Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Nedavno sam cula teoriju (da li je samo teorija ne znam) da su sve devojke koje su lezbejke imale cudan odnos sa ocem.
Npr. da su im se roditelji razveli, pa su zivele samo sa majkom bez ocevog prisustva, da su im ocevi preminuli, da nisu imale blizak i emotivan odnos sa ocevima, da su ocevi neke pijanice, nasilnici i sl.... Ima narano jos brdo primera, ali znate sta sam htela da kazem.

E, sada, povedena tom teorijom, pocela sam da razmisljam o devojkama koje poznajem i o njihovom odnosu sa ocem. Stvarno je ispalo da ni jedna od njih nije imala ok odnos sa ocem.

Da li mislite da je to samo teorija ili ipak nije?
Kakav je vas odnos sa ocem?

Meni je inace otac preminuo pre 6godina.

Inace, za one koji ce garant krenuti u pricu da sam ja ovim htela da kazem da su te cice lezbejke jer nisu imale ok odnos sa ocem odmah da im kazem da DZABE TROSITE PRSTE, nije to poenta teme. Zanima me samo da li zaista postoji taj sablon ili je to glupava teorija bez osnova.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Moja najbolja drugarica (lezbejka) ima odnos sa svojim ocem o kakvom sam ja oduvek mashtao... Otac joj je divan, tolerantan chovek i zaista se oseca ljubav i razumevanje medju njima...
Btw, keva joj je veshtichara, no ne mislim da i to ima ikakve veze sa njenom orjenatcijom... :pivce:
Korisnikov avatar
By Modesty
Kod mene je sasvim suprotno...moj otac je bio vrlo pažljiv,prisutan,obožavao nas je,vodio na sankanje...nije ni pio ni pušio nitu si mi roditelji razvedeni.
Korisnikov avatar
By scout_finch
otac mi je divan covek,nikad nisam imala problem da se razumem s njim,uvek je tu kad mi treba podrska,tako da ta teorija,bar kad je moj slucaj u pitanju,skroz netacna.
Korisnikov avatar
By Modesty
ja bih prije "razvila" sasvim drugačiju teoriju......meni je daleko više falilo majčine ljubavi...i eto slučajnosti,volim starije i dominantne žene(majka mi je dominantna osoba)
Korisnikov avatar
By reveal
Nikad nisam imala pravi odnos sa ocem. Ni ne secam ga se iz detinjstva.
On jeste tu, mislim, u porodici ali kao da i nije (bar sto se tice mene).
Mislim da moj slushaj ide u prilog teoriji.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Zwezdica
Nedavno sam cula teoriju (da li je samo teorija ne znam) da su sve devojke koje su lezbejke imale cudan odnos sa ocem.
Npr. da su im se roditelji razveli, pa su zivele samo sa majkom bez ocevog prisustva, da su im ocevi preminuli, da nisu imale blizak i emotivan odnos sa ocevima, da su ocevi neke pijanice, nasilnici i sl.... Ima narano jos brdo primera, ali znate sta sam htela da kazem.

E, sada, povedena tom teorijom, pocela sam da razmisljam o devojkama koje poznajem i o njihovom odnosu sa ocem. Stvarno je ispalo da ni jedna od njih nije imala ok odnos sa ocem.

Meni je inace otac preminuo pre 6godina.

Inace, za one koji ce garant krenuti u pricu da sam ja ovim htela da kazem da su te cice lezbejke jer nisu imale ok odnos sa ocem odmah da im kazem da DZABE TROSITE PRSTE, nije to poenta teme. Zanima me samo da li zaista postoji taj sablon ili je to glupava teorija bez osnova.
Ja sam tatina maza, i zaista sam bila dosta vezana za oca pre nego sto je on otisao i ziveo nekih 8-9 godina u inostranstvu. Medjutim kad se vratio opet sam bila tatina maza. Pritom nikad nisam bila mamina maza, s kevom sam uvek dolazila u kojekakve konflikte (jebiga, karakteri su nam veoma nekompatibilni), sto ne znaci da ne volim kevu, veoma, nego jebiga, ne mogu da provodim mnogo vremena s njom jer cemo se posvadjati ili ce krenuti da mi jede zivce.

