Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By CapricornLady
Zdravo ljudi, a pogotovu zene :klap:
Potreban mi je savet, pogotovu ako je neko bio u slicnoj situaciji.

Smuvala sam se sa jednom devojkom pre vise od 4 meseca. Ona dolazi iz jedne zatucane sredine, mali grad, ono nevinost pre braka, gej is not okej itd...Ja sam njoj bila prva, tako da nije lako to podnela kad smo se poljubile prvi put, bili su komentari da smo bolesne, da ne smemo, posle joj nas sex nije bio sex itd. ali sve u svemu nastavile smo da se vidjamo stalno jer je brzo pocela da razmislja drugacije, i sad vise tako ne razmislja, naprotiv, rekla mi je da se zaljubila, da me obozava, da ovo ipak jeste ljubav, da je nikad nisu muskarci lozili (nije ni zelela da spava sa njima), da joj je nas sex ludilo (sto i sama vidim)... Medjutim odlucila je da pokusa sa nekim deckom da bude, da bi shvatila da li "joj moze i sa muskarcem biti okej", jer je pritiska odnos sa mnom i strah da zeli samo zene, ali zeli i moli me da se i dalje nista ne menja jer shvata da joj nece biti isto, kao sto nije ni do sada. Mislim da sam joj nabila ozbiljan strah. Ja prvo nisam zelela to paralelno, ali na kraju sam pristala da pokusam jer ni sa jednom osobom nisam bila srecnija. Medjutim, ludim, od ljubomore, strah me je strasno da li pravim gresku, svaki dan se dvoumim sta da radim.. Imam osecaj da ako prekinem sve, da cu je izgubiti i ako shvati da je srecnija sa mnom, dzabe ako ne budem tu, a opet i ako nastavim sve, da ce biti samo mucenje dok nam i odnos se ne upropasti jer smo pocele da se svadjamo, sto nismo ranije.

Pliz help lovely people :ledeni:
Korisnikov avatar
By Zvonki
Ah ljubavni problemi,život bez njih ne bi bio potpun...Sa obzirom da si pristala da ona istražuje,onda joj to dopusti,jer sama si rekal da je ona nova u svemu tome,devojka želi da bude sigurna i to je meni ok,možda je bisex,možda je ipak straight...
Sasvim je normalno da se dvoje ljudi svadjaju u odnosu,svadja je jedan od nacina resavanja bilo kakvih nedoumica u vezi,ne postoji veya koja je prosla bez svadja,tj ne raste svuda cvece i ne sija svuda sunce zar ne? Merni se ne svidja to sto je pritiska odnos sa tobom i da ima strah da želi samo žene,deluje kao da ona nije sigurna u izbore svoje.E sada ja sta bih uradio a to ne trebas da uradis vec sama odluci,ja bih prekinuo tu vezu jos dok je sveza,jer ce biti tesko kasnije sve to prekinuti,ali ako hoces da prolazis kroz takav pakao(pretpostavljam da je to pakao jer si se zacopala u nju jel?) i da cekas da ona odluci na koju ce stranu? Samo napred,najbolja odluka je ona odluka koju ces sama doneti
Korisnikov avatar
By Madonna
Kako zamilsljas da ti bilo ko pomogne? Pomoci ce ti i neces biti ljubomorna ako ti neko kaze da ne budes? Rskinuces ako ti neko odavde kaze da raskines? Koliko godina ti imas?
Sta god uradila patices, ali proci ce.
Korisnikov avatar
By Srklet
prvo, nema sanse da si joj ti 'nabila strah'. kao sto i sama pises, on je usadjen odgojen u heteropatrijarhalnoj sredini. ¸

drugo, ovo sto opisujes u vezi te cure je vrlo jasan slucaj autohomofobije ili internalizirane homofobije. ona je, zaostreno receno, zarazena time da gej ljubav i odnose nije sposobna vidjeti kao jednako vrijedne u odnosu na heteroseksualne. problem je u njoj, ne u tebi.

trece, autohomofobni ljudi vecinom ne vole cuti da su autohomofobni, cak i odbijaju razumjeti o cemu je tu rijec. dakle, ako se odlucis suociti je s time, negativna reakcija je vrlo realna mogucnost. doduse, moguce je kako ce se nekad kasnije sjetiti svega toga i zakljuciti da si bila u pravu.

cetvrto, nemoj dozvoliti da tvoja ljubav prema njoj bude na racun tvojeg dostojanstva.

nisam siguran koliko je ista od ovoga od pomoci... :nerd:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
zasto pogotovu zene, ovo bas nije problem koji je rodne/polne prirode.

