Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Modesty
hahah jesi,jesi biseksualna hahahahha
Korisnikov avatar
By Zwezdica
rekoh da ne pokusavam da pronadjem u tim cudnim odnosima sa ocevima razloge zasto su te devojke postale lezbejke. Jednostavno mi je bilo vrlo upaljivo da je to tako i da ni jedna nije imala kvalitetan odnos sa ocem. Ne mislim da je taj njihov prvi muskarac imao udela u tome da se one opredele kao lezbejke, ali mi je jako upala u oci ta cinjenica.

Prihvatam sebe takvu kakava jesam, tako da tvoje izlganje o tome da prihvatim sebe kakava jesam itd. nema smisla, bar ne u ovoj temi.

Inace, mislim da preterano osudjujes ljude, eto, poradi na tome, a ja cu na svojm homoseksualnom opredeljenju! :opacupa:

ANCHE
By J...
@ Zwezdica

Ja mislim da je taj odnos sa ocem ili uopste sa roditeljima, samo jedan od faktora koji mogu da doprinesu stvaranju lezbejke. Ali sta reci npr. na to sto su neke lezbejke manje ili vise maskulinizovane? Tu sigurno nije odnos u porodici odlucujuci faktor vec genetika!
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by J...
@ Zwezdica

Ja mislim da je taj odnos sa ocem ili uopste sa roditeljima, samo jedan od faktora koji mogu da doprinesu stvaranju lezbejke. Ali sta reci npr. na to sto su neke lezbejke manje ili vise maskulinizovane? Tu sigurno nije odnos u porodici odlucujuci faktor vec genetika!
ma jasno...svaka od nas ovdje će možda ispričati drugačije iskustvo,tako da nema pravila....roditelji mogu biti neki faktor samo djelimice.
Korisnikov avatar
By anche
jao boze, zwezdice, pa ja sam mislila da intelektualke kao ti imaju smisla za humor!

daleko od toga da ti sudim i da te ispravljam, lektura ipak kosta! :ozbiljan:
By Paranoid Androgynoid
stvarno si dete nekad jbte.
devojka je postavila temu zasnovanu na sopstvenim zapazanjima, ne vidim da je postavila ikakve premise, ponajmanje pravila teoriju. mislim da je i naglasila da joj je empirija izvor inspiracije za postavljanje ovakve teme (jelte, devojke sa takvim porodicnim odnosima poznaje i okruzena je njima) pa ne vidim bas sto bi je blatila i poklapala onako ostrim suprotstavljanjem? :hmm:

ajd' da se ukljucim u temu, ne mislim da je los odnos sa ocem nuzan (a ponajmanje jedini!) uslov da neka devojka postane lezbejka. niti je to odnos sa majkom. iskljucujem jednofaktorska objasnjenja bilo kakvih, pa i pojave o kojoj se ovde prica.
takodje nisam pristalica misljenja da smo se "takvi rodili" :roll:
mislim da nesto tu mora uticati, e sad, da li su to porodicni odnosi, prve godine zivota, prenatalni period, sredina u kojoj jedinka zivi.. to sve zavisi od pojedinacnog slucaja i trebalo bi uraditi enooooormno ozbiljno istrazivanje na enooormno velikom uzorku da bi se ikakva teorija tu postavila i doslo do saznanja sta od svega toga najvise utice na to kako ce neko biti orijentisan.
drugo.. orijentacija nije samo seksualne prirode. gde su ljudi koji npr. mogu da vole samo zene ali ih seksualno privlace (i dovlace) muskarci?! and vice versa?!

glupo je banalizovati prirodu tako jedne kompleksne stvari kao sto je seksualna orijentacija ili opredeljenost, kako god.. navodjenjem samo jednog faktora koji je tome doprineo.
ovo moze biti razlog, ali svakako ne i jedini.
kao pretpostavka svakako da moze opstati ;) tako da.. zasto ne diskutovati o tome? ne vidim poentu u nazivanju ovoga "tjoravim poslom" jer ima mnogo tjoravijeg posla na ovom forumu od ove diskusije ;)
Korisnikov avatar
By anche
da skratimo pricu, moze?