Medjutim ne mislim da je tvoja teorija pogresna, vecina gay/bi devojaka koje znam su jako vezane za svoje majke i neke od njih pritom u jako losim odnosima sa ocevima. Mozda znam 1 do 2 koje kubure s kevama.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja sam pristalica da se nasa seksualna orijentacija definise prenatalno,
a da zavisno od uslova zivota, ljubavi u detinjstvu i odnosu sa
roditeljima pre ili kasnije dodje na povrsinu....

Verovatno postoje neke stvari koje se desavaju, stresne, manjak ljubavi,
koje pokrecu neke mehanizne u nasim glavama.. ali to se desava i ljudima
koji su str8.. kod nas je to samo podsticaj za brzu samospoznaju...
Korisnikov avatar
By gneeebo
u pitanju je jos jedna od tih teorija koje su vec toliko izlizane da je samo njihovo spominjanje svojevrsna parodija. ukoliko se nesto oznaci kao simptom, lako ce se vec pronaci uzrok, pa bio to poremecen odnos sa roditeljima, hemijski disbalans u mozgu ili vec nesto trece. mislim da je mnogo bitnije pitanje zasto ljudi psihijatrizuju homoseksualnost pa spekulisu o njenoj etiologiji, nego da li je ova ili ona teorija o istom ispravna ili pogresna.
Korisnikov avatar
By m..
istina, ja sam bila gay davno pre nego sto sam uspela da artikulisem, sagledam ili definisem svoj odnos sa roditeljima. sa 3 godine sam bila zaljubljena u jednu devojcicu iz vrtica, i nikako ne bih mogla reci da to moje interesovanje za nju nije imalo seksualnu komponentu, medjutim to mogu da sagledam tek ovako, iz ove perspektive, jer sa 3 godine ne da ne znas sta je seksualnost, nego ti sve sto dozivis deluje sasvim prirodno. recimo, ja od malih nogu pokazujem interesovanje za zene, gledala sam krisom zenama pod suknju, gledala ih u startu i tako dalje, prosto su me fascinirale, a to je bilo mnogo pre momenta kad sam pocela da gledam sebe kao neki zaseban entitet, odvojen od roditelja i definisem sebe kroz odnos sa njima pojedinacno. davno pre nego sto sam umala da kazem da li sam tatina ili mamina maza, i pre nego sto sam mogla da kazem ko mi je omiljena baba, najbolji drug i slicno.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Zwezdica
Zanima me samo da li zaista postoji taj sablon ili je to glupava teorija bez osnova.
pa evo da pokusam da ti kazem nesto na osnovu svog iskustva. znaci skroz emprijski bez ikakave sistematizacije podataka i/ili analize:

ta teorija :giggle: ne drzi vodu kod mene. jer 'vako kontam: ako je neka zena lezbejka, zene su joj primarni izbor - i za emotivne, i za egizistencijalne, i za seksualne kontakte. znaci uloga muskarca (kojeg otac kao prvi muskarac dakako predstavlja) je minimalna i irelevantna. vecina lezbejki koje sam ja upoznala - a sigurno sam starija od tebe bar 10 godina i za vreme te razlike sam sigurno upoznala daleko vise lezbejki od tebe ima jako komplikovane odnose sa majkom. tako da, ukoliko cemo da se drzimo jos jedne premise koju si ti iznela, a to je da je lezbejstvo patologija uzrokovana nemogucnostu da se ostvare puni odnosi sa nekim od dva roditelja (ocem u tvom slucaju, a majkom u ovome sto sam ja iznela), moje iskustvo pokazuje da su majke te koje stvaraju lezbejke.

MEDJUTIM, kako su mnogo pametniji ljudi i od tebe, i od mene, pokusavali i trazili razloge, uzroke homoseksualnosti pokusavajuci da istu opravdaju i nekako ucine prihvatiljivom - a nisu uspeli da donesu definitivne zakljucke. mislim da je najbolje manuti se tjorava posla i prihvatiti sebe onakvu kakva jesi jer, u suprotnom, se moze zakljuciti da neko ne voli to sto jeste i da trazeci uzroke pokusava da promeni sebe i bude nesto sto nije (i to su mnogi pokusali i pokusavaju, al' slabo nesto ide :) )

