Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

By Çâðê_DUP
cuo sam da period inkubacije hiv virusa kod nekih ljudi moze trajati i do 10 godina. da li je u tom periodu moguce otkriti prisustvo virusa u krvi?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
ovo je zastarelo
sada se kod nas koristi HIV DUO test koji skracuje prozor na 22dana...
jer ne samo da trazi antitela nego neke proteine koje stvara virus da bi se mogao zalepiti za bela krvna zrnca...
elisa se bar u ns-u na infektoloshkom vishe i ne koristi
By Help4u
Originally posted by Morgan Le Faye
ovo je zastarelo
sada se kod nas koristi HIV DUO test koji skracuje prozor na 22dana...
jer ne samo da trazi antitela nego neke proteine koje stvara virus da bi se mogao zalepiti za bela krvna zrnca...
elisa se bar u ns-u na infektoloshkom vishe i ne koristi

PAZNJA SVIMA !!!

PERIOD PROZORA WINDOW PERIOD ZA HIV JE 3 MESECA.

13 NEDELJA = 91 DAN

NE MANJE !!!

...

period prozora oznacava interval u kome inficirana osoba jos nema detektabilan nivo anti-HIV antitela u krvi.

i to moze potrajati do 3 meseca.

dokazano i provereno !

ZATO: nemojte da se zbunjujete sa raznim dezinformacijama i laznim i pogresnim informacijama.

HIV DUO test je test koji detektuje antitela i p24 antigen,

s tim da je detekcija p24 antigena VRLO PROBLEMATICNA, CESTO I NEMOGUCA !!!

HIV DUO test ima 2 komponente:

- standardni ELISA test HIV 1&2 antitela za kojeg vazi standardni period prozora od 3 meseca

- p24 antigen test, koji pokusava da detektuje p24 antigen virusnu komponentu, ali NE USPEVA UVEK da je stvarno i detektuje !!!

p24 se moze detektovati SAMO u periodu od 8. dana do 28. dana posle dana infekcije. I to sa vrlo MALOM VEROVATNOCOM detekcije !!! Pouzdanost detekcije nivoa p24 antigena je vrlo NISKA !!!

p24 test NIJE NI PCR, NI NAT TEST, koji moze da detektuje DNA ili RNA od virusa !!!

p24 test cesto daje LAZNO NEGATIVAN (false negative) rezultat !!!

...

zato,

ne verujte u previse "carobne" mogucnosti testa HIV DUO

niti u nebolozne tvrdnje da se njime skracuje period prozora na 22 dana...

jer to jednostavno NIJE ISTINA.

to ni proizvodjac tog testa NE MOZE da dokaze kao istinu.

HIV DUO je obicna standardna elisa HIV 1&2
plus p24 test koji cesto NE VREDI bas mnogo...

...

Standardni ELISA test za HIV 1&2 je standardno dobro resenje za dijagnostiku, 3 meseca posle datuma rizicnog dogadjaja (seks bez kondoma, ili igla, ili kontakt s krvlju).

...

ZAPAMTI:

PERIOD PROZORA WINDOW PERIOD ZA HIV JE:

3 MESECA

13 NEDELJA

91 DAN.

NE MANJE !!!

...

Slusaj CDC, jer oni NE LAZU.

...

PCR i NAT testovi su dopunski NE-dijagnosticki testovi.

oni mogu da detektuju prisustvo samog virusa u krvi (DNA ili RNA materijala), vec 3 dana (72 sata) nakon rizicnog dogadjaja.

PCR test se radi samo na VMA i na Infektivnoj klinici u Beogradu.

PCR test ima verovatnocu greske od 2%.

PCR test se radi obicno 28 dana (4 nedelje) posle rizicnog dogadjaja, jer je tada koncentracija virusa u akutnoj fazi infekcije NAJVECA.

Problem kod PCR testa je taj sto se mora posebno raditi PCR za HIV-1 i posebno PCR za HIV-2 !

Isto tako, za HIV-1 virus komercijalni PCR testovi nize kategorije NE POKRIVAJU SVE PODTIPOVE HIV-1 virusa !!!

