Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

"Kradja spermatozoida" !?

DA
3
27%
NE
8
73%
Korisnikov avatar
By *STATUS*
.... gledam ti ja tako jednu od epizoda L-WORD-a i naletim na scenu... dve lez ribe pokusavaju da navataju tipa koji ce napraviti jednoj dete a da on ne zna za to... plan je da naprave trojku i da on svrsi u nju... medjutim... scena vatacine... svo troje... tip nalozen... ustaje... stavlja kondom... one ga u cudu gledaju i kazu... "Pa mi nemamo seks sa kondomom..." tip u cudu kaze "Zar mislite da sam naivan, vi ste od onih lez devojaka kojima treba anoniman donator sperme, ne, hvala... " oblaci pantalone i odlazi...

Da li biste, drage nase devojke, uradile nesto slicno... vidite super tipa, zgodan, crn, visok... bla bla... da li biste mu na kvarnjaka "uzele" samo jedan spermatozoid... moralno, nemoralno, potrebno, nepotredno.... zelite dete, a ne zelite i njegovog oca :)
Korisnikov avatar
By Delete
Hmm...nedavno sam chatovala sa jednom lez devojkom koja ima plan da izadje na neki splav, nadje nekog ultra mega giga jebaca, koji nece paziti na kondom i da zatrudni sa njim. Meni to prilicno ruzno zvuci, ali njena verzija price je da ne moze da nadje muskarca koji bi bio donator sperme dobrovoljno, a da se odrekne prava na ocinstvo, a sa druge strane, u nasoj sugavoj drzavi, ako za nekih 5-6 ili 10 godina tom ocu dodje iz dupeta u glavu da trazi starateljstvo nad detetom uvek moze da joj ga oduzme, samo navodeci cinjenicu da je majka lezbejka. Licno, ne vidim nikakvu perspektivu za lezbejke koje zele da postanu majke bez unapred dobrol smisljenog plana kako da to urade na fin nacin sa nekim str8 muskarcem. Znam i za neke dogovore izmedju gay muskaraca i lezbejki, sto mi se cini kao najprihvatljivije resenje, ali i to ima svoje nedostatke.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Delete, a zar ti mislis da ce se oni uopste sresti posle 10 godina ?

i da ce njemu u moru devojaka sa kojima je bio da padne na pamet neka lez kradljivica sperme ? :)

:cheer:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
U svetu postoji puno banki sperme, neke cak nude
seme od raznih poznatih faca, naravno za odgovarajucu
novcanu nadoknadu..

U Beogradu postoji nekoliko banki sperme, od toga
je jedna vrlo poznata u centru grada.

Oni rade i vestacku oplodnju. Ukoliko semena ima malo, rade vantelesnu oplodnju.

Ukoliko "nabavite" dovoljnju kolicinu, onda spric,
i moze i tako..

Sve jedno, do semena nije bas toliko tesko doci.. ako se
stvarno zeli..

Osim toga, bez ikakvih problema se vec, a u primeni ce
biti najvise za 2 godine, od maticnih celija pravi seme,
tako da dve devojke mogu imati i tako bebu, koja je
bas njihova.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by *STATUS*
Delete, a zar ti mislis da ce se oni uopste sresti posle 10 godina ?

i da ce njemu u moru devojaka sa kojima je bio da padne na pamet neka lez kradljivica sperme ? :)

:cheer:
Oh, sorry, malo sam spetljala taj deo posta, prepravljala sam ga pa je ispalo kao da govorim o istoj stvari. Odnosilo se na to, kad bi neki muskarac svesno pristao na to da bude otac, koji takodje ne zeli da ima odgovornost koju nosi cin "davanja" sperme.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Andjelika
Je li ovo sigurna informacija? Legalno to rade? Pitam zato sto sam ja cula da to kod nas nije zakonski regulisano.
Korisnikov avatar
By Dina
Ne. Nikako ne volim obmanjivanje drugih ljudi i manipulisanje njima, a svakako to ne bih uradila u tako vaznoj odluci kao sto je novi zivot. Ovo sa bankom sperme je svakako bolje resenje ali ja ne bih ni to. Moja majka je skoro gledala emisiju kod Opre Vinfri bas o bankama sperme i sad vec odraslom decom koja tragaju za svojim ocevima, koji su bili anonimni davaoci. Hoce da ih vide, da znaju zasto su to uradili, da vide kako izgledaju, neki su uspeli da ih pronadju neki ne, moja majka kaze da je bilo bas potresno.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Dina
Je li ovo sigurna informacija? Legalno to rade? Pitam zato sto sam ja cula da to kod nas nije zakonski regulisano.
Da.. rade legalno. vec duzi niz godina.. sta vise, nas dve smo
koristile njihove usluge..