ajde ti predlozi na kolikom uzorku strejt ljudi treba ispitati zasto su strejt? :maska:
By Paranoid Androgynoid
a ti moras da ispitujes nesto, ne mozes da diskutujes bez uzorka, promila i faktorske analize?! :smirk:

i jos nesto iz tvog prethodnog posta:
Originally posted by anche
:slika:

sama cinjenica da neko pokusava da nadje razloge i opravdanja za nesto ukazuje da posmatra to nesto kao pojavu koja se posmatra kao psihijatrijski poremecaj (gneebov post gore).

wtf?!
po tvojoj "teoriji", ako se pokusavaju naci razlozi za odredjenu pojavu - ta pojava je nuzno patoloska tj. psihijatrijski poremecaj? :smirk:

..i po toj teoriji ajmo ovako: meni raste libido kad vidim svoju devojku obnazenu. :kosa:
razlog za rast mog libida je prisustvo moje obnazene devojke.

ergo - patoloski je sto mi raste libido u toj situaciji?! :hmm:
how come?!

ne zelim da vredjam, daleko od toga.. zelim da diskutujem.
ali ne kapiram kako neko tvoje orijentacije moze da bude toliko iskljuciv! sta, sad cemo uvoditi pojam Gay Hitlera - istrebiti sve strejtere i sve one koji analiziraju gejeve!? :pop:
By J...
anche voli da testira zivce forumasa. :lol:

Evo da ja zavrsim temu sledecim zakljuckom:

Odnos sa ocem je samo jedan u nizu faktora koji determinisu psihoseksualni razvoj deteta.

:sudija:
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by ^Paranoid Androgynoid^
...
Ko da sam ja pisala....

I ne znam u cemu je poenta "testiranja zivaca forumasha". Ako ima potrebe za takvom temom, neka se otvori.
Ovde se diskutuje nesto drugo, a ne pojedinachni fitilji.
Korisnikov avatar
By gneeebo
a ti moras da ispitujes nesto, ne mozes da diskutujes bez uzorka, promila i faktorske analize?! :smirk:

i jos nesto iz tvog prethodnog posta:
:slika:

sama cinjenica da neko pokusava da nadje razloge i opravdanja za nesto ukazuje da posmatra to nesto kao pojavu koja se posmatra kao psihijatrijski poremecaj (gneebov post gore).

wtf?!
po tvojoj "teoriji", ako se pokusavaju naci razlozi za odredjenu pojavu - ta pojava je nuzno patoloska tj. psihijatrijski poremecaj? :smirk:
kada kazes da je necija seksualnost posledica odredjenog uzroka (ili vise njih, svejedno je) - u ovom slucaju nepovoljnog odnosa iz proslosti - time depersonalizujes proces seksualnog (samo)odredjivanja osobe, i na taj nacin taj proces postaje nesto cemu je osoba prosto "podvrgnuta", a sam ishod tog podvrgavanja (homoseksualnost) postaje najobicniji simptom, kao sto izlaganje koze jakom suncu ima za posledicu opekotine. postavljanje pitanja o seksualnom razvoju u uzrok-posledica formi (pa makar i rekli da je u pitanju "vise faktora") je svakako dubiozno, i ne mislim da je slucajno sto se ljudi ne bave "uzrocima" heteroseksualnosti.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
anche voli da testira zivce forumasa. :lol:

:sudija:
Koji li je uzrok tome? :pilence:

Evo da ja zavrsim temu sledecim zakljuckom:

Odnos sa ocem je samo jedan u nizu faktora koji determinisu psihoseksualni razvoj deteta.

