- 25 Avg 2005, 02:53
Najzad je došao dan kada ?e "Marakana", posle raspada SFRJ, ponovo ugostiti jedan hrvatski tim, sa izuzetkom duela naše reprezentacije i "lijepe njihove" pre šest godina, koja se igrala u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji 2000. godine.
Crvena zvezda ve?eras (20.15) u revanšu drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA do?ekuje Inter iz Zapreši?a, s lepom prednoš?u iz prvog me?a (3:1) koja garantuje siguran plasman u narednu rundu takmi?enja. Ipak, trener crveno-belih Valter Zenga poziva na oprez.
- Tek posle odigranog revanša mo?i ?emo da kažemo da smo bolji od Intera. U me? moramo u?i maksimalno obazrivo. Imamo mlad i talentovan tim sa dosta univerzalnih igra?a, što dovoljno govori o kakvom se kvalitetu radi. Mada, njihova mladost zna da bude ma? sa dve oštrice, najviše zbog nedostatka iskustva. Verujem, meðutim, da ?e moji izabranici bez problema izboriti plasman u prvo kolo Kupa UEFA - istakao je Zenga.
Italijanski stru?njak je dodao da su se preksino? u Ligu šampiona plasirali klubovi koji su se opredelili za strogu defanzivu, uklju?uju?i i slova?ku Artmediju koja je eliminisala Partizan i da bi njegovi izabranici trebali to da imaju u vidu.
Aleksandar Lukovi? pružio je odli?nu partiju pre dve nedelje u Zapreši?u. Defanzivac Zvezde ponovo ?e biti zadužen da sa leve strane šalje upotrebljive lopte ka napada?ima Panteli?u i Žigi?u.
Idemo na pobedu, bez obzira na rezultat iz prvog me?a. Inter nije tako naivna ekipa kako to mnogima izgleda, tako da ?emo igrati ozbiljno. Budu?i da je re? o hrvatskom timu, o?ekujem izmeðu 15.000 i 20.000 navija?a - bio je kratak Lukovi?.
Nikola Trajkovi?, prošlogodišnji najbolji fudbaler lige, pokušao je da spusti loptu na zemlju pošto se digla velika prašina zbog gostovanja Intera u Beogradu.
- Dosta se pri?a i piše o ovoj utakmici. Meðutim, zaista nema potrebe dizati tenziju, iako se radi o hrvatskom klubu. Znam da našim navija?ima mnogo zna?i ova utakmica, pošto sam i ja gotovo uvek sa posebnom zebnjom pratio svaki meðusobni okršaj. ?injenica je da imamo lepu prednost iz prvog me?a, što ne zna?i da ?emo se braniti. Iskreno se nadam visokoj pobedi, jer i "delije" to priželjkuju - zaklju?io je Trajkovi?.
Zenga ne?e mo?i da ra?una na, silom prilika, beka Dejana Milovanovi?a i napada?a Bobana Stojanovi?a, dok postoji mogu?nost da poslednjih dvadeset minuta zaigra rekonvalescent Milan Biševac.