Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Ovu temu sam predvideo za sve krace sportske novosti, transfere sportista iz jednog kluba u drugi i uopste krace informacije vezane za sportska desavanja sirom planete.
Naime postoje vesti iz sporta koje su znacajne ali ogranicene na jedan izuzetno kratak vremenski period ili sto bi se u fudbalskom svetu reklo "prelazni rok" :lol: , i kao takve nisu bas povoljne za postavljanje novih tema.
Dakle hocu da kazem da se ovde beleze svi transferi fudbalera, zarade pojedinih sportista i uopste sportske nazovi "sitnice".

ZvezdasBG-moderator sporta
Novo leto, stara pri?a: Anri i Adrijano prve zvezde letnje pijace! Tanka žica po kojoj se kre?e prvi Realov žongler milionima predsednik Florentino Perez. I uglavnom samo on, pošto Roman Abramovi? i Žoze Murinjo, za razilku od prošle sezone, nisu odmah krenuli u besomu?nu trku za transferima.

Na madridske zvezde iz "El Galaktika" pala je ove sezone poprili?na prašina. Perez ovog juna želi da doda novu zvezdu, novi magnet za publiku, ne bi li pokrenuo basnoslovno skupu igra?ku ka željenom cilju - trofejima. I smatra da samo neko iz tandema velikih A (Anri - Adrijano) je u stanju to da uradi.

Danima se smenjuju naslovi u evropskim sportskim listovima, a prvi ?ovek Reala je izmeðu dve vatre. Kada naiðe na zid iz Londona, on se okrene suncu Italije i traži Adrijana. Vrhunska pregovara?ka taktika, ili nešto sasvim drugo? Real jeste magnet, ali klubovi se danas ne odri?u igra?a takvog kalibra preko no?i.

Brazilac, roðen 17. februara 1982, pravo je ?udo. Istrpeo je mnogo toga ove sezone, zbog loše forme zimus ?ak sedeo na klupi Intera, ali Man?ini ga je probudio na vreme. Pre nekoliko dana u Rimu dva puta je ranio rimsku "vu?icu" i približio klub osvajanju pehara Kupa Italije. Ništa ne bi bilo neobi?no da za ciglo osam dana nije prošao na hiljade kilometara igravši na dva kontinenta. Petog juna bio je sa Brazilom u Porto Alegreu, da bi istog dana sa reprezentacijom krenuo na kvalifikacioni me? u Argentinu (Buenos Ajres). Odigrao je utakmicu, 9. juna se vratio u Rio, dan kasnije je ve? bio na "San Siru", 11. juna je sa ekipom otputovao u Rim, u nedelju je igrao protiv Rome za pri?u. I to nije sve, odmah potom otišao je da igra za reprezentaciju na Kupu konfederacija, gde ostaje do 29. juna! I kakvu sezonu ima za sobom - na 42 utakmice postigao je 28 golova. Cena, prava sitnica: minimum 30 miliona evra, a Perez bi dao i celih 55!

- Real je moj san, ali lagao bih kada bih rekao da mi nije lepo u Interu. Sve je stvar dogovora, mnogo se pri?alo o mom odlasku, ali ništa još nije ni blizu realizacije - kaže Adrijano, koji je u proteklih 365 dana davao opre?ne izjave.

Tjeri Anri je druga pri?a. On je iz sezone u sezonu sve bolji, prva je zvezda Arsenala i trener Arsen Venger nikako ne želi ekipu da ostavi bez francuskog napada?a. Ipak, insajderi kažu:

- Nema te dizalice koja ?e Anrija pomeriti sa "Hajberija". Meðutim, u Londonu kažu da, ako i bude otišao, to može da bude samo u Real!

Anri je ove sezone dosta kuburio sa povredama. Da nije bilo tako, ne bi se zaustavio na 25 golova u Premijer ligi, što mu je ipak bilo dovoljno da podeli "Zlatnu kopa?ku" sa Urugvajcem Dijegom Forlanom iz Viljareala.