Kratko i jasno, samo sto bih ja umesto sa ocem, rekla sa roditeljima.
Korisnikov avatar
By anche
pa evo da pokusam da ti kazem nesto na osnovu svog iskustva. znaci skroz emprijski bez ikakave sistematizacije podataka i/ili analize:

ta premisa (vec smo rekli da nije teorija :giggle: ) ne drzi vodu kod mene. jer 'vako kontam: ako je neka zena lezbejka, zene su joj primarni izbor - i za emotivne, i za egizistencijalne, i za seksualne kontakte. znaci uloga muskarca (kojeg otac kao prvi muskarac dakako predstavlja) je minimalna i irelevantna. vecina lezbejki koje sam ja upoznala - a sigurno sam starija od tebe bar 10 godina i za vreme te razlike sam sigurno upoznala daleko vise lezbejki od tebe ima jako komplikovane odnose sa majkom. tako da, ukoliko cemo da se drzimo jos jedne premise koju si ti iznela, a to je da je lezbejstvo patologija uzrokovana nemogucnostu da se ostvare puni odnosi sa nekim od dva roditelja (ocem u tvom slucaju, a majkom u ovome sto sam ja iznela), moje iskustvo pokazuje da su majke te koje stvaraju lezbejke.
evo samo da citiram sebe i ukazem, veoma diskretno :giggle: , da sam i ja mislima bludela u pravcu u kojem si ti zwezdo vodiljo ove teme krenula.

eto, slicnije smo no sto ti se cini. a slicno se slicnom raduje :friends:

@gneebo

hvala na intervenciji :shake:
By Snow_Crystal
anche - ponekad bas umes da pokvaris temu... al dobro....:predsednik:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
A kojim trikom sam ja svoju poruku obrisala :hmm:

Da ponovim...

Ja bih se zaklela da postoji ova tema...

Elem...moj cale radi "preko" tako da se stvarno jako retko vidjamo i dosta smo udaljeni...al me on voli vise nego mama :lol:
Nismo bliski, jer mislim da je nemoguce biti blizak sa nekim koga vidjas jednom u mesec dana, nekad i mnogo redje...nikad nisam ni osecala da mi fali njegovo prisustvo jer nisam navikla na njega, od malena nije bio tu i navikla sam da ga nema..naravno da mi nedostaje kad se ne vidimo po 3-4-5 meseci, ali tu nema pomoci...

Toliko od mene..
Korisnikov avatar
By Demetra
Originally posted by Andjelika
... uuuu, a ja sam levoruka lezbejka! :D
I ja sam... ako ima jos neke, evo patterna! http://www.gay-serbia.com/forum/images/ ... eureka.gif

A sta mislite o mogucnosti idealizovanja oca, u smislu to je nas prvi muskarac u zivotu, i mi jos od malena stvorimo sliku o ocu kao savrsenom muskarcu, a normalno je da ljubav prema ocu bude aseksualna, to znaci da, mimo nasih oceva ne postoji nijedan konkurentan muskarac, koji bi se priblizio toj idealnoj slici koju smo stvorile, recimo do pete godine (ne ulazim u kasnije odnose - ni kod mene nisu bili savrseni), pa se te idealizacije ne oslobodimo bez obzira sto kasnije shvatimo da tate i nisu bas tako savrsena bica, jos potpomognute neuspesnim experimentima sa drugim muskarcima (opciono).... A imamo i dominantnu majku...

Logican zakljucak sledi...

Nesto sam davno citala na ovu temu, pa resih da podelim sa vama...
By J...
@ Demetra

Moguce je i da se tako nesto dogodi, po meni i to je jedna od mogucih varijanti formiranja kasnijeg emotivno seksualnog zivota deteta.

Mozda je to neko tvoje licno iskustvo ili zapazanje, u svakom slucaju, mislim da svako manje vise zna sta se to desavalo u njegovoj porodici i u njegovoj glavi u najranijim godinama zivota i da svako na osnovu toga moze izvesti neku pretpostavku.

Problem je kad se ta pojedinacna pretpostavka krene nametati kao pravilo i pokusa da se podrzi nekim "istrazivanjima".

Mislim da i ovde vazi izreka sve je individualno.
Korisnikov avatar
By reveal
Hm.. Generalno, ja ne verujem da roditelji imaju konkretnu ulogu u sexualnoj orijentaciji. Oni eventualno mogu da uticu na to kako mi mozemo da shvatimo nasu sexualnost u buducnosti.
Sto se tice idealizacije... Ne verujem da neuspeh u otkrivanju tog neceg idealnog u partneru moze da bude razlog i uzrok sexualne orijentacije.
Sexualna orijentacija nije nesto sto se stiche, ona se ima.

