Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Da li covek u tranziciji treba da kopa kanale i rovove, iako ima Visu skolu ?

1. U pravu je Vjekoslava
7
44%
2. Nije u pravu Vjekoslava
3
19%
3. Matora komunisticka neradnica i prdara, treba je zatvoriti u staracki dom
6
38%
Ovo pitanje postavljam, jer je moja komsinica, inace zena u 63 - oj godini, bivsa oficirusa, koja je od pokojnog muza pukovnika jos 1978. nasledila vojni stan od 65 m2 , izjavila tokom jednog vecernjeg komsijskog prela ispred nase zgrade da ne zali mlade ljude ove zemlje koji se zlopate i jedva dolaze do zglavnog posla, i navela primer jednog njenog kolege iz daktilobiroa drzavne firme u kojoj su zajedno radili sedamdesetih i osamdesetih godina prosloga veka, a koji je posle redovnog posla u drzavnoj sluzbi poslepodne kopao kanale, iako je imao zavrsenu Visu skolu. Kaze da je zahvaljujuci tom poslu, taj njen kolega kupio garsonjeru.
Za moju komsinicu je Visa skola, naravno, pojam, jer je zavrsila Osnovnu i daktilografski kurs.
Tako je ta moja komsinica, po imenu Vjekoslava, savetovala i nas mlade koji smo zavrsili " Vise i Visoke skole " da kopamo kanale, a ne da kukamo na drzavu i situaciju.
Sta vi mislite o ovom njenom predlogu i savetu?
Korisnikov avatar
By jukie
Pa tako je širom sveta - ko hoće još para, radi još koji posao. Kome je toliko dosta, ne radi više.
Korisnikov avatar
By Delete
Pa u pravu je :) Ako hoces garsonjeru, pored takvog posla, ili ces da kopas kanale i rovove, da bu kupio garsonjeru, ili ces u slobodno vreme da krades, pa da kupis vilu na Karibima
By RACABG
mozda nije bas vezano sa temom ali....

danas sam sa jos jednom forumashicom bio u policiji -ljermontova . na shalteru dok cekamo salterusha vraca coveka i kaze mu "niste dobro popunili rubliku zanimanje" ( on ladno upisao pod zanimanje ne zaposlen) , u sebi prokomentarishem mukica, pita on salterushu "a sta treba da upishem ovde", ona kaze "pa vashe zanimanje ja ne znam koju ste vi shkolu zavrshil", na to ce on "pa zavrshio sam fakultet za menadzment" ......

e sad necu reci da je komshinica u pravu, ali da li bi ovakvom coveku dali da kopa i kanal po nekom planu
By Sixto
To je pitanje samo licnih apetita i nista vise!
Kome treba vise para neka radi kako bi ih stekao! Svaki posten posao pa i kopanje kanala je dostojan coveka! Mozda jeste tezak al nije jedini!
Nuzda zakon menja! Ako budem u zivotu ikada dosao u situaciju da sam gladan i da ne mogu da se bavim svojom profesijom, kopacu kanale, zasto da ne! Pa ne kradem time pobogu!
Sto se tice tog principa da li neko sa visom skolom treba da se lati asova to je cini mi se izvedeno iz jednog 'lezi lebe da te jedem' stava kome pribegavaju ljudi koji traze posao a da ga ne nadju!
Kao nije primereno nihovom zanimanju! Satro!
Pa ti onda lepo dostojanstveno sedi kuci, gledaj svoju diplomicu i sat kako ti vreme prolazi!
By Simor
Originally posted by Seka Sabljak
i navela primer jednog njenog kolege iz daktilobiroa drzavne firme u kojoj su zajedno radili sedamdesetih i osamdesetih godina prosloga veka, a koji je posle redovnog posla u drzavnoj sluzbi poslepodne kopao kanale, iako je imao zavrsenu Visu skolu. Kaze da je zahvaljujuci tom poslu, taj njen kolega kupio garsonjeru.
Seko dušo, da se ta tvoja komšinica ne zove Slobodan Lalović?