- Završiti karijeru u Arsenalu je ono što želim. Mislim da još nekoliko sezona mogu da igram na ovom nivou. Real? Da, lepo zvu?i, ali meni je i u Londonu predivno - kaže Anri.

?ini se da Florentino Perez zna za tu pri?u, a pustio je i zlatnu udicu - 75 miliona evra, a polako "gura" na Ostrvo i Majkla Ovena! ?etiri puta je neuspešno Perez pokušavao da ga otme "tobdžijama". Pristanu li Englezi na petu ponudu, Anri ?e u?i kao broj jedan na listu najve?ih transfera u istoriji fudbala, na kojoj još uvek vodi Zinedin Zidan, sa ondašnjih stotinak i kusur miliona maraka ili sada 73,5 miliona evra, kada je iz Juventusa dolazio u Real.

Od starta prelaznog roka prošlo je dve sedmice, Evropa se nije mnogo tresla, ?eka se završetak brojnih dogovora i kase su znatno praznije. Godine zlatnih transfer godina definitivna su prošlost, ali Anri i Adrijano mogli bi da budu izuzetak u 2005. Oni zaista vrede toliko!
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore zauzima 49. mesto na objavljenoj mese?noj rang-listi Meðunarodne fudbalske federacije (FIFA), što je za tri mesta slabiji plasman u odnosu na prethodnu listu. Naš nacionalni tim ima 598 bodova, tri manje nego prošlog meseca. Od ekipa iz sedme grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta i dalje je najbolje plasirana Španija na devetoj poziciji sa 747 bodova, što je mesto niže i pet bodova manje nego na prethodnoj listi. Belgija je 47. sa 600, Bosna i Hercegovina 78. sa 538, Litvanija 94. sa 492 i San Marino 161. sa 230 bodova.
Belgija je pokvarila plasman za pet mesta, dok je BiH napredovala tri, Litvanija ?etiri, a San Marino jedno mesto. U vrhu liste nema promena. Brazil ubedljivo vodi sa 829 bodova ispred ?eške sa 790 i Argentine sa 785. Najve?i skok meðu 20 prvoplasiranih reprezentacija napravila je Danska, koja je sa 19. dospela na 16. poziciju. Dva mesta niže u odnosu na prethodni mesec zauzimaju Urugvaj (19) i Nema?ka (21).
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Fudbaler španske Osasune i reprezentativac Srbije i Crne Gore Savo Miloševi? ne isklju?uje mogu?nost da od naredne sezone ponovo igra za svoj nekadašnji tim - beogradski Partizan. "Imam prili?no dobar ugovor sa Osasunom, koji isti?e za dve godine. Ne moram da idem nigde iz Osasune, ali ho?u da igram i gotovo sam siguran da se ni u slede?oj sezoni tu ništa bitnije ne?e promeniti. Ako treba da se vratim u Partizan, logi?no je da to bude sada kada mogu da pomognem", rekao je Miloševi? za "Sportski žurnal". On je dodao da je spreman da razgovara sa ljudima iz Partizana i da se vrati u redove šampiona Srbije i Crne Gore. "Bio bih zaista sre?an ako bi se to dogodilo, i još da uðemo u Ligu evropskih šampiona...", rekao je Miloševi?.
Pre dva dana menadžer Miloševi?a Zoran Veki? i jedan od njegovih bliskih prijatelja, fudbaler Partizana Dragan ?iri?, demantovali su informacije da se Miloševi? vra?a u Partizan, jer ima ?vrst ugovor sa Osasunom.

Meðutim, u izjavi koju danas objavljuje "Sportski žurnal", Miloševi? je poru?io da želi da se vrati u klub u kojem je stekao afirmaciju.

"Ako Partizan želi Savu Miloševi?a i Savo Miloševi? želi da se vrati u Partizan, onda ?emo se lako dogovoriti", poru?io je Miloševi?, rekorder po broju igara u dresu reprezentacije SCG.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Predsednik Upravnog odbora KK Crvena zvezda Živorad Andjelkovi? u eksluzivnom intervjuu dnevnom sportskom listu "Sport" najavio je da ?e se tokom leta povu?i sa mesta predsednika, ali da ?e klubom nastaviti da rukovodi isti tim ?iji ?e i on biti deo.

