Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Iskreno, da li znate sve o HIV-u?

1. Ja sam pretežno dominantna
28
25%
1. Ja sam pretežno dominantna
11
10%
Ne.
7
6%
Ne.
10
9%
3. Ja sam oboje, mada više dominantna
21
18%
3. Ja sam oboje, mada više dominantna
16
14%
4. Ja sam oboje, mada više submisivna
11
10%
5. Ništa od navedenog
10
9%
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by zimizamizum
Sigurna sam da ima jos toga sto ne znam. Na primer, JAZASovci jasno i glasno tvrde da nije istina da ima ljudi koji su imuni na HIV virus, ja im verovala, a onda na predavanju iz genetike cujem da ima takvih, i cujem citav mehanizam i razloge zasto su imuni... I da je u Norveskoj zabelezeno 9% takvih. Znaci, u principu mislim da znam vecinu informacija koje se dele preko pamfleta, ali nisam sigurna koliko je to znanje dobro i pouzdano, niti duboko.
Ma pusti JAZAS-ovce,ne mogu ni oni lako da kazu tako nesto,ljudi bi se verovatno posle 2,3 testa istripovali da su imuni i posle...Vrag odnese salu.U svetu ima 2% stanovnistva koji jesu imuni na hiv virus jer su njihovi pomocni t limfociti(na koje se kaci virus)iz ko zna kog razloga nesposobni da ga prihvate.Zato se hiv + pacijentima mere te celije tzv CD4 testom da bi se videlo koliko su njihove celije jake da se bore sa virusom.Ako je rezultat mali,pocinje se sa terapijom koja utice na jacanje tih celija tj imunitet.
Moja sreca u nesreci je ta da mi je drugarica hiv+ pa imam informacije iz prve ruke a ne iz novina i raznih brosura...Zato se i nerviram kad citam ove gluposti oko ljubljenja,oralnog sexa,cetkica za zube(zar nema svako svoju?).Da bi se neko zarazio poljupcem potrebni su litri i litri pljuvacke a i otvorena rana u ustima-a ko se tada ljubi?Kao i oralni sex,99,9% hiv + ljudi ne koristi kondom pre bilo kakvog konkretnog sexa-a toliko ljudi negativno.Neko je napisao da onda ne bi bilo negativnog geja-upravu je!
Postoje samo 3 nacina prenosenja hiva-sexualnim kontaktom sa hiv+ osobom,bez kondoma(pomalo diskutabilno da li moze iz prve,neznijim sexom, ali neka ostane ovako)
-razmenjivanjem pribora kod intravenskih narkomana
-sa majke na dete(iako i tu ima neke cake ali po meni je drsko igrati se malog Boga i cekati 9 meseci da se vidi da li je terapija uspela i da je beba zdrava ili ne)
Krv na krv i to je glavno,zaboravite na cetkice,case i gluposti-virus van tela zivi samo 6 sekundi!
Take care&all the best!

:alexis:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ja iscitao neke brosurice koje su delili.
Odpratim emisije na radio/tv.

Znam kako se prenosi i znam kako da se stitim i to je valjda najvaznije.
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Opcija 2, dakle ne.
Generalno, nikada o HIVu ne mogu biti dovoljno informisana jer je to oblast koja je ''živa'' i gde svakodnevno pristižu nova i nova saznanja i informacije.
Svedeno na li?ni plan, mislim da jesam informisana; ja negde kapiram da nije rizi?na uredna HIV+ osoba, rizi?no može da bude samo naše neznanje i držanje za predrasude i poluinformacije.
Originally posted by one of the people

ABC zastite od HIV/AIDS:
A abstinence (uzdrzavanje od seksa) ili
B believe in monogamy (veruj u monogamiju) ! ili
C use a Condom (koristi KONDOM) ! ili

