Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

PMS drage, PMS!

boli me glOOva
1
3%
bole dude
4
11%
boli stomak
4
11%
malo sam više horny tih dana
6
17%
histerična sam
3
9%
nadrkana sam
9
26%
volim ceo svet i ceo svet voli mene
1
3%
imam potrebu nekog da prebijem
1
3%
nešto deseto/navesti šta
2
6%
šta te boli klića skrndelju! :shamar:
4
11%
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by EYA

ja mislim da lagano ulazim u klimaks, jer ove promene raspolozenja koje dozivljavam tokom pms-a nisu ranije postojale :ozbiljan:
Odmah da ti kazem da se spremis na skorodolazecu menopauzu :lol: Tako i moja zena prvih godinu dana kao ti, a ciklus poceo da sara - te preskoci mesec dana, te dodje na mesec i po, te par meseci uredovi, pa onda opet...

* Napomena: Moja zena je SAMO godinu dana starija od tebe. :D

Ontopic: Ja stvarno nemam PMS i nikad ga nisam ni imala. Bole dude poslednjih godinu i po, ali to je pretty much it. Do pre tih godinu i po nije bilo nicega.

Ali zato imam MS: Raspadam se prva dva dana, pijem buscopane, baralgine, brufene, drzim flase i termofore sa vrelom vodom na stomaku, ustajem iz kreveta samo kad vise ne mogu da izdrzim te moram da promenim ulozak ili da piskim! I onda, treci dan, probudim se ujutru kao da prethodna dva nisu ni postojala... :neznam:
Korisnikov avatar
By Hys.
E, da, i ja jako mnogo spavam u PMS-u :nerd:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Oziris
Originally posted by EYA

ja mislim da lagano ulazim u klimaks, jer ove promene raspolozenja koje dozivljavam tokom pms-a nisu ranije postojale :ozbiljan:
Odmah da ti kazem da se spremis na skorodolazecu menopauzu :lol: Tako i moja zena prvih godinu dana kao ti, a ciklus poceo da sara - te preskoci mesec dana, te dodje na mesec i po, te par meseci uredovi, pa onda opet...

* Napomena: Moja zena je SAMO godinu dana starija od tebe. :D
ma nek dodje odmah, samo da me ne cima vise :durenje:
Korisnikov avatar
By mish_beli
Primetila sam da me nekada drzhi "PMS" 25 dana u mesecu...
Ili volim ceo svet, ili zhelim nekoga da prebijem.
Ali, generalno najgore je nedelju dana pred ciklus.
Ijaooooo :ubise:
:snupi:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
A sto ne moze da se izabere 2 komaTa????

evo :

1. bole dude
2. imam potrebu nekog da prebijem
(ako mi stane na put, sto znaci ne staj mi na put tih dana)
Korisnikov avatar
By IriS
kako je divno kad prođe PMS :leviathan:
Korisnikov avatar
By sunflower5
Mislim da mi se ponasanje ne razlikuje mnogo od uobicajenog. Mozda sam samo malo nervoznija tada, ali i to na trenutke samo primetim.
Trudim se da budem podnosljiva. :peace:
Korisnikov avatar
By elektron84
^ :giggle:

Znaci, tebe bih i u PMS-u smela da pozovem na kafu? :hug:

Bas lepo sto ima i "normalnih" zena :D
Korisnikov avatar
By sunflower5
^
:meda:

Samo ako ne potrefis dan kada sam over-sensitive. :drama: :D

Tada bas ne mogu da garantujem za "normalne" reakcije. :giggle:
Korisnikov avatar
By Elena
Mene to ništa ne hvata na emotivnoj bazi, jedino što tad više žderem :jbg:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by J...
Originally posted by hlaefdige

e ako ne priznajes onda nista :)

nije ubedjivanje jel'te, bastebriga, basmebriga....nisam ni ja verovala da zenama to moze da traje po 15 dana...nisam verovala da mogu da imaju razmake u menstruacijama po samo 10 dana...nisam verovala da mogu da igraju citave turnire i da im ne smeta...nisam verovala da ne mogu da igraju turnire a da im ne smeta...

ali to ne menja cinjenicu da je to tako kako je...nije da sam sama izmislila, i nije da nisam potvrdila sa lekarom...tako da.....eto
Dobro ako je tako evo onda cu da priznam. :)

Nego mene sad zanima, ako je cinjenica da toliko zena oseca razne tegobe tokom pms-a zar ne postoji neki nacin da se to leci tj. ublazi? Neki lekovi, hormoni itd. zanima me sta kazu lekari na to ako je neko upucen? Jer ovako mi izgleda bas jadno da lekar konstatuje da su neke tegobe "zbog pms-a" i da to tako treba da bude jer "zene imaju pms" a da ne nudi neko resenje za to koje bi moralo da postoji. Koliko razumem tu je rec o nekom poremecaju hormona u tom periodu, to bi trebalo da se regulise.

