Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Gost
What a nice night for an offtopic, or...

...kad vidiš temu, a ti ubaci irelevantan (a uz to i pogrešno naveden) citat, or...

Originally posted by grgor
Kad vidis zenu, a ti uzmi stap.
Rece jednom Nice.
...internalizovana mizoginija strikes again!

Ni?e je, zapravo, napisao: "Kad ideš ženama, ponesi bi?" i predstavio to kao savet stare žene mladom muškarcu.
Pro?itam ja to jednom davno, i pomislim, gee, kako je to perfidno, cini?no i nadasve iritantno, predstaviti jednu tako ženomrza?ku misao kao stav jedne žene o ženama, i to ne ma kakve žene, nego starice ("mudre" valjda) kojoj "životno iskustvo" daje na zna?aju i obezbeðuje kredibilitet u formulisanju "životnih istina". Tu ja odlu?im da autor tako zlog i naopakog teksta ne zaslužuje moje vreme, i pozdravim se s Ni?eom for good.
Godine su prolazile (gradi se suspense! :uplasen: ) i ja se po?eh (u životu & literaturi) susretati sa ženama koje stvarno, onako, iskreno mrze i preziru žene, a i sebe zato što su žene, i ne libe se da to pokažu, a bogami ni da podstaknu pokojeg muškarca na uzimanje "bi?a" u cilju ispravnog odnošenja prema ženskom svetu, pa bile im to žene, devojke, ?erke ili slu?ajne prolaznice. Ispostavilo se da je to naro?ito simptomati?no baš za starije žene, one koje su (u istom duhu i istoj atmosferi) odgajile i poženile sinove i sebi kona?no pribavile mogu?nost da se i one jednom za nešto pitaju. I tako, budu?i nau?ene da su glupe, ružne, prljave i bezvredne zato što su žene, svoju prvu mo? u životu iskoriste za to da neku drugu ženu stave u istu poziciju u kojoj su one ceo život bile, valjda da bi svemu tome dale neki smisao, ili možda prosto iz puke želje da i one nekoga maltretiraju i osvete se za svoj promašeni život tamo gde mogu, ili je možda teško gledati kako neka druga žena dobija poštovanje i normalan ljudski odnos ako ga sama nisi imala, ili su, na kraju, kao rezultat intenzivnog ponižavanja i svakojakog zlostavljanja, zaista postale (moralno) ružne, prljave i zle... tko zna? Kako god bilo, ispade da pomenuti Ni?e nije morao mnogo da mudruje da bi svoju mržnju prema ženama ukomponovao u pomenutu sliku, kad je inspiraciju bilo tako lako prona?i u svakodnevnom životu.
Meðutim, ne verujem da se u podtekstu krila i homoseksualnost egzemplarne starice, što navodi na neka razmišljanja kad se ovaj citat naðe na forumu Gay Serbia, pa još u temi koja se odnosi isklju?ivo (bar je ja tako shvatam :D ) na seksualnu privla?nost poznatih žena. Zašto je on tu, ako pretpostavimo da je njegova autorka homoseksualno orijentisana žena? Da li je to reakcija na "gledanje žena" o kojima je re?, tj. nedostupnih celebrity figura koje se obi?nim smrtnicama daju gledati, ali ne i pipati? Ili se odnosi na žene uopšte? Da li, u tom slu?aju, pravilo uklju?uje i sam subjekt koji citira, ili je ona izdvojena od ostalih žena, u kom slu?aju se njena pozicija izjedna?ava sa pozicijom muškarca, patrijarhalnog, dakako? Radi li se onda o njenoj li?noj želji da "uzme štap", i ako je tako, bi li ga okrenula prema svom odrazu u ogledalu, nekoj drugoj ženi, ili, opet, ka ženama uopšte?
Ili se šalila?

U iš?ekivanju: 1) odgovora na ova komplikovana(?) pitanja, ili 2) eyinih makaza (whichever comes first), we cut to the commercial break.
Korisnikov avatar
By grgorija
Komplikovana? :fige:

Divno je imati toliko slobodnog vremena pa se zanimati dubljom analizom necije licnosti na osnovu jedne izrecene recenice, i to izrecene u cyber prostoru. :puzzle:

Naravno, statisticki gledano, sanse da ces pogoditi u tom profilisanju su bile u najoptimisticnijoj prognozi 1:1000000, pa te ovom prilikom obavestavam da si pogresila. Nije ni cudo, zar ne?

