Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Kada sam u PMS-u onda sam luda
Kada sam i MS-u i onda sam luda=neuracunljiva
By J...
Ja stvarno ne mogu da primetim neke vece psihicke probleme u tom periodu, mozda vise fizicke (mada moje raspolozenje je i inace sklono cestim promenama tako da valjda ne moze gore od toga :P ).
Citam ove vase postove i pocinjem da smatram sebe srecnom.

Ipak, da li ste sigurne da su sve te tegobe bas zbog PMS-a? Postoji i mnogo drugih razloga koji nas mogu uciniti psihicki nestabilnim. Tu su i spoljasnji faktori, uticaji drugih ljudi, promena vremena, fizicka slabost itd.

Pitam se zasto je priroda uopste stvorila PMS ako ce toliko da ucini zenu nefunkcionalnom?

Cilj moje teme i jeste da sto vise proucimo i objektivno sagledamo sebe.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja sam apsolutno sigurna da su kod mene zaista hormoni u pitanju.
Kao sto sam rekla, sklona sam inace hormonalnom disbalansu /nisu to neka moja nagadjanja, jeli, radjene su mi analize.../
Naravno, ako sam inace manje zadovoljna, bice mi teze da se nosim sa njima /hormonima/, to je valjda normalno...

Cak mislim da sobzirom koliko hormoni umeju da mi budu problematicni, jos se i odlicno nosim sa tim.
By Bombina
ups od mene bole ledja skoro kad dobijem pms
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by J...
Ja stvarno ne mogu da primetim neke vece psihicke probleme u tom periodu, mozda vise fizicke (mada moje raspolozenje je i inace sklono cestim promenama tako da valjda ne moze gore od toga :P ).

Ipak, da li ste sigurne da su sve te tegobe bas zbog PMS-a? Postoji i mnogo drugih razloga koji nas mogu uciniti psihicki nestabilnim. Tu su i spoljasnji faktori, uticaji drugih ljudi, promena vremena, fizicka slabost itd.

Pitam se zasto je priroda uopste stvorila PMS ako ce toliko da ucini zenu nefunkcionalnom?

Sada su mi plodni dani :pinknaocari:
Kada budem u PMS-u ili MS-u.. pisacu ti kako se osecam.....
Korisnikov avatar
By m..

pa mhm, savrseno sam u stanju da savladam preko celog meseca, osim tih 7 dana. a za to nemam drugo objasnjenje. jbg ja sam skontala da se ponasam nenormalno pred menstruaciju dok jos bas i nisam kontala sta je pms.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ovo bi mogao da bude svojevrstan PMS post :smeh:

Evo sada citam postove svoje ovde i prisecam se kako sam se osecala u toku dana, nema greske da sam u PMS-u. Kad sam ustala pa do nekih 7 uvece sam bila nadrk, posle toga relativno normalna i fina, sada sam sva rasrondana nezna i romanticna.

Jos ovaj dobro hendlujem, nije bilo plakanja ni histerisanja, mada par puta sam mogla da odem u tom pravcu :ladno mi je secanje na ovaj post pomoglo da krenem da disem ravnomerno i da se prisetim da su hormoni, iskuliram se i racionalizujem :
Korisnikov avatar
By Lunja
Ja sam :uplasen: posle citanja vasih postova, osim posle m.. - :lol:

A sta ce TEK da se desi kad krene klimaks?? :uplasen:
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by Black Lady
zanima me, da li i tvoja okolina prihvata da si u tom periodu luda, tj. pripise tvoje ponasanje pms-u/ms-u i ne uzima preterano za ozbiljno? i ako je tako, da li ti se desavalo da neko pripise pms-u/ms-u i nesto sto "zaista" mislis i osecas? za koje ces stvari reci da pms/ms "govori iz tebe", a za koje da si to zaista "ti"?

naravno, pitanja vaze za sve :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa moja draga i ja vrlo lako provalimo to ludilo, i onda
se skapiramo da je tako..

Super je kad su dve devojke u vezi sinhrone, ali to onda
znaci duplo ludilo u PMSu.. sto moze, ako postoji nerazmevanje,
da bude i problem za vezu... ali ljubav, je sigurno jaca od nekog
tamo PMSa... jel da?
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by gneeebo
zanima me, da li i tvoja okolina prihvata da si u tom periodu luda, tj. pripise tvoje ponasanje pms-u/ms-u i ne uzima preterano za ozbiljno? i ako je tako, da li ti se desavalo da neko pripise pms-u/ms-u i nesto sto "zaista" mislis i osecas? za koje ces stvari reci da pms/ms "govori iz tebe", a za koje da si to zaista "ti"?

