- 07 Okt 2005, 14:08
Evo,ja josh samo par rechi i prestajem da komentarishem na ovoj temi-a to radim samo zato da se ne bi meshale babe i zabe tj. privatne firme i organizacije/udruzenja...
That's it...

Originally posted by unic0rnUpravo,to su oni koje sam ja nazvala "aktivistima" tj "aktivnim chlanovima udruzenja/organizacije",ljudi kojima je to posao kao svaki drugi pa bi i trebalo da budu placjeni za to,zar ne?Plate nisu prevelike,naprotiv-male su(napisala sam koji procenat otprilike ide za zaposlene),nisu ni ti strani donatori ludi pa da shalju ne znam koje pare kojekakvim organizacijama u SCG...
ljudima je to full time job, imaju radno vreme, sede i rade. ako nece da zive od donacija, od cega ce? i da su plate koje primaju prevelike, nijedan normalan donator ne bi odobrio projekat, zar ne?
Putovanja po evropi - da li ti znash za konferencije koje se odrzavaju?Tachno,putovanja finansiraju donatori ali naravno samo ako smatraju da je organizacija"dostojna"da joj se plati put i da vredi da se predstavlja u svetu shto se odredjuje putem konkursa gde se prijavi mali milion organizacija i predstavnika istih(bilo je skoro na TV-ju o NVO,u SCG ih ima par desetina hiljada).A to poverenje donatora onda treba i opravdati jer u protivnom nema vishe ni donacija tj.para...
Na te konferencije mozes da se prijavish i ti pojedinac a ne samo organizacije.
Sva ta putovanja se finansiraju, sem application fee, od strane organizatora, recimo ILGA-e il chega vec.
That's it...