Intervju prenosimo u integralnoj verziji:

Živorad Anðelkovi?, predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde, otvara dušu u intervjuu za "Sport". Posle sezone bez trofeja, prvi ?ovek kluba sa Kalemegdana komentariše sezonu i otkriva planove.

Da li smatrate da je polufinalna serija plej-ofa u kojoj je Crvena zvezda ispala bila regularna?

- Ne samo da nije bila regularna ve? smo pokradeni na drugoj utakmici polufinalne serije. Ta?nije sudijskim lošim odlukama, Crvenoj zvezdi je uskra?ena šansa da proba da ostvari projekat koji je planirala na terenu. Prošle godine smo zaustavljeni zbog incidenta sa policijom, a ove godine su nas zaustavile sudije. Posle sramotnog sudjenja na utakmici Zvezda - Refleks pri?ao sam o "braon ljudima". Tada mnogi to nisu razumeli, ?ak sam i ja u jednom trenutku pomislio da sam preterao, pa sam na molbu prijatelja iz Kluba dao javno izvinjenje. Sada se kajem zbog toga, jer da sam tada insistirao na tome možda se ne bi desila ova ne?uvena sudijska kradja na drugoj polufinalnoj utakmici sa Partizanom. Sudije su Zvezdu na toj utakmici teško oštetile i direktno uticale na rezultat. Ne samo da su nam oduzele šansu za pobedom, ve? su svojim odlukama pokušali da ponište ?etvorogodišnji rad desetina ljudi u Klubu, uložen novac, energiju i entuzijazam i na kraju i ideju.

Anðelkovi? govori u jednom dahu i pita otkud sudijama pravo na to...

- Svakome ko je gledao utakmicu jasno je da su sudije odlu?ile ko ?e biti finalista ovogodišnjeg plej-ofa i kako je naš tim bolje igrao njihovo sudjenje je bilo sve skandaloznije. Za izbacivanje Zvezde trebalo im je pet tehni?kih grešaka od ?ega dve na 25 sekundi pre kraja me?a!? Time su pokazali da danas u srpskoj košarci nije važno kako ko igra, da li ima dobar tim ili je tog dana inspirisan.... Posebna pri?a je dosudjena peta li?na greška kapitenu našeg kluba Jeretinu u trenutku kada je uzeo potpuno ?istu loptu igra?u Partizana i krenuo u napad za pobedu. Uzmite snimak RTS-a i vide?ete koliko je to bilo ?isto. Nije bitno ime i prezime sudije koji je to uradio ve? su bitne posledice sudjenja, a koje su mnogo ve?e od toga ko je ušao u finale plej-ofa.

Problemi sa suðenjem traju ve? godinama, naro?ito u plej-ofu.

- Crvena Zvezda ?e insistirati na reorganizaciji doma?eg prvenstva, jer ovakvo takmi?enje više nema smisla. Ovo nije prvenstvo ve? "Divlji zapad". Zna?i nema slede?e godine takmi?enja bez nove Lige i bi?e zanimljivo da vidimo kakav je predlog za takvu Ligu napravio Savez. Crvena zvezda ?e tražiti da nova Liga potpisuje ugovor sa sudijama kako ne bi sudili oni koji zbog neznanja, kladjenja na rezultate ili iz bilo kojih drugih razloga uti?u direktno na rezultat.

Uspostavili ste dobar odnos sa novim predsednikom Partizana Jovicom Pavlovi?em. Da li ?e ružna dešavanja u polufinalnoj utakmici plej-ofa dovesti do zahlaðenja odnosa?

- Ne?e. Igra?i Partizana su se u protekle dve utakmice ponašali korektno i to su profesionalci koji dele isti hleb sa našim igra?ima. Iskreno, želim da se ove godine ponovo uspostavljena korektna saradnja sa gospodinom Pavlovi?em nastavi, jer samo tako možemo da rešimo ogromne probleme u kojima se nalazi srpski sport. Mi zajedno insistiramo da se usvoji Zakon o sportu, da se omogu?i privatizacija sportskih klubova i da dobijemo poreske i druge olakšice za poslovanje.