Nisam mislila na bukvalnost.. ali recimo, nervozna=luda.. napaljena=luda.. itd... nisam grozna prema svima, ali moze da mi izleti recenica, kao rafal i bude opet sve ok.. da, zato sto nervoza igra jako veliku ulogu...
Korisnikov avatar
By Val
:hmm:

Sve i kad bih htela da se "vadim" na tako glupav razlog...pms me odaje na nachin da mi se trazhi...

Ne slatko, ne! :)
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam oduvek bila uzasna u pms-u... nadam se da sam ostalih dana bolja pa me istolerisu :andjelak: Jos na samom pocetku je bilo uzas, samo sam bila nervozna i plakala. Moja baba je imala obicaj da kaze:"Evo je place... krecu ONI dani..." Vremenom sam naucila da se kontrolisem, ali i dalje sam poluluda tih dana, a cesto se i fizicki lose osecam. Na jednom ranijem topicu sam procitala i kod drugih forumasica da se tako osecaju i da su stanja (polu)ludila u redu u vreme pms-a pa sam se utesila :lol: Inace, od poslova ne mogu da se izvlacim. Ali posto sam neuobicajeno preosetljiva, sklona dramama, plakanju to mi se dese neki postupci koji se ostalih dana ne bi desili. I onda mi osoba istolerise takvo ponasanje uracunavajuci i pms kao olaksavajucu okolnost :D
Korisnikov avatar
By hlaefdige

najgora stvar koju neko moze da upotrebi kao sredstvo za umirivanje kada divljam u PMS-u je recenica "ma to ti izgleda treba da dobijes"....glave lete posle toga...

...jesam nesnosna i grozna i svakakva...ALI NISAM RETARDIRANA....mislim ja to sve sto kazem...samo mnooooogo ekspresivnije, u mnogo neprikladnijim momentima...mnogo povisenim tonom.....i svadjalacki....pa makar samo trazila casu vode...
Korisnikov avatar
By Modesty
ne razmišljam nikad u napred o PMS-u ali ga obavezno osjetim nekih 5 dana prije,užasno sam razdražljiva i živčana
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
:pms:

Mnogo puta cujemo kako neku zenu muci PMS. Mozda ste i vi jedna od tih zena. Ako jeste (a i ako niste) evo pitanja za vas.

Da li ponekad, svesno ili nesvesno koristite ovo kao izgovor da bi bile postedjene neke obaveze iako ti simptomi u tom trenutku kod vas i nisu bili toliko izrazeni i nepodnosljivi? I ako je tako da li mozete nekom a i samoj sebi to da priznate?

Da li smatrate da se samim strahom od PMS-a i autosugestijom njegovi simptomi mogu pojacati cime ste mozda nesvesno same sebi naskodile? (poznavala sam jednu koja je to radila)

Ja nemam nesto previse dramatican PMS tako da ga ne smatram nekim ogranicavajucim faktorom. Retko kad ga i pominjem tako da mi ne bi bio neki izbor ako bih odlucila da se "izvlacim" od obaveza (sto inace, jelte, ne radim :D )
PMS mi se manifestuje dva dana pred dobijanje. Jedan od njih (obicno 26. dan ciklusa) sam dobra samo za izbegavanje. Drugi od tih dana sam previse fina prema svima i moze me se ubediti da uradim sta god, da ti ucinim sta god zatrazis. Kada mi porani, ovo se moze sabiti u jedan dan.

Nemam strah od PMS. Tako je kako je, svesna sam da ne mogu da ucinim da ne bude tako, eventualno mogu da se potrudim da to sto manje utice na moje funkcionisanje.

Kada dobijem trpim uzasne bolove, dva dana ne ustajem iz kreveta, a treci jedva, prinudjena sam da uzimam velike doze lekova protiv bolova. Svima koji me u tom stanju vide jasno je da sam tih dana disfunkcionalna.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by hlaefdige

najgora stvar koju neko moze da upotrebi kao sredstvo za umirivanje kada divljam u PMS-u je recenica "ma to ti izgleda treba da dobijes"....glave lete posle toga...

