Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zibro
eh da moguce da je hiv + rezultat posledica podzemnih voda koje proticu ispod mesta na kome ti je krevet
Obavezno pozovi bioenergeticara da ti proveri zracenja u spavacoj sobi .... nikad se ne zna .....
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja ne znam zasto diskriminisete osobu inficiranu Hiv-om tako na OVOJ disidentskoj temi, a na ostalima se "pravimo fini" i Bogzna kako ih hrabrimo....... :nope:

Ako covek nece da pije lekove, i spreman je da svima nama pokaze i drugu stranu, drugi ugao cele price, ja mislim da je to sjajno; ovde su neki dosli da bi nesto drugo culi sem uobicajenih sranja koja se svuda plasiraju. Meni je ovo stajaliste zanimljivo, iako ne mogu da kazem da ga podrzavam, jer nisam uopste stigla da predjem sve linkove koje je Vihalc postavio, ali sam edukovana u pravcu zvanicne medicine, kao i vi.

Vihalc, ja podrzavam ovu tvoju temu, a za stajaliste ne mogu da tvrdim :)
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Zoe
Ja ne znam zasto diskriminisete osobu inficiranu Hiv-om tako na OVOJ disidentskoj temi, a na ostalima se "pravimo fini" i Bogzna kako ih hrabrimo....... :nope:

Ako covek nece da pije lekove, i spreman je da svima nama pokaze i drugu stranu, drugi ugao cele price, ja mislim da je to sjajno; ovde su neki dosli da bi nesto drugo culi sem uobicajenih sranja koja se svuda plasiraju. Meni je ovo stajaliste zanimljivo, iako ne mogu da kazem da ga podrzavam, jer nisam uopste stigla da predjem sve linkove koje je Vihalc postavio, ali sam edukovana u pravcu zvanicne medicine, kao i vi.

Vihalc, ja podrzavam ovu tvoju temu, a za stajaliste ne mogu da tvrdim :)

pa i ja sam u svoja dva posta ponudio drugi ugao
ne razumem u cemu je problem i gde je tu diskriminacija autora teme ?

neko je hiv disident , neko pije Perine cajeve , neko se svako jutro moli za ozdravljenje u crkvi svete petke ...
zaista ne vidim nikakvu razliku osim sto se ovi prvi uvijaju u pseudonaucno ruho ...
a apsolutno nemam nista protiv bilo kakvog izbora , tvoj zivot tvoja stvar .... mnogi roditelji odbijaju da vakcinisu svoju decu i to je njihovo pravo meni doduse malo zao te dece ali boze moj izbor nije na meni a u varijanti licnog izbora kao sto se radi u slucaju autora teme stvarno me nista ne potresa niti bi na bilo koji nacin pokusao da ga diskriminisem ili " prevedem na pravu stranu "
Korisnikov avatar
By Zibro
eh da ovo me potseti i na one sektase u valjda negde u rusiji koji su se pre nekoliko meseci zatvorili u pecinu ocekujuci smak sveta .... sta bi , izadjose li napolje ili su jos uvek u toj rupi ????
Korisnikov avatar
By anche
nista gore od zatvorenog uma, nakljukanog tradicionalistickim vrednostima, a nadasve zatocenog u datom istorijskom momentu.

meni bas bilo zanimljivo - uprkos tome sto autor rece da nema 'lezbejske side', a ne objasni kakva je pa to sad sida.
Korisnikov avatar
By vihalc
Originally posted by Zibro
ma naravno ! baci to sranje od HAART-a
nabavice ti moja mama caj od cika Pere sa romanije , leci proliv , leci zatvor odlican je za tumore i sve oblike raka a posebno se dobro pokazao protiv HIV-a na koji deluje sasvim novim mehanizmom po principu magnetnog polja
takodje sadrzi specijalne kineske biljke od kojih je se jedan seljak u sada zemljotresom pogodjenoj oblasti Secuan potpuno izlecio , nazalost ostao je zatrpan u rusevinama pa moderna medicina nije mogla to izlecenje da dokaze ...

E a ako slucajno ne uspemo da ti nabavimo ovaj caj
preporucujem ulje od ajkuline jetre i kapsule od ajkuline hrskavice .... cuto sta naprave od organizma a uopste nisu toksicni
Jedino sto mogu da kazem je: procitaj na internetu (sledeci moje linkove ili neke druge koje sam pronadjes) sta je AZT, kada je bio stvoren, za sta se koristio i zasto se prestao da se koristi. Procitaj takodje da li su i koliko su i noviji "lekovi" specificni (tj. da li samo napadaju "hiv" ili i druge viruse, bakterije, celije) i da li uopste i napadaju "hiv" direktno ili preko nekih posrednih mehanizama praveci uzput haos u organizmu. OK, ko voli nek' izvoli.

Sto se tice jednog od komentara da po zvanicnoj medicini meni nista nebi ni trebalo da se desava u prvih par godina, samo da podsetim da to NIJE bio stav zvanicne medicine osamdesetih godina. Tada su predvidjali da ce "pozitivni" da umru u roku od par godina (sto se uz pomoc AZT-a i desavalo - tipican primer Fredi Merkjuri). Danas je drugacije. Kako ima toliko "pozitivnih" koji su vec posle dve decenije zivi, dobitna formula zvanicne medicine za period inkubacije (i bilo koji drugi period) je:

period = tekuca godina - 1984

Iz godine u godinu njihove procene se povecavaju za po jednu godinu. Na kraju ce doci do trivijalnog resenja da svaki "pozitivni" sigurno umire posle 150 godina inkubacije.

I na kraju, ne, ne idem na preglede. Mozda odem na jedan kada se napuni jubilarnih 5 godina, ne znam. Na pregledu bi mi opet merili broj krvnih zrnaca (koji, priznajem, mozda i jeste vazan) i takodje tzv. "viral load" koji je jedna najobicnija budalastina, kako je vec objasnio Kary Mullis i kao sto se jasno vidi iz rada:

Benigno Rodriguez, et al., Predictive Value of Plasma HIV RNA Level on Rate of CD4 T-Cell Decline in Untreated HIV Infection, JAMA, September 27, p1498-1506(2006)

http://www.duesberg.com/articles/index.html

http://www.duesberg.com/articles/Predic ... ection.pdf
By Ulix
Originally posted by vihalc
Jedino sto mogu da kazem je: procitaj na internetu (sledeci moje linkove ili neke druge koje sam pronadjes) sta je AZT, kada je bio stvoren, za sta se koristio i zasto se prestao da se koristi. Procitaj takodje da li su i koliko su i noviji "lekovi" specificni (tj. da li samo napadaju "hiv" ili i druge viruse, bakterije, celije) i da li uopste i napadaju "hiv" direktno ili preko nekih posrednih mehanizama praveci uzput haos u organizmu. OK, ko voli nek' izvoli.
Ne mogu da citam tvoje linkove, ono s pocetka teme je bilo sasvim dovoljno. Bez obzira na to, evo napisacu ti kako je AZT otkriven: jos sezdesetih, i originalno je trebao da bude koriscen kao citostatik, ali nikada nije usao u upotrebu jer naprosto nije delovao. Dalje - AZT nije napusten, ali se ne koristi sam vec u sklopu HAART terapije. Raspitaj se malo kod cika doktora.

