Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By GordonPim
Zanima me sta mislite - da li su gej muskarci "braca" lezbejkama i da li se medjusobno pomazemo na putu ostvarenja sloboda za istopolno orijentisane (i, trebalo bi, ostale marginalizovane), ili su gejevi prepreka na putu lezbejkama, obzirom da veliki broj gejeva prihvata patrijarhalne, mizogine obrasce. Da li su u ostvarivanju drustvene srece gejevi uopste potrebni lezbejkama?
By zmeu
Mislim da je pitanje krivo postavljeno....mislim da je nemogu?e da osobe jedne drugima stoje "na putu", jer nije stvar u osobama, ve? u gej i lezbijskim teorijama.

Lezbijke su više marginilizirane, zato se upravo i okupio zajedni?ki LGB(TIQ) aktivizam, kako bi osobe zajedno djelovale. Unato? svim razli?itostima koje proizlaze iz svih (po meni) non queer teorija...treba djelovati na onim podru?ijma gdje se sve dodiruju, a to je podru?je rodne ravnopravnosti i seksualnih prava i sloboda.

Eto... živjele :sise: !
By GordonPim
Originally posted by zmeu
Eto... živjele :sise: !
=> aha, i ti si diskriminativan... sto sise??? a adrienne rich, a laganje telima... aha.... :D
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by GordonPim
Zanima me sta mislite - da li su gej muskarci "braca" lezbejkama i da li se medjusobno pomazemo na putu ostvarenja sloboda za istopolno orijentisane (i, trebalo bi, ostale marginalizovane), ili su gejevi prepreka na putu lezbejkama, obzirom da veliki broj gejeva prihvata patrijarhalne, mizogine obrasce. Da li su u ostvarivanju drustvene srece gejevi uopste potrebni lezbejkama?
Ti kazes da "veliki broj gejeva prihvata patrijarhalne, mizogine obrasce" i to se negde ogleda u nacinu postavljenog pitanja: "Da li su u ostvarivanju drustvene srece gejevi uopste potrebni lezbejkama?"... Kako nisi slucajno postavio situaciju obrnuto? Na primer, "da li su lezbejke potrebne gejevima za raznorazna ostvarivanja prava u drustvu"? No, ja duboko verujem da nisi imao nameru da ovim diskriminises lezbejke kao "slabiju kariku" ove zajednice, vec ti se takav redosled imenovanja koji povlaci smisao ovog pitanja potkrao onako, slucajno....
Elem, trebalo bi zajedno da delujemo, naravno, jer nas povezuju slicne teznje i potrebe, koje, iako unutar pojedinih "Queer" grupa mogu biti razlicite (a da ne kazem od licnosti do licnosti!), ipak su mnogo, mnogo slicnije od potreba i zahteva tzv."str8" grupa kojima je ovo drustvo trenutno naklonjeno.... Onda, hocemo li zajedno da menjamo svet na bolje?????? :zastava: :cvetduga: :mazi:
Korisnikov avatar
By ciceron
Jedni drugima ne stojimo na putu. Stavise, ne bih voleo da vidim ni jednu lezbijku na putu pa cak ni na muskoj gay zurci.
Svako neka gleda svoja posla i svoje interese. Ako zelim da se druzim sa zenama, druzim se sa str8 devojkama koje mi vise odgovaraju nego lezbo devojke.
By GordonPim
Originally posted by vanillapuff
Ti kazes da "veliki broj gejeva prihvata patrijarhalne, mizogine obrasce" i to se negde ogleda u nacinu postavljenog pitanja: "Da li su u ostvarivanju drustvene srece gejevi uopste potrebni lezbejkama?"... Kako nisi slucajno postavio situaciju obrnuto? Na primer, "da li su lezbejke potrebne gejevima za raznorazna ostvarivanja prava u drustvu"? No, ja duboko verujem da nisi imao nameru da ovim diskriminises lezbejke kao "slabiju kariku" ove zajednice, vec ti se takav redosled imenovanja koji povlaci smisao ovog pitanja potkrao onako, slucajno....
Pa lezbejke jesu slabija karika u smislu da su dvostruko diskriminisane, i kao zene i kao zene koje vole zene, a ne daj boze da imaju jos neku manjinsku karakteristiku, recimo da su hendikepirane ili pripadnice nacionalnih manjina ili.... No, to sigurno ja ne trebam da ti obznanim. A ja se bojim da mnogim gejevima nisu potrebne lezbejke u realizaciji drustvene pravde, jer je mnogim gejevima problematicno to sto su oni diskriminisani, ali ne i to sto su centri moci takvi da su koncentrisani u muskim rukama - daklem, oni bi da se prizna njihov seksualni identitet, ali kao i strejt muskarci, da i dalje sve pozicije moci drze, jer je to (patrijarhalnim) bogom data pozicija.