www.bolnicabeograd.co.yu/

To je bolnica za krio prezervaciju...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Delete
... Znam i za neke dogovore izmedju gay muskaraca i lezbejki, sto mi se cini kao najprihvatljivije resenje, ali i to ima svoje nedostatke.
I meni se ovo cini kao fino resenje, a nedostaci... pa zivot inace nije idealan. Ono sto je meni neobicno je da znam za mnogo vise takvih dogovora izmedju strejt zena i gay muskaraca, nego izmedju lezbejki i gay muskaraca. Cak se strejt zene relativno lako odluce na tu opciju. Vise puta sam cula od gay prijatelja da im prijateljice kazu da ako do izvesnih godina ne nadju odgovarajuceg partnera, onda bi oni mogli da imaju decu. Sad ko zna da li ce se to i realizovati ali veoma lako stoji kao moguca opcija.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dina
Da.. rade legalno. vec duzi niz godina.. sta vise, nas dve smo
koristile njihove usluge..

www.bolnicabeograd.co.yu/

To je bolnica za krio prezervaciju...
E pa to je super informacija :klap:

Meni vise ne treba;) ali znam zene kojima ce sigurno znaciti... Hvala :)
By Tresh-grl
Ako cu da kradem krala bih nesto drugo...sta ce mi spermatozoidi koje picke materine!? :obesen:
By J...
Originally posted by Tresh-grl
Ako cu da kradem krala bih nesto drugo...sta ce mi spermatozoidi koje picke materine!? :obesen:

:lol: koji lik, jbt
Korisnikov avatar
By anche
jok, kradja nikako :neto:

roba mora bude testirana, retestirana i jos jednom testirana :yes:

aj ko tje zove ovu spec. bolnicu da vidimo kol'ko para treba za sigurnu i zdravu spermu? :blenta: (ako to prodaju... mnogo malo informacija ima na sajtu!)
Korisnikov avatar
By KiWi

Svaka iole pametna devojka to ne bi uradila. Ko zna šta će još dobiti uz taj jedan spermatozoid. Lutrija ... takođe, pojma nema da li on ima neke teške nasledne boleštine u porodici koje su eto slučajno njega promašile (a možda i nisu). Mnogo je poštenije da pita ... neko će joj sigurno dati (posebno što za uzvrat ne traži od njega da se brine o tom detetu i sve slično...)
Korisnikov avatar
By *STATUS*
aha

da ga pita ovako

"Hoces da me kresnes i napravis dete a da pritom nemas nikakvu obavezu prema tome..." a on odgovara "Hocu"

:kupanje:
Korisnikov avatar
By Afka
Blago vama devojkama...

Sta ja treba da uradim, u najjednostavnijem slucaju da kazem da je mrtvorodjeno i zapalim sa njim u neke juzne krajeve... Lazarevac, na primer...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Prvo jedna nula za samoproklamovanog HIV/AIDS aktivistu, jer u pomenutoj akciji nije prepoznao ogroman rizik za sirenje infekcije.
A onda jos jedna nula za producente serije koji su dozvolili da se u scenariju nadje toliko imbecilna situacija sa trazenjem donora sperme koji je umetnik, kako bi dete 'nasledilo' njegov talenat i osecaj za umetnost. Vraga. Po toj logici, samo bi se deca umetnika za umetnike smela skolovati, a oni ciji roditelji nisu umetnici ne bi smeli da stvaraju.
Zapravo, kompletna prica oko Bet, Tine i njihovog jajeta je banalno iskomplikovana, valjda radi minutaze koju je trebalo ispostovati.

Tako da, ne. Ne bih krala nikome njegovo seme, a ako bih htela dete ili bih da usvajala ili trazila donora koga poznajem i koji je sigurno zdrav, i koji ce ostati u detetovom zivotu, makar povremeno.
Korisnikov avatar
By password
Ta serija je prava katastrofa, koliko sam gledao, a evo vidim da ce sad da pocne i na Fox-u da se prikazuje.

Ne verujem da je to bas realna situacija;tesko da ce bilo koja zena (osim, ocigledno u toj imbecilnoj seriji) da tako nesto uradi-ipak ona je ta koja radja, ona je ta koja donosi bebu na svet i koja ce odgajati dete citav zivot. Ne verujem da bi tako olako uzela bilo cije seme. Te zene u toj seriji se izdaju za emancipovane i moderne, a kradu seme?! :shok: Neverovatna stvar i neverovatna poruka.