AZT ne pravi "haos" u organizmu, vec izaziva mucninu ili anemiju posle duzeg koriscenja. U najgorem slucaju (i to je jako retko) dovodi do insuficijencije hematopoeze, ali to je, usput budi receno, i nezeljeni efekat nekih lekova protiv bolova koji su u upotrebi daleko cesce. Bilo bi lepo da postoje lekovi bez nezeljenih efekata, ali nazalost tako nesto je skoro pa nemoguce napraviti.

I sta si sad hteo sa svim tim?
Sto se tice jednog od komentara da po zvanicnoj medicini meni nista nebi ni trebalo da se desava u prvih par godina, samo da podsetim da to NIJE bio stav zvanicne medicine osamdesetih godina. Tada su predvidjali da ce "pozitivni" da umru u roku od par godina (sto se uz pomoc AZT-a i desavalo - tipican primer Fredi Merkjuri). Danas je drugacije. Kako ima toliko "pozitivnih" koji su vec posle dve decenije zivi, dobitna formula zvanicne medicine za period inkubacije (i bilo koji drugi period) je:

period = tekuca godina - 1984

Iz godine u godinu njihove procene se povecavaju za po jednu godinu. Na kraju ce doci do trivijalnog resenja da svaki "pozitivni" sigurno umire posle 150 godina inkubacije.
Ne treba biti ne znam koliko inteligentan pa shvatiti da se danas o HIV-u zna daleko vise nego pre dvadeset godina, pa da su i danasnje procene i predvidjanja znatno pouzdanija. A prognoza bolesti se iz godine u godinu poboljsava, to je istina, i sjajno je sto je to tako. Poboljsava se zato sto iz godine u godinu novi, bolji lekovi ulaze u upotrebu. :)

I na kraju, ne, ne idem na preglede. Mozda odem na jedan kada se napuni jubilarnih 5 godina, ne znam. Na pregledu bi mi opet merili broj krvnih zrnaca (koji, priznajem, mozda i jeste vazan) i takodje tzv. "viral load" koji je jedna najobicnija budalastina...
To sto ne ides na preglede je tvoj izbor, a to sto ono u sta se ne razumes nazivas budalastinom je i tvoj problem.
Korisnikov avatar
By vihalc
eh da moguce da je hiv + rezultat posledica podzemnih voda koje proticu ispod mesta na kome ti je krevet
Obavezno pozovi bioenergeticara da ti proveri zracenja u spavacoj sobi .... nikad se ne zna .....
Jos par stvari:

1. sto se tice saveta o cajevima, svetih Petki itd. .... to sve podrazumeva da HIV izaziva SIDU i da treba traziti neke alternativne metode ukoliko HAART ne funkcionise. Medjutim, stav disidenata je skroz drugaciji: "hiv" NE izaziva "$idu". Stoga su sve te predlozene alternative suvisne. Sto se tice "oportunistickih bolesti" (koje se smatraju "oportunisticke" samo ukoliko je neko "pozitivan". Ukoliko je "negativan", te bolesti se lece kao sto se obicno i lece), naravno da treba uzimati odgovarajuce lekove, ukoliko se zadesi da od njih obolite (pa bili vi "pozitivni" ili "negativni").

2. sto se tice podzemnih (i drugih) voda, pa vec poodavno se zna da je njihov uticaj kljucan. Dokaz:

- da bi dobili "pozitivan" rezultat u Australiji, potrebno je da vam detektuju: jedan ili vise proteina (od 3 proteina) iz ENV grupe i bilo koja tri (od 7) iz POL i GAG grupa zajedno - sve ukupno, potrebno je detektovati barem 4 razlicita proteina.

- u Africi, za razliku, uslov je: bilo koja 2 (od 3) iz ENV grupe, dok detekcija proteina iz POL i GAG grupa nije neophodna.

- uslovi u UK i USA su opet drugaciji

pogledaj:

http://groups.msn.com/aidsmythexposed/s ... PhotoID=50

Dakle, jednostavno sedi u avion i odputuj iz Afrike u Australiju i tvoj "pozitivan" status ce se najverovatnije promeniti u "negativan". Indijski okean je jedna vvveeeelika bara !

I na kraju, kako i ELISA i Western Blot testovi rade na principu reakcije proteina iz testa sa antitelima iz organizma, cak i ako usvojimo zvanicnu teoriju kao tacnu uvek postoji sansa unakrsne reakcije sa antitelima koja nisu specificna za HIV. "Pozitivan" rezultat u tom slucaju znaci samo da imate viska antitela - da mozda patite od neke druge bolesti, a ne HIV infekcije.
Korisnikov avatar
By vihalc
Originally posted by Ulix

Ne mogu da citam tvoje linkove, ono s pocetka teme je bilo sasvim dovoljno. Bez obzira na to, evo napisacu ti kako je AZT otkriven: jos sezdesetih, i originalno je trebao da bude koriscen kao citostatik, ali nikada nije usao u upotrebu jer naprosto nije delovao. Dalje - AZT nije napusten, ali se ne koristi sam vec u sklopu HAART terapije. Raspitaj se malo kod cika doktora.

AZT ne pravi "haos" u organizmu, vec izaziva mucninu ili anemiju posle duzeg koriscenja. U najgorem slucaju (i to je jako retko) dovodi do insuficijencije hematopoeze, ali to je, usput budi receno, i nezeljeni efekat nekih lekova protiv bolova koji su u upotrebi daleko cesce. Bilo bi lepo da postoje lekovi bez nezeljenih efekata, ali nazalost tako nesto je skoro pa nemoguce napraviti.
Naravno da se AZT jod uvek koristi u kombo-terapijama. Na srecu, doze su i po 10 puta manje nego ranije, pa pacijenti imaju vece sanse da prezive trovanje. I kako se danas pocinje sa terapijama i u slucajevima da nema nikakvih klinickih simptoma (dovoljno je da vam broj zrnaca opadne na 200, ili sto je neko naveo na 300, a cesto i ranije), naravno da ce te osobe koje su upocetku zdrave duze prezivljavati na "lekovima" (koji su danas manje toksicni). Nego, objasni ti meni kako to da su mnogi jos uvek zivi i posle 15 ili 20 godina, iako ne uzimaju te cudotvorne "life-saving" lekove (kako one stare tako ove nove) ?