Ali, tvoja interpretacija je krajnje zanimljiva. Pokazuje li ona mozda da se iz nekog razloga osecas ugrozeno? (Kad bi se islo tvojoj logikom, tako bi nekako to ispalo, zar ne?)

A svaku smislenu raspravu i objasnjavanje mojih "zadnjih namera" tvoj je post automatski onemogucio, pa se necu ni upustati u dalja razjasnjavanja istog. No hard feelings.

:bye:
By Gost
Originally posted by grgor
Komplikovana? :fige:

Divno je imati toliko slobodnog vremena pa se zanimati dubljom analizom necije licnosti na osnovu jedne izrecene recenice, i to izrecene u cyber prostoru. :puzzle:

Naravno, statisticki gledano, sanse da ces pogoditi u tom profilisanju su bile u najoptimisticnijoj prognozi 1:1000000, pa te ovom prilikom obavestavam da si pogresila. Nije ni cudo, zar ne?

Ali, tvoja interpretacija je krajnje zanimljiva. Pokazuje li ona mozda da se iz nekog razloga osecas ugrozeno? (Kad bi se islo tvojoj logikom, tako bi nekako to ispalo, zar ne?)

A svaku smislenu raspravu i objasnjavanje mojih "zadnjih namera" tvoj je post automatski onemogucio, pa se necu ni upustati u dalja razjasnjavanja istog. No hard feelings.

Ehm, a gde sam se ja to ta?no bavila analizom tvoje li?nosti, pa još dubinskom, no less?
Dalje, zanima me kako si došla baš do te statisti?ke prognoze, 'el nekom empirijskom metodom?
Još dalje, koja je to moja logika, i kako si, koriste?i je, stigla do mogu?nosti da se ose?am ugroženo?
Evo u ovo možeš da se upustiš ako 'o?eš, pošto sam izbegla iznošenje bilo kakvog mišljenja, što je kanda bio problem s prethodnim postom.
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
:lol:

kad idem k-ženama nosim folije, size XXL
iste uvek imaju samo jednu svrhu - :kesa:

quotovanje Ni?e-a u ovom kontekstu( and with such accuracy) mi samo pokazuje koliko
ovakvim ponašanjem nimalo ne grešim

mizogini?ni jelen :sesir:
By Gost
Que es mas macho, lightbulb :eureka: or schoolbus :skola: ?

Que es mas macho, pineapple :luda: or knife:njami:?

Que es mas macho, iceberg :ledeni: or volcano :uljenavatru: ?

Que es mas macho, staircase :B or smoke rings :smokin: ?

P.S. sunce ti, kako imaš živaca da izvodiš ovo sa smajlijima... Ja se evo preznojih samo od ovih par komata :cita:
Korisnikov avatar
By tramp
Nije Nietzsche jedini koji je stavio mizogeniju u zenska usta ... krenes da citas dramske tekstove i od Aeschylusa do David Mameta i nadjes citavu istoriju mizogenije ispricanu kroz zenska usta .. ali sto Shakespeare rece kroz svoju goropadne Kate "I am ashamed that women are so simple, to offer war when they should kneel for peace..." i mada sam cula razne nacine da se ta recenica predstavi kroz ironiju jos je nisam cula ni u jednom obliku koji ne ostavlja gorak ukus u ustima ... mozda bas zbog toga sto se pokusava ublaziti ...
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
ovo mi je uvek bio omiljeni stih
Originally posted by cLawT fRcaT
Que es mas macho, pineapple or knife?
e gde se Laurie seti qq :hail2:

e, ja mogu samo da dam bled doprinos, jer od ove silne mizoginije ne mogu da ekspendujem horizonte ni u jednom drugom smeru

jedino što mi pada napamet jeste trenutni kukomrda?ki summer hit:

Alejandro:Ay! Amor me duele tanto, me duele tanto! Que no creas más en mis udarces-des-bi?es:bic:

Shakira: Ay! Amor...
Alejandro: Es una tortura...