Cula sam da neki lekari "savetuju" devojkama s bolnim menstruacijama da sto pre rode dete jer ce im to pomoci, sto je naravno nevidjeno glup savet i nacin lecenja. A cula sam i da kontraceptivne pilule mogu da pomognu nekako u slucaju tih hormonskih promena pa me zanima ako neko ima iskustva s tim da podeli znanje ovde.
imaju neke fore, ali nista sto bih ja uradila za sada....objasnili su mi da ce mi se ciklus stabilizovati posle prvog porodjaja (hehe) i nudili su mi kontracepcijske pilule kao regulator, takodje....
Korisnikov avatar
By Skituljko
Jao ja sam katastrofa u PMSu.
Uzasno sam razdrazljiva i nervozna, kolege/koleginice na poslu beze od mene ali to nije najgore! Najcesce dan-dva pre nego sto dobijem pocnem da se tripujem i da razmisljam o smislu brojnih nekih postupaka i zivotnih odluka i obicno posle ne mogu da spavam. To vecini ne zvuci nesto ekstremno ali ljudi koje me poznaju znaju koliko je to netipicno za mene.

Uspevam da ublazim simptome ako nadjem vremena da se bavim sportom. Takodje pomazu i sex i cokolada :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ovo sam ja u pms-u:

Major depression

Symptoms include:

* Agitation, restlessness, and irritability
* Dramatic change in appetite, often with weight gain or loss
* Extreme difficulty concentrating
* Fatigue and lack of energy
* Feelings of hopelessness and helplessness
* Feelings of worthlessness, self-hate, and inappropriate guilt
* Inactivity and withdrawal from usual activities, a loss of interest or pleasure in activities that were once enjoyed (such as sex)
* Thoughts of death or suicide
* Trouble sleeping or excessive sleeping

Depression can appear as anger and discouragement, rather than as feelings of hopelessness and helplessness. Use of alcohol or illegal substances may be more likely to occur.

mogu komotno da metnem checkmark pored svega navedenog (mada ne svaka stvar svaki put i ne sve odjednom) osim gubitka seks drajva. libido mi je k'o bubašvaba, cenim da bi preživeo i nuklearnu katastrofu.

in eni kejs, sa nostalgijom se sećam onih divnih dana kad mi je menstruacija burgijala ka' tupim nožem po utrobi, al' mi je mozak ostavljala na miru. :sniff:
By Bombina
o,boze krepa zar si imala bombu,tek imas pms kao ja,ma cutiiiii............kakav gubitak,nemoj kukati to bas negativno,ispadas i ispredati se znalacki i opcinjujuce
Korisnikov avatar
By hlaefdige
e da...pored svega toga navedenog....NE DAJ BOZE NIKOME...da me u pms-u pita SLUCAJNO da li ja to mozda pizdim zbog pms-a......

...smestam metak u celo bez imalo grize savesti i ostavljam pored puta....
Korisnikov avatar
By scout_finch

e da...pored svega toga navedenog....NE DAJ BOZE NIKOME...da me u pms-u pita SLUCAJNO da li ja to mozda pizdim zbog pms-a......

e, a zasto ne sme da se pita? to sam cula od vise osoba koje imaju problem sa pms-om. bolje da pita nego da najebe jer ne zna da si u pms-u. sto je to strasno pitanje?

