- 09 Dec 2009, 23:04
![Slika](http://img691.imageshack.us/img691/7243/stastistikalgbt.png)
Ovako izgleda statistika GLBT oglasa sajta GS za 2009.
Preostaje nam da dajemo zaključke i polemišemo.
MOJA ZAPAŽANJA
1) Sajt gay.hr - ima duplo više profila. O čemu se radi?
Da li su Hrvati u većem broju spremni prizanati sebi da su gej?
Da li imaju veći procenat ljudi s kompjuterima?
Mislim da je stvar u tome što su kod njih administratori povezali profile forumaša i oglašavače.
Napraviš jedan profil i on ti služi i kao oglas i kao profilna stranica za tebe kao forumaša.
To nije slučaj s našim sajtom, zato ne možemo imati dobar statistički uvid već samo podatke za slobodne ljude, odnosno one, koji traže partnera.
Ko je zauzet i nema profil ne može ući u statističku obradu što bi trebalo u budućnosti ispraviti.
2. Muški, koji traže muške na ovnovu oglasa, uveliko tuku žene, koje traže žene.
U Beogradu ih je 10 puta više,
u Novom Sadu oko 7,5 puta.
U Nišu čak 22 puta, a u manjim mestima lezbejke kao da nisu vidljive.
Da li ih je je stvarno toliko manje?
Moj odgovor je da je oglasnik samo odgovor na pitanje koliko je SLOBODNIH LBT žena, ali ne i koliko ih je ukupno.
Pošto su žene po nekim pokazateljima sklonije dužim vezama, verovatno je da ovaj broj oglasa ne oličava verno njihov procenat.
Realan odnos trebalo bi biti:
UKUPNI BROJ:
muški : ženski --- 4 : 1
BROJ SLOBODNIH:
muški : ženski ---- 12 : 1
Pošto ovaj sajt može da pravi sam ostatistiku za slobodne, izgleda da muški nadjačavaju žene mnogo više nego što to izgleda u realnosti.
3) Sever je mnogo bolji od juga po pitanju gej emancipacije. Ova statistika predstavlja veliku pobedu Vojvođana i Beograđana u odnosu na južne sredine, gde i dalje postoji veliki procenat onih, koji sebi ne smeju priznati da su gej.
Leskovac je za nijansu veći od Subotice, ali gej oglasa odande je čak 5 puta manje.
Broj gejeva je u svim generacijama i svim sredinama približno isti. Nemoguće je da Leskovčani baš toliko nemaju pristup internetu. Nameće se zaključak da je jug homofobnija i konzervativnija sredina.
PROCENTUALNA STATISTIKA PO GRADOVIMA I OPŠTINAMA...
Najviše muških oglasa imamo iz Beograda i Novog Sada.
Za njima je Subotica i Sombor, kao pozitivno iznanađenje.
Taj grad je iste je veličine kao Loznica, a ona ima 7 puta manje oglasa.
Zatim idu Pančevo, Čačak (na žalost homofoba Velje Ilića) i Jagodina (na žalost homofoba Dragana Markovića Palme, koji i dalje tvrdi da u sredini, gde je on gradonačelnik nema nijednog jedinog homoseksualca).
Nišlije malo zaostaju, Kragujevčani dosta.
Na samom dnu su Leskovac, Vranje, Prokuplje i Loznica.
LEZBEJKE
Imaju svoju jaku scenu samo u Beogradu i u Novom Sadu. Iako oglasi svedoče sam oo slobodnima, nemoguće je da u nekim mestima ima toliko zauzetih.
Da li se žene sa lezbesjkim sklonostima u konzervativnijim sredinama predaju prepuštaju očekivanjima okoline?
Kakvo je stanje u vašoj sredini po pitanju glbt brojnosti?
![Slika](http://img691.imageshack.us/img691/7243/stastistikalgbt.png)
Ovako izgleda statistika GLBT oglasa sajta GS za 2009.
Preostaje nam da dajemo zaključke i polemišemo.
MOJA ZAPAŽANJA
1) Sajt gay.hr - ima duplo više profila. O čemu se radi?
Da li su Hrvati u većem broju spremni prizanati sebi da su gej?
Da li imaju veći procenat ljudi s kompjuterima?
Mislim da je stvar u tome što su kod njih administratori povezali profile forumaša i oglašavače.
Napraviš jedan profil i on ti služi i kao oglas i kao profilna stranica za tebe kao forumaša.
To nije slučaj s našim sajtom, zato ne možemo imati dobar statistički uvid već samo podatke za slobodne ljude, odnosno one, koji traže partnera.
Ko je zauzet i nema profil ne može ući u statističku obradu što bi trebalo u budućnosti ispraviti.
2. Muški, koji traže muške na ovnovu oglasa, uveliko tuku žene, koje traže žene.
U Beogradu ih je 10 puta više,
u Novom Sadu oko 7,5 puta.
U Nišu čak 22 puta, a u manjim mestima lezbejke kao da nisu vidljive.
Da li ih je je stvarno toliko manje?
Moj odgovor je da je oglasnik samo odgovor na pitanje koliko je SLOBODNIH LBT žena, ali ne i koliko ih je ukupno.
Pošto su žene po nekim pokazateljima sklonije dužim vezama, verovatno je da ovaj broj oglasa ne oličava verno njihov procenat.
Realan odnos trebalo bi biti:
UKUPNI BROJ:
muški : ženski --- 4 : 1
BROJ SLOBODNIH:
muški : ženski ---- 12 : 1
Pošto ovaj sajt može da pravi sam ostatistiku za slobodne, izgleda da muški nadjačavaju žene mnogo više nego što to izgleda u realnosti.
3) Sever je mnogo bolji od juga po pitanju gej emancipacije. Ova statistika predstavlja veliku pobedu Vojvođana i Beograđana u odnosu na južne sredine, gde i dalje postoji veliki procenat onih, koji sebi ne smeju priznati da su gej.
Leskovac je za nijansu veći od Subotice, ali gej oglasa odande je čak 5 puta manje.
Broj gejeva je u svim generacijama i svim sredinama približno isti. Nemoguće je da Leskovčani baš toliko nemaju pristup internetu. Nameće se zaključak da je jug homofobnija i konzervativnija sredina.
PROCENTUALNA STATISTIKA PO GRADOVIMA I OPŠTINAMA...
Najviše muških oglasa imamo iz Beograda i Novog Sada.
Za njima je Subotica i Sombor, kao pozitivno iznanađenje.
Taj grad je iste je veličine kao Loznica, a ona ima 7 puta manje oglasa.
Zatim idu Pančevo, Čačak (na žalost homofoba Velje Ilića) i Jagodina (na žalost homofoba Dragana Markovića Palme, koji i dalje tvrdi da u sredini, gde je on gradonačelnik nema nijednog jedinog homoseksualca).
Nišlije malo zaostaju, Kragujevčani dosta.
Na samom dnu su Leskovac, Vranje, Prokuplje i Loznica.
LEZBEJKE
Imaju svoju jaku scenu samo u Beogradu i u Novom Sadu. Iako oglasi svedoče sam oo slobodnima, nemoguće je da u nekim mestima ima toliko zauzetih.
Da li se žene sa lezbesjkim sklonostima u konzervativnijim sredinama predaju prepuštaju očekivanjima okoline?
Kakvo je stanje u vašoj sredini po pitanju glbt brojnosti?