Inace, ono sto sam spomenuo laganje telima; setio sam se da sam slusao davno neku radiju emisiju (recimo da je to bio gejming) i onda su neki gej momci prenerazeno komentarisali kako postoje lezbejke koje se ne briju ili koje imaju visak kilograma (naravno, ne sumanjam da su oni zensku rodnu ulogu prihvatili - otkinuli svaku dlaku koja se mogla otkinuti, i postali anoreksicni, jer su to divni zahtevi potrosackog drustva za ostvarivanje srece).
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Gay osoba je gay osoba...mushko zensko nebitno....jednog lepog dana kad konachno NAS (mushke i zenske) prihvate (ma shta to znachilo) nece se deliti X i Y medalje, mocicemo samo da podelimo radost do koje smo stigli ZAJEDNO, kroz ista govna hodajuci.
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by ciceron
Jedni drugima ne stojimo na putu. Stavise, ne bih voleo da vidim ni jednu lezbijku na putu pa cak ni na muskoj gay zurci.
Svako neka gleda svoja posla i svoje interese. Ako zelim da se druzim sa zenama, druzim se sa str8 devojkama koje mi vise odgovaraju nego lezbo devojke.
Rece neko u ovoj temi nesto pametno o gay muskarcima i prihvatanju patrijarhalnih i mizoginih obrazaca... Misliiiiiim, sta reci? :sekirica: :psiholog:
Korisnikov avatar
By mirth
Hm. Pa znam dosta pedera koji ne zele nikakav kontakt sa zenama i lezbejki koje ne zele nikakav kontakt sa muskarcima, bez obzira na seksualnu orijentaciju, ali to smatram jedino pokazateljem neke zesce patologije kod tih ljudi.

Licno mislim da, ako vec zelim da me se tretira kao ravnopravnog clana zajednice uprkos polu, rodu i tome s kim spavam, treba od sebe da krenem. Dakle, ne delim ljude u svom okruzenju na muskarce/zene ili str8/gay.

A mislim da je odnos negde 50-50. Koliko se pomazemo, toliko se i ignorisemo. Slucajeve "odmaganja" nisam zapazila i ne znam da li postoje.

Inace, apsolutno se slazem sa Inner-Smile. I da, smatram da treba da pomazemo jedni drugima.
I kontam da bi to trebalo da se podrazumeva...? :puzzle:
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by _Osiris_
Originally posted by ciceron
Rece neko u ovoj temi nesto pametno o gay muskarcima i prihvatanju patrijarhalnih i mizoginih obrazaca... Misliiiiiim, sta reci? :sekirica: :psiholog:
vala bas
taman sam krenula da kazem kako smo svi zajedno deo ovog cirkusa koji nas diskriminise i onda vidim cicerona i setim se da nismo ... dakle podseti me "brat" ciceron: niti su mi svi gej muskarci braca niti su mi sve zene sestre niti me retorika bratstvo-sestrinstva odusevljava

svi mi imamo i te kako dobre razloge da se zajedno borimo za jednakopravnost i osecam bliskost sa onima kojima su patrijarhat/heterosexism/homofobija/rasizam/nacionalizam/itdizm
mrski ali to sto je neko gay ili zensko ili lezbejka ili ne-beo ne znaci da je operisan od predrasuda koliko god su te iste predrasude kontraproduktivne za njega/nju samog/u i takvi ljudi su mi definitivno na putu samo sto ih ja uglavnom preskocim i produzim dalje
Korisnikov avatar
By Dr. M
Ne znam da li sam ja potreban njima,ali znam da je ne bih mogao da zamislim zivot bez njih... :love: :love: :love:

Sa njima se uglavnom provedem odlicno za razliku od izlazaka sa pederima...
Korisnikov avatar
By Val
S obzirom da lezbejke i pederi imaju sasvim drugaciji nacin zivljenja, ne smatram nas bracom i sestrama, niti mi se svidja taj izraz. Zbog cega pederi da mi budu braca, drugovi ili sta god, kad ni jedni s drugima ne mogu? Isto tako, zasto da se druzim sa lezbejkama? Druzim se sa LJUDIMA, koji umeju da pokezu svoju covecnost i "str8" karakter, bez obzira na pol i sexualnu orijentaciju.

