Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Çâðê_DUP
Originally posted by Marvin
Nisam siguran da smo o istom pričali.
Posetiti Srbiju. To.
Da se doseli... to baš ne bih nikome preporučio (za Balkan ceo) :D

I nemoj Angelina da potcenjuješ jezerce i pašnjak :sudija:
A može da poseti, ne da se doseli. Onda se slažemo.

ps "Šveđani bogati, ali zašto se samoubiju?" :srbin:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Serbia is... dobra za jednu noc, al ne i za dve.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Angelina777
Originally posted by REI
Andjo, idi provedi mesec dana negde u africi a da to nije juznoafrichka republika, ili negde u aziji van rusije, koreje i japana, pa da vidimo ocesh istu prichu da prichash.
Rejčel, iščitala sam ja NOTES FROM MY TRAVELS, by Angelina Jolie, to mi je obavezna literatura :smug:

Ali, ja malo drugačije razmišljam, gledam zemlje koje su napredne, sa visokim standardom, ne tešim se što je nekom gore, pa onda je Srbija super, jer, eto nije zagazila u toliki ekstrem. Hajde mi da gledamo bolje od nas i zašto su tako dobri. Navedi ti meni neku stvar koja u Srbiji valja, a da je porediš sa naprednim zemljama skandinavije, ne sa Tajlandom, gde jedan dečji život vredi koliko čašica soka i tanjir pirinča.
Odnosi medju ljudima, medju prijateljima. Medju porodicom.

To je jedino sto mi se vise svidja ovde nego kod Skandinavaca, na primer.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by REI
Andjo, idi provedi mesec dana negde u africi a da to nije juznoafrichka republika, ili negde u aziji van rusije, koreje i japana, pa da vidimo ocesh istu prichu da prichash.
Rejčel, iščitala sam ja NOTES FROM MY TRAVELS, by Angelina Jolie, to mi je obavezna literatura :smug:

Ali, ja malo drugačije razmišljam, gledam zemlje koje su napredne, sa visokim standardom, ne tešim se što je nekom gore, pa onda je Srbija super, jer, eto nije zagazila u toliki ekstrem. Hajde mi da gledamo bolje od nas i zašto su tako dobri. Navedi ti meni neku stvar koja u Srbiji valja, a da je porediš sa naprednim zemljama skandinavije, ne sa Tajlandom, gde jedan dečji život vredi koliko čašica soka i tanjir pirinča.
Naravno ako neshto poredish sa boljim, onda je to uvek sranje, pa nema smisla porediti srbiju sa naprednim zemljama skandinavije. Druga je stvar sa loshijima, a to je pola sveta, ne neki izolovani sluchajevi. Sasvim je ok imati zhelju da se zhivi kao u naprednim zemljama, ali budimo realni, ovde nije TAKO loshe kao shto mozhe biti, kao shto je i bilo ne tako davno uostalom.
By Çâðê_DUP
Originally posted by REI
Originally posted by REI

Naravno ako neshto poredish sa boljim, onda je to uvek sranje, pa nema smisla porediti srbiju sa naprednim zemljama skandinavije. Druga je stvar sa loshijima, a to je pola sveta, ne neki izolovani sluchajevi. Sasvim je ok imati zhelju da se zhivi kao u naprednim zemljama, ali budimo realni, ovde nije TAKO loshe kao shto mozhe biti, kao shto je i bilo ne tako davno uostalom.
U odnosu na Somaliju verovatno i nije toliko lose, sto ne menja cinjenicu da je jako loše. A sad je još gore nego što je i bilo. Uzimaš kao primer zemlje koje su u ratu i izolaciji, smatrajući da to daje Srbiji epitet osrednjosti. Porazna je činjenica da je pola sveta u takvoj situaciji, no da ne skrećemo sa teme. Ako su te države duplo dno, Srbija je jednostavno D.N.O. :senilko:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by A.F.K.A.OB