D if you dont follow these three you re DEAD. - ako ne sledis gornja tri pravila, you re DEAD! Game Over!
By RACABG
da i ja kazem nesto na temu
virus hiva u pljuvaci da postoji u jako maloj kolicini
virus kada dospe u pljuvacku zivi 0,8 sekundi tako da je poljubac bezopasan
virus hiva u spermi i predsemenoj tecnosti naravno postoji
prenosenje putem oralnog seksa samo u teoriji ni jedan zabelezen slucaj razlog valjda sto pljuvacka ubija virus (ndam se da niko pola sata posle vadjenja zuba nije u stanju da ima oralni seks (ipak se pazite ako imate ranice na ustima u ustima i slicno
sada jedna zanimljiva informacija
nikakao ne mogu da se setim naziva za masnocu u ushima
da li znate da je u toj supstanci virus hiva u velikoj koncentraciji
ne gurajte jezik nepoznatom partneru u ushi .

neznam sve neznam ni deset posto ali se trudim da saznam sto vise .
Korisnikov avatar
By ::fy::
ne gurajte jezik nepoznatom partneru u ushi.

WOW, ovo definitivno ?ujem prvi put! Da li neko zna nešto više o o ovome? ?isto sumnjam da je ta?no, ali...ko ?e ga znati...

Ina?e, NE ZNAM se piše odvojeno!!
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by gothrose

Postoje samo 3 nacina prenosenja hiva-sexualnim kontaktom sa hiv+ osobom,bez kondoma(pomalo diskutabilno da li moze iz prve,neznijim sexom, ali neka ostane ovako)
-razmenjivanjem pribora kod intravenskih narkomana
-sa majke na dete(iako i tu ima neke cake ali po meni je drsko igrati se malog Boga i cekati 9 meseci da se vidi da li je terapija uspela i da je beba zdrava ili ne)
Krv na krv i to je glavno,zaboravite na cetkice,case i gluposti-virus van tela zivi samo 6 sekundi!
Take care&all the best!

:alexis:
konachno neko ko ima prave informacije..............
By Ulix
Mogu izrecitovati i genom virusa ako treba.
Moj omiljeni virus na celom svetu.
Cak je fascinantniji od variole i svih hepatitisa zajedno. :lood:
By Ulix
Originally posted by gothrose
U poredjenju sa nekim drugim virusima, npr. Hepatitis B, HIV ne ostaje infektivan dugo u spoljasnjoj sredini, ali ostaje duze od 6 sekundi.
HIV opstaje trideset minuta van tela pre nego sto se inaktivise i to na temperaturi od 56C (Krstic) ili ako je tretiran jakim dezificijensima opstaje oko 20min (Dzavec). Na normalnoj temperaturi virus moze ostati infektivan nekoliko sati.
By RACABG
Originally posted by de_ya_n

WOW, ovo definitivno ?ujem prvi put! Da li neko zna nešto više o o ovome? ?isto sumnjam da je ta?no, ali...ko ?e ga znati...

i ja sam cuo pre neki dan od nekoga ko zna mnogo vise i od mene i tebe zajedno
a sto se tice NE ZNAM ili neznam zabole me radojka kako se pise odavno sam prestao da se opterecujem sa tim glupostima
Korisnikov avatar
By 2kune
Ne. Ne znam kako se lije?i. :cekam:
By Ulix
Originally posted by RACABG

a sto se tice NE ZNAM ili neznam zabole me radojka kako se pise odavno sam prestao da se opterecujem sa tim glupostima
Kod god da ti je to rekao nije u pravu. Cerumen moze da sadrzi krv, mada u tragovima i retko. Rizik za prenos HIV-a preko cerumena je minimalan, gotovo nepostojeci.

A sto se tice onog elementarnog pravopisnog pravila, ne bi trebala da te boli radojka; to se uci u osnovnoj. :)
By RACABG
Originally posted by Ulix
Originally posted by RACABG

Kod god da ti je to rekao nije u pravu. Cerumen moze da sadrzi krv, mada u tragovima i retko. Rizik za prenos HIV-a preko cerumena je minimalan, gotovo nepostojeci.