U javnosti se dosta spekulisalo o tome da li je Zvezda ispunjavala svoje finansijske obaveze prema igra?ima, o njihovim dolascima i odlascima...

- Zvezda je ve? nekoliko godina trn u oku pojedinim novinarima i medjima. Ove godine je to ipak bilo malo previše. Da li da vas podse?am kako su izmišljali da ?e osam igra?a Zvezde oti?i na arbitražu u decembru, pa kako Henderson, pred tada za nas važnu utakmicu sa Slogom, navodno napušta klub, pa pisanja pred po?etak Superlige da su igra?i stupili u štrajk... Ja sam uvek otvoreno govorio. Ovo je Srbija i problema ?e uvek biti. Ima ih i u Italiji, Španiji, a o Gr?koj da ne govorim. I tada sam rekao da ?e svi igra?i biti ispla?eni. Sada vidite da su se ti dušebrižnici u?utali, a i otkri?u vam i zašto - igra?i Crvene zvezde su ispla?eni i ove kao i prošlih godina. I ne samo da su ispla?eni, ve? smo sa svima uspostavili takav ljudski odnos da se svi koji su poslednje ?etiri godine bili u Zvezdi rado vra?aju u svoj klub. Za nas nema ve?e pohvale od toga da jedan Igor Rako?evi? javno kaže da bi "besplatno igrao za Zvezdu" ili Henderson koji je toliko zadovoljan u Zvezdi da izjavljuje "da želi ponovo slede?e godine da igra u našem klubu". Zvezda je danas stabilan klub, koji je poslednje tri godine uz Partizan i Hemofarm, jedina ekipa koja je kostantno medju ?etiri u doma?em prvenstvu. Za razliku od novembra 2001. kada sam došao u klub, danas Crvena zvezda ima sve igra?e pod ugovorom sa izuzetkom dva stranca i kapitena Gorana Jeretina, koji je ove godine slobodan uz fiksno obešte?enje. Danas Crvena zvezda ima 10 mladih selekcija u kojima je preko 300 dece, ?kolu ko?arke, svoje kampove, brojne mlade reprezentativce... Danas, bre deca igraju ko?arku na Kalemegdanu...

Tokom sezone ste nekoliko puta najavljivali da ?ete se povu?i sa mesta predsednika na kraju ovog prvenstva?

- Volonterski sam radio sam za Zvezdinu ideju više nego što mnogi ljudi rade za sebe li?no. Povu?i ?u se sa funkcije predsednika ne zato što sam se umorio, ve? zato što ho?u da uspostavim jasan princip odgovornosti. Ova uprava je dobila poverenje Skupštine da vodi Klub i to ?e ?initi do kraja mandata. Ja ?u se tokom leta povu?i sa mesta predsednika, a neko drugi iz tima koji je sa mnom radio za Zvezdu sve ove godine, do?i ?e na to mesto da nastavi projekat do kraja. Ja ?u ostati da radim za Zvezdu kao ?lan tima. Za mene je velika ?ast što mi se pružila prilika da vodim Zvezdu u jednom za nju teškom trenutku i bi?e mi ?ast da ostanem deo tima koji ovaj klub uspešno podiže. Da razo?aram neprijatelje, ne pada mi na pamet da odustanem od borbe da uslovi pod kojima igra Crvena zvezda budu regularni i da niko osim igra?a ne odlu?uje ko ?e biti prvak. Tokom letnje pauze kao predsednik zajedno sa menadžmentom, sportskim direktorom i trenerom podne?u izveštaje nadležnim organima kluba, koji ?e oceniti naš rad tokom protekle sezone i preduzeti mere kako bi Klub napredovao u budu?nosti. Kada bude predstavljen novi predsednik održa?emo zajedni?ku konferenciju za novinare na kojoj ?e mediji biti upoznati sa tim šta smo kao uprava uradili od novembra 2001. do danas. Tada ?e javnost mo?i da sazna koliko para je uloženo u Zvezdu, kako je zate?eni dug prethodnih generacija u velikoj meri vra?en ili otpisan, koliko imamo igra?a u mladjim selekcijama, koliko danas vredi Zvezda kao i šta ?e se još uraditi.

