Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By west end
Divljanje huligana
Pijani navijači demolirali voz
MLADENOVAC - Grupa pijanih navijača Crvene zvezde juče je potpuno demolirala vagon putničkog voza koji je u 10 sati krenuo iz Niša za Beograd. Voz je zaustavljen na železničkoj stanici u Mladenovcu, gde je policija iz voza izvela 72 huligana, od kojih je čak trinaestoro maloletnika.

Dojavu o vandalskom ponašanju navijača policija je dobila od konduktera.

- Huligani su počeli da se skupljaju još u Nišu, ali je većina u voz ušla na usputnim stanicama u Jagodini, Paraćinu i Ćupriji. Zauzeli su ceo poslednji vagon. Svi su bili u Zvezdinim dresovima a većina je u rukama nosila plastične flaše piva. Desetak njih su još pre ulaska bili potpuno pijani. Još na stanicama su počeli sa dranjem i lupanjem po vozu. Kada su ušli unutra, počeli su da divljaju. Zapalili su baklje, počeli su da skaču po sedištima, šipkama su porazbijali prozore. Lupali su lancima. Bilo je strašno. Sve vreme su urlali kao divljaci - pričaju putnici voza koji su bili u ostala dva vagona.

Opkoljen voz
Po dojavi konduktera, mladenovačka policija je oko 12.30 zaustavila voz.

- Desetak policajaca je opkolilo voz. Nikome nisu dali da izađe napolje. Kada su ih videli, svi navijači su izašli na prozor i počeli da urliču na njih: „Av, av, av...“ Ućutali su tek dvadesetak minuta kasnije kada su se na peronu pojavila dva policijska kombija. Iz njih je u zaštitnim oklopima i sa kacigama na glavi izašlo tridesetak pripadnika Brigade beogradske policije - kaže jedan od putnika.

Mladenovačkoj policiji su u pomoć stigli i sopotski policajci.

- Napravili su špalir između prednjih i zadnjih vrata vagona a zatim su počeli da izbacuju navijače napolje, jednog po jednog... Njih sedamdeset dvoje. Policija ih je sve pretresla, legitimisala. Stajali su mirno, sa rukama ispruženim na peronu. Nijedan više ni reč nije dobacio. To su sve baš mladi momci. Dvadesetak njih, koji su baš bili pijani, zaista su napravili strašan lom. Razbili su sve prozore vagona, a šipke su bacili pre nego što je policija zaustavila voz - pričaju putnici koji su u mladenovačkoj stanici proveli skoro dva sata, koliko je trajao uviđaj.

Vračeni kućama
Zbog incidenta, nijedan navijač iz voza juče nije uspeo da stigne do „Marakane“ i bodri svoj tim u igri protiv irskog fudbalskog kluba Kork sitija.

Svi pijani huligani, kao i kolovođe zadržani su u policijskom pritvoru. Protiv njih je podneto sedamnaest krivičnih i prekršajnih prijava, dok je pedeset ostalih navijača u pratnji policije vraćeno ka Nišu.
:kletva:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
bravo! :)

po godinu dana u zatvoru i sve ce biti ok :)
Korisnikov avatar
By jukie
Nadam se da će te maloletnike da obese za testise na drvo pa da vise naglavačke :vudu:
Korisnikov avatar
By Delete
A niko ne spominje batine koje su delije dobile od policajaca!
Svi nasi navijaci su oduvek divljali i unistavali sva sredstva javnog prevoza u kojima se nadju pred utakmicu, vecina njih u pijanom stanju, koji na kraju, kao po pravilu, uvek izvuku deblji kraj, sto se tice batina.
A od ovih gore spomenutih sedamnaest krivičnih i prekršajnih prijava ne verujem da ce se i u jednom slucaju stvar okoncati nekom kaznom. Uz svo postovanje prema forumasu west endu, stvarno ne znam zasto je uopste postavio ovu temu, kad je to sasvim uobicajena procedura pri prevozu nasih (i vecine inostranih) navijaca, i to ne samo Zvezdinih, kod nas, nego i svih drugih.
Korisnikov avatar
By Rei
Delete

stvarno ne znam zasto je uopste postavio ovu temu, kad je to sasvim uobicajena procedura pri prevozu nasih (i vecine inostranih) navijaca, i to ne samo Zvezdinih, kod nas, nego i svih drugih.
Jeste divljanje je uobichajeno i zato uopshte ne treba prichati o tome ili skretati pazhnju na to. :doh: :hand:

Elem, nek ih je i istukla policija, podrzhavam iako znam da je to pogreshno. Sa takvim navijachima vishe ne treba imati strpljenja.
Korisnikov avatar
By Delete
Pa bar nije trebao otvarati novu temu za to, ima onu gde se prica o ubistvu navijaca, mogao se samo nadovezati :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Ima medju Zvezdinim, a i medju ostalim, naravno, navijacima ljudi koji su navijaci samo zato da bi mogli da prate Zvezdu po inostranstvu i da 'shaniraju' prilikom 'navijackih' poseta.

Zaista. Poznajem par takvih bolida.

Jbg, zakon je zakon, to sto je neko navijac ne znaci da mora da bude huligan, i ajde jos i da skapiram te tuce medju navijacima razlicitih klubova (iako je i to, po meni, glupo, ali jbg) ali vandalizovanje vozova, bilo chega a posebno povredjivanje ljudi koji veze s tobom nemaju - samo zato sto si u 'grupi', pa mislis da imas ledja (a ta navijacka 'ledja' se izgube sa prvim pozivom na sud) je ne samo glupo, nego i pickinski.

Zato nemam mnogo protiv kada se policija raracunava sa njima, ali kod nas policija isto zna da pretera, nisu mnogo drugaciji od navijacha, a tek to je rak rana nase drzave.
By pčelica
Originally posted by REI
Delete

stvarno ne znam zasto je uopste postavio ovu temu, kad je to sasvim uobicajena procedura pri prevozu nasih (i vecine inostranih) navijaca, i to ne samo Zvezdinih, kod nas, nego i svih drugih.
Jeste divljanje je uobichajeno i zato uopshte ne treba prichati o tome ili skretati pazhnju na to. :doh: :hand:

:smeh:
Zaista moram da priznam da nisam čula da
je pri prevozu navijača u inostranstvu došlo
do bilo kakvog oblika divljačkog ponašanja, pa barem
u poslednjih pet godina. Neka me ispravi neko ako
grešim pls.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
ma to je samo kod muskarcina ma sta bili pritom. :) kad im uzavre krv pa kad stegnu pesnicu.. ruke ima se osusile. :smeh:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by pčelica
Originally posted by REI
Delete

grešim pls.

Jesi li ti cula kad za engleske, pa i nemacke navijace?
I sto se ogranicavas na poslednjih pet godin, kad smo mi u zaostatku za ostalim svetom vise od 5god.?

Evo, sad su svi sportski znalci, a samo da vas pitam, da li ste ikada, vi, koji podrzavate policiju, imali sukob na utakmici, re ili posle iste sa nasom policijom?
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by REI

grešim pls.
I was sarcastic, makar u onom delu da ne treba prichati o tome. A da je uobichajeno, jeste, nisam govorio iskljuchivo o demoliranju prevoza, a i ti si malo neinformisana ali nema veze, to je zato shto se o tome i ne pricha iz nekog razloga jer se prihvata kao normalno.
Korisnikov avatar
By west end
Originally posted by Delete
Svi nasi navijaci su oduvek divljali i unistavali sva sredstva javnog prevoza u kojima se nadju pred utakmicu, vecina njih u pijanom stanju, koji na kraju, kao po pravilu, uvek izvuku deblji kraj, sto se tice batina.
A od ovih gore spomenutih sedamnaest krivičnih i prekršajnih prijava ne verujem da ce se i u jednom slucaju stvar okoncati nekom kaznom. Uz svo postovanje prema forumasu west endu, stvarno ne znam zasto je uopste postavio ovu temu, kad je to sasvim uobicajena procedura pri prevozu nasih (i vecine inostranih) navijaca, i to ne samo Zvezdinih, kod nas, nego i svih drugih.
Uz sve moje postovanje prema tebi Delete:grin: ne slazem se da navijaci u inostranstvu unistavaju prevozna sredstva...nebrojeno puta sam do sada rekao i sa zadovoljstvom cu ponoviti da su zvezda i partizan i njihovi navijaci rusofilsko -boljsevicka sekta i bruka & sramota Srbije:klux:
By pčelica
Originally posted by REI
Originally posted by REI

grešim pls.
I was sarcastic, makar u onom delu da ne treba prichati o tome. A da je uobichajeno, jeste, nisam govorio iskljuchivo o demoliranju prevoza, a i ti si malo neinformisana ali nema veze, to je zato shto se o tome i ne pricha iz nekog razloga jer se prihvata kao normalno.