AZT je dizajniran da prekida DNK lance. Koliko znam, HIV kao retrovirus poseduje RNK ? Mislim da AZT deluje tako sto prekida DNK lanac (zarazene) celije. Problem je sto takodje napada bilo koje druge DNK lance u organizmu. Meni to lici na haos. Ispravi me ako gresim.
To sto ne ides na preglede je tvoj izbor, a to sto ono u sta se ne razumes nazivas budalastinom je i tvoj problem.
Ocigledno jos uvek nisi procitao rad naveden u predhodnoj poruci:

Benigno Rodriguez, et al., Predictive Value of Plasma HIV RNA Level on Rate of CD4 T-Cell Decline in Untreated HIV Infection, JAMA, September 27, p1498-1506(2006)

Takodje preporucujem:

DISSENTING ON AIDS
THE CASE AGAINST THE HIV-CAUSES-AIDS HYPOTHESIS

By Kary B. Mullis (dobitnik Nobelove nagrade za PCR), Phillip E. Johnson & Charles A. Thomas Jr.

http://www.virusmyth.com/aids/hiv/kmsdtrib.htm

FALSE POSITIVE VIRAL LOADS
What Are We Measuring?

By Matt Irwin

http://www.virusmyth.com/aids/hiv/miloads.htm

VIRAL LOAD AND THE PCR
Why they can't be used to prove HIV infection

By Christine Johnson

http://www.virusmyth.com/aids/hiv/chjtests5.htm

Viral Load (PCR; Polymerase Chain Reaction)

http://www.aras.ab.ca/test-pcr.html

Dobro. Za sada stvarno dosta. Sve sto ja ovde pisem mozete naci u mojim linkovima - i vise od toga. Pa ko nije lenj, neka cita. Cak i ako ostanete pri zvanicnoj teoriji, da se barem informisete o disidentskim stavovima. Cujemo se u decembru.

P.S. Dodatak: takodje je zanimljiv Serge Lang (1927 - 2005). Bio je jedan od vodecih svetskih matematicara i clan "Nicolas Bourbaki" grupe (matematicari znaju o cemu se radi). Njegovo stanoviste je takodje disidentsko. U svojoj knjizi "Izazovi" ("Challenges") pokazuje kako zvanicna istrazivanja u polju $ide ne prate naucni metod.

http://www.dipmat.unipg.it/~mamone/sci- ... _dc_ad.PDF

http://en.wikipedia.org/wiki/Serge_lang

http://www.reviewingaids.org/awiki/index.php/Serge_Lang

http://www.duesberg.com/viewpoints/gall ... ntent.html

http://www.duesberg.com/viewpoints/hivcase-content.html

http://www.duesberg.com/viewpoints/case2.html

http://www.dipmat.unipg.it/~mamone/sci- ... /la-li.pdf

i njegova knjiga na Amazonu:

http://www.amazon.com/Challenges-Serge- ... 096&sr=8-1
By Ulix
Naravno da se AZT jod uvek koristi u kombo-terapijama.
Nista tu nema "naravno". Rekao si da se vise ne koristi, sad kazes da se koristi. Odluci se. Ili jos bolje: pitaj nekog ko zna.
Na srecu, doze su i po 10 puta manje nego ranije, pa pacijenti imaju vece sanse da prezive trovanje. I kako se danas pocinje sa terapijama i u slucajevima da nema nikakvih klinickih simptoma (dovoljno je da vam broj zrnaca opadne na 200, ili sto je neko naveo na 300, a cesto i ranije), naravno da ce te osobe koje su upocetku zdrave duze prezivljavati na "lekovima" (koji su danas manje toksicni). Nego, objasni ti meni kako to da su mnogi jos uvek zivi i posle 15 ili 20 godina, iako ne uzimaju te cudotvorne "life-saving" lekove (kako one stare tako ove nove) ?
Doze su manje jer se istovremeno primenjuje veliki broj lekova, bas iz razloga da se redukuju nezeljeni efekti, spreci razvoj rezistencije na terapiju, a poboljsa kompletan ucinak.

Danas se pocinje sa terapijiama kada broj CD4+ limfocita opadne ispod 400 ili 350, jer terapija omogucava "podizanje" imuniteta i samim tim SPRECAVA pojavu simptoma bolesti. Bolje spreciti nego leciti je logika kojom ce se voditi svako kome je stalo do pacijenta.

Pitao si za progresiju bolesti i ona je sasvim individualna stvar. Brojke kojima se barata su prosek - ima pacijenata koji su od momenta infekcije do AIDS-a dosli za nepune dve godine, dok takodje postoje ljudi koji su po desetak godina HIV+, bez znakova AIDS-a. To je koliko stvar genetske konstitucije, toliko i trenutnog stanja imunskog sistema u momentu infekcije, pa i eventualnog komorbiditeta, osobina samog soja HIV-a i daleko je od toga da je tako prosto kao sto ti mislis.

Jedno je, doduse, sigurno: bez terapije SIDA je sasvim izvesna, samo je pitanje vremena.
AZT je dizajniran da prekida DNK lance. Koliko znam, HIV kao retrovirus poseduje RNK ? Mislim da AZT deluje tako sto prekida DNK lanac (zarazene) celije. Problem je sto takodje napada bilo koje druge DNK lance u organizmu. Meni to lici na haos. Ispravi me ako gresim.
AZT (tj. azidotimidin) spada u grupu nukleozidnih inhibitora reverzne transkpritaze. RT (reverzna transpriptaza) je enzim koji virusnu RNK prevodi u DNK, koja se kasnije integrise u celijski genom. AZT deluje tako sto sprecava sintezu virusne DNK. Dakle, nisi dobro shvatio mehanizam dejstva, nema tu nikakvog ubijanja celije domacina niti haosa.

Za nekog ko toboze shvata da je celokupna medicina jedna prevara, malo zaista razumes i o necemu sto je prakticno srednjoskolsko gradivo, a da ne govorimo o necemu ozbiljnijem.