e pa tako. :kafa:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by anche

MEDJUTIM, kako su mnogo pametniji ljudi i od tebe, i od mene, pokusavali i trazili razloge, uzroke homoseksualnosti pokusavajuci da istu opravdaju i nekako ucine prihvatiljivom - a nisu uspeli da donesu definitivne zakljucke. mislim da je najbolje manuti se tjorava posla i prihvatiti sebe onakvu kakva jesi jer, u suprotnom, se moze zakljuciti da neko ne voli to sto jeste i da trazeci uzroke pokusava da promeni sebe i bude nesto sto nije (i to su mnogi pokusali i pokusavaju, al' slabo nesto ide :) )

:up:

Biti nesto sto nisi i ziveti zivot koji nije tvoj nije moguce...
.. to je dokazano!

.. u stvari moguce je, ali to onda dovodi do psihickih problema,
bolesti, suidsidnih ideja, i ko zna cega sve ne..

Bezanje od sebe je kukavicluk... koji se skupo placa...
Korisnikov avatar
By anche
e da jos jedna fenomenalna premisa mi pada na pamet:

strejt zene su strejt jer je vecina njih imala super odnose sa primarnim muskarcima :lood:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Moji razvedeni od kad sam bila beba. Sa ocem se vidjam nekoliko puta godisnje, u krektnim smo odnosima.
Inace, svoje detinjstvo do polaska u skolu sam zivela sa babom i dedom ban grada, majka je dolazila samo vikendom.

Ne verujem da to ima neke preterane veze, posto sam odrasla gledajuci model idealnog heteroseksualnog braka, a majka nikad nije olajavala caleta.
Korisnikov avatar
By reveal

Sumnjam da Zwezdica hoce da dobije Nobelovuu nagradu za postavljanje teorije o tome zasto je i kako je nastala homosexualnost.
Verujem da je prosto nasla nesto interesantno u toj cinjenici da sve lezbejke kojima je okruzena nemaju normalan odnos sa caletom.
Ne mislim da je to "tjorav posao". Interesantno je razgovarati na tu temu, iako mozda i nema nikakve veze sa pojavom homosexualaca.
Homosexualnost ne moze da se opravda u jednoj, pa cak i vise teorija jer je vrlo komplexan zadatak pronitji u covekov mozak do najsitnijih detalja. Koliko ja znam, delovi i neke funkcije mozga su jos uvek nepoznati danasnjoj medicini.
Korisnikov avatar
By anche
:slika:

sama cinjenica da neko pokusava da nadje razloge i opravdanja za nesto ukazuje da posmatra to nesto kao pojavu koja se posmatra kao psihijatrijski poremecaj (gneebov post gore).

evo jos jedne zanimljive teme: biseksualke su imale super odnos sa oba roditelja! :blenta:

ili mozda los? :hmm: eto - mislite o tome :roll:
Korisnikov avatar
By pthalo
samo teorija, i nije nešto obaveštena teorija.
užasno je bilo.

Naljutim kada čujem "ne misliš li da si lezbejka zbog toga što je tvoj otac uradio s tobom?" jer mnogo puta sam čula ovo pitanje i mislim da nije tačno, nije umestno, i nije pristojno.

Ili kada kažu "svi razumeju zašto ne možeš da imaš normalan odnos sa muškarcima. Verovatno je mnogo teško."

(imam muški drugari. dobri su. volim ih, kao drugari. imamo "normalan odnos". a lezbejka sam i volim žene.)

Naljutim se zato što je kao da nije u redu da sam lezbejka. Kao da se bojim muškarca, kurca. Kao da mislim da su svi muškarci kao moj otac. Kao da samo još nisam našla taj dečak koje će me "isceliti". Kada vodim ljubav sa ženom i pravimo nešto lepo...kao da je to samo bolest, to je samo zbog zlostavljanja.

Ja sam lezbejka zato što su žene lepe, zato što mi žene privlače, zato što volim žene. Ljubav je lepa stvar. Možda je ljubav jedna od najlepša stvari u svetu. Kada ljudi kaže da moja ljubav (prema ženama) je samo zbog silovanje... da, naljutim.