Mislim da se gay-drustvo vise mrzi medjusobno, nego da se druzi. Posebno, gledajuci na gay-klubove po Nemackoj, gde cisti pederski klubovi ne dozvoljavaju pristup devojkama. Ali ne kontam zasto!? Da slucajno ne vidimo, kako se pederi jebu s kim stignu po dark-rumu? Ili nam mozda padne na pamet, da ipak zelimo decka, pa im maznemo nekog'? :lol:
Sta bi se desilo, kad bi poceli da otvaramo klubove samo za plavuse, za bradate, za celave, za visoke, za niske...?
Ma dajte, molim vas. Smuci mi se, kad pocnem da razmisljam o pedersko-lezbejskom "bratstvu" i jedinstvu, da ne kazem sestrinstvu. :lol:
U stvari, ne zanima me ta celokupna scena. Zivim svoj zivot i ne zelim da budem deo tog banalizovanog pojma GAY.

:bljak:

Ah da! A za sta da mi peder bude potreban? Nisam skontala to pitanje. :nerd:
Kao sto rekoh, bez obzira da je muskarac gay ili ne, druzim se sa pojedincima i naravno da su mi potrebni kao prijatelji. Ali, za zivot...?!?!?!?! :wtf:
By GordonPim
Originally posted by Val
Zbog cega pederi da mi budu braca, drugovi ili sta god, kad ni jedni s drugima ne mogu?
:up:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By tramp
S obzirom da lezbejke i pederi imaju sasvim drugaciji nacin zivljenja, ne smatram nas bracom i sestrama, niti mi se svidja taj izraz.
a lezbejke i lezbejke kao imaju isti nacin zivljenja .. ma daaaaj
Mislim da se gay-drustvo vise mrzi medjusobno, nego da se druzi.
ne bas u mom svetu
Posebno, gledajuci na gay-klubove po Nemackoj, gde cisti pederski klubovi ne dozvoljavaju pristup devojkama. Ali ne kontam zasto!?
a zasto lezbejke imaju svoje klubove u koje ne pustaju muskarce?
Zivim svoj zivot i ne zelim da budem deo tog banalizovanog pojma GAY.
Zivela homofobija unutar lezbejske zajednice!
Korisnikov avatar
By Val
:lol: tramp. Preuzimas GALATEJinu ulogu? Ili zasto pobijas svacije misljenje?

Lezbejke s kojima se ja druzim u svakom slucaju vode miran i stalozen porodicni zivot, ne intrigiraju, ne kurvaju se i pre svega ne lazu.

Ja ne poznajem ni jedan lezbejski klub, u koji nije dozvoljen pristup pederima, s kojima se druzimo. Samo str8eri nisu pozeljni, jer ...mislim da si dovoljno velika da znas zbog cega... mada...
:bubblegum:
By GordonPim
Originally posted by tramp
Mozda zato sto je vec isuvise prostora u kojima zene nemaju pristup. Ne mislim samo na klubove, nego i na akademske zajednice, menadzerske pozicije, vojne i policijske strukture, crkvene hijerarhije itd., itd. Mozda im je potreban slobodan zenski prostor? :puzzle:
Korisnikov avatar
By Val
Mozda zato sto je vec isuvise prostora u kojima zene nemaju pristup. Ne mislim samo na klubove, nego i na akademske zajednice, menadzerske pozicije, vojne i policijske strukture, crkvene hijerarhije itd., itd. Mozda im je potreban slobodan zenski prostor? :puzzle:
Ma jok bwe, ne pali se bez potrebe. Nije istina da lezbejke ne dozvoljavaju deckima da udju u gay-kafic. Bar ne u Frankfurtu. Uvek su dobrodosli.