Ja bih rekao da bi ti bilo bolje da popricas sa nekim psihologom ili psihijatrom, mozda ti pomognu da prihvatis sta ti se zaista dogadja, jer imam utisak da je za tebe cela ova prica o disidenciji zapravo hvatanje za slamku. Nada, naravno, poslednja umire.
By Ulix
ke" samo ukoliko je neko "pozitivan". Ukoliko je "negativan", te bolesti se lece kao sto se obicno i lece), naravno da treba uzimati odgovarajuce lekove, ukoliko se zadesi da od njih obolite (pa bili vi "pozitivni" ili "negativni").
:lol: :roflmao:

U pravu si. Evo primer: Toxoplasma gondii

Ako nemas AIDS ona ce u najboljem slucaju izazvati proliv, a mozda cak ni to.

Ako imas AIDS, napravice ti multiple apscese mozga.

Skroooooz ista stvar. Najobicnija infekcija, brate mili. :zacepi:

(A i ovaj drugi deo posta, kako mali Perica shvata serologiju, takodje je fascinantan.)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
U jedno sam siguran a to je da su svi lekovi toksichniji i prave vishe shtete nego koristi. Obichan panadol extra moze da izazove nekrozu tkiva i sepsu... :shtap:

Gde ima dima ima i vatre (narod kaze, a ja mu verujem) tako da kontam da ima tachnih podataka na ovoj temi.
Korisnikov avatar
By vihalc
Naravno da se AZT jod uvek koristi u kombo-terapijama.
Nista tu nema "naravno". Rekao si da se vise ne koristi, sad kazes da se koristi. Odluci se. Ili jos bolje: pitaj nekog ko zna.

Doze su manje jer se istovremeno primenjuje veliki broj lekova, bas iz razloga da se redukuju nezeljeni efekti, spreci razvoj rezistencije na terapiju, a poboljsa kompletan ucinak.

Danas se pocinje sa terapijiama kada broj CD4+ limfocita opadne ispod 400 ili 350, jer terapija omogucava "podizanje" imuniteta i samim tim SPRECAVA pojavu simptoma bolesti. Bolje spreciti nego leciti je logika kojom ce se voditi svako kome je stalo do pacijenta.

Pitao si za progresiju bolesti i ona je sasvim individualna stvar. Brojke kojima se barata su prosek - ima pacijenata koji su od momenta infekcije do AIDS-a dosli za nepune dve godine, dok takodje postoje ljudi koji su po desetak godina HIV+, bez znakova AIDS-a. To je koliko stvar genetske konstitucije, toliko i trenutnog stanja imunskog sistema u momentu infekcije, pa i eventualnog komorbiditeta, osobina samog soja HIV-a i daleko je od toga da je tako prosto kao sto ti mislis.

Jedno je, doduse, sigurno: bez terapije SIDA je sasvim izvesna, samo je pitanje vremena.

AZT (tj. azidotimidin) spada u grupu nukleozidnih inhibitora reverzne transkpritaze. RT (reverzna transpriptaza) je enzim koji virusnu RNK prevodi u DNK, koja se kasnije integrise u celijski genom. AZT deluje tako sto sprecava sintezu virusne DNK. Dakle, nisi dobro shvatio mehanizam dejstva, nema tu nikakvog ubijanja celije domacina niti haosa.
1. AZT monoterapija se vise ne koristi na zapadu. Doze AZT-a u kombo terapijama su drasticno smanjene, a ponekad se uoste ni ne uzima. Ne razumem, ti sada kao hoces da pokazes kako je zvanicna teorija tacna tako sto si se zakacio na moj predhodni komentar ? Nemam sta ja tu da se odlucujem ili da pitam: odes na google i lepo uporedis doze AZT-a danas i pre 20 godina.

2. Sto se tice kombinacija koje "redukuju" nezeljene efekte, mislim da slika govori vise od 1000 reci. Evo vam linkovi sa slikama posledica trovanja novijim "lekom" Nevirapinom :

http://www.aids-images.ch/index.php?wha ... =1696&g=56

http://aidsmyth.addr.com/viramune.htm

http://www.fromthewilderness.com/free/w ... heff.shtml

i par bez slika:

http://www.scienceguardian.com/blog/2007/08/
http://www.virusmyth.com/aids/index/nevirapine.htm

3. Sto se tice "bolje spreciti nego leciti" to se u aid$ zoni kaze "hit hard, hit early". Strategija koju je pre oko 10 godina promovisao David Ho i koja se pokazala potpuno pogresna. Cak sta vise, ne samo da su disidenti kritikovali njegov matematicki model, nego su ga odbacili i naucnici iz zvanicnog aid$ tabora.

Disidentski link:

http://www.virusmyth.com/aids/hiv/cffiction.htm

4. sto se "podizanja" imuniteta tice, kako objasnjavas tzv. "Immune restitution disease" (bolest obnovljenog imunog sistema) ? HAART terapija "podigne imunitet", svi parametri se lepo usklade a pacijent umre. Sto bi mi rekli: operacija uspela, pacijent umro.

Disidentski link:

http://aras.ab.ca/haart-IRD.html

5. ukoliko je razvoj bolesti individualna stvar, i ako zavisi od genetike, zar nije bolje prvo sacekati i videti sta se desava sa pacijentom, nego ga odmah nakljukati lekovima ? Ja, priznajem, zaista nisam znao da se danas prepisuju lekovi ako broj zrnaca opadne ispod 400 ili 350. Oduvek sam mislio da je granica 200. To pomeranje granice je sa moje tacke gledista stvarno strasno. Koliko osoba bez ikakvih simptoma ce se preko noci ubeleziti kao "slucajevi side" ? Ako pomere granicu za jos samo 200, ja sa mojih 550 zrnaca bi se lako nasao na listi obolelih, bez obzira da li trcim maraton ili ne (ok, ja samo 5 do 10 km :-) ).

6. Kazes: "bez terapije SIDA je sasvim izvesna, samo je pitanje vremena." Ja te pitam, a koliko to vremena ? Pre 20 godina su nam davali samo godinu ili dve. Danas tvrde 10, 15, a mozda i nikad ("zavisi od genetike" ?). A sutra ?