Ne tražim sažaljenje ni pažnju. Samo sam previše puta čula o toj teoriji i htela sam da kažem da sam lezbejka zbog ljubavi, i ne zbog mržnje.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
off topic: (morala sam)

Str8 osobe kada spominju homoseksualnost, i koje su homofobicne,
jedni misle na sam seksualni cin, koga se gnusaju..

.. to je pravilo. niko od njih ne razmislja o ljubavi...

a jeste ljubav ispred svega.. i jeste najlepsa stvar na svetu...

A najezim se kada u homoseksualnu vezu isprojektuju heteroseksualne
matrice, pa me pitaju... ko je tu musko, a ko je zesko? ... ili
to urade sami i podele uloge...
Korisnikov avatar
By scout_finch
cini mi se da je andjelka napisala stvar sa kojom se apsolutno slazem,ljudi se radjaju kao homoseksualni ili hetero ili bi,nema to veze sa okruzenjem ili vaspitanjem,negde sam procitala,e sad neam pojma gde,da je homoseksualnost vrlo slicna levorkoosti,ne u smislu da su povezane (levoruk = homoseksualan) vec da je to pojava koja se javlja i u slicnom procentu kao levorukost,i da je kako da kazem,to pojava koja je i kvalitativno i kvantitativo slicna levorukosti.
znaci koliko je levorukost anomalija i ne znam devijacija i bolest,toliko je i homoseksualnost bolest.
Korisnikov avatar
By jenny

pa evo da pokusam da ti kazem nesto na osnovu svog iskustva. znaci skroz emprijski bez ikakave sistematizacije podataka i/ili analize:

ta premisa (vec smo rekli da nije teorija :giggle: ) ne drzi vodu kod mene. jer 'vako kontam: ako je neka zena lezbejka, zene su joj primarni izbor - i za emotivne, i za egizistencijalne, i za seksualne kontakte. znaci uloga muskarca (kojeg otac kao prvi muskarac dakako predstavlja) je minimalna i irelevantna. vecina lezbejki koje sam ja upoznala - a sigurno sam starija od tebe bar 10 godina i za vreme te razlike sam sigurno upoznala daleko vise lezbejki od tebe ima jako komplikovane odnose sa majkom. tako da, ukoliko cemo da se drzimo jos jedne premise koju si ti iznela, a to je da je lezbejstvo patologija uzrokovana nemogucnostu da se ostvare puni odnosi sa nekim od dva roditelja (ocem u tvom slucaju, a majkom u ovome sto sam ja iznela), moje iskustvo pokazuje da su majke te koje stvaraju lezbejke.

ja se slazem sa ovim!
s sto se mene licno tice, moj odnos sa caletom je oduvek bio dobar.
Korisnikov avatar
By Minie
MIslim da ima mnogo veze sa tim...
Moji su razvedeni,vidjamo se povremeno,kako ko stigne....nismo imali savrseni odnos vec onakav kakav je bio moguc u tim okolnostima. U svakom slucaju nikad mu necu reci da sam gej.
Mislim da je njegov los odnos sa mamom imao velikog uticaja na mene...da sam delom zbog toga postala gej...
Jel to znaci da sam ja lazna lezbejka? :pitanje:
Korisnikov avatar
By jenny
ma..mozemo mi da nagadjamo do prekosutra,ali cinjenica je da ni psihologija kao nauka nema odgovor na to pitanje i da postoji mnostvo teorija...
moja teorija je da je jedan procenat ljudi rodjen homosexualan,a kod drugih su neke porodicne okolnosti odrastanja mozda usmerile orjentaciju drugacije.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by scout_finch
cini mi se da je andjelka napisala stvar sa kojom se apsolutno slazem,ljudi se radjaju kao homoseksualni ili hetero ili bi,nema to veze sa okruzenjem ili vaspitanjem,negde sam procitala,e sad neam pojma gde,da je homoseksualnost vrlo slicna levorkoosti,ne u smislu da su povezane (levoruk = homoseksualan) vec da je to pojava koja se javlja i u slicnom procentu kao levorukost,i da je kako da kazem,to pojava koja je i kvalitativno i kvantitativo slicna levorukosti.
znaci koliko je levorukost anomalija i ne znam devijacija i bolest,toliko je i homoseksualnost bolest.