Ali, pederski klubovi nece konkurenciju, valjda... :lol: Za njih su ti klubovi vecinom (izvinite na izrazu) jebarnici, a ne mesta gde izlaze da se druze. Ja jednom u zivotu usla u "BlueAngel", jer ga moj dobar drug drzi, ali nikad vise...verujte mi. Pod se lepi od sperme bre! Zagusljivo do bola i celi klub je jedan jedinstveni Dark Room. :bljak:

Samo, ovde se ne radi o klubovima, nego celokupnom druzenju i postavljenom pitanju, da li su pederi potrebni lezbejkama. A to pitanje je za mene jos uvek zagonetka. U kom smislu bi mi peder bio potreban?
By GordonPim
Originally posted by Val
Samo, ovde se ne radi o klubovima, nego celokupnom druzenju i postavljenom pitanju, da li su pederi potrebni lezbejkama. A to pitanje je za mene jos uvek zagonetka. U kom smislu bi mi peder bio potreban?
Ja sam mislio na drustveni kontekst, na kontekst borbe za ljudska prava, ne na licni zivot. Naravno da ti u intimnom smislu nije potreban gej muskarac.
Korisnikov avatar
By Val
Aha, ok. Pa, kao sto rekoh, kad nekoga upoznam, ne pitam ga za sexualno opredeljenje. Druzim se sa osobama, koje imaju odgovarajuci karakter, ponasanje i nivo. Dakle, ako je gay, a ima te osobine, opet je dobrodosao. :)

A zahvaljujuci sredini u kojoj zivim, nema potrebe da se bakcem pojmovima kao sto su borba i ravnopravnost, jer sam ovde od celokupnog drustva prihvacena kao lezbejka, bez da bilo ko gleda na moje sexualno opredeljenje kao kocnicu "gajenja" medjuljudskih odnosa.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Val

Lezbejke s kojima se ja druzim u svakom slucaju vode miran i stalozen porodicni zivot, ne intrigiraju, ne kurvaju se i pre svega ne lazu.

Ja ne poznajem ni jedan lezbejski klub, u koji nije dozvoljen pristup pederima, s kojima se druzimo. Samo str8eri nisu pozeljni, jer ...mislim da si dovoljno velika da znas zbog cega... mada...
:bubblegum:
pobija misljenje sa kojim se ne slaze... tome sluzi forum, da kroz raspravu, argumentovano pobijanje ipak stignemo, zajednicki, do nekog zakljucka...
tema se obicno u pocetku postavlja kao neki oblik pitanja ili pocetne teze, zatim svi zajednicki, pobijanjem do konacnog slaganja, stizemo do istine... ili bar do slaganja da se nismo slozili...

pederi sa kojima se ja druzim (uzi krug prijatelja) vode jedan miran i stalozen porodicni zivot, ne intrigiraju, ne kurvaju se i pre svega ne lazu.

u YU bash i nema nesto gay klubova, pa nema ni mogucnosti da postoje jos i klubovi zatvorenog tipa iskljucivo za jedan pol... ali, ja licno nemam nista protiv da kad budemo imali izbor, oni koji zele takve vrste klubova, to sebi i priuste... ni najmanje mi se ne gledaju pederi koji se vatace po dark roomovima... i ne bih ni pokusavala da udjem tu, te tako ne bih ni znala da mi ne daju da udjem.

sa druge strane, znam prilican broj lezbi koje se druze vrlo zatvoreno izmedju sebe, potpuno heytujuci pedere... a znam i za obrnute slucajeve... jbg, svi smo ljudi, mali, nezreli i heyteri...

dakle, nema to puno veze sa tim ko koga vise heytuje i u kojoj drzavi, vec kakvi smo ljudi i sa kakvima se druzimo !

:zastava: :grouphug:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
odgovori na ovo pitanje su svi istiniti, jer su subjektivni, zavise od sluchaja do sluchaja, glupo mi je da namecem drugima svoje mishljenje, tako da se necu izjasniti
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Val
nisam znala da je tvoje misljenje svacije
ima jako puno ljudi cije misljenje na ovom forum cenim cak i kada se sa njim i ne slazem kao sto ima i puno onih sa kojima se slazem
ti na zalost uglavnom nikad nisi u ovim kategorijama
no, sto rece eya mozemo se sloziti da se necemo sloziti
sto se tice Galateje - to bi ona devojka sto si je ti danima vredjala po forumu?
Korisnikov avatar
By Cyan
Originally posted by EYAdakle, nema to puno veze sa tim ko koga vise heytuje i u kojoj drzavi, vec kakvi smo ljudi i sa kakvima se druzimo !

