Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Madonna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398564#p2398564]Dante napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398563#p2398563]MDNA napisao:[/url]HAHAHAHHAHAHAHHAHA

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398559#p2398559]bas bleu napisao:[/url]
ja otvorila temu na tu temu i sta se desilo...
gde, bači link?
http://www.gay-serbia.com/forum/viewtop ... 39&t=48569" target="_blank
jao setio sam se da sam hteo da izgorim jer ne mogu ništa da prokomentarišem :sigh:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398475#p2398475]MDNA napisao:[/url]ja nisam biseksualna žena pa se nadam da zbog toga nećeš uzeti ovo što hoću da ti kažem zdravo za gotovo
da li osećaš seksualnu privlačnost ili si samo očajna zbog malteretiranja u tom ''braku'' pa osećaš emotivnu privlačnost jer tražiš utehu, spas i slično?
otvorenost je, po meni, osnovni preduslov za dobru vezu.
lez i bi devojke su u startu otpadak društva (kao i ostali pripadnici lgbt zajednice) tako da ne robuju nekim socijalnim normama i ustaljenim ''pravilima'' ponašanja i šablonima, po kojima se sve odvija u velikoj većini života strejt ljudi, pa to može biti jedan od razloga otvorenosti l/g devojaka, iako pravim s tobom ovde ogromnu generalizaciju
to kako muškarac doživljava ženu je jako opširna tema i problem o kom ja ne znam dovoljno, ali znam da je stanje loše a procenat strejt žena koje su toga svesne I ODBIJAJU TAKVO TRETIRANJE je mizeran.
i sve to je moguće zapaziti i pokrenuti promenu i bez preispitivanja sopstvene seksualnosti. ne kažem da je to loše, ali mi deluje malo nezrelo (ne i nemoguće)

a sledeće:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398458#p2398458]RoseRed napisao:[/url]
Nešto ne verujem da je žena gruba prema drugoj ženi fizički. Ni da se ne obazire na njena osećanja, ni da je vređa i komentariše njen izgled negativno ili je upoređuje sa drugima, bivšima ili nekima sa kojima je želela da bude a nije. Ni da odbija seks rečima: pa gledam te svaki dan, naravno da me više ne uzbuđuješ toliko. Ili da ne želi da je pipne jer se ugojila (u mom slučaju u toku trudnoće).
Da ne ispadne uvredljivo ali nisam naišla na muškarca koji nije sirovina, grub i površan. Od nečega što se zove privrženost udaljen svetlosnim godinama.
je zabluda kao planina. doći će već neko sa iskustvom da ti objasni i zašto.

ako jesi strejt, nisi pogrešno rođena kao strejt. pogrešnog muškarca si odabrala.
Fenomenalno!

Nego, lezbejke nisu vezane bebom ni brakom međusobno pa lakše krenu svojim putem kad im partnerka više ne odgovara i kad pomisle za nju da je sirovina.
Tebi je stanje takvo je kakvo je i poradi na komunikaciji, objasni mu kako doživljavaš njegovo ponašanje prema tebi, možda jednostavno ne uviđa koliko ti to teško pada. Možete da odete kod psihologa da vam ukaže na pogreške u komunikaciji i ponašanju, efikasnije je nego da analiziraš da li si greškom strejt.
Korisnikov avatar
By Blady
^ Sta se tebi desilo za nickom?
definitivno ste u pravu za mnogo stvari. treba neke stvari sagledati i iz drugog ugla ili čak više uglova :)

beba jeste definitivno nešto što nas sada silom prilika veže. njemu nikako da bude jasno da ja ne želim da budem sa nekim ko me trpi samo zbog deteta. a ne odgovaram mu ni fizički ni psihički. vrlo verovatno da je vama lakše da prekinete vezu ili da čak i uđete u nju jer se stvari manje više jasne. tu ste iz samo jednog razloga: jer želite da budete zajedno. strejt parovi mogu da budu zajedno iz hiljadu njih. pa se situacija komplikuje. dok lažeš samog sebe, prođe ti život. tako da vas razumem koliko je hrabrosti trebalo da se suprostavite više manje celom svetu i počnete da živite onako kako želite.
razgovor tu nažalost ne pomaže, probala sam i dobijala neke glupe izgovore.
zasad mi ostaje da razmišljam i čekam
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398602#p2398602]deran napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398502#p2398502]RoseRed napisao:[/url]Mnda je musko. :lol:
mnda je mDna-i to mu je jako važno,više nego da je muško... :lol:

ja želim da se izvinim za pitanje kako si naletela na forum,nisam čitao ceo uvod (počinjao fudbal :D )..