Vidi sliku:
Slika

Jel' to ona?

:serlok:
Korisnikov avatar
By KiWi

Ako čovek želi više neka radi više poslova. Začudio sam se pre par godina kada mi je prijatelj sa kojim sam tada chatovao iz LA rekao da ima tri posla. Pomislio sam, kakvi su ti poslovi ako on i pored njih ima vremena da chatuje po netu.

Evo uzmimo moj primer. Studiram i pored toga radim poslić koji mi donosi džeparac. Lično mislim da više vredi ovo što ja radim, ali ne žalim se. Provedem sat-dva dnevno radeći a imam dovoljno da zadovoljim svoje apetite. Da sam malo vredniji sigurno bih radio neki posao koji traži više zalaganja ali i donosi veće pare. Trenutno mi je super, kad završim školovanje, videću šta ću dalje :)
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Ja sam lenshtina. Ako bih trebao da biram izmedju teshkog i obimnog rada i luxuznog zhivota na jednoj i malo raduckanja sa pukim prezhivljavanjem ja sa uvek za puko prezhivljavanje.

A i pridrzhavam se one stare. Ne mogu oni mene tako mnalo da plate koliko ja mogu malo da radim...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by RACABG
danas sam sa jos jednom forumashicom bio u policiji -ljermontova . na shalteru dok cekamo salterusha vraca coveka i kaze mu "niste dobro popunili rubliku zanimanje" ( on ladno upisao pod zanimanje ne zaposlen) , u sebi prokomentarishem mukica, pita on salterushu "a sta treba da upishem ovde", ona kaze "pa vashe zanimanje ja ne znam koju ste vi shkolu zavrshil", na to ce on "pa zavrshio sam fakultet za menadzment" ......
To nije zanimanje nego zvanje. Moje zvanje je diplomirani biolog. To je stepen stručne spreme sa odgovarajućim imenom. To nije zanimanje. Zanimanje bi bilo npr. nastavnik biologije. Ili kustos u Prirodnjačkom muzeju. Dakle radno mesto na kome se neko nalazi.

A ako se sutra zaposlim da radim na kasi u Mini Maksiju, zanimanje mi ne može biti biolog nikako. Mini Maksi nema radno mesto "biolog", a ima radno mesto "kasir".

A nezaposleni nema zanimanje, zato i jeste nezaposleni. To je glup formular.

I da, i ja sam napisao "biolog" u rubriku zanimanje kada sam prošli put popunjavao formular, ali to mi nije bio prvi put, prvi put sam i ja isto tako pitao.
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Uzecu kao primer svoju rodjaku koja je za vreme studija prava radila kao konobarica jer otac nije imao dovoljno novca da joj placa smeshtaj i ostale potrebe.Danas je sudija i dobro zaradjuje

Pochinjem studije od oktobra i ako mi se bude ukazala prilika,radicu koliko mi vreme dozvoli,iako nemam potrebu.Treba steci navike,s obzirom da dosad nikad nisam ziveo sam

Inache odgovor na temu je da chovek treba da radi posao koji je u skladu sa njegovim obrazovanjem,toliko zasluzuje.E sad,vremena su teshka pa ne moze bash mnogo da se bira
Posao se jedva nalazi,a kad se nadje,obichno se ceo zivot provede radeci isti posao jer,za razliku od razvijenih zemalja,gde postoji mogucnost promene posla.To je,naravno,krajnje pozitivno zbog toga shto se iskustvo i znanje radnika proshiruje

Ova treca opcija je :smeh:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Dušo moja, u socijalizmu se kanali nisu kopali ni prijepodne, kamo li poslepodne.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Ombeliko Brunner
Ja sam lenshtina. Ako bih trebao da biram izmedju teshkog i obimnog rada i luxuznog zhivota na jednoj i malo raduckanja sa pukim prezhivljavanjem ja sa uvek za puko prezhivljavanje.

