Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
Nema kafea ili restorana u Beogradu, a verovatno ni u drugim gradovima u Srbiji, gde nisu postavljeni veliki ekrani preko kojih se prate prenosi fudbalskih utakmica.
Dok traje takmi?enje po grupama igraju se ?ak tri me?a dnevno. Muškarci provode po osam sati pred televizorima, a pre podne mnogi od njih su i u kladionicama.

Na pitanje da li je sada pove?an broj uplata, pa samiim tim i igra?a, zaposleni u jednoj beogradskoj kladionici kaže:

"Imamo mnogo više posla. Na naše se slabo klade, uglavnom su to Engleska, Nema?ka... Španija, ukoliko igra..."

Dominacija sporta nad kulturom

"Nema nikakve sumnje da fudbal u ovih mesec dana dominira nad kulturom", kaže u razgovoru za BBC Dragan Vuji?, glumac beogradskog Pozorišta na Terazijama:

"To je nepisano pravilo. Ve? dugo godina i Svetski kup i svaki drugi sportski dogaðaj koji se ti?e 'najvažnije sporedne stvari na svetu' odnose pobedu od 100:0 nad kulturom."

Fudbal zaista jeste najvažnija sporedna stvar na svetu, isti?e poslanik u Skupštini Srbije Meho Omerovi?. To se jasno vidi u danima trajanja svetskog prvenstva, kaže on, kada vidno opada interes javnosti za tzv. "velika politi?ka dešavanja" u Srbiji:

"Sve to što se dešava, a televizija je mo?an medij, ipak odvla?i pažnju graðana sa, da tako kažem, prljavštine koja je bila prisutna na politi?koj sceni u prethodnim mesecima."

Ljubavnici profitiraju

Glumac Dragan Vuji? kaže da su sumnje da ?e zbog fudbala u narednih mesec dana pozorišne predstave biti slabo pose?ene - ako ih je ikada i bilo - sada potpuno nestale:

"Gro nacije je prikovano za TV ekrane, bar što se ti?e muške populacije. Sino? smo u pozorištu imali prepunu salu žena, što zna?i da je jun ipak njihov mesec. A najbolje ?e izgleda, pro?i ljubavnici."

Koliko je fudbal gotovo isklju?ivo "muška strast" lako se da zaklju?iti i po izuzetno velikoj koli?ini televizora kupljenih pre po?etka Svetskog prvenstva.

Prodavci u Beogradu tvrde da je pove?anje prodaje u odnosu na tzv. "normalni period" i preko 200%, a smatraju da je verovatni povod ya to tzv. "mir u ku?i".

Naime, jedan TV ?e po svoj prilici biti "muški" - za fudbal, a drugi "ženski" -za filmove, serije i druge zanimljive programe.

Slabe kvote

Navija?i, ina?e, ne veruju baš preterano da reprezentacija SCG može da postigne nešto više od "?asnog u?eš?a" u izuzetno jakoj grupi.

Na pitanje da li se za odlu?uju?u utakmicu u petak, kada "plavi" igraju protiv Argentine, primaju uplate, u beogradskim kladionicama dobili smo odgovor:

"Nemamo još ponude, ali otprilike 1:6 je odnos za Argentinu, oni su favoriti. Doduše, nama je dosta jaka odbrana..."

Sve su procene da ?e, ?ak i slu?aju da "naši" uskoro okon?aju u?eš?e na Svetskom prvenstvu, fudbal ipak biti izuzetno pra?en - kao, uostalom, i uvek do sada.

BBC
Korisnikov avatar
By Adenim
Smorio me fudbal do j...
By Storm
Originally posted by ForeverYoung
"Nema nikakve sumnje da fudbal u ovih mesec dana dominira nad kulturom", kaže u razgovoru za BBC Dragan Vuji?, glumac beogradskog Pozorišta na Terazijama:
Fudbal jeste kultura.
A pra?enje svetskog prvenstva u fudbalu je deo opšte kulture.
:gol:
Korisnikov avatar
By Kupper
Kako sam te prizvao samo:bye: :right:

Storm:

'Fudbal jeste kultura.
A pra?enje svetskog prvenstva u fudbalu je deo opšte kulture.'

:zvizdi: :yes:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by bigirl
Živeo fudbal!!!
:right: :cheer:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Mene je smorio :sigh:
Kada si primoran da gledas sve utakmice koje se daju tog dana (zato sto radis u baru) dojadi ti :neznam:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Storm
Originally posted by ForeverYoung
Fudbal jeste kultura.
A pra?enje svetskog prvenstva u fudbalu je deo opšte kulture.
:up:
By Swanheart
Mislim da cu razbiti TV ako pogledam jos jednu fudbalsku utakmicu:cupakosu:
Korisnikov avatar
By mary
Ziveo kvalitetan fudbal!!! :gol:

Onakav kakav se trenutno moze gledati na Svetskom prvenstvu!
Korisnikov avatar
By Delete
Ja cu se veceras ipak odluciti za kosarkasku utakmicu.
A sto se fudbala tice, gledam samo utakmice nase reprezentacije.
Korisnikov avatar
By SouthSide
Pa bas i nije samo Srbija, i Austrija je, po ceo dan, na prvom programu drzavne televizije idu utakmice, a izmedju komentari i zanimljivosti i spec. izdanja novina, a Austrija ne ucestvuje, tj uopste nije fudbalska nacija.
A ja spremam ispite ovih dana, i gledam utakmice po ceo dan :)
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Mr.Ja
Mene je smorio :sigh:
Kada si primoran da gledas sve utakmice koje se daju tog dana (zato sto radis u baru) dojadi ti :neznam:
Ih, nikad me fudbal ne bi smorio. Kada ga ne gledam na tv-u, onda igram menadžera, pa opet gledam u fudbal... :love:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by ^mary^
Ziveo kvalitetan fudbal!!! :gol:

Onakav kakav se trenutno moze gledati na Svetskom prvenstvu!
:up:

By fencysmurf
oh come on, do loosen up a bit... its nice. very festive. very festive indeed! like a sacral , once in 4 years , version of christmass...

u get ur man to dress in england`s collors , u put on a german shirt and ya-bloody-hoop ... 2 world wars and one world cup, doo-dah, doo-dah, two world wars and one world cup oh doo-dah day ;)

:eu:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!