mnogi ce ti reci "jesi li luda vodis paralelnu vezu, bas si papuca" al ja to ne vidim kao problem, ljudi jako cesto trpaju druge ljude u emotivni zatvor i time sprecavaju potencijalni rast i razvoj druge osobe. ja ne volim taj mentalitet "volim te dok si u mom kavezu". sto se mene tice, plemenito je od tebe sto si pristala na to, uprkos gomili emocija kroz koje prolazis i koje ce imati negativnih posledica na tebe. moras da budes svesna da kroz taj odnos zrtvujes dosta svog psihickog zdravlja. ono sto dobijas je njeno licno emotivno sazrevanje.

dakle, konkretno pitanje je, da li se isplati zrtvovati svoju psihu i vreme koje ne mozes da povratis zarad tudjeg napretka?

ima puno faktora koji uticu na to.

prvo, da li mozes da predjes preko emocija i posmatras situaciju racionalno? odn da li mozes da raskines s njom ako zakljucis da je ta veza losa za tebe, iako je volis? ako ne mozes, onda dzaba razmisljas.

drugo, da li planiras da ostanes s njom duze? ne isplati se zrtvovati svoju psihu ako ces je ostaviti il ako ne vidis buducnost. jeste plemenito ako odlucis da se zrtvujes i onda da je napustis, ali to tebi nije isplativo, moras da budes svesna da ce te to kostati.

trece, najbitnije, zasto ona zeli da isproba da bude sa muskarcem?

ako je odgovor - zato sto zeli da istrazi sebe i svoj identitet do kraja. bio bih podrska, pod uslovom da ti zelis da budete duze zajedno. ono sto moras da imas na umu da ce potencijalno tokom rasta svog identiteta shvatiti mnoge stvari koje ranije nije o sebi, i mozda ces u tim situacijama ti izvisiti i ostati sama. nema ti pomoci, biras sama da li ces da rizikujes. niko ti ne moze dati tacan odgovor jer ne postoji. ja, licno, sam u poligamnoj vezi bas zbog ovoga. pre bih da se i on i ja razvijamo kao pojedinacne osobe pa ce kao posledica i nasa veza ojacati, sto se i desava, a emocije izmedju nas su i vise nego dovoljno jake da se ne brinem da ce naci "nekog boljeg" (koliko mrzim komparativnost).

ako je odgovor - zato sto ne zeli da bude bolesna lezbejka - pokusavao bih da joj objasnim da je ok biti lez (terao bih da idemo zajedno kod psihologa npr,) a ako to ne zeli da prihvati oterao bih odma u tri lepe dok se ne presabere i ne odluci sta zeli u zivotu. a sve mi se cini da je ovo slucaj.

moras da budes svesna cega se odrices i sta mozes sve da dobijes. mora takodje i ona da bude toga svesna, cisto da zna u sta te uvaljuje inace nece razumetu tvoju odluku i probleme kroz koje ti prolazis zbog ove situacije. pricajte ljudi medjusobno i iskreno, sta je s vas.
Korisnikov avatar
By CapricornLady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2782723#p2782723]Madonna napisao:[/url]Kako zamilsljas da ti bilo ko pomogne? Pomoci ce ti i neces biti ljubomorna ako ti neko kaze da ne budes? Rskinuces ako ti neko odavde kaze da raskines? Koliko godina ti imas?
Sta god uradila patices, ali proci ce.
Imam 28 god, a ona 26.
Pretpostavljam da ti nikad nisi trazila SAVET? Naravno da ne moze niko da odluci umesto mene, trazila sam svet jer zelim da cujem i tudja misljenja, jer mozda ce mi to pomoci da donesem pravu odluku sama,
Hvala ostalima, znaci mi to.
I da, zelim buducnost sa njom, jer mi se prvi put desilo da se sa nekom toliko kapiram, i da sam stvarno srecna, a pominjale smo neke stvari koje zelimo zajedno u buducnosti.
Korisnikov avatar
By Srklet
@anhe: problem koji ja vidim s ovime sto predlazes je u tome da autohomofobni ljudi masovno lazu sami sebi. dakle, ako nekome tko je do jucer pricao i mislio da je poljubac dvije zene bolest krenes s pricom istrazivanja vlastitog identiteta i poligamnosti, znacajna je sansa da ce ju osvojiti kao obranu vlastite autohomofobije.
moje misljenje je da autohomofobima ne treba davati nikakvog materijala za izgovore, nego je potrebno moralnim pritiskom i psiholoskim terorom slomiti tu autohomofobiju u njima. ali, to je naravno samo moj pristup.
to je kao da nekog nevinog oslobadjas iz zatvora, dakle nije lijepo kako god okrenes. ^^ ono sto mi se ne cini kao dobar plan je sebe slobodnog zbog ljubavi vratiti u taj zatvor iz kojeg si se oslobodio.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Koji je vama djavo sa planiranjem buducnosti a ne znate sta donosi sutra,sta je sa SADA?
Dakle eto odlucila si vec želiš da teraš dalje sa njom te onda terja ahne ti je dao bolje savete od mene
Korisnikov avatar
By CapricornLady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2782728#p2782728]Zvonki napisao:[/url]Koji je vama djavo sa planiranjem buducnosti a ne znate sta donosi sutra,sta je sa SADA?
Dakle eto odlucila si vec želiš da teraš dalje sa njom te onda terja ahne ti je dao bolje savete od mene
Niko nije pomenuo planiranje. Decko me je pitao da li zelim buducnost tj da li je uopste vidim, sto je normalno - sa nekim ljudima nemas osecaj trajanja.
A odluku nisam donela..
Korisnikov avatar
By Vel boy
koliko ja vidim, ni ti ni ona ne znate prve same sebe koliko bi trebale znati naročito imajući u vidu koliko vam je godina. obe ste biseksualke ili ste hetero samo eksperimentišete s biseksom ili lezbijstvom ili ..šta...... ne znam. žao mi je ako nisam od pomoći, ali ja ne shvatam osobe koje još ne znaju definisati same sebe.