Obicno pokrivaju podtipove HIV-1 od A do G,

a H, I i J nisu pokriveni, i takodje ni grupa HIV-1 O nije pokrivena !!!

...

ELISA HIV 1&2 test je mnogo pouzdaniji, jeftiniji,
POKRIVA SVE PODTIPOVE OBA VIRUSA HIV-1 i HIV-2,
i zato se koristi za pocetnu dijagnostiku.

...

HIV DUO test se takodje standardno primenjuje 3 meseca posle rizicnog dogadjaja.

Ko ne veruje, neka pita epidemiologe u Studentskoj ili u Zavodu za zastitu zdravlja ili JAZAS.

POZDRAV, I SRECNO SVIMA.

[Izmenjeno 15-12-2004 Help4u]
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
ok onda Nachelnik Sektora za Epidemiologiju prof.dr.sci.med Zorica Sheguljev zaista ne zna nishta i glupa je ko som....
jer moje informacije ne dolaze od ne znam kakve NVO koja samo krade pare a ne chini mnogo toga....po povodu zdravlja ljudi i omladine, nego iz institucije...koja vishe i ne naplacuje testove
By Help4u
Drago dete,

za Zoricu Seguljev je bolje da ODMAH ode u penziju,

jer ocigledno NE ZNA mnogo toga, na zalost.

...

Drago dete,

ja radim u najvecoj BG laboratoriji koja testira HIV i ostalo.

Nisam nikakav clan neke NVO,
vec doktor mikrobiolog po struci.

Imam radno iskustvo u USA i EU.
Takodje, radim kao konsultant jedne poznate americke firme koja proizvodi test opremu vrhunskog kvaliteta, i na srecu jedan broj nasih ustanova koristi tu opremu.

...

Ti ne moras da mi verujes,

ali te molim da NE SIRIS LAZNE INFORMACIJE I DEZINFORMACIJE,

da NE BI drugi nastradali zbog tvojih laznih informacija i dezinformacija !

ok ?

...

Svaki ozbiljan epidemiolog i mikrobiolog u Beogradu ce ti reci da je HIV period prozora, window period

3 meseca

13 nedelja

91 dan

...

Takodje,

JAZAS JE U PRAVU STO SE TICE INFORMACIJE O PERIODU PROZORA.

3 MESECA.

KOREKTNA I TACNA INFORMACIJA.
PROVERENA I DOKAZANA.

To potvrdjuje i Dr Luc Montagnier,
covek koji je otkrio HIV-1 i HIV-2.

TAKODJE, JAZAS JE U PRAVU STO PODSTICE STALNU UPOTREBU KONDOMA.
KONDOM JE SIGURNA ZASTITA OD HIVA. (naravno, pod uslovom da ne pukne.)

U PRAVU SU 100% ZA DVA NAJVAZNIJA PRAVILA:

1) SEX UVEK SA KONDOMOM, AKO HOCES DA BUDES BEZBEDAN !

2) NE DELI IGLE SA DRUGIMA !

Za ostalo sto rade necu sada da komentarisem.

...

Bio sam prosle 2003. godine LICNO SVEDOK detektovane serokonverzije

( prelaz detekcije iz - u +, iz nereaktivnog u reaktivno )

na 74. dan posle rizicnog datuma, sa najnovijom generacijom test opreme, sve sa p24 antigen testom, koji u prethodna tri puta NIJE detektovao prisustvo virusa na 28. dan, 43. dan i 56. dan testa !

3 uzastopna negativna testa Ab&p24 (4 nedelje, >6 nedelja, 8 nedelja), sve do 56. dana !

A ONDA BUM !!! POZITIVAN/REAKTIVAN NA 74. DAN !!!

< kasnije potvrdjeno na jos jednoj ELISI, Western Blotu i PCR-u >

sto znaci, desila se serokonverzija (predjena granica detektabilnosti) negde izmedju 56. i 73. dana.

i p24 uopste nije mogao da bude detektovan u prethodna 3 pokusaja.

ali to nije bio jedini slucaj serokonverzije posle 6 nedelja...

bilo ih je vise...