A sto se tice onog elementarnog pravopisnog pravila, ne bi trebala da te boli radojka; to se uci u osnovnoj. :)
e boli me radojka i gde se uci
a tebe nisu naucili da je odlika nevaspitanja ispravljati bilo koga
By Ulix
Ja te nisam ispravio.
A ona ispravka od gore je, siguran sam, bila dobronamerna. Nema potrebe da histerises.
By RACABG
Originally posted by Ulix
Ja te nisam ispravio.
A ona ispravka od gore je, siguran sam, bila dobronamerna. Nema potrebe da histerises.
ja ne histerisem samo te ucim elementarnom vaspitanju
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ose?am se bezbedno. jedino još ne znam kako se le?i, mada ?ini se da ima nekih pomaka i po tom pitanju.
Korisnikov avatar
By vihalc
Da li se pitanje odnosi samo na "HIV" ili i na neke druge stvari koje ga okruzuju. Na primer (moj prevod sa engleskog):

1. Teorija:

Kako je HIV jedini uzrok side, treba da se nalazi u velikim kolicinama u obolelima odside (kao sto je slucaj sa drugim virusnim oboljenjima).

1. Cinjenica:

Jedino antitela protiv HIV se mogu naci u vecini pacijenata. Hiv infekcija se identifikuje detektovanjem antitela, genskih sekvencija ili virusnom izolacijom. Ali HIV moze da se izoluje samo od redkih, latentno zarazenih limfocita koji su bili kultivisani in-vitro tokom nedelja, bez kontakta sa antitelima proizvedenih u ljudskomtelu. Zbog toga, Hiv se ponasa kao latentni prolazni virus.

2. Teorija:

Kako je Hiv jedini uzrok side, sida ne postoji u ljudima bez Hiv-a.

2. Cinjenica:

Ali, AIDS literatura je opisala najmanje 4621 slucaja side bez hiv-a.

3. Teorija:

Retrovirus Hiv uzrokuje slabljenje imunog sistema ubijajuci T celije.

3. Cinjenica:

Retrovirusi ne ubijaju celije jer zavise od zivih celija za replikaciju svoje RNK od virusne DNK integrisane u celijskoj DNK. T celije zarazene in-vitro su zive, i patentirane su za masovnu produkciju Hiv-a za za detekciju antitela i dijagnozu side. Patentirane T celije su besmrtne.

4. Teorija:

Prateci potpuno iste kriterijume kao i za druga virusna oboljenj, Hiv uzrokuje sidu tako sto ubija viseT celija nego sto telo moze da poizvede (zameni). Zbog toga sejvlja nedostatak T celija ili CD4 limfocita u ljudima sa sidom.

4. Cinjnica:

Ali, cak iu pacijentima koji su na umiranju od side, manje nego 1 od 500 od Tcelija koje nedostaju je bila ikada zarazena Hiv-om. Tako mali stepen infekcije je karakteristika latentnih proaznih (passenger) virusa.

5. Teorija:

Hiv sa RNK od 9kB, isto kao polio virus, bi trebao da izazove jednu specificnu bolest, ili nijednu ukoliko jeprolazan (pasenger).

5. Cinjenica:

Ali, tvrdi se da je Hivjedini uzrok side, sindroma koji predstavlja grupu od 26 razlicitih bolesti, kako imunodeficijencije tako i drugih, koje sve mogu da se pojave i bez prisustve hiv-a. Ne postoji ni jedna Hiv-specificna bolest, sto je karakteristika prolaznih virusa.

6. Teorija:

Svi virusi su najvise patogeni pre anti-virusnog imuniteta. Zbog toga su preventivne imunozacije sa Jennerian vakcinama koriscene za zastitu od svih virusnih oboljenja od 1798. godine na ovamo.