To je upravo ono sto se meni vise svidja kod Skandinavaca nego ovde.
Ako niste znali, Finci navodno imaju dovoljno slobode da u svoju kucu ne prime nepozvane goste, pa makar to bila i familija. I ne, oni ne gase sva svetla i televizor i ne glume da nisu tu. Jesu, ali ako se nisi najavio - poljubices vrata sa spoljasnje strane. Isto tako, ako krenes da pljujes i vredjas domacina, taj domacin ti fino pokaze vrata. Dok je u Srba kultura na dovoljno niskom nivou da svracaju kad hoce i gde hoce, da se koriste tudjim telefonom i racunarom, da vredjaju pedere, lezbejke, Madjare, Slovake dok piju i jedu kod jedne ili jednog.
Da se vratim na temu: strancima uglavnom izostavim najgore stvari. Zapravo, vecina se iznenadi da je u Novom Sadu sasvim bezbedno vracati se pesaka nocu, da je klopa prilicno jeftina, pice posebno. Kao lokal-patriota uvek pokazem Tvrdjavu, pa i Karlovce, ako ima zainteresovanih, Ribarsko Ostrvo, Katedralu (i nije me sramota da odem da kucam popovima da otvore vrata za strance), Gimnazije (Jovinu, Karlovacku i Isidorinu), kej...
Ustvari, misljenja sam da Novi Sad turistima moze biti veoma interesantan. Nije svetska metropola, ali je grad u kome i kao domacin imas sta da pokazes.
A sve mustre becke, koje misle da BGD ili NS nemaju sta da ponude poslala bih malo do Mitrovice, Rume, Smedereva, pa da vide sta je beda...
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Dobro, to je jedna (prakticna) strana njihovih odnosa.

Druga je kad meni Finac kaze da je tamo normalno izaci sa drustvom, sedeti, piti i cutati. To jest, to im je prosecan izlazak u kafic.
Isto sto im je prosecan izlazak u klub da se odvale do unezverenosti, odu u klub, tamo jos popiju, popadaju pod stolove (zar nije bolje onako lepo srpski na stolove :D ),navataju nesto, a seksa se i ne secaju sutradan ujutru...

Nista nisam karikirao, veruj mi.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa toga imaš i ovde. dosta toga rečenog za/protiv se može generalizovati na većinu država, ništa to nije ekskluzivno u vezi sa Srbijom, Amerikom, nordijskim zemljama itd. pitanje je mentaliteta i individualnog sistema vrednosti. meni isto odgovara veći stepen privatnosti i individualnosti i ne gledam blagonaklono na domaće "običaje". opet, nekome baš odgovara što su ovde ljudi "takvi" i moje ponašanje smatra ekscentričnim.

susretao sam se sa strancima koji su bili fascinirani celom tom ratnom stranom i najviše ih je interesovalo kako se ovde živi. neki su prilazili sa predrasudama, neki su bili otvoreni za ono što sam im pričao. druge opet apsolutno nisu interesovale ni istorija ni politika, već samo provod ili pak kultura. što reče MinaHarker, Novi Sad i Beograd su za to savršeni.
By Çâðê_DUP
Originally posted by MinaHarker

Ma da. Opušteno možeš da kažeš najbližima da si gej ili trans, u većini slučajeva. . :carica:

Uostalom, ti to ističeš patrijarhat kao nešto pozitivno?
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Originally posted by MinaHarker

Ako niste znali, Finci navodno imaju dovoljno slobode da u svoju kucu ne prime nepozvane goste, pa makar to bila i familija. I ne, oni ne gase sva svetla i televizor i ne glume da nisu tu. Jesu, ali ako se nisi najavio - poljubices vrata sa spoljasnje strane. Isto tako, ako krenes da pljujes i vredjas domacina, taj domacin ti fino pokaze vrata. Dok je u Srba kultura na dovoljno niskom nivou da svracaju kad hoce i gde hoce, da se koriste tudjim telefonom i racunarom, da vredjaju pedere, lezbejke, Madjare, Slovake dok piju i jedu kod jedne ili jednog.
Ahum, dakle nijedan Finac nece koristit tudji telefon, racunar, vredjati homoseksualce... dok ce svaki Srbin banuti nepozvan i sve ostalo.
Glupa uopstavanja.
Uostalom i ako ti bane nepozvan kazes da nemas vremena, nisi raspolozena i sl. i gde je problem.