Nismo se razumeli, obrisao si deo
citata na koji se odnosio moj ironični deo (pa ispade
da sam se smejala tebi), a otud i tvoje etiketiranje mene
kao "malo neinformisane".
Ajd' ovako:
Ne mogu da tvrdim da širom Evrope nema divljanja
(setimo se Firence prošlog leta; ali i kako je sve
završeno), ali isto tako engleski navijači sede na 1/2m
od terena- upadne li kad šta na isti? Ko napravi bilo
kakav vandalski čin, koliko mu je zabranjeno da prisustvuje
utakmicama? Engleski huligani postoje samo van
Engleske, tj. oni divljaju po inostranstvu (ako uopšte uspeju da
pređu granicu).
Korisnikov avatar
By bigirl
Moram reći da me zabole. I treba da ih lemaju. To će ih valjda naučiti pameti da do sledećih divljanja ne dođe... Batina je iz raja izašla.
kad je to sasvim uobicajena procedura pri prevozu nasih (i vecine inostranih) navijaca, i to ne samo Zvezdinih, kod nas, nego i svih drugih.
I ne samo navijača. Vozovi budu demolirani i posle Exita i sličnih događanja.
Korisnikov avatar
By Rei

Nismo se razumeli, obrisao si deo
citata na koji se odnosio moj ironični deo (pa ispade
da sam se smejala tebi), a otud i tvoje etiketiranje mene
kao "malo neinformisane".
Ajd' ovako:
Ne mogu da tvrdim da širom Evrope nema divljanja
(setimo se Firence prošlog leta; ali i kako je sve
završeno), ali isto tako engleski navijači sede na 1/2m
pređu granicu).
Ah pa tako reci a ne da me zbunjujesh. :)
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by west end
.....ne slazem se da navijaci u inostranstvu unistavaju prevozna sredstva...
Mos ti da se slazes ili ne ali sve te grupe su, u celom svetu iste, identicne. A moz i da se ne slazes da ne unistavaju p. sredstva (mada mi je, moram da priznam, zanimljiva konstrukcija slaganja ili ne sa lomljenjem p. sredstava) ali lome kao ovdasnji kad su 'besni'.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by bigirl

E sad ga i ti pretera!

Inace nemam komentar za ovu temu, samo bih se iznervirala! :kletva:
Korisnikov avatar
By Kupper

......engleski navijači sede na 1/2m
pređu granicu).
Evo ovako - prosle Premier sezone ravno sedam upada na teren u sred utakmice - jednom petoro, jednom dvojica, pet puta solo. Od tih solo upada, cetvoro nagih (3 muskarca i jedna devojka). Huligani, kako ih i oni zovu tacno, na stadionima nista ne mogu da urade ali, u proseku, posle svake (samo Premier utakmice) 1,73 paba polomljeno ili unisteno.

Na utakmicama Konferencije (nesto kao 6. liga) upada 48 na teren, polomljeno ili unisteno 2.62 paba u proseku.

Prvi put se dogodilo da Spanci (odnosi se samo na prve lige) imaju u proseku namanje, sto upada na teren ili tuca a tribinama, sto lomljenja ili unistavanja kafana, krcmi....u Evropskoj Uniji.

