Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

1. decembar - Medjunarodni dan borbe porotiv SIDE !

1. Upoznat sam sa nacinima prenosenja Side i pridrzavam se mera zastite ...
21
78%
2. Upoznat sam ali se ne pridrzavam...
4
15%
3. Ne znam bas sve nacine prenosenja, ali upraznjavam siguran sex !
1
4%
4. Nece mene...
Nema glasova
0%
6. Interesuje me to, ali retko gde imam priliku da o tome procitam, da se posavetujem...
Nema glasova
0%
7. Ne znam o cemu pricas, sta ste svi navalili o Sidi kao da je smak sveta ...
1
4%
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Yes, yes, hiv and etc....
uvek je kao demaklov mach, naravno zashtitu koristim uvek, stalno i tako...
planiram da idem da se testiram na istu bolest ovih dana....
poshta goca trzan testovi, well chuo sam da mogu da zajebu stvar:cowboy:
By Бреее!!!
hm..hm... da li smo bezbedni, ne volimo ove teske teme ili smo lenji da kliknemo i malo tastauru raubujemo !?! ;) :kiss: :friends:

il je tema bez veze ! :sluske:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By Moa
Tema nije bezveze skroz je tema na mestu,ali ljudi slabo postuju.Ja sam pre mesec dana pitala kako se kod lezbejki tokom odnosa moze prenesi HIV virus ali mi jos uvek niko nije odgovorio.Ali ja trazim direktan odgovor.Izvinite na vulgarnosti ali da li ja ljudi smem da lizem moju devojku ili je tako mogu dobiti AIDS.Pitam to jer sam sada u vezi sa devojkom koja je imala odnose sa muskarcima i bila seksualno aktivna.Dakle koja su mesta koja treba izbegavati prilikom odnosa dok se ne testiramo?
Korisnikov avatar
By Art DeCoCK
ja verujem da je AIDS isfabrikovana bolest proizisla iz neke laboratorije!
a sada je medju nama, oduzima zivote....
ne razumem zasto je vaznije otici na Mars nego li naci lek za sidu?...
By Бреее!!!
Originally posted by Art DeCoCK
ja verujem da je AIDS isfabrikovana bolest proizisla iz neke laboratorije!
a sada je medju nama, oduzima zivote....
ne razumem zasto je vaznije otici na Mars nego li naci lek za sidu?...
:up:

:zastava: :zastava: zastava:
Korisnikov avatar
By ciceron
Zato sto je odlazak na Mars u direktnoj funkciji tehnoloskog napretka ljudske civilizacije a sve u svrhu konacnog preseljenja ljudske rase izvan suncevog sistema (kada se jednom nase Sunce ugasi) i stoga je dugorocno gledano sto puta korisnije od izlecenja milion ljudskih jedinki obolelih od side. Surovo zvuci, ali za opstanak ljudske rase vaznije je osvajanje svemira nego borba protiv side.

[Izmenjeno 5-12-2004 ciceron]
Korisnikov avatar
By reveal
upoznata sam, naravno.. zahvaljujuci neiscrpnim srednjoskolskim predavanjima o HIV-u. no, kad sam pogledam... to je super. bar smo imali predavanja o tome.

razmisljam da odem da se testiram sledeci petak, posto jos ima neke fore, a propustila sam termine... :rentgen:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
:cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:
danas smo my love and i otishli po rezultate HIV DUO testa i lepo pishe
NEGATIVE :oskar:
obozavam tu grupu a tek.....joj...
znachi pao mi je kamenolom sa srca....
Korisnikov avatar
By Gothrose
Pomalo je tuzno u ovj zemlji sto se o hiv-u i AIDS-u govori skoro samo 1.decembra.Tada gledamo na televiziji masu nekih lekara,volontera i jednu jedinu osobu koja je prelomila led i na medijima,pre skoro 7 godina,rekla da je hiv pozitivna.
Moja najbolja drugarica je hiv+,nastavile smo druzenje kao i do tada.Nosilac je virusa vec 12godina i normalno zivi i radi.Nema straha od hiva,nije to bas toliko opasna bolest,postoje ljudi koji su pozitivni preko 20 godina...a razvitak hiva u aids nije ni u naznakama.Rak,leukemija,dijabetes su cak i neprijatnije bolesti za pojedinca.Hiv+ osobe sada,hvala Bogu,imaju lekove koji "umrtvljuju" virus i sprecavaju njegov progres.Zato se rade tzv CD4 testovi ne bi li se utvrdio koliki je odbrambeni mehanizam organizma protiv virusa.Ako je rezultat ispod 250 pocinje se sa terapijom(sve pise u podtopiku HIV-da ne ponavljam tudje i svoje reci).Takodje,radi se i test PCR koji meri kolicinu virusa u krvi i kod vecine pacijenata koji su na terapiji virus se ne detektuje u krvi.Znaci pozitivan test nije vredan tolike panike koliko se u ovoj zemlji misli,nije to presuda o smrtnoj kazni...
Drugarica mi je pricala kako cak i zdrastveni radnici(van infektivne klinike)imaju neki otpor prema hiv + pacijentima.Sad but true!Imali smo dobar primer u Uzicu kada je covek,lekar izveo svoje dete iz odeljenja misleci dase tu nalazi i hiv+ dete.Naravno da je i reakcija drugih roditelja bila katastrofalna-ako lekar stiti svoje dete zasto ne bi i oni.Frka,panika:uplasen: !Na kraju se ispostavilo da siroto deskriminizovano dete nije hiv + pa su svi sa smeskom na ustima vratili decu u razred.Kakva smo mi zemlja?!Ne znam samo kako bi to jadno dete,i daje hiv+ uticalo na ostale kad postoje tri nacina prenosenja hiva(valjda ih svi znaju?):sexualnim odnosom bez kondoma,razmenom pribora kod iv narkomana,sa majke na dete...Vise stete mogu "zdravi"daucine hiv+osobi,ako je inficiranoj imunitet mali.Nas grip moze da izazove mnogo ozbijnije posledice...
I manite se cetkica za zube,casa i komaraca-za dobijanje hiv-a najpotrebniji je direktan kontakt krvi sa krvlju i to je to.
Virus hiva van ljudskog organizma zivi samo 6 sekundi...pa gledajte.U tom smislu opasnijije virus hepatitisa C koji se prenosi na iste nacine ali je veoma izdrzljiv i otporan virus koji se npr. iglom moze preneti i posle nekog vremena...