7. Sto se tice AZT-a, hvala na objasnjenju. Eto, i ja nesto novo da naucim. Ne bio lenj, uzput sam procitao uputstvo za Retrovir, gde kaze:

CLINICAL PHARMACOLOGY

Zidovudine is an inhibitor of the in vitro replication of some retroviruses including HIV. This drug is a thymidine analogue in which the 3'-hydroxy (-OH) group is replaced by an azido (-N3) group. Cellular thymidine kinase converts zidovudine into zidovudine monophosphate. The monophosphate is further converted into the diphosphate by cellular thymidylate kinase and to the triphosphate derivative by other cellular enzymes. Zidovudine triphosphate interferes with the HIV viral RNA dependent DNA polymerase (reverse transcriptase) and thus, inhibits viral replication. Zidovudine triphosphate also inhibits cellular alpha-DNA polymerase, but at concentrations 100-fold higher than those required to inhibit reverse transcriptase. In vitro, zidovudine triphosphate has been shown to be incorporated into growing chains of DNA by viral reverse transcriptase. When incorporation by the viral enzyme occurs, the DNA chain is terminated. Studies in cell culture suggest that zidovudine incorporation by cellular alpha-DNA polymerase may occur, but only to a very small extent and not in all test systems. Cellular y-DNA polymerase shows some sensitivity to inhibition by the zidovudine triphosphate with 50% inhibitory concentration (IC50) values 400 to 900 times greater than that for HIV reverse transcriptase.

Dakle, iako moze da se ugradi u DNK lanac, vidim da to nije glavni nacin delovanja. Problem je sto njegov uticaj na enzim reverse transcriptase ipak napravi haos u celiji i narocito utice na mitohondrije:

“Despite many unresolved physiopathological questions, there are coherent experimental and clinical arguments for the existence of mitochondrial toxicity following perinatal exposure to zidovudine [AZT], alone or in combination with lamivudine [3TC]. This effect may be transitory or persistent. Although, the clinical significance of the various biological and/or histopathological mitochondrial anomalies found at birth in NA-exposed animals or children has not been formally established, the high incidence of mitochondrial neurological diseases observed in the French cohort has not been contradicted to date in other cohorts.”

Blanche S et al. Mitochondrial dysfunction following perinatal exposure to nucleoside analogues. AIDS. 2006 Aug 22;20(13):1685-1690.

Sve u svemu, ja i dalje tvrdim da AZT ubija celije i pravi haos.

Linkovi:

Retrovir uputstvo: http://www.virusmyth.com/aids/hiv/pdr-azt.htm

Citati iz radova o uticaju AZT-a:

a) AZT i mitohondrija: http://www.aras.ab.ca/azt-mitochondria.html
b) AZT, krv i kostana srz: http://www.aras.ab.ca/azt-blood.html
c) AZT i misicni poremecaji: http://www.aras.ab.ca/azt-muscle.html
d) AZT i rak: http://www.aras.ab.ca/azt-cancer.html
e) AZT i ostalo: http://www.aras.ab.ca/azt.html

8. I na kraju, nebih lenj pa posetih i Wikipediju. Evo sta tamo pisu o AZT-u:

"
In February 1985, Samuel Broder, Hiroaki Mitsuya, and Robert Yarchoan, three scientists in the National Cancer Institute (NCI), collaborating with Janet Rideout and several other scientists at Burroughs Wellcome (now GlaxoSmithKline), started working on it as an AIDS drug. After showing that this drug was an effective agent against HIV in vitro, the team conducted the initial clinical trial that provided evidence that it could increase CD4 counts in AIDS patients.

A placebo-controlled randomized trial of AZT was subsequently conducted by Burroughs-Wellcome, in which it was shown that AZT could prolong the life of patients with AIDS. Burroughs Wellcome Co. filed for a patent on AZT in 1985. The Food and Drug Administration (FDA) approved the drug (via the then-new FDA accelerated approval system) for use against HIV, AIDS, and AIDS Related Complex (ARC, a now-defunct medical term for pre-AIDS illness) on March 20, 1987, and then as a preventive treatment in 1990. It was initially administered in much higher dosages than today, typically 400 mg every four hours (even at night). However, the unavailability at that time of alternatives to treat AIDS affected the risk/benefit ratio, with the certain toxicity of HIV infection outweighing the risk of drug toxicity. One of AZT's side effects includes anemia, a common complaint in early trials.
"

Sta meni oicno ovde jako cudno zvuci:

- Dr. Robert Gallo i USA sekretar zdravlja Margaret Heckler su objavili da je HIV moguci uzrok side na cuvenoj konferenciji za stampu 1984 godine !
- Burroughs Wellcome Co. je prijavio patent za AZT 1985 godine ! (nakon samo godinu dana od otkrica hiv-a)
- The Food and Drug Administration (FDA) je odobrio AZT 1987 godine ! (nakon samo tri godine)

Pitam se ja: kako je kompanija Burroughs Wellcome Co. uspela za samo GODINU DANA da utvrdi da AZT produzava zivot aid$ pacijenata ? (A placebo-controlled randomized trial of AZT was subsequently conducted by Burroughs-Wellcome, in which it was shown that AZT could prolong the life of patients with AIDS.) ???
Ja sam "pozitivan" preko tri godine i NISTA, AMA BAS NISTA mi se ne desava ! Da li mogu ja na slican nacin da patentiram kiselu vodu ?

OK. Sada stvarno dosta za ovaj put. Ako imate jos pitanja ili prigovora, citajte clanke na internetu. Dao sam vam toliko linkova, a mozete malo i vi sami nesto novo da pronadjete.
By Ulix

1. AZT monoterapija se vise ne koristi na zapadu. Doze AZT-a u kombo terapijama su drasticno smanjene, a ponekad se uoste ni ne uzima. Ne razumem, ti sada kao hoces da pokazes kako je zvanicna teorija tacna tako sto si se zakacio na moj predhodni komentar ? Nemam sta ja tu da se odlucujem ili da pitam: odes na google i lepo uporedis doze AZT-a danas i pre 20 godina.
Nedosledan si. Prvo tvrdis da je AZT otrovan i da se vise ne koristi, onda tvrdis da se koristi u okrviru HAART terapije (nakon sto sam ti to rekao). Zakacio sam se za tvoj komentar jer izgleda da pises napamet. A da smo ustanovili ne razumes kako delujes AZT, mislim da jesmo.
4. sto se "podizanja" imuniteta tice, kako objasnjavas tzv. "Immune restitution disease" (bolest obnovljenog imunog sistema) ? HAART terapija "podigne imunitet", svi parametri se lepo usklade a pacijent umre. Sto bi mi rekli: operacija uspela, pacijent umro.
Bolest imunske rekonstitucije ti moze objasniti svaki student druge godine medicine. Kada HAART "popravi" imunski sistem, on pocinje da radi kako treba, tj. krece da obavlja svoju funkciju i "oktriva" infekcije koje su mu do tada bile nevidljive, zapocinje adekvatan odgovor i simptomi bolesti se pojavljuju. To se dosta cesto dogadja sa, recimo, TBC-om, jer je kod tuberkuloze imunska reakcija u sustini patogeneze bolesti. Mozda to zvuci paradoksalno, ali bolest imunske rekonstitucije je pozitivan znak.
5. ukoliko je razvoj bolesti individualna stvar, i ako zavisi od genetike, zar nije bolje prvo sacekati i videti sta se desava sa pacijentom, nego ga odmah nakljukati lekovima ? Ja, priznajem, zaista nisam znao da se danas prepisuju lekovi ako broj zrnaca opadne ispod 400 ili 350. Oduvek sam mislio da je granica 200. To pomeranje granice je sa moje tacke gledista stvarno strasno. Koliko osoba bez ikakvih simptoma ce se preko noci ubeleziti kao "slucajevi side" ? Ako pomere granicu za jos samo 200, ja sa mojih 550 zrnaca bi se lako nasao na listi obolelih, bez obzira da li trcim maraton ili ne (ok, ja samo 5 do 10 km :-) ).
Ako primas terapiju, to ne mora obavezno da znaci da imas AIDS!