...

p24 antigen komponenta testa cesto NE MOZE da ima pouzdanost detektabilnosti vecu od 75% !!!

kod losije opreme NI 50% !!!

i zato se ni ne koristi za ozbiljnu dijagnostiku,
vec samo za pokusaj rane detekcije u prve 4 nedelje.

pre 8. dana ne vredi nista.

posle 42. dana takodje.

a izmedju 8. i 28. dana ima najvise 75% pouzdanost,
i to kod vrhunske opreme,
sto je za jedan test NEDOPUSTIVO NIZAK NIVO POUZDANOSTI !!!

25% je verovatnoca greske (false negative).

posle 28. dana ta greska se rapidno povecava
tako da posle 6 nedelja taj p24 test NE VREDI SKORO NISTA. ILI NISTA, svejedno.

...

Pozdravi Zoricu Seguljev,

znam je sa nekih sastanaka,
onako iz vidjenja,

i odstampaj i odnesi joj moje poruke.

Mozda nesto nauci, pod stare dane.

...

HIV PERIOD PROZORA JE:

3 MESECA

13 NEDELJA

91 DAN

...

POZDRAV I SRECNO SVIMA.

[Izmenjeno 16-12-2004 Help4u]

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
znachi ako si iz divnog li nam belgrada...
onda si upoznat s chinjenicom da neki doktori a ti cesh znati i koji, prichaju kako se HIV ne prenosi polnim putem....
inachekondom NIJE 100% siguran i kada NE PUKNE....
da imash sexualni zivot to bi mogao da prochitash na svakim iole boljim kondomima....
drugo, window period se skracuje, s vremenom, jedini problem kod nashih institucija jeste shto je preparatima za testiranje istekao rok upotrebe josh pre Cezara, a ono shto se koristi je iz ne znam ja kog porekla....
i dobija se kada razvijene zemlje ne znaju shta ce s njima pa ih daju onako na veliko,
Shto se Zorice tiche, kucni nam je prijatelj i mislim da ne bi trebalo da je vredjash ako ti je sujeta povredjena, jer svima je jasno da ja govorim iz iskustva tj. prve ruke dok ti chitkarash s nekih panfleta ili knjiga iz titovog vremena...
By Help4u
Drago dete,

nemas ti nikakvog iskustva i nista ne znas.

u tome je tvoj problem.

SAMO NEMOJ DRUGIMA OVDE DA SIRIS LAZNE INFORMACIJE I DEZINFORMACIJE.

...

Ti i tvoja ljubljena Zorica kucna prijateljica mozete da mislite sta god hocete.

Oboje treba dosta toga prvo da naucite.

...

Nije vazno da li sam iz BG, NS, ili Przogrnaca ili Vukojebine.

Vazno je da se ljudima kaze istina.

...

Tvoja Zorica je vec dugo samo obican administrativni radnik,
a i godisnje ima ukupno 8 (osam) hiv pozitivnih testova iz cele Vojvodine, manje od jedan mesecno.

Ja imam MNOGO VISE pozitivnih testova godisnje u laboratoriji gde radim. MNOGO VISE.

Isto tako, radio sam u USA i Nemackoj,
gde sam imao u laboratorijama i po 10 (deset) pozitivnih rezultata NA DAN.

Novi Sad se NE MOZE porediti po epidemioloskoj situaciji sa Beogradom, jer je Novi Sad po broju inficiranih jednak otprilike nekoj manjoj beogradskoj opstini.

...

Ne brini za moje seksualno iskustvo.

Dovoljno je bogato i uspesno.

Samo ludaci i neki katolicki popovi misle da latex kondomi nisu efikasni u sprecavanju hiv infekcije.

To sto na kutiji kondoma pise da nije 100% efikasan, proizvodjaci se time ogradjuju u slucaju da kondom PUKNE ILI SE POCEPA.

Kondom se pravi od slicnog latex materijala kao i rukavice za laborante i hirurge.