6. Cinjenica:

Ali, sida se uocava, po definiciji, samo nakon anti-hiv imunitet je uspostavljen (positive hiv-aids test). Zbog toga, hiv ne moze uzrokovati sidu po istim kriterijumima kao konvencionalni virusi.

7. Teorija:

Hiv uzrokije sidu 5 do 10 godina nakon sto je uspostvljen anti-hiv imunitet.

7. Cinjenca:

Ali, Hiv se replicira tokom 1 dana, stvarajuci preko 100 novih hiv cestica po celiji. Zbog toga, hiv je imunogenic, tj. biohemijski najaktivniji tokom nekoliko nedelje nkon infekcije. Zato, bazirajucise na konvencionalnim kriterijumima za ostala virusna oboljenja, hiv bi trebao uzrokovati sidu tokon nekoliko nedelja, ukoliko moze.

8. Teorija:

Vecina ljudi sahiv infekcijom pokazuju znake side nakon 5 do 10 godina.

8. Cinjenica:

Ali, od 34 miliona zarazenih u celom svetu, samo 1,4 % (ili 470,000, dobijeno oduzimajuci WHO ukupne zbirove za 2000 i 1999) je razvilo sidu u 2000 godini, i slican niski procenat u svim predhodnim godinama. Slicno, u 1985 samo 1,2 % of 1,000,000 USA gradjana sa hiv je razvilo sidu. Kako godisnja pojava od 1,2 do 1,4 % od svih 26 bolesti zajedno koje definisu sidu
nije veci od normalne godisnje smrtnosti u USA i Evropi, hiv treba da bude prolazni (passanger) virus.

9. Teorija:

Vakcina protiv hiv-a trebala bi (tj. nada se) preventovati sidu - razlog zasto aids istrazivaci pokusavaju da razviju vakciju od 1984 godine.

9. Cinjenica:

Uprkos ogromnim zalaganjima, do danas vakcina ne postoji. Cak sta vise, kako sida po definiciji se javlja samo u prisustvu prirodnih antitela protiv hiv-a, i kako su prirodna anti-tela tako efikasna da hiv ne moze biti detktovan u aids pacijentima, sve nade za vakcinu su iracionalne.

10. Teorija:

Hiv, kao drugi virusi, prezivljava prenoseci se sa jedne osobe na drugu, sto je receno da se prenosi kroz seksualni kontakt.

10. Cinjenica:

Ali, samo 1 od 1000 nezasticenih seksualnih kontakata prenosi hiv, i samo 1 od 275 od USA gradjana je inficiran hiv-om. Zbog toga, osrdnji neinficirani americki gradjanin treba 275,000 slucajnih seksualnih kontakata da se inficira hiv-om.

11. Teorija:

Sida se siri infekcijom hiv-om.

11. Cinjenica:

Ali, u suprotnosti sa sirenjem side, ne postoji nikakvo sirenje hiv-a u USA. u USA nivo infekcije hiv-om je bio nepromenjen oko 1,000,000 of 1985 do danas (2003). Sdruge strane, sida se povecevala od 1981 do 1992, i bila u opadanju od tada.

12. Teorija:

Mnogi od 3,000,000 ljudi koji su godisnje primali krv u transfuzijama u USA, trebali bi razviti sidu od hiv zarazenih davaoca krvi pre nego sto je hiv eliminisan iz krvnih rezervi 1985 godine.

12. Cinjenica:

Ali, aids-definisajuce bolesti u hiv-pozitivnim primaocima krvi se nije povecavao tokom aids ere i nijedan Kaposi sarcoma je ikada bio zabelezen u milionima primocima krvi.

13. Teorija:

Lekari su u velikomriziku da dobiju sidu od pacijenata. Hiv istrazivaci od pripremanja virusa, zene pozitivnih hemofilizara, i prostiutke od klijenata - narocito kako nema hiv vakcine.

