Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

(u)vezanost

zelim da pripadam
29
78%
ne zelim da pripadam
3
8%
nisam razmisljala o tome
Nema glasova
0%
razmisljala sam, ali jos uvek ne znam odgovor
5
14%
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Bas sam razmisljala o tome kako sam, kao mladja, umela da napravim vise kompromisa, makar i uz negodovanje, nego sto sam uopste i spremna da razmatram da napravim danas.
Naravno, to rezultuje duzim soliranjem i sve kracim vezama, ali ja jednostavno ne mogu protiv sebe.
Nisam od ljudi koji jure svoju drugu polovinu po svaku cenu.
Niti se osecam nekompletno dok sam sama.
Veze su dobra stvar, ukoliko nisu opterecujuce. A svaka veza vremenom postane opterecujuca, makar malo, i trazi zrtvovanje stvari u kojima uzivam. Sad, zato postoji nevidljivi kantar na kome mogu da odmerim sta dobijam po koju cenu.
U svakom slucaju, ne pripadam nikome osim samoj sebi.
Korisnikov avatar
By Khons
nisam nesto preterano razmisljala o tome.

u vezi sam vec duze vreme i maltene isto toliko dugo zivim sa devojkom. ona mi naravno, ulepsava zivot 24/7 ali ne znaci da pored nje nisam svoja. ona ima svoje prijatelje, ja svoje, ona radi, ja sam po ceo dan na faxu sa svojim drustvom. izlazi bez mene, izlazim bez nje. koristim ovo "MI" kada je to potrebno, kao npr na pitanje "izlazite li veceras" itd a sada cu to isto uraditi. MI ne volimo da smo kao vezane pupchanom vrpcom. a opet imam taj osecaj pripadnosti. :venchanje:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
sto se tice veza, ja sam ZA
po prirodi sam takva da mi najvise odgovara stabilna veza.
ne vezujem se za svakoga ali kad se vezem ondaK sam vezana :adiktusha:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by anche
koliko zelite da budete u vezi? el se osecate nekompletno kad ste van veze? mislite li da zene lako/tesko ulaze u vezu? i kad udjete u vezu da li je to onda 'pripadanje' onoj drugoj ili ste u mogucnosti da se izrazavate u prvom licu, umesto cuvenog 'mi'...
Puna emotivna veza mi veoma znači. I uvek je postojala ta težnja ka ozbiljnoj vezi. Ona je za mene nešto poput puževe kućice. Moj hram i utočište. Primetila sam da što sam starija da sa partnerkom osećam sraslost kao dva drveta koja su postala jedno. Nesvesno usvajamo uzrečice jedna od druge i sve što ide uz to... To prožimanje mi jako znači.

Smatram da kod obostrane pripadnosti niko ne gubi, jer obostranost podrazumeva ravnotežu. Uzeću primer klizanja i veslanja, sportova koji počivaju na ravnoteži.

Što se tiče odnosa ja-mi moram da citiram rečenicu Jasmine Reze: ako sam ja ja zato što sam ja, onda sam ja ja. Ako si ti ti zato što si ti onda si ti ti. Ali ako si ti ti zato što sam ja ja, a ja ja zato što si ti ti, onda ni ja nisam ja ni ti nisi ti. Ili u prevodu: važna je spoznaja, jer uz nju mogu da kohabitiraju individualnost i pripadnost.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by anche
koliko zelite da budete u vezi? el se osecate nekompletno kad ste van veze? mislite li da zene lako/tesko ulaze u vezu? i kad udjete u vezu da li je to onda 'pripadanje' onoj drugoj ili ste u mogucnosti da se izrazavate u prvom licu, umesto cuvenog mi
Zelim da budem u vezi, ali ne po svaku cenu i ne sa bilo kime.. Radije cu biti sama nego sa nekim ko nije podoban za vezu kakvu zelim..

