil:
Lepaaaa stara vremenaaa.... :kosa:

:testerica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!