Nije bolje sacekati pojavu simptoma AIDS-a iz jednog prostog razloga: prvi simptomi mogu biti fatalni. Ne mora AIDS uvek da se manifestuje "benignim" znacima poput oralne kandidijaze ili dugotrajnog herpesa. Prvi znak AIDS-a je vrlo cesto PCP (pneumocistis pneumonija) koja moze biti fatalna. Ili vec pomenuta Toxoplasma, koja takodje moze biti fatalna. Ili diseminovana TBC, koja takodje moze biti fatalna. Ili sistemska kandidijaza ili citomegalovirusni retinitis od kog mozes oslepeti trajno. To je jedan razlog, a drugi je sledeci: ako terapiju zapocnes prekasno u vec uznapredovalom stadijumu bolesti, ni terapija ti ne moze pomoci i onda bye bye baby.

A ukoliko pacijent pocne sa terapijom onog trenutka kada lekar na osnovu broja CD4 prosudi da je to najbolje moze odloziti ili cak i spreciti pojavu AIDS-a (bar na neko vreme).
6. Kazes: "bez terapije SIDA je sasvim izvesna, samo je pitanje vremena." Ja te pitam, a koliko to vremena ? Pre 20 godina su nam davali samo godinu ili dve. Danas tvrde 10, 15, a mozda i nikad ("zavisi od genetike" ?). A sutra ?
Uvek mozes da sacekas pa vidis... i umres.
A mnogo je lakse i profitabilnije od toga da odlazis kod lekara s vremena na vreme i kontrolises svoje zdravlje. Ne zato sto je nekome stalo, vec zato sto bi tebi trebalo da je stalo.
7. Sto se tice AZT-a, hvala na objasnjenju. Eto, i ja nesto novo da naucim.
Ali bas u tome i jeste stvar: imas mnogo toga da naucis. Sve ovo sto sam ti gore napisao nije neka suvoparna i komplikovana nauka, ovo su cinjenice koje zna svaki student medicine, i koje bi - manje vise - trebao da zna i svako ko je HIV+. Ti konstantno izvodis pogresne zakljucke jer nemas nikakvo sistematicno znanje o mikrobiologiji, farmakologiji ili biohemiji. Ti fragmenti koje nalazis da potkrepis svoje stavove naprosto ne piju vodu ako razgovaras sa nekim ko se iole razume u tematiku.
Problem je sto njegov uticaj na enzim reverse transcriptase ipak napravi haos u celiji i narocito utice na mitohondrije:

“Despite many unresolved physiopathological questions, there are coherent experimental and clinical arguments for the existence of mitochondrial toxicity following perinatal exposure to zidovudine [AZT], alone or in combination with lamivudine [3TC]. This effect may be transitory or persistent. Although, the clinical significance of the various biological and/or histopathological mitochondrial anomalies found at birth in NA-exposed animals or children has not been formally established, the high incidence of mitochondrial neurological diseases observed in the French cohort has not been contradicted to date in other cohorts.”
Ovo sto sam boldovao je rec koju si preskocio. Ako ne znas sta znaci, bilo bi lepo da potrazis u recniku: perinatalno, znaci, bukvalno, u periodu oko rodjenja, pa se ta mitohondrijalna toksicnost ne moze odnositi na tebe, vec eventualno na dete rodjenu sa HIV-om ili majku koja je na terapiji tokom trudnoce. Sto ima svoja objasnjenja i nacine da se izbegne.

Pitam se ja: kako je kompanija Burroughs Wellcome Co. uspela za samo GODINU DANA da utvrdi da AZT produzava zivot aid$ pacijenata ? (A placebo-controlled randomized trial of AZT was subsequently conducted by Burroughs-Wellcome, in which it was shown that AZT could prolong the life of patients with AIDS.) ???
Zaista ne znam da ti odgovorim na to pitanje, a odgovor mi se i ne cini odvec bitnim. Cinjenica je sledeca: da je AZT toliko toksican kao sto pricas, do sada bi sto puta bio povucen sa trzista, jer lekova za AIDS danas ima prakticno milion.
Ja sam "pozitivan" preko tri godine i NISTA, AMA BAS NISTA mi se ne desava ! Da li mogu ja na slican nacin da patentiram kiselu vodu ?
Drago mi je da ti se za sada nista ne desava, ali uz svo duzno postovanje prema tvojoj pausalnoj oceni, ti to ne mozes znati sigurno. Tvoj imunitet mozda funkcionise zadovoljavajuce, ali svakako ne funkcionise savrseno, docim si inficiran HIV-om. I njegova ce funkcija opadati s godinama ili mesecima ili nedeljama. I u jednom trenutku ces morati nesto da ucinis povodom toga.
Korisnikov avatar
By vihalc
Vidim da si se zakacio. No vazno je da smo se obojica slozili da je AZT toksican i da se vise ne koristi u dozama iz osamdesetih, koje su bile i do 1600 mg dnevno. Sto se tice trzista, ja se stvarno pitam zasto jos nije potpuno povucen, jer i vi tvrdite da je toksican. Ne znam sta jos nedostaje da se prizna da taj "lek" ne funkcionise. No, ipak je to trziste.

Sto se tice procedure u Burroughs Wellcome Co. , mislim da je itekako bitno da se vidi kako su oni 1985 za samo GODINU DANA utvrdili da visoke doze AZT-a "produzavaju" zivot, kada danas i vi tvrdite da su te doze toksicne.