ostani sa nama...
ma ok je :) i meni bi bilo čudno :)
Korisnikov avatar
By mirth
Meni se cini da je to sto je tebi tu zapalo za oko u stvari cinjenica koliko je nama lezbejkama lakse da budemo feministkinje bez da se ikome pravdamo i objasnjavamo do 101 i nazad, cak i ako nismo dovoljno osvescene da se kao takve i politicki odredimo.

Jerbo feministkinja je zena koja veruje u RAVNOPRAVNOST polova, a ne neka dlakava isfrustrirana pokretna histerija koju niko nece. I cini mi se da je tvoj problem u stvari integracija u heteronormativno 'treba da trpis i da se mucis dok ne crknes' drustvo, a zapravo si feministkinja - zena koja misli da vredi ISTO.

E pa za to ne moras da budes lezbejka. Moze da ti bude lepo i u str8 kozi. Samo budi hrabra i budi svoja. :) :girlpower:
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398689#p2398689]mirth napisao:[/url]Meni se cini da je to sto je tebi tu zapalo za oko u stvari cinjenica koliko je nama lezbejkama lakse da budemo feministkinje bez da se ikome pravdamo i objasnjavamo do 101 i nazad, cak i ako nismo dovoljno osvescene da se kao takve i politicki odredimo.

Jerbo feministkinja je zena koja veruje u RAVNOPRAVNOST polova, a ne neka dlakava isfrustrirana pokretna histerija koju niko nece. I cini mi se da je tvoj problem u stvari integracija u heteronormativno 'treba da trpis i da se mucis dok ne crknes' drustvo, a zapravo si feministkinja - zena koja misli da vredi ISTO.

E pa za to ne moras da budes lezbejka. Moze da ti bude lepo i u str8 kozi. Samo budi hrabra i budi svoja. :) :girlpower:
:odlicno:
Korisnikov avatar
By starsailor
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398689#p2398689]mirth napisao:[/url]Meni se cini da je to sto je tebi tu zapalo za oko u stvari cinjenica koliko je nama lezbejkama lakse da budemo feministkinje bez da se ikome pravdamo i objasnjavamo do 101 i nazad, cak i ako nismo dovoljno osvescene da se kao takve i politicki odredimo.

kako lep post :sweet:

ont: dobrodosla
O Boze, je li moguce da sam nakon onoliiiikooo vremena naisla na postove osobe koja tako normalno pise o svom problemu?

Dobrodosla ti nama na forum... Elem - ja ti sigurno nista novo ni pametnije od drugih necu reci, osim da - ti ocigledno nalazis svoje muskarce u pogresnim drustvima, okruzenjima, okolnostima i sl. Jer odbijam da poverujem da jedno tako "normalno" bice slepo sledi heteronormativne primere iz svoje sredine.

Evo, ja kao biseksualna zena mogu odmah da ti kazem da ima divnih, fantasticnih, emancipovanih muskaraca koji su veci feministi i borci za ravnopravnost od odredjenih zena. I da, to sto imas bebu sa njim nije kraj sveta. Obaska to sto si ti uvredjena i povredjena - ako ne mozes da promenis vas odnos na bolje u tvoju korist, bolje razmisli da li zelis da tvoje dete odrasta gledajuci takvo musko ponasanje prema zeni. Ti takvi "moj je zlatni i ja sam Bogom dano musko" su verovatno preuzeli model ponasanja odnekud iz svog detinjstva...