Latex je materijal kroz koji inficirane celije iz 5 infektivnih fluida

- sperma
- predsemena tecnost (muska, pre-cum)
- krv
- vaginalni sekret
- majcino mleko

NE MOGU DA PRODJU !

NEMA TE INFEKTIVNE KONCENTRACIJE HIVA KOJA MOZE DA PRODJE KROZ LATEX.

Sva nova istrazivanja su DOKAZALA da stalna upotreba latex kondoma, ukoliko nije bilo pucanja ili cepanja,

100% sprecava hiv infekciju.

To bi trebao da objasnis svojoj ljubljenoj kucnoj prijateljici Zorici.

Inace,
vec bi imali 100 000 zarazenih u Srbiji,
od toga bi 5000 zarazenih bili zdravstveni radnici i osoblje u laboratorijama.

...

Ja sam mojim latex kondomima vecno zahvalan,
jer sam imao sex i sa hiv+ osobama,
( naravno sa kondomom, uvek sa kondomom !)
i ostao sam i dalje negativan.

Isto tako,
u svakodnevnom radu sa infektivnim fluidima latex rukavice me nikada nisu izdale.

...

ZAPAMTI:

HIV PERIOD PROZORA JE:

3 MESECA

13 NEDELJA

91 DAN

...

POZDRAV I SRECNO SVIMA.
Korisnikov avatar
By bambola
Nemojte se svadjati sada.:rool:Mada je Help4u u pravu,prica Morgan laFaye moze zbuniti ljude i dovesti ih u veoma opasnu situaciju da pomisle da su negativni i kad nisu!!!
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Help4u

PAZNJA SVIMA !!!

PERIOD PROZORA WINDOW PERIOD ZA HIV JE 3 MESECA.

13 NEDELJA = 91 DAN

NE MANJE !!!

...

period prozora oznacava interval u kome inficirana osoba jos nema detektabilan nivo anti-HIV antitela u krvi.

i to moze potrajati do 3 meseca.

dokazano i provereno !

ZATO: nemojte da se zbunjujete sa raznim dezinformacijama i laznim i pogresnim informacijama.

HIV DUO test je test koji detektuje antitela i p24 antigen,

s tim da je detekcija p24 antigena VRLO PROBLEMATICNA, CESTO I NEMOGUCA !!!

HIV DUO test ima 2 komponente:

- standardni ELISA test HIV 1&2 antitela za kojeg vazi standardni period prozora od 3 meseca

- p24 antigen test, koji pokusava da detektuje p24 antigen virusnu komponentu, ali NE USPEVA UVEK da je stvarno i detektuje !!!

p24 se moze detektovati SAMO u periodu od 8. dana do 28. dana posle dana infekcije. I to sa vrlo MALOM VEROVATNOCOM detekcije !!! Pouzdanost detekcije nivoa p24 antigena je vrlo NISKA !!!

p24 test NIJE NI PCR, NI NAT TEST, koji moze da detektuje DNA ili RNA od virusa !!!

p24 test cesto daje LAZNO NEGATIVAN (false negative) rezultat !!!

...

zato,

ne verujte u previse "carobne" mogucnosti testa HIV DUO

niti u nebolozne tvrdnje da se njime skracuje period prozora na 22 dana...

jer to jednostavno NIJE ISTINA.

to ni proizvodjac tog testa NE MOZE da dokaze kao istinu.

HIV DUO je obicna standardna elisa HIV 1&2
plus p24 test koji cesto NE VREDI bas mnogo...

...

Standardni ELISA test za HIV 1&2 je standardno dobro resenje za dijagnostiku, 3 meseca posle datuma rizicnog dogadjaja (seks bez kondoma, ili igla, ili kontakt s krvlju).

...

ZAPAMTI:

PERIOD PROZORA WINDOW PERIOD ZA HIV JE:

3 MESECA

13 NEDELJA

91 DAN.

NE MANJE !!!

...

Slusaj CDC, jer oni NE LAZU.

...