Sto se tice mitohondrija, cudi me da prihvatas da je AZT toksican za bebe (sto vas ne sprecava da i dalje kljukate trudnice u Africi tim otrovom), a potpuno zanemarujes uticaj na odrasle osobe. Pa dao sam ti link:

AZT and Mitochondria: http://www.aras.ab.ca/azt-mitochondria.html

Ako ti rec "perinatal" predstavlja problem, a ti nastavi sa citanjem sledecih 19 navoda na toj stranici, a posle prouci uticaj AZT-a na kostanu srz, misice, itd.

AZT: Unsafe at any Dose?: http://www.aras.ab.ca/azt.html

Sto se tice tvog komentara: "Uvek mozes da sacekas pa vidis... i umres. ", ja sam se odlucio da sacekam jer sam tokom ovih godina nakon mnogih razgovora na forumima i chatovima uvideo da oni koji sacekaju mnogo bolje prolaze (bez obzira da li su disidenti ili samo zato sto su im njihovi lekari preporucili da ne zure) i jos uvek ne umiru.

Za kraj, da preporucim par knjiga:

Positively False: Exposing the Myths Around HIV and AIDS (Hardcover)
by Joan Shenton (Author)

http://www.amazon.com/Positively-False- ... 13&sr=8-18

Science Sold Out: Does HIV Really Cause AIDS? (Paperback)
by Rebecca Culshaw (Author), Harvey Bialy (Foreword)

http://www.amazon.com/Science-Sold-Out- ... _b_title_2

OK, cujemo se u decembru.
By Ulix
Vidim da si se zakacio. No vazno je da smo se obojica slozili da je AZT toksican i da se vise ne koristi u dozama iz osamdesetih, koje su bile i do 1600 mg dnevno. Sto se tice trzista, ja se stvarno pitam zasto jos nije potpuno povucen, jer i vi tvrdite da je toksican. Ne znam sta jos nedostaje da se prizna da taj "lek" ne funkcionise. No, ipak je to trziste.
Kada upotrebis rec toksican zvuci kao da pijes arsenik. AZT ima nezeljenih efekata, kao sto ih ima i aspirin, ako cemo vec tako. Nije povucen jer DELUJE, AZT je dobar lek. Sve to sto ponavljas sa tim besmislenim linkovima sam ti vec objasnio, sustinski otkrivas toplu vodu. A objasnio sam ti jos nesto: ti ne razumes o cemu pricas i to nas onda sprecava da vodimo nekakvu polemiku.

Sto se mene tice, ova rasprava je zavrsena.
Korisnikov avatar
By Zibro
@ Vihalc

postoji nesto sto se zove paranoicni sumanuti sistem

u pitanju su osobe koje u svom iskrivljenom vidjenju realnosti imaju polaznu ideju koja je sumanuta i nepodlozna korekciji a ceo dalji sistem razmisljanja je poprilicno sistematizovan logican i smislen a izgradjen na terenu te prve patoloske ideje .

Poremecaj je nepodlozan korekciji slabo reaguje na antipsihotike i popravilu dovodi do raptusa besa pri konfrontaciji

npr mene zena vara je polazna ideja u koju je pacijent sasvim ubedjen , interpretacija svih daljih zivotnih dogadjaja odnosi se na tu ideju i tumaci u skladu sa njom

aha onaj poslovni sastanak od pre dve godine , pa naravno jos tada me je varala , juce je telefon zvonio tri puta i dok sam ja stigo da se javim mora da je to bio ljubavnik , evo ulepsava se oblaci novu haljinu , pa naravno sve je jasno , e eto sada se odjednom nije nasminkala , pa da pokusava da prikrije trag , juce je se dva puta vratila do prodavnice jer je zaboravila da kupi kafu , satro kafu .... bas sam i na internetu citao da zene u cetrdesetim godinama varaju muzeve ..... etc etc etc

mogla bi se napraviti prostra analogija da je :

tvoje pocetno ubedjenje je patolosko a ceo paranoicni sistem koji si izgradio i koji je prozet malo manje sistematozovanim paranoidnim idejama zavere velikih kompanija , igrama trzista i sl ga potkrepljuje
Korisnikov avatar
By Nbegi
u kontaktu sa profesionalcem malo sirih pogleda na pravosudje ovde bi se mogla izdejstvovati prinudna hospitalizacija na Psihijatriji

OVDE SI GA PRETERAO
By Ulix
@zibro: pazi da ti 2qt ne lupi opomenu, ja sam jednom dobio opomenu i na daleko i indirektno pominjanje sumanute psihoze. :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
@ Vihalc

postoji nesto sto se zove paranoicni sumanuti sistem

u pitanju su osobe koje u svom iskrivljenom vidjenju realnosti imaju polaznu ideju koja je sumanuta i nepodlozna korekciji a ceo dalji sistem razmisljanja je poprilicno sistematizovan logican i smislen a izgradjen na terenu te prve patoloske ideje .

Poremecaj je nepodlozan korekciji slabo reaguje na antipsihotike i popravilu dovodi do raptusa besa pri konfrontaciji

npr mene zena vara je polazna ideja u koju je pacijent sasvim ubedjen , interpretacija svih daljih zivotnih dogadjaja odnosi se na tu ideju i tumaci u skladu sa njom

aha onaj poslovni sastanak od pre dve godine , pa naravno jos tada me je varala , juce je telefon zvonio tri puta i dok sam ja stigo da se javim mora da je to bio ljubavnik , evo ulepsava se oblaci novu haljinu , pa naravno sve je jasno , e eto sada se odjednom nije nasminkala , pa da pokusava da prikrije trag , juce je se dva puta vratila do prodavnice jer je zaboravila da kupi kafu , satro kafu .... bas sam i na internetu citao da zene u cetrdesetim godinama varaju muzeve ..... etc etc etc

PROSTOM ANALOGIJOM

tvoje pocetno ubedjenje je patolosko a ceo paranoicni sistem koji si izgradio i koji je prozet malo manje sistematozovanim paranoidnim idejama zavere velikih kompanija , igrama trzista i sl ga potkrepljuje

sasvim sigurno nisis dovoljno kritican i uvidjavan u svoje oboljenje ali direktno ugrozavas sebe a potencijalno i druge
u kontaktu sa profesionalcem malo sirih pogleda na pravosudje ovde bi se mogla izdejstvovati prinudna hospitalizacija na Psihijatriji

Ako nisi u stanju polemisati bez vredjanja zashto se upushtash u rasprave?
By Ulix
To nije uvreda, vec dijagnoza.
Korisnikov avatar
By Kiborg
A što se ljudi toliko nervirate oko tog vihalca?

