- 21 Okt 2005, 02:05
Kristijano Ronaldo, mladi fudbaler Man?ester junajteda, pušten je ju?e ujutro iz pritvora posle sumnje da je silovao jednu Francuskinju u londonskom hotelu "Sanderson" u zapadnom Londonu. On je dobrovoljno stigao u policijsku stanicu Vest Didsberi na saslušanje, a kako se saznaje, Portugalac je poricao da je imao veze s tim dogaðajem.
To je nova u nizu epizoda sli?nog sadržaja u kojima su glavni akteri fudbaleri ostrvskih klubova. Prošle godine je pod istragom bilo ?ak sedam fudbalera koji su navodno u?estvovali u masovnim orgijama u londonskom "Grosvenog hotelu", na udaru su bili Titus Brambl i Karlton Kol, kao i fudbaler Njukasla Kiron Dajer, a ove godine, ta?nije letos, javnost je uzburkao slu?aj fudbalera Arsenala Robina van Persija koji je za sli?an prestup bio osumnji?en posle me?a reprezentacije Holandije u Amsterdamu, pa je dve nedelje proveo iza rešetaka dok nije osloboðen.
U slu?aju Ronalda, žrtva je Francuskinja ?ije ime nije saopšteno. Ona tvrdi da ju je igra? Man?estera 2. oktobra, posle me?a "ðavola" sa Fulamom, odveo u svoj apartman za koji pla?a 2.500 funti i tamo ju je, navodno, silovao. Ona tvrdi da se isto dogodilo i njenoj drugarici koju je napao ?ovek koji je bio u društvu Ronalda i za koga se pretpostavlja da je njegov roðak. Fudbaleru su odmah po dolasku u stanicu uzeti otisci i uzorak pljuva?ke, a njegov zastupnik Pedro Mendeš je izjavio:
- Nadam se da ?e istraga pokazati da optužba nije zasnovana na ?injenicama i da je samo plod mašte mlade dame.
Ronaldo je, pošto je saznao za šta je optužen, izjavio prijateljima da nije kriv.
- Sve mi je namešteno! Nemam nikakve veze sa tom ženom, ne mogu da verujem za šta me optužuju - izjavio je Portugalac koga smatraju jednim od povu?enijih igra?a u klubu sa "Old Traforda".
Mladi fudbaler je pre mesec dana doživeo porodi?nu tragediju, preminuo mu je otac i upu?eni kažu da je taj slu?aj stresno uticao na njega, što se vidi i po slabim igrama u dresu Man?estera.
Prvi trener ekipe sa "Old traforda" Karlos Keiroš za jednu portugalsku TV stanicu izjavio je da u klubu smatraju da njihov pulen nije kriv.
- Kristijano je dobrovoljno pristao da ode u stanicu. On je potpuno miran, ali nije mu svejedno što mu se dešavaju ovakve stvari koje nisu istinite. Postoje dve strane pri?e, ali optužbe su najblaže re?eno smešne - rekao je Keiroš.
Igra? je tokom no?i izmeðu srede i ?etvrtka zadržan u pritvoru, a postoje brojni svedoci koji su te ve?eri 2. oktobra bili u hotelu i koji tvrde da se igra? ponašao normalno, da je pio isklju?ivo "koka-kolu" i ljubazno slikao sa svima koji su to tražili od njega.