13. Cinjenica:

Ali, u literaturi nije zabelezen ni jedan oktorili medicinska setra koji je ikada razvio idu (ne samo hiv) od vise od 819,000 pacijenata ide zabelezenih u USA tokom 22 godine. Ni jedan od vise od 10,000 hiv istrazivaca nije dobio sidu. Zene hemofilicara ne dobijaju sidu. I ne postoji nikakva aids-epidemija medju prostiutkama. Znaci, sida (ne hiv) nije zarazna.

14. Teorija:

Virusna sida - kao sve ostale virusne i bakterijske epidemije u proslosti - bi trebala da se slucajno (random) siri u stanovnistvu.

14. Cinjenica:

Ali u USA i Evropi, sida je ogranicena od 1981 u dve glavne rizicne grupe: intravenski narkomani i muski homoseksualci.

15. Teorija:

Virusna AIDS epidemija trebala bi da prati klasicnu, zvonastu vremensku krivu, rastuci eksponencijalno kako se virus siri, i opadajuci exponncijalno kroz prirodni imunitet, tokom nekoliko meseci.

15. Cinjenica:

Ali, sida se povecavala polako od 1981 tokom 12 godina, i sada je u opadanju (USA) nakon 1993, slicno kao epidemije stila zivota, kao sto je rak pluca uzrokovan pusenjem.

17. Teorija:

Hiv ne prepoznaje ni socijalne, ni politicke, ni geografske granice –kao bilo koji drugi virus.

17. Cinjenica:

Ali, AIDS epidemija u Africi se razlikuje od aids epidemije u Evropii USA kako klinicki tako epidemioloski. U USA-Evropi eìdemija nije slucajna (nonrandom), 80% su muskarci i to samo u rizicnim grupama, dok u Africi epidemija je slucajna (50-50 medju heteroseksualnom populacijom).

Ovo je moj slobodni (i brzi) prevodDuesberg-ovi argumenata koji se u originalu (engleski) mogu naci u njegovom radu (tabela no.4):

http://www.duesberg.com/papers/chemical-bases.html

Duesberg, P., Koehnlein, C. and Rasnick, D.
The Chemical Bases of the Various AIDS Epidemics: Recreational Drugs, Anti-viral Chemotherapy and Malnutrition.
J. Biosci. 28: 383-412, (2003)

U radu se moze procitati vise detalja o zvanicnoj teoriji, o Duesberg-ovoj hemijskog hipotezi, kao i interesantne stvari o korupciji u nauci (ja najvise volim kako je Robert Gallo (USA) ukrao virus od Montagnier (FRA), pa su Ronald Regan i Fransoa Miteran morali licno da posreduju kako bi CDC-NIH i Pasterov zavod delili dobit na ravne casti).
By жњ
cek cek ...

vihalc... jel ti onda tvrdis da ljudi kod kojih je postavljena hiv+ dijagnoza onda ne treba da koriste nikakve lekove?
Korisnikov avatar
By Zonche!
@жњ: Maco zar ti nisi otisla? :nerd:
By жњ
Originally posted by Zonche
@жњ: Maco zar ti nisi otisla? :nerd:

hehe, malo cavrljam, nedostajete mi ;)

smeeem maaaaloooo :navucena: :hyper:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by жњ
smeeem maaaaloooo :navucena: :hyper:
Ajde ajde you have my blessing child :peace:

:kiss:
Korisnikov avatar
By KiWi

Niko ne zna SVE o HIVu.
Korisnikov avatar
By vihalc
Originally posted by жњ
cek cek ...

vihalc... jel ti onda tvrdis da ljudi kod kojih je postavljena hiv+ dijagnoza onda ne treba da koriste nikakve lekove?