PCR i NAT testovi su dopunski NE-dijagnosticki testovi.

oni mogu da detektuju prisustvo samog virusa u krvi (DNA ili RNA materijala), vec 3 dana (72 sata) nakon rizicnog dogadjaja.

PCR test se radi samo na VMA i na Infektivnoj klinici u Beogradu.

PCR test ima verovatnocu greske od 2%.

PCR test se radi obicno 28 dana (4 nedelje) posle rizicnog dogadjaja, jer je tada koncentracija virusa u akutnoj fazi infekcije NAJVECA.

Problem kod PCR testa je taj sto se mora posebno raditi PCR za HIV-1 i posebno PCR za HIV-2 !

Isto tako, za HIV-1 virus komercijalni PCR testovi nize kategorije NE POKRIVAJU SVE PODTIPOVE HIV-1 virusa !!!

Obicno pokrivaju podtipove HIV-1 od A do G,

a H, I i J nisu pokriveni, i takodje ni grupa HIV-1 O nije pokrivena !!!

...

ELISA HIV 1&2 test je mnogo pouzdaniji, jeftiniji,
POKRIVA SVE PODTIPOVE OBA VIRUSA HIV-1 i HIV-2,
i zato se koristi za pocetnu dijagnostiku.

...

HIV DUO test se takodje standardno primenjuje 3 meseca posle rizicnog dogadjaja.

Ko ne veruje, neka pita epidemiologe u Studentskoj ili u Zavodu za zastitu zdravlja ili JAZAS.

POZDRAV, I SRECNO SVIMA.

[Izmenjeno 15-12-2004 Help4u]
Evo ja da isponavljam ovaj post,sto ga ljudi vise citaju ostace im bolje u glavi ;)
Nego da ja tebe pitam nesto.Sta ti mislis o dr.Duersberg-ovoj teoriji da su
lekovi stetni,kancerogeni i da ih ne treba piti jer sam organizam treba da osnazuje imunitet?Po njemu je prvo Retrovir bio smrtno opasan(sto vala i jeste)a sad ispade da je i kombinacija 3 leka koji uticu da pojacaju imunitet tj povecaju CD4 isto ne valjaju i da ih ne treba piti???Po njemu to je fora "ispumpanog balona"-nabiju ti imunitet i onda se odjednom "ispumpas".Ja,na licnom iskustvu,mogu da kazem da nisu ubitacni,dizu CD4 i cine PCR=0.
Your comment?
:lukavi:
By Zabrinuta
A sta je sa combo testom? Zar za njega nije potrebno manje vremena? I zasto onda u studentskoj poliklinici u bg-u rade testove kao validne posle 8 nedelja?
Korisnikov avatar
By Gothrose
Combo test???
Nikad cula...samo za Elisa test i Western blot.Iste primenjuju i na Infektivnoj klinici,u Zavodu za zastitu zdravlja...u raznim privatnim labaratorijama(za koje nisam bash sigurna da li je ok da ih spominjem ali ih ljudi vole jer rezultat saznaju sutradan nakon davanja krvi na analizu).
Jel' si ti za to(combo)samo cula ili je informacija proverena(npr.od dr.Mile Paunic sa poliklinike?)
Iskreno,nije mi jasno jer je window period(period inkubacije virusa)6 meseci...(vidi postove iznad).
Videcu da proverim pa cu da ti javim...
:bye:

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by gothrose
Combo test???
Nikad cula...samo za Elisa test i Western blot.Iste primenjuju i na Infektivnoj klinici,u Zavodu za zastitu zdravlja...u raznim privatnim labaratorijama(za koje nisam bash sigurna da li je ok da ih spominjem ali ih ljudi vole jer rezultat saznaju sutradan nakon davanja krvi na analizu).
Jel' si ti za to(combo)samo cula ili je informacija proverena(npr.od dr.Mile Paunic sa poliklinike?)
Iskreno,nije mi jasno jer je window period(period inkubacije virusa)6 meseci...(vidi postove iznad).