... uuuu, a ja sam levoruka lezbejka! :D

Dakle, upadam u obe statistike...
.. ko zna sta ja sve imam jos u glavi, a da ni sama ne znam..

Rodimo se takvi kakvi smo... i tu nema sta...
Ostali uticaju samo doprinose ili nas ugrozavaju da budemo to sto jesmo..

Nekada su levorukima vezivali ruku, da bi pisali desnom... Pa su cesto
ta deca pocinjala da mucaju...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja mislim da niko nema dobar, topao odnos sa ocem :D
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by Andjelika
off topic: (morala sam)

Str8 osobe kada spominju homoseksualnost, i koje su homofobicne,
jedni misle na sam seksualni cin, koga se gnusaju..

.. to je pravilo. niko od njih ne razmislja o ljubavi...

a jeste ljubav ispred svega.. i jeste najlepsa stvar na svetu...

Blagi oftopik na konto ovog oftopika:

Voleo sam gomilu zena.
Mislim da nikad nisam voleo nijednog muskarca.
Nikad nisam bio strejt.

Kod mene je seksulana orijentacija cisto fizicka.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by gneeebo
u pitanju je jos jedna od tih teorija koje su vec toliko izlizane da je samo njihovo spominjanje svojevrsna parodija. ukoliko se nesto oznaci kao simptom, lako ce se vec pronaci uzrok, pa bio to poremecen odnos sa roditeljima, hemijski disbalans u mozgu ili vec nesto trece. mislim da je mnogo bitnije pitanje zasto ljudi psihijatrizuju homoseksualnost pa spekulisu o njenoj etiologiji, nego da li je ova ili ona teorija o istom ispravna ili pogresna.
:up:

Inace imam dobar odnos sa oba roditelja :) Ko' sto kaze anche, mozda sam zato biseksualna :namig2:
Korisnikov avatar
By reveal
Zar nije u prirodi ljudskoj da razmislja, da nalazi odgovore na razna pitanja..?
Ne zelim da banalizujem kao sto to mnogi ovde cine, ali ako sam i jednom pomislila zasto i kako je to nastalo to ne znaci da trazim opravdanje za ono sto ja jesam.
Mislim da ne postoji homosexualno opredeljena osoba koja nije pomislila "zasto?" bez ikakve namere da kategorizuje samu homosexualnost pod psihichki poremecaj.

Licno mislim da odnos sa roditeljima nema veze sa tim. Mislim da uticaji okoline nemaju veze sa tim.
Eventualno ono na sta moze da utice odnos sa ocem i majkom jeste nasa licnost, nas shvatanja, kultura i to je sve.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by reveal
Zar nije u prirodi ljudskoj da razmislja, da nalazi odgovore na razna pitanja..?
Ne zelim da banalizujem kao sto to mnogi ovde cine, ali ako sam i jednom pomislila zasto i kako je to nastalo to ne znaci da trazim opravdanje za ono sto ja jesam.
Mislim da ne postoji homosexualno opredeljena osoba koja nije pomislila "zasto?" bez ikakve namere da kategorizuje samu homosexualnost pod psihichki poremecaj.

Licno mislim da odnos sa roditeljima nema veze sa tim. Mislim da uticaji okoline nemaju veze sa tim.
Eventualno ono na sta moze da utice odnos sa ocem i majkom jeste nasa licnost, nas shvatanja, kultura i to je sve.
Pa kad se razlikujes od svoje okoline, to jest vecine, naravno da
se uvek pitas "zasto"... to je nekako normalno za sve nas ovde,
i to preispitivanje sebe, i istrazivanje sopstvene licnosti nas ipak
izdvaja... jer imamo motiv, povod da se bavimo sobom...

I iskreno mislim da nas to cini boljim ljudima... ali treba proci taj
tezak put samospoznaje...

(naravno, uvek postoje izuzeci)..
Korisnikov avatar
By decko
Danas svako ima neku svoju teoriju, ko veruje u to - super, ko ne - jos bolje :) :kopa:
Korisnikov avatar
By Val
E sad ste me kroz ujebale! Ovom temom ste mi "pokazali" da sam biseksualna, a sad znam i zashto. Sa tatom sam se bolje slagala no sa mamom! Moj cjale je genijalac. :love:

:bye: Ode ova tema u tri lepe... :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!