Tako da - jesmo losi ali bas isto koliko (u proseku) sve grupe navijaca na ovom a i u belom svetu:venchanje:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by west end
Uz sve moje postovanje prema tebi Delete:grin: ne slazem se da navijaci u inostranstvu unistavaju prevozna sredstva...nebrojeno puta sam do sada rekao i sa zadovoljstvom cu ponoviti da su zvezda i partizan i njihovi navijaci rusofilsko -boljsevicka sekta i bruka & sramota Srbije:klux:
Ja odgovorno tvrdim da navijaci u pojedinim inostranim drzavama unistavaju sve sto im se nadje na putu, a ne samo prevozna sredstva, ali ocigledno je da se ti i ja necemo sloziti po pitanju toga, i nema veze, imas pravo da mislis jedno, a ja da tvrdim (na osnovu onoga sto sam videla/dozivela) nesto drugo.
Takodje mislim sve ono sto si ti rekao za Zvezdu, Partizan i njihove navijace (medju koje spadam i ja), ali moramo priznati da mi trenutno bolje nemamo.
Korisnikov avatar
By Kupper
(na osnovu onoga sto sam videla/dozivela)
Izvini ali morao sam ovako da odvojim jer je ovo krucijalno (jedino tacno, ispravno, kako god) za celu temu. Ovde nema mesta 'mislim', 'imam utisak', etc.....
Znas il' ne. Videla/dozivela ili ne. Citao u novinama, cuo....alo, Kurir!
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Kupper
Izvini ali morao sam ovako da odvojim jer je ovo krucijalno (jedino tacno, ispravno, kako god) za celu temu. Ovde nema mesta 'mislim', 'imam utisak', etc.....

Pa upravo zbog toga mi je zao kad se neki neobavesteni likovi koji imaju totalno pogresnu sliku o inostranstvu ubace u ovakve teme i pocnu da seru kako je svuda sjajno, samo smo mi izopaceni i najgori od svih. Nas jedini problem je to sto sami sebe predstvaljamo kao olicenje zla, nemorala i svega loseg, bilo u sportu ili nekoj drugoj oblasti...a svi ostali to pametno kriju, tj. nemaju potrebu da to iznose toliko javno da ih svi ismevaju/zale!
Korisnikov avatar
By Kupper
Eto, nemam sta da dodam.
By pčelica

Pa upravo zbog toga mi je zao kad se neki neobavesteni likovi koji imaju totalno pogresnu sliku o inostranstvu ubace u ovakve teme i pocnu da seru kako je svuda sjajno, samo smo mi izopaceni i najgori od svih. Nas jedini problem je to sto sami sebe predstvaljamo kao olicenje zla, nemorala i svega loseg, bilo u sportu ili nekoj drugoj oblasti...a svi ostali to pametno kriju, tj. nemaju potrebu da to iznose toliko javno da ih svi ismevaju/zale!

A znaš šta mene sada jako interesuje?
(Nemam ništa protiv tebe, pa te molim ako
možemo da civilizovano diskutujemo), kako ti
možeš da znaš dal' je neko ko je postovao na ovoj temi
"neobavešteni lik sa totalno pogrešnom slikom..."?
Jer da, ja se sada osećam jako prozvanom.
Otkud ti možeš da znaš gde sam ja živela/ bila i
koliko sam obaveštena o tome kako izgleda život van
Srbije?
(a to da "svi ostali to pametno kriju, tj. nemaju potrebu da to
iznose toliko javno da ih svi ismevaju/zale" je po meni
sasvim druga tema. Pitanje je koliko se o nekim temama
priča kod nas a koliko u inostranstvu.)
Sve najbolje ti želim.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by bigirl
a ti to pouzdano znaš? energija ljudi koji idu na EXIT i ljudi koji idu da navijaju na utakmicama u čoporima je potpuno drugačija. moUžda kad budeš otišla na EXIT to uspeš i da uporediš!

što se teme tiče... ništa novo. da li mislite da se navijači pod dejstvom alkohola i adrenalina, koji im je nabijen zbog utakmice (jer njima je navijanje za neki tim velika strast), bilo da su odavde ili iz neke zemlje u inostranstvu, razmišljaju o zakonima koji postoje ili ne postoje u njihovim zemljama... ma dajte... svi su oni ljudi... i nema neke velike razlike medju njima.

može se pokušati sa nekim strožijim kaznama, ali čisto sumnjam da će to nešto mnogo da pomogne... uvek će biti manjih ili većih navijačkih ispada, a naše je da li ćemo to osuditi ili prihvatiti kao takvo.
nema potrebe da se prepirete oko toga ko je u pravu a ko ne. svi ste u pravu, samo se nadjite negde na sredini

:bye:
By pčelica
Originally posted by kiss addict

nema potrebe da se prepirete oko toga ko je u pravu a ko ne. svi ste u pravu, samo se nadjite negde na sredini