:zastava: :grouphug:
Slazem se. Stvar licnog izbora.

Uopsteno, svako treba svakome, razvijanje tolerancije, podrske, itd. itd. Bla. Manje uopsteno, nalazim da se druzim s ljudima koji mi odgovaraju kao ljudi, postoje zajednicka intereosovanja, slican smisao za humor, tolerancija i podrska u malo manje opstem i malo vise konkretnom smislu, i oni mogu biti gay, het, queer, whatever. :)

(Pretpostavljam da originalna tema nije imala veze s klubovima zatvorenog tipa, ali zanimljivo mi je kako se cesto pokrene pitanje izolacije i 'sta oni imaju a mi nemamo'. Zbilja je interesantno kako uvek dodje do poredjenja.)

Inace, mislim da prostori zatvorenog tipa treba da postoje za sve grupacije. Zasto da ne? Za odredjenu vrstu fantazije, iluzije, bezbednosti, odmora, potrebni su odredjeni prostori klupskog, ekskluzivnog tipa jer se ljudske potrebe razlikuju. Tako da oni/one koji osecaju da im treba ta vrsta atmosfere mogu da se opuste u tom okruzenju, oni kojima to ne znaci nista mogu da izlaze drugde, i svakom je dobro.

Shvatam potrebu za pozitivnom diskriminacijom kad su zenski prostori u pitanju (i istorijski i prakticno). Istina je da imaju odredjenu atmosferu koja je drugacija - ne bolja ili gora - od one u mesanim klubovima. Licno nisam limitirana samo tim prostorima niti mislim da zelim da budem, ali znam zene koje izlaze samo tamo i napravile su od svog zivota ghetto. Tvrde da im je super. Ja ocigledno necu menjati njihovo misljenje niti ih ubedjivati da je nesto drugo, sto njima ne odgovara, 'bolje'. Isti princip vazi za gay klubove. Ako me bas bude mucila radoznalost, preobuci cu se u drag i otici u klub kao frajer. :mag:
Korisnikov avatar
By gaylove
Moje iskustvo je sledece: Imam dve drugarice koje su u vezi i koje su mi kao sestre, volim ih i one vole mene. Meni su lez. drugarice potrebne, ali naravno samo odabrane. Sto se tice gay prijatelja, imam ih, ali nekako sam prisniji sa drugaricama, bar sa moje dve seke :) )
By GordonPim
Originally posted by gaylove
Moje iskustvo je sledece: Imam dve drugarice koje su u vezi i koje su mi kao sestre, volim ih i one vole mene. Meni su lez. drugarice potrebne, ali naravno samo odabrane. Sto se tice gay prijatelja, imam ih, ali nekako sam prisniji sa drugaricama, bar sa moje dve seke
Well, u svakom slucaju ces imati bolji sistem vrednosti ako se druzis sa sekama.... :trep:
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by gaylove
Moje iskustvo je sledece: Imam dve drugarice koje su u vezi i koje su mi kao sestre, volim ih i one vole mene. Meni su lez. drugarice potrebne, ali naravno samo odabrane. Sto se tice gay prijatelja, imam ih, ali nekako sam prisniji sa drugaricama, bar sa moje dve seke
Ljubim te pilence moje!!!
Korisnikov avatar
By Val

nisam znala da je tvoje misljenje svacije
ima jako puno ljudi cije misljenje na ovom forum cenim cak i kada se sa njim i ne slazem kao sto ima i puno onih sa kojima se slazem
ti na zalost uglavnom nikad nisi u ovim kategorijama
no, sto rece eya mozemo se sloziti da se necemo sloziti
sto se tice Galateje - to bi ona devojka sto si je ti danima vredjala po forumu?

A ti bi da se svadjas? A ja mislila, da si ti odrasla osoba. :hekla:

Aj' sad, da ne pravim oftopik...samo da dodam: Tesko ljudima, koji zive u svetu lazi. U zdravlje. :potapsava:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!