- 23 Dec 2004, 14:09
Moja sreca u nesreci je ta da mi je drugarica hiv+ pa imam informacije iz prve ruke a ne iz novina i raznih brosura...Zato se i nerviram kad citam ove gluposti oko ljubljenja,oralnog sexa,cetkica za zube(zar nema svako svoju?).Da bi se neko zarazio poljupcem potrebni su litri i litri pljuvacke a i otvorena rana u ustima-a ko se tada ljubi?Kao i oralni sex,99,9% hiv + ljudi ne koristi kondom pre bilo kakvog konkretnog sexa-a toliko ljudi negativno.Neko je napisao da onda ne bi bilo negativnog geja-upravu je!
Postoje samo 3 nacina prenosenja hiva-sexualnim kontaktom sa hiv+ osobom,bez kondoma(pomalo diskutabilno da li moze iz prve,neznijim sexom, ali neka ostane ovako)
-razmenjivanjem pribora kod intravenskih narkomana
-sa majke na dete(iako i tu ima neke cake ali po meni je drsko igrati se malog Boga i cekati 9 meseci da se vidi da li je terapija uspela i da je beba zdrava ili ne)
Krv na krv i to je glavno,zaboravite na cetkice,case i gluposti-virus van tela zivi samo 6 sekundi!
Take care&all the best!
Originally posted by zimizamizumMa pusti JAZAS-ovce,ne mogu ni oni lako da kazu tako nesto,ljudi bi se verovatno posle 2,3 testa istripovali da su imuni i posle...Vrag odnese salu.U svetu ima 2% stanovnistva koji jesu imuni na hiv virus jer su njihovi pomocni t limfociti(na koje se kaci virus)iz ko zna kog razloga nesposobni da ga prihvate.Zato se hiv + pacijentima mere te celije tzv CD4 testom da bi se videlo koliko su njihove celije jake da se bore sa virusom.Ako je rezultat mali,pocinje se sa terapijom koja utice na jacanje tih celija tj imunitet.
Sigurna sam da ima jos toga sto ne znam. Na primer, JAZASovci jasno i glasno tvrde da nije istina da ima ljudi koji su imuni na HIV virus, ja im verovala, a onda na predavanju iz genetike cujem da ima takvih, i cujem citav mehanizam i razloge zasto su imuni... I da je u Norveskoj zabelezeno 9% takvih. Znaci, u principu mislim da znam vecinu informacija koje se dele preko pamfleta, ali nisam sigurna koliko je to znanje dobro i pouzdano, niti duboko.
Moja sreca u nesreci je ta da mi je drugarica hiv+ pa imam informacije iz prve ruke a ne iz novina i raznih brosura...Zato se i nerviram kad citam ove gluposti oko ljubljenja,oralnog sexa,cetkica za zube(zar nema svako svoju?).Da bi se neko zarazio poljupcem potrebni su litri i litri pljuvacke a i otvorena rana u ustima-a ko se tada ljubi?Kao i oralni sex,99,9% hiv + ljudi ne koristi kondom pre bilo kakvog konkretnog sexa-a toliko ljudi negativno.Neko je napisao da onda ne bi bilo negativnog geja-upravu je!
Postoje samo 3 nacina prenosenja hiva-sexualnim kontaktom sa hiv+ osobom,bez kondoma(pomalo diskutabilno da li moze iz prve,neznijim sexom, ali neka ostane ovako)
-razmenjivanjem pribora kod intravenskih narkomana
-sa majke na dete(iako i tu ima neke cake ali po meni je drsko igrati se malog Boga i cekati 9 meseci da se vidi da li je terapija uspela i da je beba zdrava ili ne)
Krv na krv i to je glavno,zaboravite na cetkice,case i gluposti-virus van tela zivi samo 6 sekundi!
Take care&all the best!