Shakira: que jo no puedo mlataram te :shamar:

S&M-Spanish style :P
Korisnikov avatar
By EYA
nista ja vas ne razumem... sem ovog poslednjeg "S&M style" :mljac:
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
e, a sad da ne banalizujemo temu skroz:luda:
skoz mi je adekvatno da postoji ista u estrogenu
jer mizoginija u lezbejki nije ni malo retka pojava
i ne mislim na onu akutnu 48 sati raskid bla bla

- ne mislim da je mizoginija dans la lezbi entitet za sebe
ali zanimiljivo je kako vrlo ?esto, zbog neke frustracije ili osuje?enosti na emotivnom planu, nemogu?nost ostvarenja emocija ili izigranost od strane partnera, džej-žene sa takvom lako?om, maloumnom skoro, preuzimaju vekovima inplantirane
mizogene stavove i obrazce ponašanja kao novo otkrivene
istine i prosvetljenja koja su im se ukazala, neshvataju?i, da se to desilo u trenutku kada im je bilo potrebno da ?uju re? -dve hejta prema
objektu njihove nedavne afekcije.
I upravo, umesto da se kao zrelo bi?e pokuša srediti sa drogama
pi?em i kexom, persona preuzima te stavove, ideje i citate ne?eg
što ne predstavlja ništa drugo do jedan od many forms of mržnje,
puštaju?i da ista raste u njoj do trenutka kada postane toliko dominantna da je osoba koja je nosi ni ne ose?a kao nešto strano
neprirodno a kamoli loše u sebi.

e tek što je infantilan naboj sa kojim se quotuju veliki mislioci ili
pisci, i taj potpuno nerealan ose?aj intelektualne i svake druge superiornosti dok se, spušta pogled nad tom "grupom ispraznih lakomislenih kokouškica" i izgovara -Štap my bitch up!

a nema ni?eg ni inteligentnog ni superiornog u ose?anju nadmenosti i
prezira prema polu koji bi tvoje bi?e trebalo da preferira
bio to muški ili ženski pol
By zmeu
Ne znam zašto bi uop?e bilo ?udno da mizigonije nema niti na jednom ovakvom prostoru kao što je gej sajt. Ona je sveprožeta u našim društvima.

Ipak mislim da je najgore da je se tolerira i/ili ignorira. Sve ?estitke autorici.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Kulturni Jelen

a nema ni?eg ni inteligentnog ni superiornog u ose?anju nadmenosti i
prezira
nema ! to je samo losa hrana za ego. :pionir:

btw, superioran = nadmocan
By argentum_inf
zaboga,bic treba poneti tek ponekad.. :smirk:
da stvari ne bi izmakle kontroli..
Korisnikov avatar
By EYA
ajd drzite se teme bwee ! dajte se uozbiljite, zene :bic:
Korisnikov avatar
By tramp
a sta je tema?

ja mislim da bi forum GS trebao da organizuje takmicenje za najmizogenicniju i najhomofobicniju izjavu godine
clanovi mogu nominovati sebe i svoje izjave ili druge i onda pred novu godinu imamo glasanje ... rezultati se objave na partiju a dobitnici/e su gospodindjice Mizogenija i Homofobija 2005 i nose titulu do iduce godine... predstavljaju nas na raznim javnim dogadjanjima ... spasavaju macke i tigrove iz kaveza ... hrane malu, gladnu decu ... pojavljuju se na reklamama za pivo ... sve u svemu pokazuju ostatku sveta kako smo i mi dobri, dragi, mizogeni i homofobni kao i ostatak sveta
:trampolina:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by tramp
a sta je tema?

ja mislim da bi forum GS trebao da organizuje takmicenje za najmizogenicniju i najhomofobicniju izjavu godine
clanovi mogu nominovati sebe i svoje izjave ili druge i onda pred novu godinu imamo glasanje ... rezultati se objave na partiju a dobitnici/e su gospodindjice Mizogenija i Homofobija 2005 i nose titulu do iduce godine... predstavljaju nas na raznim javnim dogadjanjima ... spasavaju macke i tigrove iz kaveza ... hrane malu, gladnu decu ... pojavljuju se na reklamama za pivo ... sve u svemu pokazuju ostatku sveta kako smo i mi dobri, dragi, mizogeni i homofobni kao i ostatak sveta
:trampolina:

:hail2:

vrh !

:alah:

evo ja se prijavljujem prva, svidjaju mi se privilegije koje dobijam pobedom :D

a jel mouram da lupam nesto protiv zeuna ?
zar nije vec douvoljno jasno koliko ih omalovazavam samim svojim kexualnim postojanjem !? :lukavi:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by argentum_inf
zaboga,bic treba poneti tek ponekad.. :smirk:
da stvari ne bi izmakle kontroli..
Svaka batina ima dva kraja... Onda u novinama osvanu muzevi, svekri, svekrve sa rupama medju ocima, napravljenim vatrenim oruzjem.
Nasilje nikad nije resenje, ali ovde vladaju druge struje. Hriscanstvo i patrijarharat su najodgovorniji za potlaceni polozaj zene u danasnjim drustvima. Dok ovima ne dodje iz ....khm....u glavu i krenu u protivnapad.... ili makar neki blazi bojkot? :wcsolja:
Korisnikov avatar
By tramp
@ eya- ne mouras bwe mouze i "pozitivna" mizogenija - znas ono slavi nevinost i pozrtvovanje zena za opsti dobitak drustva, reci nam kako ima dobrih zena koje su verne i monogamne a nisu ko one opake kurvetine sto kupe koga i gde stignu :wow: .... a cekaj to vec slicno negde imamo .. ne znam imas vremena do nove godine da se pomizogenis a mozes i da ides za homofobiju ... lepo opletes po pederima i "njihovom nacinu zivota" jer kako je ovo bilo za izjavljivanje ne znam da li je tvoje kexisticko postojanje dovoljno da opravda nagradu :misli: ...
Korisnikov avatar
By EYA
ma kako nije dovouljno, bwee ? :bic:

ja sam sama sebi dovouljna :D
izrazito sam zahtevna i probirljiva osoba i neverovatno inteligentna, o tome koliko sam kexozovna da i ne pricamo sad ovde jer bi to cak i za mizoginicarke bilo previshe :drama: - i pored svega toga ipak ispunjavam sama sebi svoje kriterijume, znaci stavrno sam vrh vrhova na kraju krajeva kraja (provereno, imam i svedoke ako zatreba, tj referenticare na cije misljenje se mogu pozvati radi specifiranja nespecificne tezine mog misljenja)!

slavim svouju pozrtvovanost.
a pozrtvouvana sam do bola cim se ovako savrsena i preterana zrtvujem za par sati srece neke jadnice (iz mog ugla gledanja, no hard feelings) jel treba jous neki doukaz ? da douvedem par tih jadnica da poreferenciraju da su stvarno bile srecne dok sam gledala u njih (iako sam gledala preko njihovog ramena trazeci potencijalnu referenticnu zamenu, al psssssst)

:sladoled:
Korisnikov avatar
By waterlily
da se vratim na temu, koju pozdravljam. Cinjenica je da su zaista zene te koje omogucavaju da se idiotski tocak patrijarhata nastavlja da vrti. Tipicni primeri su da daju sinovima vise para za grad jer oni `treba da caste devojku` ili da je sveprisutna varijanta kada te majka iznervira drekom o tome koliko kasno se vracas kuci, a pri tom tvoj brat se konstantno vraca iz grada u 9 ujutro i sve sto ga pita je `sta zelis za dorucak?`. :mad:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by waterlily
da se vratim na temu, koju pozdravljam. Cinjenica je da su zaista zene te koje omogucavaju da se idiotski tocak patrijarhata nastavlja da vrti. Tipicni primeri su da daju sinovima vise para za grad jer oni `treba da caste devojku` ili da je sveprisutna varijanta kada te majka iznervira drekom o tome koliko kasno se vracas kuci, a pri tom tvoj brat se konstantno vraca iz grada u 9 ujutro i sve sto ga pita je `sta zelis za dorucak?`. :mad:
ma zene su krive za sve :bic:
Korisnikov avatar
By tramp
sve je to zbog starih Grka
Korisnikov avatar
By m..
Za sve je kriva Lu Salome.:cowboy:
By Gost
- ne mislim da je mizoginija dans la lezbi entitet za sebe
ali zanimiljivo je kako vrlo ?esto, zbog neke frustracije ili osuje?enosti na emotivnom planu, nemogu?nost ostvarenja emocija ili izigranost od strane partnera, džej-žene sa takvom lako?om, maloumnom skoro, preuzimaju vekovima inplantirane
mizogene stavove i obrazce ponašanja kao novo otkrivene
istine i prosvetljenja koja su im se ukazala, neshvataju?i, da se to desilo u trenutku kada im je bilo potrebno da ?uju re? -dve hejta prema
objektu njihove nedavne afekcije.
I upravo, umesto da se kao zrelo bi?e pokuša srediti sa drogama
pi?em i kexom, persona preuzima te stavove, ideje i citate ne?eg
što ne predstavlja ništa drugo do jedan od many forms of mržnje,
puštaju?i da ista raste u njoj do trenutka kada postane toliko dominantna da je osoba koja je nosi ni ne ose?a kao nešto strano
neprirodno a kamoli loše u sebi.
Actually, prijo, nije ni to neophodan preduslov za cvetanje autogynohejta sa stanovišta gay žene, a ni bilo koje druge žene for that matter. Biti muškarac je svakako povoljnija pozicija sa stanovišta raspodele mo?i u društvu, a tu i tamo se ponekoj ženi skine kapa ako se uspešno uživi u ulogu muškarca, onako kako je ista definisana društvenim konvencijama. Slikovit je primer osobe sa nickom antigay (sic!), koja je pre nekog vremena u ovom delu foruma ispevala odu lezbejkama zato što su tako tough & strong, skoro kao "pravi muškarci", one of the guys, you know, pri ?emu je jedino što je njemu bilo bitno i fascinantno bilo to što se devojka njegove drugarice ponašala agresivno i posesivno u odnosu na svoju devojku, valjda baš onako kako on smatra da treba da se ponaša jedan ma?o baja. Cut to myself, nebrojeno puta mi se desila situacija raspravljanja o gender temama sa muškarcima koji su smatrali da su mi uputili neeeeviðen kompliment time što su me okvalifikovali kao "netipi?nu ženu", na koju se ne odnose sva ta silna sranja koja su sipali po ženama kao "vrsti". Konsekventno, nije teško shvatiti zašto jedna žena usvaja i reprodukuje stereotipe i predrasude koji ?e joj obezbediti da se izdvoji od tih "kokošaka", pa i po cenu pljuvanja po sopstvenom polu, ako treba. Iskreno, od te de?ije bolesti sam i sama bolovala once upon a time, ali hebga, nakon navršenog punoletstva ipak sam našla za shodno da porazmislim o nekim stvarima malo temeljnije i samostalnije.