ont: neam problema sa pms-om.
Korisnikov avatar
By aanaa
CEO SVET, 15. februar, 2011 (Njuz) – Sajt Vikiliks objavio je juče rezultat trogodišnjeg istraživanje naučnika iz instituta u Bostonu, koje je završeno 2008. godine, a koje negira postojanje predmenstrualnog sindroma kod žena, poznatijeg kao PMS. Prema mišljenju političkih analitičara, reč je o najvažnijem podatku koji se pojavio na ovom sajtu od njegovog osnivanja 2006, koji bi mogao da ostavi najveće posledice po čovečanstvo.
Prema podacima sa sajta, svega pola sata nakon što je tim naučnika saopštio rezultate istraživanja, sazvana je vanredna sednica saveta UN, na kojoj je jednoglasno dogovoreno da se informacija sakrije od javnosti zbog očuvanja mira i razumevanja među polovima.
Nekoliko sati nakon što se ova vest pojavila na Vikiliksu, žene širom sveta su se našle u haosu i započele su spontana okupljanja u svim većim gradovima. Širom planete već su počeli da se formiraju pokreti PMS-ovki, čiji broj članica raste iz minuta u minut. PMS-ovke se zalažu za povratak u pređašnje stanje, a u izjavama navode da će ići toliko daleko da će tražiti ritualno spaljvanje dokaza ovog istraživanja na velikom protestu najavljenom za 25. februar ispred Bele kuće u Vašingtonu.
- Kakav je odnos Asanža prema ženama, najbolje se videlo kad se nije javio, iako je to obećao, dvema ženama u Švedskoj koje je brutalno iskoristio i slomio im srce. On očigledno ima nešto protiv nas, i ne smemo mu dozvoliti da se izvuče – rekla je Suzana Harts, jedna od osnivačica reda PMS-ovki.
Novonastala situacija izazvala je paniku i među muškom populacijom, koja se plaši da pripadnice lepšeg pola neće stati dok ne istaraju svoje, tako da su mnogi već sada spremni da popuste. Neki od njih su već pristupili grupi „Prećuti i popusti“, koja priznaje pređašnje stanje i apeluje da se ispune zahtevi žena. Pored straha zbog ženskog gneva, mnogi muškarci su uplašeni jer su sve probleme koje su imali sa partnerkom tumačili kroz PMS, tako da ih ovaj obrt nagoni da prihvate da u njihovim vezama postoje i drugi problemi sa kojima će sada morati da se suoče.
Američki FBI se uključio u istragu celog slučaja, ali i obezbeđivanje doktora koji je bio na čelu istraživanja, a čiji identitet nije objavljen, čiji život bi, prema procenama ove institucije, mogao da bude ugrožen. On je jutros poslao imejl redakcijama četiri svetski poznata lista u kojem je objasnio razloge svog istraživanja.
-Nisam više mogao da trpim džangrizave ispade svoje supuge i višegodišnje ugnjetavanje, a sve pod opravdanjem PMS-a. Kako sam čovek od nauke, želeo sam da proniknem do istine. Sada, kada je ceo svet za nju saznao, pitam se da li možda bolje bilo da sam bio manje radoznao, i da sam tih dana nastavio da budem poslušan, kao i ostali muškarci širom sveta. – stoji u izjavi prosleđenoj medijima.

preuzela sam clanak sa http://www.njuz.net/vikiliks-otkriva-pms-ne-postoji/
Korisnikov avatar
By Skituljko
Ja moram da se slozim sa Scout-Finch - bolje da ljudi znaju i zaobidju me tih dana, nego da me dodatno iritiraju!

P.S. Njuz net RulZ!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by scout_finch

e, a zasto ne sme da se pita? to sam cula od vise osoba koje imaju problem sa pms-om. bolje da pita nego da najebe jer ne zna da si u pms-u. sto je to strasno pitanje?

ont: neam problema sa pms-om.
e, ne znam!!!!! majkemi...nije mi strasno pitanje da li sam u pms...aj kao...ok

nego...ja sad nesto ispizdim oko necega...i onda me neko iskulira na fazon 'ma ne mislis ti to tako, nego sada dramis zbog pms'......

...koliko god bili u pravu, kolicina mog besa i spremnosti na trenutnu agresiju bez razmisljanja o posledicama dostize.....kolicinu od jakopuno....

divljam na temu 'to sto sam ja u pms ne znaci da mi je pola mozga amputirano i ne znaci da je to oko cega divljam totalna idiotija'.....

...iako znam da mi stvarno JESTE pola mozda amputirano :D
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
3 dana mesecno se pakujem i odlazim na Novi Zeland za zauvek.
Mora biti da mi dodje iz dosade.

:)
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja sam ono bese ovde napisala da kao poslednjih godina nemam toliko izrazen pms :lol:

Mislim, i nemam, sem sto umesto besa i histerije sad sam samo placljiva i osetljiva, ali na skroz sizofren nacin-placem i u isto vreme umirem od smeha sto placem :lood:
A da-i sve vreme mi se jebe cak i kad mi se ne jebe. A zakljucila sam da se plase da me jebu kad sam tako malko luda :smeh:

Lm, dobila sam danas :awesome:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!