Da li želite nekome posebno da se zahvalite?

- Zahvaljujemo se svima koji su ove godine bili uz Zvezdu, a to je tvrdo košarkaško jezgro od 2 500 navija?a koji su dolazili i na utakmice sa Slovanom, i na utakmice sa Partizanom. Oni su kupovali karte i tako pomogli svoj klub. Nikada ne?u zaboraviti navijanje na poslednjoj utakmici u ovoj sezoni kada su ljudi došli posle teškog poraza u prvom me?u i gledali nevidjenu kradju i ostali do kraja uz nas. Imamo najbolju publiku na svetu. Zahvaljujem se sponzorima koji su uz nas sve ove godine. Kako onima koji su sve vreme uz nas, tako i onima koji nisu uspeli da izdrže da to ostanu, kao i onima koji su sada došli. Onaj ko se danas bavi privredom zna koliko je teško odvojiti jedan dinar za sport. Hvala im za svaki dinar. Hvala igra?ima i stru?nom štabu koji su podneli ove godine teška osporavanja. I pored toga što su pokradeni u plej-ofu obezbedili su sebi i Zvezdi slede?e godine igranje u Jadranskoj ligi, na završnici nacionalnog Kupa i u Uleb kupu. Oni su najve?e Zvezdino blago. Se?am se da smo 2001. godine imali ve?inu igra?a koji su bili "legionari" došli da odrade ugovor. Sada imamo velike zvezdaše. Pa Vuk Radivojevi? je odigrao drugu utakmicu protiv Partizana sa naprslinom na zglobu, Jeretin je posle loma jagodi?ne kosti igrao sa maskom, a da ne podse?am kako je doneo Kup povredjen igraju?i pod injekcijama, Dragojlovi? je povredjen igrao polufinale plej-ofa... Da ne zaboravim Džoa Vukosavljevi?a, Milka Bjelicu, ?edu Vitkovca ili Vujadina Suboti?a i sve ostale koji su bili u timu. Veliko zvezdino srce kuca u njima i presre?an sam zbog toga!

Slika
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Fudbaleri Partizana sasta?e se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sa pobednikom me?a izmeðu Slieme sa Malte i moldavskog Šerifa, odlu?eno je žrebom u Nionu. Posle dugo vremena crno-beli su imali dosta sre?e u žrebu pa bi (bez obzira na standardni respekt protivnika) trebalo da imaju prili?no lak posao pred odlu?uju?e utakmice u tre?oj rundi. Prvi me? 2. kola kvalifikacija igra se u Beogradu 26. jula.
Branilac titule Liverpul tako]e može biti veoma zadovoljan žrebom jer ?e do 2. kola kvalifikacija pre?i vrlo kratak put do Velsa (nasuprot putovanjima u Azerbejdžan ili Gruziju), ekipa Rafe Beniteza ne?e se namu?iti ni u duelima sa potencijalnim protivnikom u drugom kolu Toršavnom ili Kaunasom.

Žreb prvog kola kvalifikacija:

Liverpul - TNS
FC Haka - Pjunik
HB Toršhavn - FBK Kaunas
FC Levadia Talin - Dinamo Tbilisi
NK Gorica - KF Tirana
FC Kairat - FC Artmedia Bratislava
PFC Neftchi - FH Hafnarfjordur
Rabotni?ki - Skonto FC
Glentoran - Šelburn
Dinamo Minsk - Anortozis
Sliema Vonderers - FC Šerif
F91 Dudelanž - NK Zrinjski

2. kolo kvalifikacija:

Seltik - Kairat /Artmedia
HB Toršhavn / FBK Kaunas - Liverpul ili TNS
Glentoran / Šelburn - Steaua Bukurešt
Debrecin - Hajduk
Anderleht - Nef?i /Hafnafjordur
Valerenga - Haka/Pjunik
Dinamo Kijev - Tun
Malme - Makabi Haifa
Brondbi - Lev.Tallin / Dinamo Tbilisi
CSKA Sofija - NK Gorica / KF Tirana
Rapid - Dudelanž/Zrinjski
Dinamo Minsk - Anortozis
Partizan - Sliema/Šerif
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Karatistikinja Srbije i Crne Gore Snežana Peri? osvojila je danas zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u španskom Almeriji, pobedivši u finalu u kategoriji do 60 kilograma hrvatsku karatiskinju Petru Narandžu. Peri? je u finalnoj borbi dobila rivalku sa 3:0 u poenima.