Da, tvrdim upravo to. I ne samo sto tvrdim, nego ih ja ni ne koristim. OK, mozda ja i nisam neki reprezentativni primer ("pozitivan" tek 2 godine), ali ako odete na gaydar, ili jos bolje na neki od foruma ili chatova (na primer www.positivesingles.com ili spanski: www.chueca.com) mozete naci ljude koji su "pozitivni" vise od 10 godina bez "lekova". Na disidentskim stranicama se javljaju ljudi koji su bez "lekova" OK jos duze.

Takodje, ja te hemikalije nebi ni nazivao "lekovima". Treba ih nazivati njihovim pravim imenima, kao na primer: AZT je terminator DNK lanca, .... neki drugi su ihibitori enzima proteaze, ... itd. Ja te hemikalije zovem po tome kako one deluju u organizmu. Mislim da cak i ako HIV izaziva sidu, da treba biti jako obazriv sa "lekovima", jer hemikalije koje se u jednom momentu izreklamiraju kao "cudesne", kroz deset - petnaest godina se pokazu kao "katastrofalne" (primer: AZT).

Milsite o sledecoj tabeli:

1. Zvanicna teorija kaze:

1a: ako ne uzimate lekove - umrecete
1b: ako uzimate lekove - umrecete

2. Disidentska teorija kaze:

2a: ako ne uzimate lekove - zivecete
2b: ako uzimate lekove - umrecete

Odlucite sami.
Korisnikov avatar
By KiWi

Ja znam za ženu koja je u Beogradu, posle 3 godine korišćenja lekova prestala da ih koristi ... i sve je u najboljem redu ...

Ipak, mislim da je nekorišćenje lekova igranje sa vatrom :uljenavatru:

Svi oni koji su umrli od HIVa nisu koristili lekove ... Naravno, ima ljudi koji ih nikad nisu koristili i nemaju problema ... Korišćenje lekova ti pruža šansu više (bar ja na to tako gledam).
Korisnikov avatar
By vihalc
Originally posted by Kiwi

Ja znam za ženu koja je u Beogradu, posle 3 godine korišćenja lekova prestala da ih koristi ... i sve je u najboljem redu ...

Ipak, mislim da je nekorišćenje lekova igranje sa vatrom :uljenavatru:

Svi oni koji su umrli od HIVa nisu koristili lekove ... Naravno, ima ljudi koji ih nikad nisu koristili i nemaju problema ... Korišćenje lekova ti pruža šansu više (bar ja na to tako gledam).
Ja bih tvrdio upravo obrnuto: Svi koji su krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih umrli od side u rekordno krakom roku od 1 do 3 godine su bili na AZT tretmanu (pogledaj slicicu u mome profilu), na dozama do cak 1500 mg dnevno.

Fredi Merkuri je dobio dijagnozu 1987 i umro 1991 (posle 4 i po godine). Rok Hudson posle samo godinu dana. Sa druge strane, Magic Johnson je pozitivan vec 16 godina, i nista mu ne fali. Prve godine je bio poceo terapiju i tako je lose reagovao da je odmah prestao. Oporavio se, i osvojio zlato na Olimpijadi. (ako uzimate AZT, posle godinu dana ne mozete potrcati ni autobus da uhvatite)

Cudno kako je prvih godina aid$ euforije umrlo par poznatih licnosti da bi se privukla paznja medija, dok danas kada se hiv prosirio po celome svetu, medju poznatima se ne desava ama bas nista - narocito nista medju bogatim belim heteroseksualcima.

Projekat "aid$" je uspeo jer su se u paketu zajedno upakovale i stare predrasude (homoseksualizam, analni seks i seks uopste, religija, rasizam, narkomanija, ...). Ostale kampanje su bile kratkoga daha - i donele manje para: da li se jos iko seca virusa sa Nila, Ebole, SARS-a ? Sta bi sa pticjim gripom ? Danima su nas gnjavili kako ptice selice dolaze iz Azije. A sada kada su vec godinu dana u Evropi, na vestima ne cujemo ni rec o pticjem gripu ? Jesu li odlete nazad za Aziju ? Ili za Ameriku ili Afriku ? Ili je mozda Roche rasprodao sve zalihe Tamiflu, pa nema potrebe da dalje trosi pare na marketing ?
By жњ
vihalc, nadam se da znas sta radis. ulog ipak nije mali. treba imati puno hrabrosti za tako nesto. zelim ti puno srece!