A i pridrzhavam se one stare. Ne mogu oni mene tako mnalo da plate koliko ja mogu malo da radim...
ja bih, vidiš, uvek ovo prvo odabrao ... Niko od rada nije umro! (tek poneki od povrede na radu)
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
Originally posted by Simor
Originally posted by Seka Sabljak
i navela primer jednog njenog kolege iz daktilobiroa drzavne firme u kojoj su zajedno radili sedamdesetih i osamdesetih godina prosloga veka, a koji je posle redovnog posla u drzavnoj sluzbi poslepodne kopao kanale, iako je imao zavrsenu Visu skolu. Kaze da je zahvaljujuci tom poslu, taj njen kolega kupio garsonjeru.
Seko dušo, da se ta tvoja komšinica ne zove Slobodan Lalović?

Vidi sliku:
Slika

Jel' to ona?

:serlok:
Ne , zove se Vjekoslava, ali lici malo na ovog sa slike.
Isto je tako ispijena i crvenkasta po licu , jer svakodnevno pije rakiju ispred zgrade.
Pa kad se nalize rakije, brsti kako svetsku, tako i domacu politiku i svima deli savete.
Eto, bas je juce izlagala svoje vidjenje racionalnog zivota. Izjavila je kako je coveku vrlo malo potrebno u zivotu i da mrzi one koji kukaju.
Kaze Vjekoslava za sebe da se sama sisa, sama se farba, sama pece rakiju, sama gaji curke na salasu, jedino sto placa je infostan, struja, voda ,TV pretplata i po vekna hleba dnevno.
Telefon nema, jer su joj, kaze, sve prijateljice i rodbina blizu, pa ili ih dovikuje, ili ih obilazi licno.
Dakle , ljudi, ne idite kod frizera, sami se sisajte i sve ostalo sami radite, jedino TV pretplatu i struju drzavi uredno placajte.
Jebes mi sve, jednom cu toj Vjekoslavi odvaliti takvu samarcinu da ce me zapamtiti.
:pljuje: :shamar: :mad:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Vjekoslava je u pravu, a ti si , Seko, jedna iskompleksirana i sebicna pomodarka.
Pa sta ako se zena sama shisha, shto sama proizvodi rakiju i gaji curke ?
Verovatno Vjekoslava ima i unuke, pa svaki dinar penzije za njih odvaja, a odrice se licnih zadovoljstava.
To je za divljenje, a ne za podsmeh.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Svaki posao je za coveka...

Tvoj izbor je da li si spreman na neki takav posao kako bi dosao do vise novcanih sredstava...

Ljudi sa visim i visokim skolama su mozda pametniji od ostalih... ali ne znaci da su bolji... tako da je i taj posao isto toliko prikladan za njih koliko i za ostale.
Korisnikov avatar
By *deni*
Vjekoslava je, cini mi se, u neku ruku u pravu.
Ako je taj njen kolega sa Visom skolom kopajuci kanale zaradio garsonjeru, onda se ocigledno isplati ne birati posao i pomuciti se, pa zaraditi garsonjeru.

Samo, problem je sto mi se cini da je taj covek tu garsonjeru zaradio u neka davno prohujala vremena.
Danas bas ne verujem da se kopajuci kanale sa Visom skolom moze u nekom razumnom roku zaraditi za garsonjeru. Jedino da se kanali kopaju svakodnevno i to bar desetak godina i da se celokupna zarada za to vreme stavlja u stranu.
U tom smislu, Vjekoslavina teorija je zastarela i prevazidjena i ona nije u pravu.
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Originally posted by kal zakath
Dušo moja, u socijalizmu se kanali nisu kopali ni prijepodne, kamo li poslepodne.
A radne akcije? Sta sa njima? Kopali, kopali i to besplatno :pionir:
Korisnikov avatar
By Tomek
Ako ne moze da nadje laksi posao, a novac mu treba, naravno da treba da radi posao koji ne spada u njegovu struku, dok ne nadje bolji....