Ne, jer ovde nije moguće izneti drugačiji
stav koji će biti poštovan (ja, dopalo se to nekome
ili ne, ipak imam pravo na svoje mišljenje); neslaganje
odmah dovodi do afektivnog reagovanja praćenog različitim
etiketiranjima.
Korisnikov avatar
By Delete

A znaš šta mene sada jako interesuje?
(Nemam ništa protiv tebe, pa te molim ako
možemo da civilizovano diskutujemo), kako ti
možeš da znaš dal' je neko ko je postovao na ovoj temi
"neobavešteni lik sa totalno pogrešnom slikom..."?
Jer da, ja se sada osećam jako prozvanom.
Otkud ti možeš da znaš gde sam ja živela/ bila i
koliko sam obaveštena o tome kako izgleda život van
Srbije?
(a to da "svi ostali to pametno kriju, tj. nemaju potrebu da to
iznose toliko javno da ih svi ismevaju/zale" je po meni
sasvim druga tema. Pitanje je koliko se o nekim temama
priča kod nas a koliko u inostranstvu.)
Sve najbolje ti želim.

Ne znam zasto si se ti u toj mojoj recenici osetila tako prozvanom. Ali, od samog pocetka mi se cini da ti ovu temu doivljavas jako licno, pa cu stoga i da ti kazem ono sto mislim o tvojim postovima u ovoj temi. Prvo si napisala da nisi cula da je pri prevozu navijača u inostranstvu došlo do bilo kakvog oblika divljačkog ponašanja, pa barem u poslednjih pet godina. Alo, sestro, sama si sebe tu okarakterisala kao neobavestenu, jer se takve stvari itekako desavaju, a mislim da je Kupper do u detalje naveo jedan primer, koji je itekako bio iskljucen iz tvog opisa engleskih navijaca, i samo iz posta u post sebe zavlacis sve dublje i dublje u neke gluposti o kojima ocigledno ni sama nemas pojm. Nije dovoljno u zivotu odgledati nekoliko utakmica, cuti sta ko prica i pise da bi imala jasnu sliku o tome sta se desava. Da li si ti zivela/bila u inostranstvu ili ne je sasvim irelevantno za ovu temu, jer cak i ako si bila, svojim predjasnjim postovima si dokazala da ocigledno nisi bila na pravim mestima, gde si mogla da vidis ono o cemu je rec u ovoj temi. I ti si se u ovoj temi obratila licno meni, a za poruke licne prirode imas u2u, pa na kraju krajeva dacu ti i broj fona i adresu u BG ako ti je toliko stalo da pricas sa mnom o ovoj temi, a ponavljam, moje reci u prethodnom postu se nisu odnosile na jednu osobu, nega na sve one koji imju obicaj da rade ono sto sam i opisala tamo. I izvinjavam se ostalim forumasima sto sam i ja u svoj post uvela primesu licnog i rasprave samo sa jednom osobom.
By pčelica
Ne, nema potrebe za prenošenjem
ovoga na pvt.
Pošto sam po tebi ja pokazala da nisam
informisana o postojanju sukoba navijača
u inostranstvu (onog tipa kakav postoji kod nas),
zašto ti ne bi učinila ovu diskusiju konstruktivnijom
pa navela primere (a reče da si to videla/doživela) o
postojanju istih.
Jer ja nisam doživela da u Minhenu ijednom
vidim/doživim okupljanje Bavaraca i makljažu sa policijom.
Korisnikov avatar
By Delete
To nije isto kao i biti medju navijacima i divljati! A frku sa policijom su bar jednom godisnje imali navijaci svih drzava Evrope, eto to sam lupila, ali poznajuci psihologiju navijaca i policije, verovatnoca da se to dogodilo je 99%
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by tinkerbell
E sad ga i ti pretera!
Originally posted by kiss addict
a ti to pouzdano znaš? energija ljudi koji idu na EXIT i ljudi koji idu da navijaju na utakmicama u čoporima je potpuno drugačija.
Vrlo pouzdano. Netko jako blizak mi radi na železnici, pa znam kolika šteta nastane posle spomenutih događaja...

Uostalom, to nema neke veze sa energijom... Dovoljno je da jedna pijana budala krene da lomi nešto, pa će odmah još sličnih da priskoči.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!