znam i za neke druge smrtonosne bolesti, koji su ljudi uspeli resiti alternativnim prirodnim metodama. jednom coveku koga znam je jos pre vise od 15 godina dijagnostifikovan rak (zaboravila sam tacno cega) i lekari su odmah predlozili hitnu operaciju, zracenje i hemoterapiju. on nije hteo ni da cuje, nego je pribegao manje drasticnim metodama, promena nacina zivota, zdrava ishrana, setnja... evo ga i dan danas, nista mu nije, "rak" miruje, a on zdraviji nego ikad :)

sve je moguce :)
Korisnikov avatar
By vihalc
Originally posted by жњ
znam i za neke druge smrtonosne bolesti, koji su ljudi uspeli resiti alternativnim prirodnim metodama. jednom coveku koga znam je jos pre vise od 15 godina dijagnostifikovan rak (zaboravila sam tacno cega) i lekari su odmah predlozili hitnu operaciju, zracenje i hemoterapiju. on nije hteo ni da cuje, nego je pribegao manje drasticnim metodama, promena nacina zivota, zdrava ishrana, setnja... evo ga i dan danas, nista mu nije, "rak" miruje, a on zdraviji nego ikad :)
Naravno. Najbitnije je da coveka ne uhvati panika. Na zapadu, disidenti to zovu Voodoo efekat. Kada ti kazu da si pozitivan, tako te ubiju u pojam, da na kraju umres od autosugestije. Ja zato ni ne zelim da udjem u njihovu masinu. Od kada su mi rekli da sam pozitivan (leto 2005), prvo sto sam uradio je da odem na internet i da se sto vise informisem. Zato sam i naleteo na disidentske sajtove. Sada, mene uopste ne zanima sta je napiskarano po brosurama sto mozete naci u ambulantama, ili po kojekakvim novinama. Kako tecno govorim engleski, citam direktno sta sa jedne strane pisu Robert Gallo ili Luc Montagnier (otkrivaci hiv-a), i sa druge strane Peter Duesberg ili Kary Mullis (vodeci disidenti). Glavne face su te koje treba da me ubede ili razubete, a ne raznorazni aktivisti i socijalni radnici. Ucite jezike, ucite nauke, koristite internet, i informisite se po malo (i po malo vise) svakoga dana. Pratite sta se desava. Citajte originalne radove sa konferencija. Razmisljajte.

Jednog mog prijatelja su isto tako pre par godina operisali od raka pluca u Kamenici, da bi tek kada su izvadili pola plucnog krila utvrdili da se radilo o prehladi !?!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by vihalc
Sa druge strane, Magic Johnson je pozitivan vec 16 godina, i nista mu ne fali. Prve godine je bio poceo terapiju i tako je lose reagovao da je odmah prestao. Oporavio se, i osvojio zlato na Olimpijadi. (ako uzimate AZT, posle godinu dana ne mozete potrcati ni autobus da uhvatite)

Ne znam da li je marketing ili ne ali nama su u srednjoj momci iz Jazasa (i to mnogo slatki momci :blush: ) odgovorili na pitanje "A zašto onda Magic Johnson ne koristi lekove ako je to tako opasno?" da on na svakih 6 sati pije po tabletu veličine malog prsta koja je udarna doza antioksidanasa, minerala i vitamina, i raznih biljaka za imunitet ... Ako propusti više od dve doze imunitet mu trenutno pada ... Kažu da godišnja terapija tim specijalnim tabletama košta kao kuća u centru Beograda.
Korisnikov avatar
By KiWi