Jos jednom te puno pozdravljam i zelim ti da resis "svoje mesto pod Suncem". ;)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Jedino sto te nedvosmisleno i potpuno odredjuje kao biseksualku ili lezbejku je privlacnost ka drugim zenama.
Biseksualnost ne sme da bude "siva zona" prevare, mada ima ljudi koji to tako dozivljavaju. Nedostatak komunikacije, neznosti i paznje u braku ne mozes da nadomestis paralelnim vezama sa zenama, niti bi to bilo fer, ni prema jednoj strani.
još jednom hvala svima na dobrodošlici :)
prilično ste u pravu za sve što pišete. dete nikako ne treba da odrasta u sredini u kojoj nema dovoljno poštovanja između roditelja. s jedne strane, bila sam spremna da odem sa detetom i nikad se ne vratim. međutim, on je stvarno odličan otac i jako voli dete. pokušala sam da razumem njegovo ponašanje i da na neki način opravdam, jer je on odrastao bez oca (umro je kad je moj muž bio jako mali). moguće i da mu nedostaje bračnih "veština", jer to nije gladao u svojoj porodici.
znam i da je imao veze sa jako meni čudnim ženama i da su te veze bile sve samo ne "normalne". pod time mislim da nisu bile stabilne, čvrste i nije bilo posvećenosti jedno drugom. moguće da je i to razlog takvog ponašanja. kaže da želi da se promeni, ali koliko ja mogu da čekam da se neko menja i koliko je uopšte moguće ikog promeniti u ovim godinama?
uvek sam se pitala šta on uopšte traži samnom, ako mu ništa ne odgovara kod mene ili negde drugde vidi bolje?
a nije mali broj muškaraca koji se tako ponašaju prema ženama
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398458#p2398458]RoseRed napisao:[/url]Ovako...ja sam strejt, barem do sada nisam osećala privlačnost prema ženama. Slučajno sam naletela na ovaj forum i pročitala par tema na ovom podforumu. Do sada nisam upoznala nijednu lez ili bi curu (barem koliko je meni poznato) i moram da priznam da sam nekim stvarima baš prijatno iznenađena. Prvo je otvorenost da se neke stvari iznesu javno (čime se inače rizikuje da najintimnije stvari iz nečijeg života budu izvrgnute ruglu i budu pogrešno shvaćene), to nisam sretala kod strejt devojaka, uglavnom jedno misle, drugo rade, treće kuckaju na forumu. Ako je otvorenost jedna od odlika lez cura (nadam se da ne generališem previše) onda je to jako lepo za videti i čuti, odnosno pročitati. Druga stvar koja mi je pala u oko je potpuno drugačija percepcija odnosa u vezi, seksu, međuljudskim odnosima, koje nisam nailazila u vezama između muškarca i žene. E ta druga stvar me je i nagnala da ovo pišem.
Ja sam recimo udata. To „recimo“ znači da živim sa muškarcem sa kojim imam bebu ali je to daleko od onoga što ja zamišljam da je brak. A razlog je njegova percepcija braka. I žena. Totalno odsustvo razumevanja (i moje psihe i tela), pažnje, normalne konverzacije, poštovanja i što je najvažnije nežnosti. Čitajući ovde koliko je curama bitan taj aspekt i koliko inače polažu pažnju na neku hemiju koja treba da postoji između partnera, naročito na početku veze, i koliko se trude da to isnesu do kraja, počinjem da se pitam nismo li mi strejt žene u velikom gubitku.
Nešto ne verujem da je žena gruba prema drugoj ženi fizički. Ni da se ne obazire na njena osećanja, ni da je vređa i komentariše njen izgled negativno ili je upoređuje sa drugima, bivšima ili nekima sa kojima je želela da bude a nije. Ni da odbija seks rečima: pa gledam te svaki dan, naravno da me više ne uzbuđuješ toliko. Ili da ne želi da je pipne jer se ugojila (u mom slučaju u toku trudnoće).
Da ne ispadne uvredljivo ali nisam naišla na muškarca koji nije sirovina, grub i površan. Od nečega što se zove privrženost udaljen svetlosnim godinama. Možda će ovo da mi bolje pojasne biseksualke, koja je razlika između veze i seksa sa ženama i muškarcima?
Jesam li ja pogrešno rođena kao strejt? Da li bi našla to što meni kao ženi treba u vezi sa drugom ženom? Koliko ste ispunjene u tim vezama?
Ili sam ja jednostavno lepak za budale (u ovom slučaju muške budale)?
cao i dobrodosla,

odmah ti se izvinjavam sto ce moj post pokrenuti offtopic, trudicu se da iskuliram to, ovde si bitna ti.