Ne verujem da bi neko ko ozbiljno planira svoju porodicu (a lez.devojke to svakako moraju, jel`), to uradio, mada imas svakakvih ljudi.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Sto se domace "banke sperme" tice, dize mi se kosana glavi!

Jednom sam sa nekim isla da uzme nalaze spermograma, da mu drzim strah, i bilo je sve ok, uredna nalaz, ali decko ima retku naslednu bolest, zato je i isao da vidi kakav je spermogram.

Pitam ja onako iz radoznalosti dr koja radi tamo sta rade sa tim uzorcima posle ispitivanja, a ona mi kaze - koriste se za VTO.

Posle kad sam mu ispricala, nije mogao da veruje (a ta nasledna bolest je dominantna, u 50% slucajeva se prenosi na dete).

Toliko o tome kod nas.

A sto se odgovora na pitanje tice -- ne, ne bih.

Pre bis se dogovoril sa nekim koga poznajem, i znam mu seksualnu istoriju, i koga mogu da zamolim da odradi testove pre "oplodjujuceg odnosa", kak' se to fino u medicini zove.

Random nikako, ko zna sta dobijas jos uz spermicj. :neto:
Korisnikov avatar
By blenta
pa dobijesh najpodmukliju std - trudnotju :skorpija:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by *STATUS*
.... gledam ti ja tako jednu od epizoda L-WORD-a i naletim na scenu... dve lez ribe pokusavaju da navataju tipa koji ce napraviti jednoj dete a da on ne zna za to... plan je da naprave trojku i da on svrsi u nju... medjutim... scena vatacine... svo troje... tip nalozen... ustaje... stavlja kondom... one ga u cudu gledaju i kazu... "Pa mi nemamo seks sa kondomom..." tip u cudu kaze "Zar mislite da sam naivan, vi ste od onih lez devojaka kojima treba anoniman donator sperme, ne, hvala... " oblaci pantalone i odlazi...

Da li biste, drage nase devojke, uradile nesto slicno... vidite super tipa, zgodan, crn, visok... bla bla... da li biste mu na kvarnjaka "uzele" samo jedan spermatozoid... moralno, nemoralno, potrebno, nepotredno.... zelite dete, a ne zelite i njegovog oca :)
Kad bih pozelela dete sa devojkom, zamolila bih nekog od svojih prijatelja da donira specimen. Zgodan, crn, visok meni ne radi radnju, jer zgodan crn visok ne garantuje da nema ludu zicu ili naslednu tendenciju ka bolesti bubrega ili nesto slicno. Uostalom bitne su mi i psihicke karakteristike, talenti, inteligencija i ostalo.
Tako da bih se definitivno obratila nekom od prijatelja, posto oni sve to imaju u pozeljnoj kolicini. A i ne bi mi smetalo da budu sastvni deo zivota deteta.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Njah.
Uvek mogu da skupim 5 000 eura, odem u neku Istocnoevropsku zemlju i odradim to u najboljoj klinici tamo bez mogucnosti da ce me otac ikad pronaci. Ako mi bude bas stalo da ima dete, naravno...
+ ne moram da dam ***** nekom pijanom skotu sa splava
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by MinaHarker
Prvo jedna nula za samoproklamovanog HIV/AIDS aktivistu, jer u pomenutoj akciji nije prepoznao ogroman rizik za sirenje infekcije.
A onda jos jedna nula za producente serije koji su dozvolili da se u scenariju nadje toliko imbecilna situacija sa trazenjem donora sperme koji je umetnik, kako bi dete 'nasledilo' njegov talenat i osecaj za umetnost. Vraga. Po toj logici, samo bi se deca umetnika za umetnike smela skolovati, a oni ciji roditelji nisu umetnici ne bi smeli da stvaraju.
Zapravo, kompletna prica oko Bet, Tine i njihovog jajeta je banalno iskomplikovana, valjda radi minutaze koju je trebalo ispostovati.

Tako da, ne. Ne bih krala nikome njegovo seme, a ako bih htela dete ili bih da usvajala ili trazila donora koga poznajem i koji je sigurno zdrav, i koji ce ostati u detetovom zivotu, makar povremeno.

:up: , :up: i :up: !
:hail:

za sve napisano!!!
Korisnikov avatar
By Phoenix
Originally posted by KissQueen

Jednom sam sa nekim isla da uzme nalaze spermograma, da mu drzim strah, i bilo je sve ok, uredna nalaz, ali decko ima retku naslednu bolest, zato je i isao da vidi kakav je spermogram.

Pitam ja onako iz radoznalosti dr koja radi tamo sta rade sa tim uzorcima posle ispitivanja, a ona mi kaze - koriste se za VTO.