To je prvo zlato za SCG na Mediteranskim igrama u Almeriji, a ju?e su karatisti Miloš Živkovi? i Almir Cecunjanin osvojili po jednu srebrnu medalju.
----------------------------------------------------------------
?lan naše strelja?ke reprezentacije Jasna Šekari? osvojila je danas zlatnu medalju u disciplini 25 metara vazdušni pištolj.

Jasna Šekaric je sjajno pucala i u kvalifikacijama, i bila na ?elnoj poziciji, a potom i u finalu i osvojila novo odli?je za SCG. Druga takmi?arka SCG Jelena Arunovi? bila je osma.

Pre toga, Aranka Binder je osvojila je bronzanu medalju u disciplini 10 metara vazdušna puška. Ona je u kvalifikacijama delila peto i šesto mesto sa 393 poena, ali je u finalu pucala bolje i osvojila medalju. Zlatna medalja pripala je Francuskinji Sandri Graciotin, a srebro Španjolki Nuriji Kol Vega.
Naš rva? Kristijan Fris osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 55 kilograma. Fris je u finalu savladao Egip?anina Muhameda Abu El Elu.

Ostali takmi?ari SCG u rvanju nisu uspeli da se okite odli?jima.
Kajakaši SCG Dragan Zori? i Ognjen Filipovi? osvojili su danas bronzanu medalju u trci dvoseda na 500 metara.

Zori? i Filipovi? su tako SCG doneli sedmu medalju na Mediteranskim igrama.

Zlatnu medalju osvojila je hrvatska posada Stjepan i Mi?o Jani?, a srebrnu Španci Fransisko Ljera Blanko i Damijan Vindel Martin.
Naša ženska rukometna selekcija pobedila je reprezentaciju Turske sa 43:40 [24:19] u drugom kolu druge grupe turnira. 'Plave' su u subotu savladale i Gr?ku sa 37:30, a u utorak ?e igrati protiv selekcije Španije.

Trijumf na me?u sa Španijom selekciji SCG garantovao bi prvo mesto na tabeli druge grupe. Plasman u polufinale obezbedi?e dve prvoplasirane ekipe grupe.
Pliva?ica SCG Marina Ku? osvojila je danas šesto mesto u trci na 200 metara prsno. Zlatnu medalju osvojila je Španjolka Sara Peres [2:28.87], srebrnu Sara Ðovani iz Italije [2:31.14], a bronzanu Belen Domenek, takoðe iz Španije 2:31.36.

Ostali pliva?i SCG koji su se takmi?ili danas nisu zabeležili zna?ajnije rezultate.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Dan po završetku sezone u nacionalnom šampionatu Srbije i Crne Gore, dvojica igra?a, finalista Atlas Pils Juba lige, Vule Avdalovi?i z Partizana i Nebojša Bogavac iz Hemofarma, otišli su u nove klubove u Španiji. Kako prenosi Agencija za posredovanje u oblasti košarke "Beobasket", Avdalovi? je potpisao ugovor sa španskom Pamesom, a Bogavac ?e se takoðe preseliti u Španiju - u Le?e Rio Breogan iz Luga. "Beobasket" precizira da je Bogavac potpisao dvogodišnji ugovor. Avdalovi?, koji ima 24 godine, sa Partizanom je osvojio titulu šampiona SCG. U finalnoj seriji "plej-ofa" "crno-beli" su pobedili Hemofarm sa 3:1 u pobedama. Prema navodima sajta agencije, klub je pronašao i Dragan Lukovski, koji je prošle sezone bio u gr?kom Makedonikosu, a slede?e ?e biti u šampionu Ukrajine - ekipi Kijeva.
Željko Lukaji? otišao iz Hemofarma

