Originally posted by Franck Whitson
Suvoparna i kvaziintelektualna pozivanja na cuvene sociologe, kao i prevodjenje latinskih poslovica na engleski ne daju odgovore na sledeca pitanja:
1. Kakav je i sta sadrzi plan aktivnosti opominjane gay organizacij?
2. Koji su izvori finansiranja?
3. Ko je angazovan u reklamnoj kampanji i da li ona uopste postoji?
4. Koja je poslednja aktivnost koju su oni uradili?
5. Da li funkcionise sigurna kuca?
6. Da li organizacija ima strucni tim koji moze da pomogne zrtvama nasilja?
7. Da li ima pravni tim koji moze sutra da se izbori sa diskriminacijom homoseksualaca na poslu?
8. Da li moze da pomogne u resavanju stambenog problema nekog ko je izbacen iz kuce sto je homoseksualac?
9. Ima li kapacitet da resi bilo kakav realan problem?
Lepo je sto su VladaT i Nicodemus obrazovani i nacitani pa mogu da nam spocitavaju lekcije, ali momci, dajte konkretne primere i konkretne odgovore.
Kada ste, na koji nacin i kojim sredstvima bilo kome pomogli?
Meni su draga ova pitanja, iz vise razloga. Nezainteresovanost gej populacije za sopstveni drustveni polozaj, najvise odgovara onima koji im ga permanento otezavaju. Drago mi je i zbog Gejtena, jer mu zelim sve najbolje. Ne mislim da sad odmah na forumu neko ovlascen treba da sedne i da da odgovore na svaku tacku, ali mislim da su neka od ovih pitanja relevantna i da na njih treba odgovoriti, na mozda nekom drugom mestu i u drugoj formi. Ne postavljaju se ta pitanja uostalom po prvi put.
Problem je sto su pitanja upucena i meni, a ja nisam u stanju da odgovorim ni na jedno, jer kao neko ko nije clan, niti sam upucen dovoljno, niti sam ovlascen da o njima nesto kazem. Imam doduse svoje misljenje koje ne iznosim na forumu. Mogu da govorim o sajtu, i o tome sam vec nesto rekao (pa mi je i zamereno

, a i tema je o tome volsebno zakljucana?!

). Ja sam se povukao jer doslo do niza konfliktnih situacija izazvanih dobrim delom zbog neprecizno regulisanih odnosa i ovlascenja izmedju mene i Beograda. Toliko.
Mogu zapravo da odgovorim na poslenje pitanje. Na koji nacin sam nekom pomogao?! Kad je gej zajednica u pitanju to uglavnom samo kroz aktivnost na sajtu. A njih, bez lazne skromnosti, ima dosta. Otvori na primer Queeropediju, jednu od rubrika za koju sam najdirektnije odgovoran - tu je preko 110 biografija, od koje su mnoge na vise stranica, i koje su izuzev 5-6 sve prosle kroz moje ruke. Samo za biografiju Warhola smo postavili oko 75 fotografija, koje sam skoro sve vise dana skenirao iz knjiga iz biblioteke, toga se i dalje dobro secam, to smo postavljali 3 dana. Ja sam recimo 2002. i delom 2003. potpisivao tekstove i drugim nickovima jer nisam zeleo da se primeti da je ovaj sajt po vise meseci bio "one man show", barem kad je izbor i rad na tekstovima u pitanju (postavljali su Deivan i Nikola) i da se neko ne pita da li sam ja uopste pri sebi, sto radim toliko i za dzabe. Pomagali su mi na svu srecu i drugi. A neki povremeno i odmagali. Mrzi me sad da pisem sta sam sve i kako radio, s kim i protiv koga, citaces jednog dana mozda o istorijatu ovog sajta (u mojim "Sabranim mailovima"). A jos vise bi me muka spopala da pisem zasto mislim da je vazno to sto sam radio. I gde sam gresio.
Dakle pitao si me sta sam uradio i ja sam pokusao da odgovorim kratko, cinjenicki i da ne preuvelicavam, i da se ne hvalim i da ne budem patetican, da ne iziskujem paznju. Pitao si me i odgovaram, a to sto ce neki lapidarni "fencysmurf" ovuda da prodje i da pljucne na mene i moj rad, boli me sto bi rekao Deni pica, od takvih ljudi se uopste ne ocekuje da mogu da valorizuju neciji rad, pa i u slucaju ovog sajta. Nerealno je ocekivati zahvalnost i razumevanje od svakoga, zapravo vecina ljudi na forumu rekao bih i misli da sve sto smo mi uradili na sajtu i nema nikakvog smisla. Smisao imaju valjda samo njihovih postovi. A oni su bili u par navrata meni inspiracija da objavimo neke tekstove, kao sto je onaj o Samoubistvu (u rubrici Sociologija), jer kad sam procitao kako 70% dece na forumu lupeta o samoubistvu, rekoh stvarno bi bilo dobro da o toj temi imamo koliko-toliko pristojan clanak u kom ce se pomenuti i Emil Dirkem, i konkretna istrazivanja itd.
Sad nista ne radim za sajt!! Zajebavam se po forumu, kao i sav ostali normalni svet, a malo i zezam krizu.

Trebalo bi da radim, ima dosta posla, preostalo je puno dobrih i tematski najrazlicitijih tekstova da objavimo, o rok muzici, o evnusima u Vizantiji, intervju sa Tori Amos

, ima biografija i jos puno decijih radosti. Dakle, jos cete me trpiti jedno vreme.