složio bih se naročito s srkletom ovde, samo bih ja to nazvao psihološkom doslednošću, ne "terorom" wtf... . toliko.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2782727#p2782727]Srklet napisao:[/url]
moje misljenje je da autohomofobima ne treba davati nikakvog materijala za izgovore, nego je potrebno moralnim pritiskom i psiholoskim terorom slomiti tu autohomofobiju u njima. ali, to je naravno samo moj pristup.
to je kao da nekog nevinog oslobadjas iz zatvora, dakle nije lijepo kako god okrenes. ^^ ono sto mi se ne cini kao dobar plan je sebe slobodnog zbog ljubavi vratiti u taj zatvor iz kojeg si se oslobodio.
ja imam drugaciji pristup. pokazes autohomofobu koliko je bolje kad nisi homofoban i sama ce skapirati da je bolje ne biti autohomofob. proces je sporiji, ali poenta je da se stvori unutrasnja motivacija za razvijanjem sebe, a ona je cesto jaca nego spoljasnja. zavisi od osobe do osobe, naravno. ako ne radi taj pristup onda bih isao tvojom metodom. ako ne radi ni to odustao bih.

odnosno, razlika je sto ja ne bih slamao autohomofobiju vec bih omogucio uslove da je osoba sama slomi. ne znam koliko je to primenljivo na hardkor autohomofobe, moguce da nije.
Korisnikov avatar
By *deni*
I ja sam više za Srkletov pristup, samo što to ne bih nazvao terorom, nego šok terapijom.
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2782800#p2782800]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2782727#p2782727]Srklet napisao:[/url]
ja imam drugaciji pristup. pokazes autohomofobu koliko je bolje kad nisi homofoban i sama ce skapirati da je bolje ne biti autohomofob. proces je sporiji, ali poenta je da se stvori unutrasnja motivacija za razvijanjem sebe, a ona je cesto jaca nego spoljasnja. zavisi od osobe do osobe, naravno. ako ne radi taj pristup onda bih isao tvojom metodom. ako ne radi ni to odustao bih.

odnosno, razlika je sto ja ne bih slamao autohomofobiju vec bih omogucio uslove da je osoba sama slomi. ne znam koliko je to primenljivo na hardkor autohomofobe, moguce da nije.
Potpuno se slazem. A mislim da bi se i vecina terapeuta slozila sa tobom. Unutrasnja motivacija je kljuc.
Korisnikov avatar
By *deni*
Šok terapija je itekako važna.
Korisnikov avatar
By heksagon123
Dajte, djevojke, zaslužujete više, ne petljajte se u takve veze sa takvim ljudima, izbjegavajte to ko govno na cesti.
Ja bi je ostavila, samo tako- moje mišljenje
Korisnikov avatar
By stardust81
Ok. Ja imam pitanje. A koliko dugo vec traje to njeno preispitivanje?

Bez obzira na odgovor, vidi ovako.
Ako si vec pristala i dozvolila joj da pokuša i sa muškim rodom... po meni si automatski dozvolila devojci da te ostavi. Obzirom da se toliko svadjate je verovatno zbog tvoje ljubomore. Na zalost bojim se da ce ljubomora uništiti i to malo veze što je ostalo. Kako god da okreneš, boleće te. Mozda je i bolje sad dok si spremna na to, završiti s tim.

E sad, psihologija svakog od nas je čudo... Ja na primer kao da sam mazohista... Lakse mi je da patim ja, nego neko drugi (pogresan stav), tako da... poslusaj svoje srce...
U svakom slučaju, ako si spremna na bilo kakav ishod na kraju, priguši ljubomoru, pokaži joj da je podržavaš i voliš, a vruć krompir uvali njoj.
:skola:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!