Dosadašnji trener košarkaša Hemofarma Željko Lukaji? zatražio je raskid ugovora sa klubom, dan posle poraza od Partizana u ?etvrtom me?u finala Superlige i kona?nog trijumfa beogradskog kluba u državnom prvenstvu. Hemofarm je ove sezone osvojio regionalnu Jadransku ligu, što je bio prvi trofej kluba u istoriji muške ekipe, a stigao je i do polufinala evropskog ULEB Kupa.

Lukaji? je bio u Hemofarmu gotovo sedam godina, a na oproštaju od kluba zahvalio je svima na saradnji, pre svega generalnom sponzoru Kluba, Hemofarm koncernu i predsedniku Miodragu Babi?u.

"Zahvaljujem svim igra?ima sa kojima sam saraðivao proteklih godina, a posebno stru?nom štabu ?iju sam podršku uvek imao. Posle sedam godina u Hemofarmu, smatram da je došlo vreme da i klub i ja krenemo svojim putem", naveo je Lukaji? u pisanom obra?anju Upravnom odboru kluba.

"Hemofarm ?e, naravno, ostati moj klub, a Vršac moj grad jer smo u njima moja porodica i ja stekli bezbroj prijatelja. Zbog toga, gde god budem radio ubudu?e, bi?u i dalje u službi Hemofarma, jer ?u se po završetku trenerske karijere vratiti u Vršac", poru?io je Lukaji?.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Fudbaler Srbije i Crne Gore Mateja Kežman pristao je da se pridruži ekipi Atletika iz Madrida, a potpisa?e ugovor na tri godine, preneo je internet sajt madridskog kluba. Predsednik Atletika Enrike Sereso izjavio je da je postignut dogovor izmeðu Kežmana, Atletika i engleskog ?elsija, iz koga napada? SCG dolazi. "Još neke stvari izmeðu tog igra?a i ?elsija moraju da se reše da bi sve bilo gotovo. Ugovor sa Kežmanom bi?e na tri godine", rekao je Sereso. Kežman ?e danas obaviti lekarske preglede u Atletiku. Napada? reprezentacije SCG bi?e drugo poja?anje Atletika u ovom prelaznom roku, posle trenera Karlosa Bjan?ija, koji je zamenio Sesara Fernanda ranije ovog meseca. Atletiko je prošle sezone bio 11. na tabeli Primere, ali veruje da bi naredne sezone mogao bolje, uz Kežmana u napadu, zajedno sa španskim reprezentativcem Fernadom Toresom.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Mislim da je Kezman mudro postupio.....
Korisnikov avatar
By Zemunac
Zvezdo ti odje sam sa sobom pricas?:smeh:
Korisnikov avatar
By Moa
Munze a gde si ti dete moje omiljeno svo vreme?
Korisnikov avatar
By BlueUnion
hrvatska vs. brasil za sada 0-0

ina?e Hrvati nešto se nadaju da ?e da pobede sa 2-0.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by BlueUnion
hrvatska vs. brasil za sada 0-0

ina?e Hrvati nešto se nadaju da ?e da pobede sa 2-0.
Nek se nadaju....
To bar moze bez iskustva i znanja...:lol:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore do?ivela je i drugi poraz na turniru 1/2Valerij Lobanovski1/2 u Kijevu. 1/2Plavi1/2 su u utakmici za tre?e mesto, posle jedne od najslabijih partija u poslednje vreme, poraženi od Ukrajine sa 2:1.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Španski fudbalski prvoligaš Osasuna doneo je odluku o promeni imena stadiona El Sadar u Stadion kraljevstva Navare što je ujedno i slogan lokalnih vlasti u promociji turizma.