e gde se Laurie seti qq
Mislim da to ima veze sa mojim trenutnim Laurie-obsessive stanjem :D Ve?eras sam bar petoro ljudi rasterala smaraju?i i smaraju?i na temu L. A. onako mortus pijana, a to je u mom slu?aju krajnji stadijum sickly opsesivnog koncentrisanja na nešto/nekoga. Šta ?u kad sam groupie u duši.... :lol:

P.S. Eya, koj' ti Q, što promeni naslov teme kad se radi upravo o internalizovanoj, a ne ma kojoj drugoj mizoginiji? :testerica:
do-not-touch!
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Originally posted by cLawT fRcaT
Actually, prijo, nije ni to neophodan preduslov ......
:up:

apsolutno Cat

ono moje je bilo samo jedna perspektiva
od mnogih jelte,
da li je u pitanju neko slepo nastavljanje mizogene tradicije u kojoj odrastaš i slušaš ceo život, neka emotivna osuje?enost, želja da dobiješ neku intelektualnu verifikaciju od onih koji face-it, zbog raspodele mo?i, kakva je trenutno, daju sebi za pravo da je daju, nekog spiritualno-erektivnog tripa u kojem se citiraju hejterski quotovi sa istim nabojem sa kojom npr. neki tamo izražavaju svoju nacionalnu pripadnost i bitnost iste( zalutah opet:lol: ...) ili pukog besa što ti
xebena tetka u Maxi Diskontu uvek uvali neko trash grožðe...

šta god bilo, svodi se na hejt
a ?ak da i sebi u 3 A.M dozvolim da hejt ne moralizujem sa dobro-loše....
isti je prosto :piski: zbog puke jednoli?nosti i jednosmernosti kojom obavija
?ovekov pogled na svet:praznoglavi:

a kakav je to onda bedan, mali život......:gotika:
Korisnikov avatar
By Skyen
mizoginija? ma to nepostoji, to je neko vas slagao. to ste culi na pinku :bubblegum: a oni tamo svasta pricaju
Korisnikov avatar
By m..
Juce sam, onako ozednela za ljudima, malo promatrala na nekoj zurci svet oko sebe. 3x su nekoj mojoj ekipici prisli parovi, tip i riba. U sva tri slucaja tip bi se upozao sa onima koje ne poznaje, pruzio ruku, rekao ime itd, a riba bi pruzila ruku da se upozna samo sa tipovima, a nama eventualno klimnula glavom. O cem se tu radi, jel to neki bonton ili koji vrag? Nie mi jasno?
By Gost

šta god bilo, svodi se na hejt
Ha da... Its a majti fors indid...

@m..

To se i meni dešavalo, i nije mi baš najjasnije. Dal' te žene sebe kontaju samo kao pratilje prisutnih muškaraca, a njih kao subjekte validne za društvenu interakciju, pa onda iz iste isklju?uju ostale žene, pošto i njih kapiraju kao "dodatak" muškom delu ekipe, nemam pojma...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!