Zaboravih da dodam ... Postoji neki čovek u Lionu koji je uspešno izlečio trojicu ljudi esencijalnim uljima ... Bilo je na BBCu pre koju godinu (gledao sam na rođendanu pa se ne sećam svega ... rođendan bio smor, a TV veći od mog :giggle: )
Korisnikov avatar
By vihalc
Originally posted by Kiwi

Ne znam da li je marketing ili ne ali nama su u srednjoj momci iz Jazasa (i to mnogo slatki momci :blush: ) odgovorili na pitanje "A zašto onda Magic Johnson ne koristi lekove ako je to tako opasno?" da on na svakih 6 sati pije po tabletu veličine malog prsta koja je udarna doza antioksidanasa, minerala i vitamina, i raznih biljaka za imunitet ... Ako propusti više od dve doze imunitet mu trenutno pada ... Kažu da godišnja terapija tim specijalnim tabletama košta kao kuća u centru Beograda.
Eto ! Pa lepo vam kazem citajte sta pisu velike face u nauci, a ne sta pricaju (prepricavaju) momci iz Jazasa. Ako su stvarno to rekli, to je najobicnija budalastina. Da budem precizniji, nije budalastina da on uzima vitamine (kao sto to radi svaki drugi sportista, pa bio pozitivan ili ne), nego je glupost tvrditi da vitaminska terapija kosta kao kuca u centru Beograda. Pa i ja vec preko 10 godina uzimam vitamine jer idem u teretanu, i nisam bankrotirao. Na primer, ovde u Spaniji, kutija od 60 tableta vitamina E concentracije 400 I.U. kosta 5 EUR. Ako Magic uzima (na primer) 800 I.U. ili cak 1200 I.U. dnevno, to bi ga kostalo do 8 EUR mesecno. Kutija koncentrisanog vitamina C od 250 grama kosta manje od 10 EUR. Ako uzima 1 gram dnevno, to mu bre traje 8 meseci. Pa cak i ako jede po 10 grama dnevno (sto je radio Linus Pauling, http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_C_megadosage), izaslo bi ga samo par EUR mesecno. A, i sto bi uzimao vestacki vitamin C, kada moze da se najede pomorandzi i limuna (1 kg je manje od EUR). Ista je prica i za sve ostale vitamine, minerale i zdrave antioksidante. Nema sanse da potrosi vise od 50 do 100 EUR mesecno. A niti sme da pretera jer bi od nekih vitamina dobio hipervitaminozu, a od minerala bi se otrovao.

Pogledajte kako Magic izgleda na skorijim fotografijama. Pa on je u licu sve okruglastiji i deblji. Ni traga od nekakve lipodistrofije.

http://stylescenes.latimes.com/photos/u ... 60_600.jpg

za poredjenje vam dajem fotku kako izgleda pacijent na antiretroviral terapiji:

http://www.ugeskriftet.dk/LF/UFL/2003/44/41771F01.jpg

Dodatak: malo sam razmisljao, i uvideo da je tvrdnja da mu imunitet trenutno pada ako propusti 2 doze takodje besmislena (narocito ako uzima dozu na svakih 6 sati). Prvo, vitamini i minerali se ne absorbuju i se ne metabolizuju trenutno, vec uvek ima odredjeni period kasnjenja (narocito ako se rastvaraju u mastima). Drugo, koliko god da je Magic bogat, sumnjam da iza njega non-stop ide svita lekara, laboranata i tehnicara, da mu mere imunitet na svakih 6 sati ako on slucajno propusti da uzme dozu. Pa cak i da mere, opet bi dobijali rezultate sa zakasnjenjem. Tvrdnja je fizicki besmislena. Propagandisti slicnu zabunu odrzavaju i tvrdnjama tipa: "HIV stoji iza ugla i samo ceka da zaboravis da uzmes prepisanu dozu AZT-a, pa da te zaskoci i IZMUTIRA". !?!??!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!