ne mislim da si ti pogresno rodjena, samo si se "lose" udala
niti sam ja pogresno rodjen sto ne mgu da nadjem decka :)

sve sto si napisala u postu jeste i moj neki dozivljaj odnosa izmedju dve zene sa jedne strane i zene i muskarca sa druge, ali nije pravilo, kao sto i tvoj brak koji se tebi ne dopada nije pravilo.
I u gej i lez "svetu" postoje problemi nalazenja partnera kakvih smo ih mi negde zamislili ili ocekivali.Daleko teze je cak tu naci osobu za sebe.Gej i lez cure uglavnom ne prave kompromise kad su njihova osecanja u pitanju.I to je ok.
Velika je razlika izmedju braka zene i muskarca i braka dva ista pola.
Ja sam posmatrao to dugo.
LGBT osobe su u citavom svom odnosu veze daleko iskrenije prema partneru i teze da nadograde svoj odnos.To je suzivot bez dece koja uglavnom cine vrhunac str8 braka.Zaista nisam siguran koliko bi str8 brakova opstalo par godina da deca ne prave tu neku konekciju i kompromis izmedju partnera.Zato cesto deca iz tog "loseg" braka izadju emotivno osakacena, jer nisu rasla u ljubavi.
Ja mojim str8 drugaricama uvek kazem da se ne udaju za onoga koga ne vole ma sta im on pruzao, to je pogresno i uvek zavrsi sa nekakvim posledicama.
Svaki covek ima dar da prepozna svoju ljubav prema nekome.

Dati ti savet je velika odgovornost, mozda ovo moje vidjenje tih stvari ti bar malo pomogne u pronalazenju prave tebe :)
da...potpuno si u pravu. strejt brakovi su hiljadama godina i postojali radi potomstva.
razlika između muškaraca i žena je u tome što žene traže idealnog partnera, koji će da zadovolji sve njihove kriterijume. muškarcima je dovoljno da dobiju skuvan ručak, da su im deca koliko toliko vaspitana, i da jednom nedeljno dobiju seks. njihove princeze su uglavnom negde drugde, udate za njihove prijatelje ili neprijatelje, žene sa naslovnica ili neke bivše. nije im potrebno da se dive ženi sa kojom su. zadovoljavaju se prosekom.
ne kažem da žene treba da odustanu od onoga što traže, polovično rešenje nikad nije rešenje. ali su zato i mnogo nesrećnije u brakovima. ja ne znam ni jednu udatu ženu koja nije rekla: da imam svoj stan i normalan posao, ne bih muža nikad trpela.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2402204#p2402204]RoseRed napisao:[/url]
razlika između muškaraca i žena je u tome što žene traže idealnog partnera, koji će da zadovolji sve njihove kriterijume. muškarcima je dovoljno da dobiju skuvan ručak, da su im deca koliko toliko vaspitana, i da jednom nedeljno dobiju seks.
Ne znam. Ja volim ponekad i pečeni ručak.
Korisnikov avatar
By Drugarica
Mozda bih mogla i ja da dodam nesto svoje. Slazem se sa onima koji su u sustini rekli da ima dobrih i losih muskaraca i dobrih i losih zena MA KOJE DA SU ORIJENTACIJE. Ali kao jedna bisex devojka/zena (sta sam vec :D ) razumem i RoseRed sto razmislja u ovom pravcu. Nisam nikada bila sa zenom (ako ne racunamo ljubljenje) ali znam da volim i njih jer me privlace seksualno i emotivno. Kao i ti i ja sam u braku samo sto srecom nemam problema koje ti imas sa svojim muzem. Mi se volimo vec godinama ali stvarno stalno govorim kako mislim da bih bila mnogo srecnija sa zenom. Kad generalizujem - tako je. Samo sto ne dam sebi da se upustam u tu varijantu da ne bih ugrozila svoj brak bas iz razloga koje sam malopre pomenula. Verujem da onda ne bih htela da se vratim muskom rodu :) Jednostavno, slicni mozgovi i slicna emotivna inteligencija se bolje uklapaju.
A fem gay momci koji nisu otereceni sobom i svojim 'drustvenim statusom' su mi najsladja bica na svetu, jako bih volela da se druzim sa jednim takvim, znam da bi to bilo jedno odlicno musko-zensko prijateljstvo. Strejt varijante istog mi nikad nisu uspevale nazalost, mislim da je jasno iz kog razloga.
Inace RoseRed stvarno pazi da se ne odusevis gay momcima na pogresan nacin, kao sto neko rece ;) Saosecam sa tobom i nadam se da ce se sve krenuti na bolje izmedju vas dvoje, pa makar to bilo i da se razidjete ako osecate da niste sudjeni jedno drugom. A neke stvari koje si navela da ti smetaju su nazalost normalne u braku, posebno kad dodje dete :/ Dok neke stvarno ne bi trebala da dozvolis, a o nekima bi vredelo puuuuno razgovarati i poraditi zajednicki na njima ako se ima volje i zelje.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2401518#p2401518]barni011 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398458#p2398458]RoseRed napisao:[/url]Ovako...ja sam strejt, barem do sada nisam osećala privlačnost prema ženama. Slučajno sam naletela na ovaj forum i pročitala par tema na ovom podforumu. Do sada nisam upoznala nijednu lez ili bi curu (barem koliko je meni poznato) i moram da priznam da sam nekim stvarima baš prijatno iznenađena. Prvo je otvorenost da se neke stvari iznesu javno (čime se inače rizikuje da najintimnije stvari iz nečijeg života budu izvrgnute ruglu i budu pogrešno shvaćene), to nisam sretala kod strejt devojaka, uglavnom jedno misle, drugo rade, treće kuckaju na forumu. Ako je otvorenost jedna od odlika lez cura (nadam se da ne generališem previše) onda je to jako lepo za videti i čuti, odnosno pročitati. Druga stvar koja mi je pala u oko je potpuno drugačija percepcija odnosa u vezi, seksu, međuljudskim odnosima, koje nisam nailazila u vezama između muškarca i žene. E ta druga stvar me je i nagnala da ovo pišem.
Ja sam recimo udata. To „recimo“ znači da živim sa muškarcem sa kojim imam bebu ali je to daleko od onoga što ja zamišljam da je brak. A razlog je njegova percepcija braka. I žena. Totalno odsustvo razumevanja (i moje psihe i tela), pažnje, normalne konverzacije, poštovanja i što je najvažnije nežnosti. Čitajući ovde koliko je curama bitan taj aspekt i koliko inače polažu pažnju na neku hemiju koja treba da postoji između partnera, naročito na početku veze, i koliko se trude da to isnesu do kraja, počinjem da se pitam nismo li mi strejt žene u velikom gubitku.
Da ne ispadne uvredljivo ali nisam naišla na muškarca koji nije sirovina, grub i površan. Od nečega što se zove privrženost udaljen svetlosnim godinama. Možda će ovo da mi bolje pojasne biseksualke, koja je razlika između veze i seksa sa ženama i muškarcima?
Jesam li ja pogrešno rođena kao strejt? Da li bi našla to što meni kao ženi treba u vezi sa drugom ženom? Koliko ste ispunjene u tim vezama?
Ili sam ja jednostavno lepak za budale (u ovom slučaju muške budale)?
cao i dobrodosla,