:flasher:
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by gneeebo

kada kazes da je necija seksualnost posledica odredjenog uzroka (ili vise njih, svejedno je) - u ovom slucaju nepovoljnog odnosa iz proslosti - time depersonalizujes proces seksualnog (samo)odredjivanja osobe, i na taj nacin taj proces postaje nesto cemu je osoba prosto "podvrgnuta", a sam ishod tog podvrgavanja (homoseksualnost) postaje najobicniji simptom, kao sto izlaganje koze jakom suncu ima za posledicu opekotine. postavljanje pitanja o seksualnom razvoju u uzrok-posledica formi (pa makar i rekli da je u pitanju "vise faktora") je svakako dubiozno, i ne mislim da je slucajno sto se ljudi ne bave "uzrocima" heteroseksualnosti.
mozda, za tebe.
ocigledno da je ovo pitanje stava, kako svako od nas dozivljava stvari/pojave i uopste nacin na koji im pristupa i prihvata ih ili ne prihvata.
za mene svaka pojava i svaki dogadjaj na ovom svetu ima svoj razlog i od kako znam za sebe trazim i razmisljam o tim razlozima makar se ticali i banalnih pitanja tipa 'zasto sam sada povukla dim cigarete drzeci je levom rukom kad inace to radim desnom?!' :hmm:
za mene i tu postoji uzrok tj. razlog "zasto?", a kada bih sve pojave i situacije vezano za koje pronalazim ili samo makar razmisljam o razlozima "zasto?!" smatrala patoloskim, onda ne znam gde bih sada bila i sta bih o svetu oko sebe i sebi samoj mislila?!

jbg, ja smatram da za sve pa tako i za seksualnost bilo koje vrste postoje uzroci koji upravljaju razvojem te iste seksualnosti u ovom ili onom pravcu, ali ne smatram da je ijedan od tih pravaca dobar ili los, zdrav ili patoloski. u pitanju su nijanse koje nas cine razlicitima. unutar svake jedinke "formira se" (ako mogu tako reci) seksualnost na samo toj jedinci svojstven i neponovljv nacin i ne mislim da je bilo kakav ishod tog razvoja patoloski. is it a crime?
Korisnikov avatar
By gneeebo
"razlog" i "uzrok" nisu bas iste stvari. razlozi su pre svega u nasem dozivljaju situacije, na osnovu kojeg mozemo dati nas autonoman odgovor u kome se potvrdjujemo kao licnosti. uzroci deluju mehanicki, njihovi efekti (reakcije) se mogu u ovoj ili onoj meri predvideti, oni nisu personalni, vec se odigravaju po unapred poznatim zakonima akcije i reakcije itd. drugim recima, to je pitanje toga da li seksualnost posmatras kao izraz autonomnog delovanja licnosti, ili kao prost proizvod spoljasnjih faktora. mogu reci da sam gej zato sto mi tako odgovara, zato sto sam u nekom trenutku u zivotu "odlucio", iz ovog ili onog razloga, da je tako najbolje, ili mogu reci da sam bio podvrgnut (kao nekakav predmet) ovakvom ili onakvom procesu koji me je tako napravio (kao sto se prave predmeti).

a kada bih sve pojave i situacije vezano za koje pronalazim ili samo makar razmisljam o razlozima "zasto?!" smatrala patoloskim, onda ne znam gde bih sada bila i sta bih o svetu oko sebe i sebi samoj mislila?!
gde siiiii :bye:
By Paranoid Androgynoid
evo tu sam, hvala na pitanju.. :)
uzivam u cinjenici da volim zene ali i da ponekada imam str8 "ispade" i ne smatram da je to psihopatoloska pojava.
ali ne zabranjujem sebi da razmisljam o tome zasto je to tako i ne zatvaram oci pred mogucim razlozima ;)

:bye:
Korisnikov avatar
By Blady
MIslim da to nema veze....
Nisam bila nesto sa svojim, ali ne zelim da pisem o tome...
Imas raznih slucajeva..
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
Moje iskustvo ide u prilog teoriji koju si iznela, ali je potrebno mnogo vise sredinskih i genetskih faktora da se stekne da bi se desila lezbejka. Meni je zanimljivo da rodjenje sestre i razocaranje koje devojcica oseti tom prilikom predstavlja faktor nastajanja leze.
Korisnikov avatar
By Dina
Silvija Plat,
pa sto razocarenje? Obicno devojcice prizeljkuju sestre da bi se igrale sa njima.