ps.Dusice 4,imas odgovor na podtopiku hiv...

Take care!
:alexis:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
:kiss: za gothrose

Problem kod zdravstvarnih radnika je taj, shto vecina zaboravi da ne radi svoj posao samo zbog plate, i da pre svega treba u pacijentu videti CHOVEKA, koji pati.
Chini mis e da shto se tiche Side, da se zdravstveni radnici prepadnu, jer je sve to kod nas nekako NOVO, u smislu da nisu oguglali kao npr. na hepatitis C. Kako oguglali? Pa lepo, znaju da rade sa hepatitis C pozitivnim osobama i to je to, nema straha, jednostavno si tu, radish svoj posao. Da je ne daj boze vishe njih koji su oboleli od side, isiti sluchaj bi bio, kad tad bi se UNORMALILI.... :( Muka me uhvati kad vidim ponashanje prema pacijentu za koga se "pricha" da ima mozda sidu, pa to se rukavice troshe nemilice, maske se stavljaju, spaljuje se materijal...posteljina, ma uzas....
Korisnikov avatar
By weatherman
Originally posted by Moa
Ja sam pre mesec dana pitala kako se kod lezbejki tokom odnosa moze prenesi HIV virus ali mi jos uvek niko nije odgovorio.Ali ja trazim direktan odgovor.Izvinite na vulgarnosti ali da li ja ljudi smem da lizem moju devojku ili je tako mogu dobiti AIDS.Pitam to jer sam sada u vezi sa devojkom koja je imala odnose sa muskarcima i bila seksualno aktivna.
Pa evo ovako,po nekim mojim saznanjima u toku oralnog sexa,posto je koncentracija HIV-a u telesnim izlucevinama veoma jaka,preti opasnost ako npr.imas pokvareni zub,krvare ti desni ili vec imas neku ranicu u usnoj duplji,posto onda HIV virus direktno ulazi u krvotok...
By Çâðê_DUP
Znam sve. Prvo predavanje
o polno prenosivim bolestima mi
je odrzala mama sa 15 godina
(mama nije zdravstvena radnica.)
U skolama nam nijednom nisu odrzali
nikakvo predavanje; ali drago mi je sto vidim
da se sada stvari menjaju. Ako nista drugo, ne moze
se reci da se ne radi na obavestavanju
naroda o svemu vezanom za HIV, medjutim...
I pored obavestenosti, moj neki utisak je da
se zastita i dalje ne koristi... Ljudi valjda
misle "ma nece to meni da se desi"
Originally posted by Inner-Smile
Chini mis e da shto se tiche Side, da se zdravstveni radnici prepadnu, jer je sve to kod nas nekako NOVO, u smislu da nisu oguglali kao npr. na hepatitis C. Kako oguglali? Pa lepo, znaju da rade sa hepatitis C pozitivnim osobama i to je to, nema straha, jednostavno si tu, radish svoj posao. Da je ne daj boze vishe njih koji su oboleli od side, isiti sluchaj bi bio, kad tad bi se UNORMALILI....
:up:
Tuzno ali istinito.
By andjelak
ne slazem se da se o HIV/aids-u prica samo oko 1. decembra...
to mozete gledati i sa druge strane nasem narodu i medijima uvek
treba neki povod, a u ovom slucaju im je 1. decembar idealan da se svi sete sta su sve to radili tokom godine...
ja znam za jos brdo stvari koje se rade tokom cele godine...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
uradi analizu medija ovih dana i uporedi sa godišnjom analizom. mislim da za celu godinu ne bude toliko članaka o PLWHA koliko ih bude od 29. novembra do 3. decembra. grozota!
Korisnikov avatar
By andjela
Slika
According to UNAIDS estimates, there are now 39.5 million people living with HIV, including 2.3 million children, and during 2006 some 4.3 million people became newly infected with the virus. Around half of all people who become infected with HIV do so before they are 25 and are killed by AIDS before they are 35.

Around 95% of people with HIV/AIDS live in developing nations. But HIV today is a threat to men, women and children on all continents around the world.

Started in 1988, World AIDS Day is not just about raising money, but also about increasing awareness, fighting prejudice and improving education. World AIDS Day is important in reminding people that HIV has not gone away, and that there are many things still to be done.
Slika
Korisnikov avatar
By M M and I
Slika

Casne sestre (opatice) u kineskoj provinciji Liaoning nose simbol brobre protiv aids-a.
Korisnikov avatar
By Allkey
Јел још неко приметио да ове године тај дан нешто није био спектакуларан као обично?
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Originally posted by Allkey
Јел још неко приметио да ове године тај дан нешто није био спектакуларан као обично?
Upravo sam to hteo da kazem....uopste nije obelezen sa jakim odjekom...
Moze to boljeeee...
Korisnikov avatar
By malecka
kod mene u skoli je bilo bas lepo obelezeno... ali za ostalo se slazem... bas bzvz...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!