...jesam nesnosna i grozna i svakakva...ALI NISAM RETARDIRANA....mislim ja to sve sto kazem...samo mnooooogo ekspresivnije, u mnogo neprikladnijim momentima...mnogo povisenim tonom.....i svadjalacki....pa makar samo trazila casu vode...
Upravo tako :yes:
Korisnikov avatar
By Hys.
osecam da je poceoooo....em sto sam spavala 13 sati, em sto mi u zelucu kuva kao da imam ispit....ponavljam sebi -to su samo hormoni, to su samo hormoni....
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Ivana
em sto mi u zelucu kuva kao da imam ispit...
i ja sam u pms-u :(
Korisnikov avatar
By sofia
Osecam se kao overweight teenager!
Korisnikov avatar
By scout_finch
sto bi rekla mira banjac,kakavbre vas klimaks,toga u komunizmu nije bilo :lol:

e tako isto i za pms,to bre ne postoji :lol:

sad ozbiljno,nemam problem sa pms-om,nikad ne osecam promene u organizmu pre nego sto treba da dobijem,ali poznajem devojku kojoj se bukvalno promeni tip licnosti kad treba da dobije,inace je bas flegma,ali je u pms-u totalni koletik.ne bih verovala da nisam u par situacija prisustvovala epizodama totalnog ludila:lol:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@hlaedfige
Mene ta konstatacija: Ti to opet treba da dobijes, ne vredja, jer je taj neko obicno u pravu. (Mada, odogovorim mu: Da, ja treba da dobijem, i da pizdim malo vise nego sto bi trebalo, ali to se ne bi desilo da ti nisi uradio/la to i to, jer onda ne bih imala razlog da pizdim!)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
@hlaedfige
Mene ta konstatacija: Ti to opet treba da dobijes, ne vredja, jer je taj neko obicno u pravu. (Mada, odogovorim mu: Da, ja treba da dobijem, i da pizdim malo vise nego sto bi trebalo, ali to se ne bi desilo da ti nisi uradio/la to i to, jer onda ne bih imala razlog da pizdim!)
To se desava kad krenem da histerisem nesto bez razloga.. (nije bas bez, ali),
i onda usledi ta recenica...

... i onda stvarno sednem i pokusam da sagledam sta se desava, i uspeva mi,
ali biohemija tera svoje.

Ne znam da li je moguce stvoriti svest o tome, i pokusati neku vrstu kontrole,
meditiranja... u stvari samo kontrole?
Korisnikov avatar
By reveal

Uf, ja volim nekada da histerishem u PMS-u zato sto me to oslobodi nekih besova i slicno, i budem prazna totalno, pa krenem da placem. Fino je da se ispraznis.
Sto se tice okoline, svi me nerviraju jer postoje ljudi koji ne kapiraju (sta god) i postoje ljudi koji kapiraju. Ne razumem samo kako neko moze da uzme za ozbiljno neku glupost koju lupim pod najgorim uticajem PMS-a? A desava mi se to... :durenje:

Desava mi se nekada da se izderem ako je neka moja stvar pomerena (sveska nije tamo gde sam je ostavila), i onda posle mi se place jer sam se izderala iako nisam htela i zato sto sam jaako iznervirana zato sto mi je sveska pomerena. U tom slucaju, PMS se samo dere i plache, a ja lepo pitam zasto mi je pomerena sveska. :trep: :trep:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by reveal

Uf, ja volim nekada da histerishem u PMS-u zato sto me to oslobodi nekih besova i slicno, i budem prazna totalno, pa krenem da placem. Fino je da se ispraznis.
Sto se tice okoline, svi me nerviraju jer postoje ljudi koji ne kapiraju (sta god) i postoje ljudi koji kapiraju. Ne razumem samo kako neko moze da uzme za ozbiljno neku glupost koju lupim pod najgorim uticajem PMS-a? A desava mi se to... :durenje:

Desava mi se nekada da se izderem ako je neka moja stvar pomerena (sveska nije tamo gde sam je ostavila), i onda posle mi se place jer sam se izderala iako nisam htela i zato sto sam jaako iznervirana zato sto mi je sveska pomerena. U tom slucaju, PMS se samo dere i plache, a ja lepo pitam zasto mi je pomerena sveska. :trep: :trep:
:up: :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!