U mom kraju je u toku kopanje kanala za gas i znate ko kopa? Rumuni iz Rumunije i Moldavci iz Moldavije, a Sluba za zaposljavanje puna ljudi sa zavrsenom osnovnom skolom (ili bez nje). Pitanje je: Da li nasi nece da kopaju, nece da rade uopste, nece da rade za male pare (iako vecina nema nista), ili ih preduzece koje gasifikuje nije zvalo...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Tomek
Ako ne moze da nadje laksi posao, a novac mu treba, naravno da treba da radi posao koji ne spada u njegovu struku, dok ne nadje bolji....
Sve u skladu sa optimističnim, ali realno optimističnim stavom :
" Verujem da če da bude bolje, ali ne očekujem da če več danas da bude bolje. "
By Çâðê_DUP
To je muški posao i prilično isplativ. Na građevini/građevinski radovi/ je dnevnica sigurno 10 evra, ako ne i više, mislim da je majstorska cena 30 evra. A rešenje za žene? :sise:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Kako je to isplativo? Sa tim jedva da moze da se prezivi! Ali ako muka natera, mora se :njami:

Za zene, a i momke je konobarisanje odlican nacin da se dodje do nekog novca za kratko vreme. Ko ne izvuce bar 1500-2000 baksisa dnevno treba da odustane.
Korisnikov avatar
By 2kune
Kopajući kanale možeš zaraditi garsonjeru u Njemačkoj a ne u socijalizmu... U ex Yu kanali su se kopali for free i to se nazivalo prvo Obnova a zatim Omladinska Radna Akcija...
Danas, pak, kanale kopaju bageri a bager ište kvalificiranu radnu snagu... Znate li vi voziti bager?
Drugi je problem danas mnogo veći: kanali se više ne kopaju. Nije isplativo. Danas je vrijeme marketinga i akviziterstva...
Ljudi koji se ne razumiju u ekonomiju uvijek mogu konobariti. No ako od toga mogu kupiti garsonjeru onda ipak ne spadaju u kategoriju ljudi koji se ne razumiju u ekonomiju...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by 2kune
Kopajući kanale možeš zaraditi garsonjeru u Njemačkoj a ne u socijalizmu... U ex Yu kanali su se kopali for free i to se nazivalo prvo Obnova a zatim Omladinska Radna Akcija...
Danas, pak, kanale kopaju bageri a bager ište kvalificiranu radnu snagu... Znate li vi voziti bager?
Drugi je problem danas mnogo veći: kanali se više ne kopaju. Nije isplativo. Danas je vrijeme marketinga i akviziterstva...
Ljudi koji se ne razumiju u ekonomiju uvijek mogu konobariti. No ako od toga mogu kupiti garsonjeru onda ipak ne spadaju u kategoriju ljudi koji se ne razumiju u ekonomiju...
:up:

Ja sam pak misljenja da, ako zaista trebas vise novca nego sto zaradjujes sa jednim poslom, potrazis jos neki, honorarni.
Ne mora da to bude obavezno nosenje dzakova sa cementom ili kopanje kanala ili tako nesto fizikalno. Otac moje drugarice, iako je doktor nauka i predaje na poljoprivrednom fakultetu s'vremena na vreme pomaze ljudima oko povrtnjaka, vinograda i pejzaznog uredjenja dvorista. Isto tako, masa profesora sa novosadskih fakulteta 'tezgari' po Srbiji i Bosni (dobro, Republici Srpskoj) kao vanredni profesori i gostujuci predavaci.
Znaci, nisam za to da se ljudi, iako su visoko obrazovani, zaposljavaju na mestima za nekvalifikovane radnike i ne mislim da treba da to prihvataju niti da budu primorani na to.
Ali, isto tako, ne shvatam da neko ocekuje da ce se sa jednim poslom, koji radi od 8-15 obogatiti. Ne samo u zemljama u tranziciji nego bilo gde. A raditi honorarno, u struci ili van nje, nije sramota niti je kriminal.
Korisnikov avatar
By EYA
bolje je kopati kanale nego kukati kako nema posla :praznoglavi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!