odmah ti se izvinjavam sto ce moj post pokrenuti offtopic, trudicu se da iskuliram to, ovde si bitna ti.

ne mislim da si ti pogresno rodjena, samo si se "lose" udala
niti sam ja pogresno rodjen sto ne mgu da nadjem decka :)

sve sto si napisala u postu jeste i moj neki dozivljaj odnosa izmedju dve zene sa jedne strane i zene i muskarca sa druge, ali nije pravilo, kao sto i tvoj brak koji se tebi ne dopada nije pravilo.
I u gej i lez "svetu" postoje problemi nalazenja partnera kakvih smo ih mi negde zamislili ili ocekivali.Daleko teze je cak tu naci osobu za sebe.Gej i lez cure uglavnom ne prave kompromise kad su njihova osecanja u pitanju.I to je ok.
Velika je razlika izmedju braka zene i muskarca i braka dva ista pola.
Ja sam posmatrao to dugo.
LGBT osobe su u citavom svom odnosu veze daleko iskrenije prema partneru i teze da nadograde svoj odnos.To je suzivot bez dece koja uglavnom cine vrhunac str8 braka.Zaista nisam siguran koliko bi str8 brakova opstalo par godina da deca ne prave tu neku konekciju i kompromis izmedju partnera.Zato cesto deca iz tog "loseg" braka izadju emotivno osakacena, jer nisu rasla u ljubavi.
Ja mojim str8 drugaricama uvek kazem da se ne udaju za onoga koga ne vole ma sta im on pruzao, to je pogresno i uvek zavrsi sa nekakvim posledicama.
Svaki covek ima dar da prepozna svoju ljubav prema nekome.