Inace, mislim da uslovi odrastanja nemaju nekog sustinskog uticaja. Kako bi se onda objasnilo sto je jedan brat gay a drugi nije ili jedna sestra lezbejka a druga strejt?
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by Silvija Plat
Moje iskustvo ide u prilog teoriji koju si iznela, ali je potrebno mnogo vise sredinskih i genetskih faktora da se stekne da bi se desila lezbejka.
ovo zvuci kao da smo kolateralne stete..
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
Ma kakva steta, Bog je bio na vrhuncu kreativnosti kada je lezbejke stvarao. Podatak o rodjenju sestre nasla sam u Psihijatriji detinjstva i mladosti, Nevenke tadic, gde pise da je uzrok homoseksualnosti kod devojcica agresivan otac sa kojim se devojcica poistovecuje, rodjenje sestre i jos jedan kojeg ne mogu da se setim. Meni licno nije potrebno objasnjenje kako sam postala, nekad mi je potrebno da mogu da se osecam slobodno u vezi sopstvene seksualnosti, da ne strahujem da ce me pogresno tumaciti ili osuditi zbog svog izbora zbog koga sam sustinski srecna.
By milos87
Pa moguće je da to može biti uzrok. . . Ali to je samo jedan od scenarija sudbine. . . Evidentno je da neki okidač u tom smislu postoji. . . Nešto što poremeti našu sexualnost u tom društveno neprihvatljivom smeru. . .Hteli mi to da priznamo ili ne. . . Još jegno je sigurno (citiraću moju profesorku neuropsihijatrije): Šta je normalno a šta ne, veliko je filozofsko pitanje.
Tu u stvari i ne postoji neka precizna definicija jer pojam "normalno", odavno je poznato definiše se na osnovu konsenzusa. Da li je neko "normalan" ili ne odrediće oni kojih ima više jer većini neće odgovarati da oni budu ta neprirodna pojava. Hoću da kažem da to što je dovelo do ove "ilegale" i nije najvažnije. Možda se jednog dana to pokaže kao normalno :) naravno bio sam sarkastičan!
By J...
Bog je bio na vrhuncu kreativnosti kada je lezbejke stvarao.
Kakva izjava, potpuno se slazem. :snob: :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Ma kakva steta, Bog je bio na vrhuncu kreativnosti kada je lezbejke stvarao. Podatak o rodjenju sestre nasla sam u Psihijatriji detinjstva i mladosti, Nevenke tadic, gde pise da je uzrok homoseksualnosti kod devojcica agresivan otac sa kojim se devojcica poistovecuje, rodjenje sestre i jos jedan kojeg ne mogu da se setim. Meni licno nije potrebno objasnjenje kako sam postala, nekad mi je potrebno da mogu da se osecam slobodno u vezi sopstvene seksualnosti, da ne strahujem da ce me pogresno tumaciti ili osuditi zbog svog izbora zbog koga sam sustinski srecna.
Ne znam kada je pisana ta knjiga ali sumnjam da danas ta tumacenja vaze. Ja sam ucila iz psihologije da sve sto je starije od 10 god vise ne vazi i samim tim da se ne moze pozivati na to. ^Paranoid Androgynoid^ me je cini mi se ispravila da se to odnosi na 5 god, kad sam to napisala vec na forumu. Nebitno, pet ili deset, jasno je da je nesto od pre dvadeset godina sasvim zastarelo. Nekad je homoseksualnost bila na listi perverzija, pa je sa te liste izbacena. Pretpostavljam da za psihijatriju vazi isto sto i za psihologiju (sto se razvoja tice).

A ovo za devojcice i sestre, ja rekoh iz cistog iskustva, empirijsko zapazanje :lol: Secam se da smo i moje drugarice i ja zelele sestre kako bismo se igrale sa njima i terale roditelje da nam ih rode.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!