Praktično za svaku bolest među laicima postoje različita objašnjenja koja nemaju puno dodirnih tačaka sa realnošću. Čega se sve nisam naslušao do sada i kojekakvih teorija. A najlepše je kad kažu da su pročitali negde (obično VIVE, Politikini magazini i slični "stručni" časopisi, a sad je hit i internet, pogotovo u klasi koju zovem mlađi hipohondri) to i to i da se ne slažu sa tim i tim, pa kad još krenu da mi objašnjavaju patologiju, patofiziologiju ili tako nešto. U početku je bilo da pukneš od muke, sad je da pukneš od smeha :) Ja lepo objasnim ono što je moje i na kraju kažem: "Gospodine/Gospođo, moje je bilo da vam kažem kako stoje stvari sa medicinske strane, a na vama je da li ćete da me poslušate ili nećete". Naravno, iz mediko-legalnih razloga sve se lepo zapiše :)

Dakle, pustite vihalca, sam nosi odgovornost za posledice, nauka je svoje rekla, disidencija je odavno osporena, nije zaživela sem kod malobrojnih i ne naročito bitnih imena u nauci. Duesbergovo je vreme prošlo, za slučaj da se neko pozove na njega.

Mrzi me da se ponavljam, ja i vihalc smo imali dosta rasprava na početku ove teme, on vrti jednu te istu ploiču, jedne te iste linkove.
Korisnikov avatar
By Zibro
moj gore napisani post je surov i preuvelican svakako ali sa tecno odredjenim ciljem i bez zelje da se bilo ko uvredi

postoji nesto sto se zove "test realnosti"
osoba se ciljano na najgrublji moguci nacin konfrontira sa svojim "sistemom" i proverava se da li se argumentima od njega moze distancirati .

internet je bezlican a mrtva slova na papiru a moja interpretacija je samo ( koliko ispravan toloko i pogresan ) deo diskusije na temu i jedan od nacina da se ta mrtva slova shvate,
nema nista licno protiv korisnika i nema nikakve veze sa " pravim" vec iskljucivo "virtuelnim zivotom" korisnika

@Nbegi
iznenadio bi se za kakve sve sitnice i gluposti ljudi dobijaju meru obaveznog lecenja samo zato sto se nekom digo k da ih smesti pa posle godinama trunu na psihijatriji jer meru je mnogo lakse izreci nego ukinuti .

Sto se gore navedenog primera tice ljubomorni muz moze da se razvede ali moze i da isecka zenu na komade , bas kao sto i nas virtuelni korisnik moze da nastavi da odgovara na temu ili moze da npr digne neku apoteku u vazduh kako bi spapio neduzne ljude od toksicnog AZT
u toj varijanti svakako prethodno postojeci elementi pre bi ga doveli na psihijatriju nego u zatvor

,,,
e da ne budem i ja mazga izbriso sam nezgodne recenice
Korisnikov avatar
By Nbegi
Dijagnoze se postavljaju u ordinaciji, ne na forumu....
Korisnikov avatar
By Nbegi
moj gore napisani post je surov i preuvelican svakako ali sa tecno odredjenim ciljem i bez zelje da se bilo ko uvredi

postoji nesto sto se zove "test realnosti"
osoba se ciljano na najgrublji moguci nacin konfrontira sa svojim "sistemom" i proverava se da li se argumentima od njega moze distancirati .

internet je bezlican a mrtva slova na papiru a moja interpretacija je samo ( koliko ispravan toloko i pogresan ) deo diskusije na temu i jedan od nacina da se ta mrtva slova shvate,
nema nista licno protiv korisnika i nema nikakve veze sa " pravim" vec iskljucivo "virtuelnim zivotom" korisnika

@Nbegi
iznenadio bi se za kakve sve sitnice i gluposti ljudi dobijaju meru obaveznog lecenja samo zato sto se nekom digo k da ih smesti pa posle godinama trunu na psihijatriji jer meru je mnogo lakse izreci nego ukinuti .

Sto se gore navedenog primera tice ljubomorni muz moze da se razvede ali moze i da isecka zenu na komade , bas kao sto i nas virtuelni korisnik moze da nastavi da odgovara na temu ili moze da npr digne neku apoteku u vazduh kako bi spapio neduzne ljude od toksicnog AZT
u toj varijanti svakako prethodno postojeci elementi pre bi ga doveli na psihijatriju nego u zatvor

,,,
e da ne budem i ja mazga izbriso sam nezgodne recenice
Ovo je sada lepo objašnjeno :mazi:
By Ulix
Originally posted by Nbegi
Onda to nazovi radnom dijagnozom, ako hoces. Ali mentalna bolest nije uvreda.
By Çâðê_DUP
:up:
Korisnikov avatar
By Nbegi

Nazvaću to RADNOM dijagnozom, kada budeš RADIO na ovom forumu, pod punim imenom i prezimenom, titulom i zvanjem, istaknutim radnim vremenom, kao i brojem licence od Ministarstva zdravlja...

Do tada je to samo manipulisanje svojim znanjem, stavljanje u kalupe na osnovu nepotpunih input informacija, etiketiranje, vređanje i ZLOupotreba svoje profesije ili hobija...

Hvala na pozornosti

Et cock! :D
Korisnikov avatar
By vihalc
Nbegi,

hvala na podrsci sto se tice nacina raspravljanja na forumu. To za mene nije nista novo, a ni za ostale disidente sirom sveta.

Kao sto rekoh, cujemo se u decembru. Mislim da je moje povremeno javljanje u vecim vremenskim razmacima jedini nacin da se pokaze ko je u pravu a ko nije. Do tada zelim mnogo srece svima koji AZT gutaju kao da se radi o aspirinu !
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica

Nazvaću to RADNOM dijagnozom, kada budeš RADIO na ovom forumu, pod punim imenom i prezimenom, titulom i zvanjem, istaknutim radnim vremenom, kao i brojem licence od Ministarstva zdravlja...

Do tada je to samo manipulisanje svojim znanjem, stavljanje u kalupe na osnovu nepotpunih input informacija, etiketiranje, vređanje i ZLOupotreba svoje profesije ili hobija...

Hvala na pozornosti

Et cock! :D
Ulix nije dao dijagnozu sa kojom mozes da odes po recept i podignes lijekove. Stoga, shodno pravilu slobode govora, ima pravo da zakljuci da neko ima mentalnih problema. nedostatak realne validnosti njegove dijagnoze je ujedno i pokrice za njegovu mogucu gresku.

takodje, slozio bih se da to nije uvreda.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!