Dati ti savet je velika odgovornost, mozda ovo moje vidjenje tih stvari ti bar malo pomogne u pronalazenju prave tebe :)
Slazem se sa Barnijem kao i sa postom od Drugarice.

Ja sam prosla to sto ti sada prolazis ali sa drugacijim muskarcem. Nije bio sirovina bio je " mamin sin " i takvog sam ga na pocetku volela. Medjutim, deca i odsustvo komunikacije sa obe strane je dovelo do razvoda. Krivim sebe koliko i njega i naucila sam dobru lekciju iz svega sa njim. U vezi sam sa zenom 14 meseci i potpuno je drugacije. Volim je do bola ali nije lako. Mora se uloziti trud u vezi. Nije dovoljno da si sa zenom, da se volite i da imate neverovatan sex. Opet je potrebna komunikacija o svemu, posvecenost i briga. Takodje, mogu sada i bolje da razumem muskarce kada su nase promene raspolozenja u pitanju. Juce mi se iz cista mira rasplakala kao kisa jer nije zadovoljna svojom tezinom i nemoze da se uzdrzi od jedenja hrane. Ja probah da je utesim ( po milioniti put joj rekoh kako mi je lepa, kako je volim i zelim isto kao prvog dana ) ona me gleda i neveruje mi nista, probah na salu ispadoh neozbilja u vezi njenih osecanja, probah da cutim i da je saosecajno gledam, vidim ne pomaze, htedoh da je zagrlim ali nemogu jer smo okeanom razdvojene ( pricale skajpom)..nekako se ona tu smirila i posle sat vremena kao da nista nije bilo. Ceo dan sam bila skenjana jer sam bila nemocna da ista uradim ili stagod da uradim je pogresno ili ne vredi. I tada shvatih muskarce. Nije im lako sa nama. Tako, poenta je da nije lako sa muskarcima ali nije ni sa zenama.

I da ne zaboravim, dobro dosla!
Korisnikov avatar
By Drugarica
Heheh slatko, Angelbelow <3 I lepo receno! Sve tri smo prosle kroz krizu u braku prouzrokovanu rodjenjem deteta/dece. Kakvu to poruku saljemo? :) Ja mislim da to nije neizbezno, al tesko je proci kroz taj nagli manjak vremena i snage za partnera kad vam u zivot udje neko ko vam postane vazniji od svega (dete). Mi ipak izdrzasmo skoro dve godine strasne udaljenosti, tek od nedavno sve dolazi na svoje, uspostavili smo ponovo blizak odnos i tek sad zapravo pokazujemo jedno drugom da se i dalje volimo. Ponosna sam na nas buduci da smo dosta mladi dobili dete (ja sam imala 20, on 22) i preziveli tu duuugu krizu u braku. Mozda tako bude i sa vama RoseRed. Ako se volite ne gubi nadu. Ako mozes sebe da zamislis bez njega (emotivno) i ako ti zaista smeta njegovo postojanje u tvom zivotu onda razmisljaj o razlazu. Mi recimo ni u najgorim situacijama nismo mogli jedno bez drugog, ljubav je hvala Bogu uvek bila prisutna.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2402204#p2402204]RoseRed napisao:[/url]da...potpuno si u pravu. strejt brakovi su hiljadama godina i postojali radi potomstva.
razlika između muškaraca i žena je u tome što žene traže idealnog partnera, koji će da zadovolji sve njihove kriterijume. muškarcima je dovoljno da dobiju skuvan ručak, da su im deca koliko toliko vaspitana, i da jednom nedeljno dobiju seks. njihove princeze su uglavnom negde drugde, udate za njihove prijatelje ili neprijatelje, žene sa naslovnica ili neke bivše. nije im potrebno da se dive ženi sa kojom su. zadovoljavaju se prosekom.
ne kažem da žene treba da odustanu od onoga što traže, polovično rešenje nikad nije rešenje. ali su zato i mnogo nesrećnije u brakovima. ja ne znam ni jednu udatu ženu koja nije rekla: da imam svoj stan i normalan posao, ne bih muža nikad trpela.
Ne slazem se da se strejt brakovi sklapaju najvise zbog potomstva. To ljudi uglavnom pozele jer se vole i zele decu jednostavno i to jedno sa drugim. Naravno ima i onih kojima se, kao tebi i tvom muzu 'desi' slucajno i onih kojima potomstvo jeste glavni cilj. Al retko se deca prave sa bilo kim, sa nekim tebi nevaznim.
Ni ovo za razliku izmedju muskaraca i zena u braku se ne slazem bas, generalizovala si, a ja smatram da generalizovanje treba odbaciti u svakom smislu. I ja recimo znam puno zena koje to nikad ne bi ni pomislile da kazu (aludiram na zadnju recenicu), takodje sam medju takvima, a imala sam sama puno sranja i kriza u braku i nezadovoljstava svojim suprugom.
Uglavnom, vidi se da iz tebe govori ozlojadjenost i bes, ali pokusaj da shvatis da je mozda to samo trenutna faza i za tebe. I LEKCIJA!!!
Sve u svemu - ljubav i veza izmedju dvoje ljudi su ono sto se gleda, nije bitno kog su seksualnog opredeljenja. I ja cesto pomislim da bih bila mnogo srecnija sa zenom. I ne smem ni da probam, jer volim osobu sa kojom zivim i bitno mi je da uspemo. Ako me to jednom napusti onda cu ozbiljnije razmisljati u tom pravcu.
Ćao,