"inkubacija virusa" je termin koji bi oznachavao mirovanje virusa, njegovo ne napadanje belih krvnih zrnaca, ali nije tako, chim virus dospe u krvotok odmah pochinje s deobom, a s napadanjem celija organizma pochinje i odgovor imunog sistema, window period od shest meseci je ustanovljen jer nisu bili dovoljno sofisticirani reagensi, da ga ranije otkriju, odnosno bkz, tj neke enzime,..shta vec(nisam struchan tako da nezelim da baratam izrazima za koje nisam siguran), ali elsa test moze da utvrdi reakciju imuno celija i posle 2 nedelje od infekcije.
Ljudi s nasheg podruchja neshvataju da chim su imali nezashticen test treba da se smatraju hiv+ osobom, da zatraze odgovarajuce lekove od doktora, kasnije ako se dokaze da ipak nisu inficirani sooper, ako je ipak rezultat pozitivan bar su pocheli terapiju na vreme...
DRUGA je stvar shto klinike dobijaju reagense kojima je proshao rok upotrebe, i shta vishe shto se ne analizira svaki uzorak posebno vec grupa uzoraka, pa ako se otkrije da je neko iz grupe hiv reaktivan onda se vrse pojedinacna "kontrola" uzoraka krvi...

Jedan od dokaza da chlan help4u, barata netachnim podatcima, odnosno dok se vi nelechite 6meseci mozete i da umrete od upale pluca, chekajuci da vidite jeste li ili niste inficirani....

Early Detection and the Window Period

Specific antibody to HIV is produced shortly after infection, but the exact time depends on several factors, including host and viral characteristics. Importantly, antibody may be present at low levels during early infection but not at the detection limit of some assays. Using the early generation tests, antibody could be detected in most individuals by 6 to 12 weeks after infection. Newer generation assays, including the third-generation antigen sandwich assays, can detect antibody at about 3 to 4 weeks after infection.(2) As discussed in other chapters, this window period before the detection of antibody can be shortened by several days using antigen tests, and by several more days using nucleic acid detection methods.(3) Therefore, in most individuals, the window period may only be 2 to 3 weeks if an all-inclusive testing strategy is used. Most antibody tests currently on the market have near perfect and equivalent degrees of sensitivity for detecting most individuals who are infected with HIV (epidemiologic sensitivity), but they vary in their ability to detect low levels of antibody (analytical sensitivity), such as that occurring before complete seroconversion.(2) Although tests are available to detect specific HIV IgM antibody, these tests have shown little utility in identifying early infection because IgM responses to HIV are not consistently produced during early infection.(4) The ability of some tests (e.g., third-generation tests) to detect IgM antibody simultaneously with IgG detection, however, may be responsible for their higher analytical sensitivity. - preuzeto s HIV Info Site
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Morgan Le Faye

"inkubacija virusa" je termin koji bi oznachavao mirovanje virusa, njegovo ne napadanje belih krvnih zrnaca, ali nije tako, chim virus dospe u krvotok odmah pochinje s deobom, a s napadanjem celija organizma pochinje i odgovor imunog sistema, window period od shest meseci je ustanovljen jer nisu bili dovoljno sofisticirani reagensi, da ga ranije otkriju, odnosno bkz, tj neke enzime,..shta vec(nisam struchan tako da nezelim da baratam izrazima za koje nisam siguran), ali elsa test moze da utvrdi reakciju imuno celija i posle 2 nedelje od infekcije.
Ljudi s nasheg podruchja neshvataju da chim su imali nezashticen test treba da se smatraju hiv+ osobom, da zatraze odgovarajuce lekove od doktora, kasnije ako se dokaze da ipak nisu inficirani sooper, ako je ipak rezultat pozitivan bar su pocheli terapiju na vreme...
DRUGA je stvar shto klinike dobijaju reagense kojima je proshao rok upotrebe, i shta vishe shto se ne analizira svaki uzorak posebno vec grupa uzoraka, pa ako se otkrije da je neko iz grupe hiv reaktivan onda se vrse pojedinacna "kontrola" uzoraka krvi...
Hmm,bice da virus napada('kachi se' za) t4 limfocite koji su 'zaduzeni' za covekov imunitet(najprostije receno).Zato i postoje oni lekovi koji stopiraju progresiju(razmnozavanje)virusa i jacanje imuniteta.Ali, da bi dobio lekove moras da radis CD4 test koji "meri" imunitet da bi se videlo da li treba da pocnes sa terapijom.Da ne zalazim sad u to da drzava jako cesto 'nema para' za reagense pa ih pacijenti sami placaju...
Elisa test je prvi(hiv test)-sa Western blotom ga potvrdjujes...
Ljudi sa naseg podruchja...Sta ljudi znaju kad im se serviraju svakakve price?A sve i da hoce da pocnu sa lekovima odmah posle rizicnog kontakta tesko da bi to uspeli jer bi pre toga morali da rade test.A ako bi test bio negativan-kakvi lekovi,kakvi bakrachi...I ovako otezu sa terapijama za hiv+ ljude jer mesecno to drzavu kosta oko 1000 eura(!!!) po pacijentu.A sada jos da trose parice za mozda hiv+ osobu :hand:
Nisam citala sve na HIV sajtu.Sta je combo test,da li se negde spominje?

