Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by J...ma jasno...svaka od nas ovdje će možda ispričati drugačije iskustvo,tako da nema pravila....roditelji mogu biti neki faktor samo djelimice.
@ Zwezdica
Ja mislim da je taj odnos sa ocem ili uopste sa roditeljima, samo jedan od faktora koji mogu da doprinesu stvaranju lezbejke. Ali sta reci npr. na to sto su neke lezbejke manje ili vise maskulinizovane? Tu sigurno nije odnos u porodici odlucujuci faktor vec genetika!
Originally posted by anche
sama cinjenica da neko pokusava da nadje razloge i opravdanja za nesto ukazuje da posmatra to nesto kao pojavu koja se posmatra kao psihijatrijski poremecaj (gneebov post gore).
Originally posted by ^Paranoid Androgynoid^kada kazes da je necija seksualnost posledica odredjenog uzroka (ili vise njih, svejedno je) - u ovom slucaju nepovoljnog odnosa iz proslosti - time depersonalizujes proces seksualnog (samo)odredjivanja osobe, i na taj nacin taj proces postaje nesto cemu je osoba prosto "podvrgnuta", a sam ishod tog podvrgavanja (homoseksualnost) postaje najobicniji simptom, kao sto izlaganje koze jakom suncu ima za posledicu opekotine. postavljanje pitanja o seksualnom razvoju u uzrok-posledica formi (pa makar i rekli da je u pitanju "vise faktora") je svakako dubiozno, i ne mislim da je slucajno sto se ljudi ne bave "uzrocima" heteroseksualnosti.
a ti moras da ispitujes nesto, ne mozes da diskutujes bez uzorka, promila i faktorske analize?!
i jos nesto iz tvog prethodnog posta:
Originally posted by anche
sama cinjenica da neko pokusava da nadje razloge i opravdanja za nesto ukazuje da posmatra to nesto kao pojavu koja se posmatra kao psihijatrijski poremecaj (gneebov post gore).
wtf?!
po tvojoj "teoriji", ako se pokusavaju naci razlozi za odredjenu pojavu - ta pojava je nuzno patoloska tj. psihijatrijski poremecaj?
Originally posted by J...Koji li je uzrok tome?
anche voli da testira zivce forumasa.
Originally posted by J...
Evo da ja zavrsim temu sledecim zakljuckom:
Odnos sa ocem je samo jedan u nizu faktora koji determinisu psihoseksualni razvoj deteta.
Originally posted by ancheevo samo da citiram sebe i ukazem, veoma diskretno , da sam i ja mislima bludela u pravcu u kojem si ti zwezdo vodiljo ove teme krenula.
pa evo da pokusam da ti kazem nesto na osnovu svog iskustva. znaci skroz emprijski bez ikakave sistematizacije podataka i/ili analize:
ta premisa (vec smo rekli da nije teorija ) ne drzi vodu kod mene. jer 'vako kontam: ako je neka zena lezbejka, zene su joj primarni izbor - i za emotivne, i za egizistencijalne, i za seksualne kontakte. znaci uloga muskarca (kojeg otac kao prvi muskarac dakako predstavlja) je minimalna i irelevantna. vecina lezbejki koje sam ja upoznala - a sigurno sam starija od tebe bar 10 godina i za vreme te razlike sam sigurno upoznala daleko vise lezbejki od tebe ima jako komplikovane odnose sa majkom. tako da, ukoliko cemo da se drzimo jos jedne premise koju si ti iznela, a to je da je lezbejstvo patologija uzrokovana nemogucnostu da se ostvare puni odnosi sa nekim od dva roditelja (ocem u tvom slucaju, a majkom u ovome sto sam ja iznela), moje iskustvo pokazuje da su majke te koje stvaraju lezbejke.
Originally posted by AndjelikaI ja sam... ako ima jos neke, evo patterna! http://www.gay-serbia.com/forum/images/ ... eureka.gif
... uuuu, a ja sam levoruka lezbejka!
Originally posted by gneeebomozda, za tebe.
kada kazes da je necija seksualnost posledica odredjenog uzroka (ili vise njih, svejedno je) - u ovom slucaju nepovoljnog odnosa iz proslosti - time depersonalizujes proces seksualnog (samo)odredjivanja osobe, i na taj nacin taj proces postaje nesto cemu je osoba prosto "podvrgnuta", a sam ishod tog podvrgavanja (homoseksualnost) postaje najobicniji simptom, kao sto izlaganje koze jakom suncu ima za posledicu opekotine. postavljanje pitanja o seksualnom razvoju u uzrok-posledica formi (pa makar i rekli da je u pitanju "vise faktora") je svakako dubiozno, i ne mislim da je slucajno sto se ljudi ne bave "uzrocima" heteroseksualnosti.
Originally posted by ^Paranoid Androgynoid^gde siiiii
a kada bih sve pojave i situacije vezano za koje pronalazim ili samo makar razmisljam o razlozima "zasto?!" smatrala patoloskim, onda ne znam gde bih sada bila i sta bih o svetu oko sebe i sebi samoj mislila?!
Originally posted by Silvija Platovo zvuci kao da smo kolateralne stete..
Moje iskustvo ide u prilog teoriji koju si iznela, ali je potrebno mnogo vise sredinskih i genetskih faktora da se stekne da bi se desila lezbejka.
Originally posted by Silvija PlatNe znam kada je pisana ta knjiga ali sumnjam da danas ta tumacenja vaze. Ja sam ucila iz psihologije da sve sto je starije od 10 god vise ne vazi i samim tim da se ne moze pozivati na to. ^Paranoid Androgynoid^ me je cini mi se ispravila da se to odnosi na 5 god, kad sam to napisala vec na forumu. Nebitno, pet ili deset, jasno je da je nesto od pre dvadeset godina sasvim zastarelo. Nekad je homoseksualnost bila na listi perverzija, pa je sa te liste izbacena. Pretpostavljam da za psihijatriju vazi isto sto i za psihologiju (sto se razvoja tice).
Ma kakva steta, Bog je bio na vrhuncu kreativnosti kada je lezbejke stvarao. Podatak o rodjenju sestre nasla sam u Psihijatriji detinjstva i mladosti, Nevenke tadic, gde pise da je uzrok homoseksualnosti kod devojcica agresivan otac sa kojim se devojcica poistovecuje, rodjenje sestre i jos jedan kojeg ne mogu da se setim. Meni licno nije potrebno objasnjenje kako sam postala, nekad mi je potrebno da mogu da se osecam slobodno u vezi sopstvene seksualnosti, da ne strahujem da ce me pogresno tumaciti ili osuditi zbog svog izbora zbog koga sam sustinski srecna.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!