Pre svega, žao mi je što si proživljavala i što sada proživljavaš to sve što si opisala. Verujem da nije nimalo lako.
Ipak, ja mogu da ti potvrdim da nisu svi muškarci sirovine, prostaci, grubijani, osobe sa izuzetno malo razumevanja... Znam neke koji nisu, čak sam i u vezi sa jednim koji nije. Naprotiv, on je vrlo nežan, pažljiv, brižan...
Isto tako, imala sam vrlo neprijatno iskustvo sa devojkom koja je bi- (i ja sam, moglo bi se reći, bi-). Ne ponovilo se.

Generalizuješ, ali ne u smislu "većina strejt muškaraca je loša, iako postoje pojedinci koji nisu", već u smislu "ja sam naišla na pojedinca koji je loš, pa mislim da je većina loša". To je sasvim očekivana reakcija u tvojoj vrlo tužnoj situaciji, ali ne očajavaj, nisu svi tak'i. Ima ih sasvim dovoljno drugačijih (makar se meni tako čini).
Skupi hrabrost i razvedi se ukoliko te taj brak čini nesrećnom, a onda potraži neku drugu osobu, nebitno kog pola/roga, koja će te uveseljavati. :)
Razvod braka je stigmatizovan na ovom području, ali to zapravo nije ništa loše. To znači "mislili smo da će biti ok, ali nije baš ispalo tako kako smo hteli, i nećemo više mučiti jedno drugo, nego nastaviti svojim životima, ali odvojeno". Deca razvedenih roditelja mogu iole da prođu bez ružnih posledica, a naročito ukoliko se oba roditelja ponašaju pristojno nakon toga. No, dovoljno je i da jedan roditelj bude korektan: budi ti taj roditelj.
Svakako za dete nije adekvatan izbor da živi u kući u kojoj se roditelji ne vole. To nanosi velik bol i patnju detetu, a toga neretko roditelji uopšte nisu svesni, pa kasnije mnoga deca pamte ceo život svoje detinjstvo kao pakao.

Odužih malo, zato što mislim da tvoj problem uopšte ne leži u tome da li si lez, bi, ili strejt, već u tome što živiš sa čovekom pored kog nisi srećna.

Da li ćeš posle biti sama, sa drugim muškarcem, sa nekom ženom, ili kako god, pitanje je budućnosti, i treba da učiniš ono što će te najviše činiti srećnom :)

P. S.
Ako misliš da su ti žene privlačne emotivno a ne fizički, možeš da imaš platonski odnos ili vrlo blisko prijateljstvo sa nekom ženom :)
Nisu uopšte ni sve žene onakve kakvim ti se čine, možda ne bi bilo loše da promeniš društvo.

---
edit:
sad pročitah topic do kraja i videh da su mnogi već rekli ono što sam ja, jebiga, a i da je topic malo stariji, jebiga. :)
Srećno!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!