ps.pomenuta persona(misterozno nestala sa foruma)je ocito popila svu pamet ovog sveta,radila je i u USA i u Nemackoj... :rool:
By Zabrinuta
Originally posted by gothrose
Combo test???

Pa u jazasu pricaju o njemu... oni kazu da se taj test radi na poliklinici u bg!!! A u stud. poliklinici rade test posle 2 meseca, pa ti kazu da dodjes posle 6 meseci... to me sada zbunjuje, jer oni ne spominju ova tri meseca!!! I jos kazu da im se za sada nije desilo da ko ne bude + posle prvog, bude + posle drugog testiranja, jer je test veoma osetljiv!

A koja je privatna laboratorija je najsigurnija? Ok, znam, bice reklama, ali stvarno me zanima!
Korisnikov avatar
By Escobar
Stvarno, bilo bi od koristi da neko ko je upucen, navede ime par privatnih laboratorija u bg koje su pouzdane. Ja recimo za ordinary testove krvi, shto hematoloshke, shto biohemijske posecujem jednu lab na Vracharu, i vrlo sam zadovoljan, ali ne znam kakvo je stanje sa mikrobioloshkiim testovima...... :doktor: ?
By zdravko
Radio sam test posle 2 meseca u stud poliklinici i posle 3.5 meseca u zavodu za zastitu zdravlja i oba su bila negativna!
Da li bi trebalo opet da radim test ili mogu da budem potpuno siguran u rezultat?

Na oba mesta su mi rekli da je to konacno, a negde se spominje i 6 meseci! sta da radim?
Korisnikov avatar
By Gothrose
@ Zdravko

Uradi i trecji...Necju da te plashim,razloga nema...s obzirom da su ti ta 2 testa bila negativna ja glavu dajem da cje i trecji biti!Ali ipak ga uradi-6 meseci posle rizichnog kontakta(podrazumeva se da u tom periodu nemash iste).Chisto da ti,ako si u frci,budesh skroz psihichki miran jer si odradio sve shto lekari kazu...
Moja preporuka je da taj 3. test radish na Infektivnoj klinici ili na mestima gde si prethodno radio...iako se cheka duze na rezultat
No,kao shto rekoh mozesh da budesh miran... :)

~Privatna laboratorija consilium ,BGD,rade sve vrste analiza...
Mislim da je Svetosavska ulica-ide od Slavije,izmedju starog i novog hotela Slavija ka Hramu sv.Save...~

ne mogu da nadjem vizitku sa tachnom adresom i telefonon,sorry...potrudicju se a postoji i 988...

@Escobar-jel to ista lab.?I ovo gde je 'consilium' je valjda Vrachar?
Korisnikov avatar
By Escobar
Nije, ali sam chuo i za nju da su dobri....Ovo gde sam ja ishao je Dia Lab, u Bozidara Adzije.....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!