A kad smo vec kod uopstavanja i predrasuda - par Brazilaca je bilo odusevljeno nasim slobodnim ponasanjem (koje nije bilo nepristojno) i prisnoscu, oblacenjem (koje nije bilo provokativno) itd. Govorili su da je njima nezamislivo da mladic nosi maramu na glavi, narukvice i ogrlice, da se javno izrazava prisnost... a to je sa druge strane upravo ono sto mi mislimo o njima. Definitivno nesto ne stima u tim geo-nac predrasudama ;)
Korisnikov avatar
By Tomek
Ne razumem cemu tolika uopstavanja...
Ako poznajes jednog stranca, ne poznajes ih sve...
By Çâðê_DUP
Ja sam danas od jednog "hladnog" Nemca dobila 15 diskova. Od njega svakodnevno dobijam odmerenu, prijatnu komunikaciju. Pričamo o klasici, nije postavio nijedno lično pitanje, a sita sam se s njim ispričala o svemu i svačemu. Čovek je u penziji, profesor, deluje kao jako drag lik. :mazi:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by horus.
U komunikaciji sa strancima (uzivo, ili preko interneta) kada vas zamole da im ispricate nesto o Srbiji o cemu im pricate?
Sta je to sto je upecatljivo za Srbe i Srbiju?
Ima li afirmativnih stvari o kojima se objektivno moze govoriti?
Uh joj. Pa kazem im da je to jedna tuzna zemlja u tranziciji, sa mnogo funkcionalno nepismenih, neobrazovanih ljudi, poremecenim vrednosnim sistemom, generalno niskim stepenom kulture, sjebanom ekonomijom, niskim standardom i da je to generalno posledica i uzrok ocaja koji se ovde desava u poslednjih 20 godina.
Da zivim u drustvu koje je veoma zatvoreno i netolerantno, konzervativno i dezorijentisano.
Medjutim isto tako im kazem da sam mogla da odem kad god sam htela, ali nisam jer sam uspela da u tom haosu napravim sebi relativno dobar zivot, okruzim se divnim ljudima, dobijem manje vise besplatno obrazovanje, i da sam tu srecna. Da imam privilegiju da zivim u Beogradu koji se iz moje perspektive ne razlikuje bitno od bilo kog evropskog grada, i da sam, u sustini, od svega toga stvorila svoj mali svet u kome mi je dobro, well kad zanemaris finansijski aspekt.
I onda se setim da se mom bratu u Londonu, radeci posao za koji je dovoljno srednje obrazovanje, desi da za jedan dan zaradi celu moju platu. A ja ovde imam sve ostalo.

Mislim, ovde je u sustini moguce da imas jedan dobar i kvalitetan zivot, al moras silno da se pocimas i po mogucstvu da izbegnes paljenje televizora.

Sto se afirmativnih stvari tice, ima ih, i te kako, ali one su, bar po meni, vezane uglavnom za jedan mali krug ljudi, ciji se pogled na svet i stil zivota veoma razlikuje od svega sto je ovde mainstream.
Korisnikov avatar
By *deni*
Sta kazem ?
Kazem da na Srbiju i desavanja u njoj treba gledati kao na kich , trash , upozoravajuce iskustvo i sve u tom smislu.
Bez humora i ironije kao odbrambenih mehanizama, covek koji ovde zivi vrlo lako moze da poludi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!