?lanovi kluba su odobrili promenu nakon što je regionalna vlast sa klubom ovim povodom potpisala trogodišnji ugovor vredan 4,5 miliona evra. Osasuna na ovom stadionu, ?iji je kapacitet 20.000 sede?ih mesta, igra svoje me?eve kao doma?in od 1967. godine
Korisnikov avatar
By spliff
ana ivanovicc se plasirala u trecce kolo rogers cup-a
:kupanje:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by spliff
ana ivanovicc se plasirala u trecce kolo rogers cup-a
:klap: za Anu. Jankovicka izgubila od kineskinje....ne znam ni kako se zove...2:1..:(
Ženska juniorska košarkaška selekcija Srbije i Crne Gore osvojila je 14. avgusta titulu šampiona Evrope u Budimpešti, pošto je u finalu savladala Španiju sa 66:52 (10:14, 17:16, 20:10, 19:12). Zorica Mitov je postigla 21 poen za "plave" i zabeležila sedam skokova. Miljana Musovi? postigla je 18 poena i imala ?etiri skoka i pet asistencija. Najefikasnija u španskoj reprezentaciji bila je Silvija Dominges sa 15 poena, ali i devet skokova, a Patrisija Argelo je postigla 13 poena. Pobednik je odlu?en u tre?oj deonici kada su "plave" pri voðstvu Španije 38:33 napravile seriju 12:0 i kasnije sigurno održavale prednost. U borbi za tre?e mesto Francuska je pobedila ?ešku sa 77:66. Juniorke Srbije i Crne Gore su u skoro identi?nom sastavu, pre gotovo mesec dana, osvojile i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. (Beta)
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Rože Federer je u finalu Mastersa u Sinsinatiju savladao Endija Rodika sa 6:3, 7:5 i osvojio deveti turnir ove godine. Svetski reket broj jedan je popravio i svoj li?ni rekord, ostavši neporažen u 22 uzastopnom finalu.

Federer nije igrao od turnira u Vimbldonu, a za pobedu u Sinsinatiju bi?e nagraðen sa 400.000 dolara.
Korisnikov avatar
By spliff
clisters hanen 7 : 5, 6 : 1

go kim!!!
Korisnikov avatar
By spliff
maria sharapova konachno na prvom mestu wta liste sa 4452

yeeeeeey

2. mesto davenport
3. mauresmo

:pivce:
Korisnikov avatar
By spliff
jelena igra prvo kolo na pilot pen-u u 1600 protiv Chakvetadze

drzimo palcheve jeci

Korisnikov avatar
By ZvezdasBG

3. mauresmo

:pivce:
Lezbejka na trecem mestu. Opa! :D
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Debitant u Premijer ligi Engleske, ekipa Vigana, izašla je u javnost sa ambicioznom ponudom za kupovinu reprezentativca Engleske, Majkla Ovena.

Vigan je madridskom Realu spreman da plati 15 miliona funti na ime obešte?enja, a Ovenu nudi godišnju platu od šest miliona funti. Nerealno je o?ekivati da odli?ni napada? prihvati ovu ponudu jer su za njegove usluge zainteresovani i daleko ja?i klubovi.
Korisnikov avatar
By spliff
puche jelena josh jedanput u prvom kolu...

:vudu:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
puche jelena josh jedanput u prvom kolu...

:vudu:
:(
Korisnikov avatar
By spliff
jankovic 17. nosuilac na us open-u
ivanovic 18.

to znachi da ako dodje do nekog otkaza u vrhu jelena upada medju 16 nosilaca, shto znachi (?) da bi trebala da se plasira u osminu finala

let's wait and see
Korisnikov avatar
By spliff
Zvezda ce igrati protiv ekipe Braga iz Portugala.

Portugalci su odigrali jedan mec u domacem prvenstvu i pobedili.

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey!!!!

:elf:

idemo dalje!!! :zastava: :avion: :boxer: :dj:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Zvezda ce igrati protiv ekipe Braga iz Portugala.

Portugalci su odigrali jedan mec u domacem prvenstvu i pobedili.

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey!!!!

:elf:

idemo dalje!!! :zastava: :avion: :boxer: :dj:
Ne znam bas. Ne kazem da sam razocaran ali mislim da su se Grobari opet izvukli....Bar sto se zreba tice.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!