Hoćeš reći da koriste spermu nekog muškarca za pravljenje beba, a bez njegovog prethodnog izričitog pristanka?! :nesiguran:

I to sprovodi klinika koja legalno radi?! :puzzle:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
To navatavanje frajera za proslavu ovulacijske noci, nece da moze. Treba meni beba ali boleshtine ne primamo :( Mada, koliko str8 parova se testira na sidu pre nego li odluchi da batali kondom, da ne pricham da vecina ne stigne ni na slavu da ode a kamoli da prebroji bolesti u familiji a beba je vec na putu. Sve je lutrija u zivotu. Chak i banke sperme ne mmogu da testiraju buduceg tatu na sve oguce bolesti koje postoje :(
Lepo mozesh za 400 funti da kupish flashicu punu mogucih dechaka i devojchica, pa volja ti da se kuci zabavljash sa shpricevima i dubish na glavi, ili materijal odnesesh doktorima da ti ga nachine (za josh dodatnh 800 funti).
Pricha o prijateljima i pravljenu dece sa njma mi lepo zvuchi,posebno jer i gay dechaci treba da budu tate nekome ALI mene nekako boli pomisao da mi dete ima tatu a da tata nikada nije tu u kuci, stalno :(
Inache, savetic za devojke koje se ipak odluche da druga unaprede u tatu njihove dece. Donacija sperme mora da se obavi preko banke sperme, bez obzira shto ste prijatelji, lepo on ode, registruje se kao donor, i onda je automacki zakonom obavezan da se ne mesha u detetov zivot, tu je da ga napravi ali ne i da ga trazi samo za sebe ako jednog dana prijateljstvo ode u djavola :(
Korisnikov avatar
By Phoenix
Originally posted by Inner-Smile
Donacija sperme mora da se obavi preko banke sperme, bez obzira shto ste prijatelji, lepo on ode, registruje se kao donor, i onda je automacki zakonom obavezan da se ne mesha u detetov zivot, tu je da ga napravi ali ne i da ga trazi samo za sebe ako jednog dana prijateljstvo ode u djavola :(
Jesi sigurna? Ja ne znam šta zakon u Srbiji kaže u tome, ako uopšte išta kaže, ali u mnogim zemljama to nije tako. Ako se dobro sećam, pročitao sam negde da je u nekim zemljama zabranjeno biti anoniman davalac, pa čak i da je biološki otac obavezan za eventualno izdržavanje i slične stvari. Regulacije o ovome se veoma razlikuju od zemlje do zemlje. :tornado:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Phoenix

Hoćeš reći da koriste spermu nekog muškarca za pravljenje beba, a bez njegovog prethodnog izričitog pristanka?! :nesiguran:

Da.
Korisnikov avatar
By Dina
:meduza:

Zamisljam dete koje je se jednog dana javlja ocu koji nema pojma da ima dete :shocked:
Korisnikov avatar
By mirth
Ne bih ukrala ni nebitniju stvar od necijeg reproduktivnog materijala.
Kad se zene vec toliko vremena bore za slobodu da mozemo same da odlucujemo o svom telu i svom zivotu, bilo bi mi jako strasno i da razmisljam o tome da nekome tu istu slobodu uskratim.

Kad sam bila dosta mladja, mislila sam da cu u nekom trenutku sigurno pozeleti dete, ali kako vreme odmice sve se vise uveravam da to bas i nece biti tako. Nikad ne reci nikad, ali em sto ne vidim svrhu pravljenja novog deteta u ovom svetu, em ne mogu da zamislim da to vreme koje imam za sebe (i kojeg mi je uvek nekako malo) posvetim nekom trecem, em mi se nikako ne prolazi kroz proces zaceca, trudnoce, radjanja, dojenja i svega toga sto to prati. Cesto nemam stomak ni parce mesa da pojedem, a ne dete da rodim. Tako da i ako mi se javi nekad takva zelja, verovatno cu se odluciti na usvajanje. Mislim da su sanse da dobijem dete sa "neprikladnijim" genima od mojih 50-50. Svi ljudi ciju anamnezu znam imaju otprilike jednak broj anomalija u porodici kao i ja, samo je pitanje koja je bolest/poremecaj u pitanju, pa kontam da nema smisla uopste razmisljati u tom pravcu, sta te snadje snaslo te je.
Korisnikov avatar
By Phoenix
Originally posted by Phoenix

Da.
Ma ja bih im sada lepo tamo otišao i... :sekirica: :sekirica: :sekirica: :sekirica: :sekirica: :sekirica: :sekirica: :sekirica: :sekirica: :sekirica: :sekirica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!