Ne osecam se nekompletom kada nisam u vezi. Naravno, fali mi to, bliskost, povezanost, ljubav, ali nisam nesrecna. I kada sam u vezi ne svodi mi se citav zivot samo na celodnevno vidjanje sa tom osobom, ja to ne mogu da postignem, jer ipak ima i drugih ljudi u mom zivotu sem osobe sa kojom sam u vezi. ALi, daleko od toga da je zapostavljena s moje strane.. Sve se da uskladiti.. :eureka:

Mislim da ljudi generalno danas teze ulaze u veze i teze su u stanju da se nekome daju u potpunosti, nema to veze sa zenama samo.. Opsta otudjenost i manjak empatije, a pre svega strah od povredjivanja koji su mnogi pretrpeli u proslosti i koji ih i dalje prati i u ogromnoj meri ogranichava..

Sto se tiche tog MI nemam neki stav o tome.. Ne smeta mi kada se parovi tako izrazvaju, ali ja nemam taj obichaj.. U svim svojim vezama zadrazavala sam svoju individualnost i pravo (ako se tako uopste moze nazvati) izrazavanja u jednini..

Btw, MI mogu da govorim samo kada izrazavam MOJE i ZWEZDICNO misljenje.. ;)
Korisnikov avatar
By Val
Eh, kada ne bih bila toliko "probirljiva"... Mozh´ da me vezhe nevidljivim, al´ da se ipak osecjam slobodnom. Tada umem da pripadam. Vezhe li me ljubomorom, najebala je. Pusti me i sama cju docji...
Korisnikov avatar
By Modesty
Volim da sam u vezi i da osječam uzajamno pripadnost ali to nikako i nikad ne isključuje moje JA.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Pripadala sam grupi "vezara" :blenta: , a saD cu malo da se posvetim sebi... :nono: :smeh: nije mi dobro danas :snob:
Korisnikov avatar
By pthalo
Dugo nisam htela ništa, ni seks, ni vezi, ni ništa, ali sada želim da budem u vezi i spremam se. Želim da ulepšim dani nekome, da zajedno možemo da suočimo sa svetom, da svet bi činilo manje surov zbog naše ljubavi u njemu. Al još nisam našla tu osobu. Kada budem je našla, biće dobro. :) Mogu da budem srećna i sama, ali želim da delim moj život sa nekim.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Val
Eh, kada ne bih bila toliko "probirljiva"... Mozh´ da me vezhe nevidljivim, al´ da se ipak osecjam slobodnom. Tada umem da pripadam. Vezhe li me ljubomorom, najebala je. Pusti me i sama cju docji...
Isti slucaj.. Samo mi daj slobodu i ne ogranicavaj me u nekim glupostima i bicu tvoja do srzi! Samo jedna moja ex je to odlicno znala da kalkulishe.. Lukava devica... Ostale su ljubomorisale i davile oko svega i svachea, zvale me 500x kada izadjem, glumatale ludilo, to me smara i odaljava i gushi...

Ipak, sto vise vodoliji das slobode to je vise tvoja...

Pod slobodom ne podrazumevam varanje, ne, ne... Samo da me misli da moze da me kontrolishe, to ne moze niko, osim nekada moje mame... :lol:
By ...Sitnicava...
Isti slucaj.. Samo mi daj slobodu i ne ogranicavaj me u nekim glupostima i bicu tvoja do srzi! Samo jedna moja ex je to odlicno znala da kalkulishe.. Lukava devica... Ostale su ljubomorisale i davile oko svega i svachea, zvale me 500x kada izadjem, glumatale ludilo, to me smara i odaljava i gushi...

[/quote]

:andjelak: :kralj: :ogledalce: :lol:

U vezi sa temom... Trenutno me mrzi da iznosim svoj nacin funkcionisanja po tom pitanju, samo cu istaci da mi je najprihvatljivije ono sto je iznela Zoe...
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by Val

Ipak, sto vise vodoliji das slobode to je vise tvoja...

Pod slobodom ne podrazumevam varanje, ne, ne... Samo da me misli da moze da me kontrolishe, to ne moze niko, osim nekada moje mame... :lol:
Ja sam devica podznak vodolija :lukavi: :kosa:
Korisnikov avatar
By Hys.
SoU :trep: ?

:namig2:

Dzast mejkin a koment dec ol :zen:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!