Originally posted by MinaHarker
Zato sto je prava zena lovac na krupnu divljac (to je neciji potpis, da me ubijes ne mogu da se setim ciji, ali pogadja u sredu).
Sasvim je normalno i ocekivano da osobe koje godinama izgradjuju sebe i svoju licnost (sto materijalno, sto emotivno, sto intelektualno) ne mogu da u losim i osrednjim osobama pronadju odgovarajuceg partnera. I tako se godinama izbor sve vise i vise suzava...
Znam da se sada ovo sto sam napisala moze tumaciti i kao diskvalifikovanje na osnovu strucne spreme i materijalnog stanja, ali mislim da svako ipak najbolje funkcionise sa sebi slicnim.
Opet, diskutabilno je koliko neko koga ne krase dobre osobine moze ostvariti dobru i kvalitetnu vezu... od toga sta se smatra pozeljnim osobinama do toga sta znaci kvalitetna veza... ali je cinjenica da ljudi koji su uslovno receno manje spremni da rade na sebi srecniji u ljubavi... pa vecina drugarica iz srednje vec drugi ili treci put gura kolica i 'cveta' u braku... a i dalje misle da je Michurin 'neki tamo politicar'....
Pa osnovno je da nadjes nekog kompatibilnog ko ima iste sklonosti, zelje i na tvojoj je talasnoj duzini (ako hoces - intelektualnom nivou, mada tu ima toliko parametara, ne znam sto svi uvek to svode na inteligenciju i lepotu).
Pa bila frizerka - sponzorusa ili doktorka filozofije, mozes imati ono sto ti licno podrazumevas kvalitetnom vezom, sto naravno ne predstavlja iste stvari sa strane gledano. Naravno da prva ima vise sanse na to da naleti, jer postoji vise ljudi u njenom
miljeu, doktorka filozofije, pa ako jos ima i neke specijalne prohteve, teshko da ce naci ono sto trazi, jer je za to statisticki manja sansa (pogotovu ako pritom ne trazi, nego ceka da joj padne s neba, i ako pritom nije to sasvim dobro definisala sebi u glavi pa da ne ume da ga prepozna).
Mislim da to ne znaci da neka frizerka (jbg, malo je to lose poredjenje i nezahvalno na kraju, ali znate sta zelim da kazem) nece imati ispunjenu vezu, ili Minine ortakinje iz srednje, one iz svoje perspektive mogu i te kako da imaju sve sto im srce ishte, druga je stvar sto ja ili Angelina777 ili Lepa Krepa u takvom odnosu ne bismo nasle zadovoljenje nekih osnovnih potreba, prosto nama treba nesto drugo, vise, drugacije. Mi imamo neke druge potrebe, svaka za sebe, i trazimo ili nalazimo nekoga ko moze da ih zadovolji.
Ja zaista ne smatram da je ta
frizerka ista manje ispunjena i srecna
u skladu sa svojim potrebama i ocekivanjima.